Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Ir as noriu kritikos. Su PS nieko nedaryta. 

O man patinka smile.gif Tik cia antras Pizos bokstas? Tikiuosi supranti mano pastaba? smile.gif

Atsakyti
Aisku, kad ne, tik matyt, jis niekada nebande taip sokancio suns nufotografuot. Tiesiog siulau tai realiai pabandyt padaryt. Nes teoriskai tai imanoma, bet praktiskai

Kazkokdel jauciu, kad truputi isizeidei del mano kritikos smile.gif Nepergyvenk, kas dabar atrodo sunku su laiku bus paprasta. Svarbiausia kuo dazniau fotografuok, bandyk ir nepergyvenk, kad neiseina taip kaip nori.

O galvoji, kad as nesu judanciu objektu fotografaves smile.gif Idedu viena IMHO idomia nuotrauka. Zinoma noretusi ne tokio margo fono, bet dziaugiuosi ka turiu smile.gif
Ka cia galvojate apie 1/3 taisykle? Ar taip ne idomiau?

user posted image

Mano svajone, kada nors pagauti toki pat kadra tik ne tokiame margame fone rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 05, 14:37)
O galvoji, kad as nesu judanciu objektu fotografaves smile.gif Idedu viena IMHO idomia nuotrauka. Zinoma noretusi ne tokio margo fono, bet dziaugiuosi ka turiu smile.gif
Ka cia galvojate apie 1/3 taisykle? Ar taip ne idomiau?

as tai tik galvoju, kaip tau taip sufokusuot pavyko? g.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 02 05, 15:00)
na is technines puses as ne kokia kritike smile.gif bet mano nuomone dangaus per daug ir be gyvybes jis visai g.gif nepatinka man, kad tas antras bokstas matosi, o ir garsiakalbis pirmam g.gif
gal turi daugiau sitos serijos nuotrauku? g.gif

Aciu 4u.gif
Garsiakalbio ir man nesinoretu, bet jie visur ant minaretu, nes per juos juk meldziasi cool.gif O antraji boksta as kaip tik taikiau i kadra biggrin.gif , kad parodyti religiju artuma bigsmile.gif

Bilekas, kad jis Pizos gavosi (griuna) lotuliukas.gif tai zinau, bet nzn, kaip tai taisyti, nes jei viena tiesini, tai kitas per daug pakrypsta doh.gif Kadangi daug fotkinu miesto, architekturos, tai su tais griuvimais nuolat susiduriu, gal kas ka patartu g.gif
Atsakyti
ai, ten buvo siaip nuotraukyte, kad i "balerinos" koja paziuretumet lotuliukas.gif

Geriau man sitas pakomentuokit:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 05 vasario 2007 - 16:20
Sveikuciai,
As turiu beda...Vakar fotografavau vandeni, dangu ir beveik visose nuotrsaukose matosi kazkokie kliockai blink.gif Is pradziu pagalvojau, kad monitorius purvinas...valau, valau ir nieks nesivalo....Pritraukiu nuotrauka arciau ir kliockai traukiasi, dideja blink.gif Apziurejau objektyva kuriuo fotkinau- svarus. Ka daryti, is kur tie kliockai jusu manymu??????
Idedu viena nuotrauka, tik si kart ne nuotraukos komentavimui, o parodyti kas man matosi...Nuotrauka gerokai apkarpyta, kad matytuis apie ka kalbu doh.gif
user posted image
SOS verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 05 vasario 2007 - 18:12
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 05, 18:10)
Sveikuciai,
As turiu beda...

O gal kokia smelio audra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 05 vasario 2007 - 20:44
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 05, 20:43)
O gal kokia smelio audra?

Tai, kad vejo isvis nebuvo...
Nesuprantu...Siandien man foto kursai, tai reikes mokytojui parodyti g.gif

Labradoriuke, is tavo nuotrauku man labiausiai vykusi atrodo suniuko portretine. Labai grazus ciucia wub.gif Berniukas grazutis, i mano panasus... biggrin.gif na bent jau mazgiui mano taip pasirode, nes gincyjosi priejes, kad Tomukas cia ir viskas biggrin.gif Paciai nuotraukai kazko truksta... g.gif Gal, kad berniukas per kakta ziuri akytes panarines, gal kad su blicu fotkinta... g.gif O suniukas judesyje galetu butu ryskesnis, bet issivaizduoju kaip sunku pagauti.
As labai noreciau ismokti grazias judesio nuotraukas paveiksluoti, kaip pvz. begancio suns, ar vaiko supynese...

Va bandziau isgauti efekta, kur issiliejes fonas, o vaikas judesyje...Tik vistiek vaikas nesigavo labai ryskus. Neisdrysau siuo atveju "manual" funkcija fotografuoti- nustaciau ant "sports"...Gal kas pataarimu turit ax.gif

user posted image

Cia truputi neitilpom i kadra biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 05 vasario 2007 - 21:32
Sveikuciai,
As turiu beda...Vakar fotografavau vandeni, dangu ir beveik visose nuotrsaukose matosi kazkokie kliockai  Is pradziu pagalvojau, kad monitorius purvinas...valau, valau ir nieks nesivalo....Pritraukiu nuotrauka arciau ir kliockai traukiasi, dideja  Apziurejau objektyva kuriuo fotkinau- svarus. Ka daryti, is kur tie kliockai jusu manymu??????
Idedu viena nuotrauka, tik si kart ne nuotraukos komentavimui, o parodyti kas man matosi...Nuotrauka gerokai apkarpyta, kad matytuis apie ka kalbu 

O man cia atrodo, kad matrica "nesipraususi" g.gif ? Pabandyk paziureti ar tie kleckai tose paciose vietose visose nuotraukose?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 06, 01:17)
Geriau man sitas pakomentuokit:
user posted image

user posted image

user posted image

Fotografuofama portretus atidaryk diafragmą. Gausi siauresnę ryškumo zoną. Man norėtųsi ryškaus tik veido.

Šuns portretas labiausiai vykęs.

QUOTE(californiagirl @ 2007 02 06, 03:10)
As turiu beda...Vakar fotografavau vandeni, dangu ir beveik visose nuotrsaukose matosi kazkokie kliockai blink.gif  Is pradziu pagalvojau, kad monitorius purvinas...valau, valau ir nieks nesivalo....Pritraukiu nuotrauka arciau ir kliockai traukiasi, dideja blink.gif  Apziurejau objektyva kuriuo fotkinau- svarus. Ka daryti, is kur tie kliockai jusu manymu??????

Duodu 100%, kad tai dulkės ant matricos. Jos labiausiai išryškėja uždarius diafragmą. Paimk ir nudotografuok kokią vienspalvę sieną su F22 -- plaukai pasišiauš kai pasižiūrėsi į foto smile.gif

Gali pabandyti dabar Canon dulkių nupurtymo efektyvumą, bet greičiausiai teks imtis veiksmingesnių priemonių...

QUOTE(californiagirl @ 2007 02 06, 06:13)
Va bandziau isgauti efekta, kur issiliejes fonas, o vaikas judesyje...Tik vistiek vaikas nesigavo labai ryskus. Neisdrysau siuo atveju "manual" funkcija fotografuoti- nustaciau ant "sports"...Gal kas pataarimu turit ax.gif

Norint gauti dinamišką foną, reikia ilgesnio išlaikymo (pvz. 1/60 sek, bet šiaip šis skaičius priklauso nuo objektyvo židinio nuotolio) ir reikia sekti judantį objektą. Angliškai tai vadinama „panning“. Sunku ir reikia treniruotis...

Su „Sport“ režimu taip padaryti neišeis, nes tau padarys per trumpus išlaikymus. Reiktų jungti į išlaikymo prioritetą (Tv), nusistatyti norimą išlaikymą ir fotografuoti.

Beje, kodėl daugelis taip susižavėję tuo „Manual“ režimu? smile.gif Kai kuriose situacijose jis yra reikalingas, bet naudoti jį nuolat... Nežinau. Diafragmos bei išlaikymo prioriteto režimai juk buvo sugalvoti fotografo gyvenimo palengvinimui. Vietoj to, kad patys nustatinėtume antrąjį parametrą vadovaudamiesi fotoaparato eksponometro parodymais, paliekame tai padaryti fotoaparatui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 05 vasario 2007 - 22:03
QUOTE(fotolama @ 2007 02 05, 22:02)
Duodu 100%, kad tai dulkės ant matricos. Jos labiausiai išryškėja uždarius diafragmą. Paimk ir nudotografuok kokią vienspalvę sieną su F22 -- plaukai pasišiauš kai pasižiūrėsi į foto smile.gif

Gali pabandyti dabar Canon dulkių nupurtymo efektyvumą, bet greičiausiai teks imtis veiksmingesnių priemonių...

Norint gauti dinamišką foną, reikia ilgesnio išlaikymo (pvz. 1/60 sek, bet šiaip šis skaičius priklauso nuo objektyvo židinio nuotolio) ir reikia sekti judantį objektą. Angliškai tai vadinama „panning“. Sunku ir reikia treniruotis...

Su „Sport“ režimu taip padaryti neišeis, nes tau padarys per trumpus išlaikymus. Reiktų jungti į išlaikymo prioritetą (Tv), nusistatyti norimą išlaikymą ir fotografuoti.

Va va...as vakar ir fotkinau uzdarius diafagma iki F22. Bet dabar pabandziau nufotografuoti siena ir absoliuciai nieko nematau g.gif
Man tai keista, nes fotikas gana nesenas- is kur ten tiek purvo galetu buti doh.gif

Del judesio...pabandysiu dabar ant Tv fortografuoti nustatydama trumpa islaikyma. O "panning" ir as dariau, bet nelengva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 05, 22:37)
Del judesio...pabandysiu dabar ant Tv fortografuoti nustatydama trumpa islaikyma.

T.y. padarysiu ilgesni islaikyma doh.gif biggrin.gif

Fotolama, gal jau nusipirkot nauja zoomini objektyva???
Atsakyti