Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Sandriuks @ 2007 02 04, 14:25)
O kaip issaugot nuotrauka.Pagoreguoji Photoshopu,o po to issaugoji.
      Issaugojau,bet ta nuotrauka niekam tinkama ,maza ir niekur jos negali iskelt,net padidint neleidzia.Speju,kad darau kazkokia klaida saugodama nuotrauka g.gif

Kai spaudi "Save" arba "Save As..." tuomet pasirink dydi "Maximum" ir bus didele. Gal pas tave nustatyta mazyte.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 04, 02:22)
Pas mane su tuom nuotr. skaicium ten yra FINE, NORMAL, BASIC. Buvo nustatyta ant fine. Ir rode nesamone, dabar uzsistaciau ant normal ir rodo normaliai lyg ir  g.gif  2Gb korta ir stai ka rodo kiek kadru. Kas man paaiskins kas cia ber biesas?
JPG Fine-  268
JPG Normal - 523
JPG Basic - 1.0
RAW - 165

Normal nustatymu nufotografavau 20 nuotrauku (persikele 20 nuotr.), o fotike rodo 509. Reiskia - 14.
Nu kas per nesamone?

Viskas ten gerai.

JPG dydis priklauso nuo to, kas nufotografuojama. Jei kadre bus mažai detalių (pvz portretas dangaus ir pan. fone, jpeg failas bus mažesnis, nei tada, kai nufotografuosi kokį nors mišką ir kadre bus daugybė smulkių lapų, šakų ir t.t. Fotoaparatas nežino ką tu fotografuosi ir rodo tik apytikslį numatomą (apskaičiuotą pagal vidutinį jpeg failo dydį) likusių kadrų kiekį. Tu nufotografavai tuos 20 kadrų, bet jie užėmė gerokai mažiau vietos, nei fotoaparatas tikėjosi. Taip ir gavosi, kad tu nufotografavai 20 kadrų, o fotoaparatas skaitliuką sumažino tik 14.

Šiaip rekomenduoju nusistatyti JPEG fine.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 02 05, 07:00)
Viskas ten gerai.
Šiaip rekomenduoju nusistatyti JPEG fine.

Dekui drinks_cheers.gif
Pas mane taip ir nustatyta mirksiukas.gif

Cia dar viena nuotraukyte po savatgalio "Balerina"
user posted image

Kaip suprantu paskutines 3 dienas pagrinde as cia viena bendrauju su savim g.gif doh.gif bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 05 vasario 2007 - 09:41
Kaip suprantu paskutines 3 dienas pagrinde as cia viena bendrauju su savim   

Gerai, pabendrausiu su tavim smile.gif Man paskutine tavo nuotrauka g.gif tik siaip sau...
Naudojai bendra (pattern) ekspozicijos matavima, todel kazkokia nesamone gavosi... zmogus su suniu nedaeksponuoti, pastatai pereksponuoti. Sniegas seselyje ir dangus lyg ir neblogai isejo, bet tai ir suklaidino aparata, nes jie daugiausiai vietos kadre uzima. Ogi sioje nuotraukoje kaip suprantu svarbiausia sokantis suo? Tai viska pagal ji ir tvarkai.
Tokiu atveju reikejo ekspozicija kompensuoti arba naudoti centrini ekspozicijos matavima ir nusistacius pasukti aparata, kad nesigautu per viduri. Be to dangus taip dar spalvingesnis gautusi.
ISO 1000 g.gif Diafragma F/13 g.gif kam?
Negi tau fonas labai grazus, kad norejai viska ryskiai padaryti? Geriau diafragma padidinti ir sumazinti jautruma reikejo.
Na ir apkarpyti neprosal butu, bet kai nera gerai sueksponuota, tai ir neverta smile.gif
Mastau mastau.gif gal reikejo su trumpesniu islaikymu pazaisti, kad suo nesustingtu ore, o matytusi suolis?
Sorry, kad sudirbau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 05, 10:44)
Gerai, pabendrausiu su tavim smile.gif Man paskutine tavo nuotrauka  g.gif tik siaip sau...
Naudojai bendra (pattern) ekspozicijos matavima, todel kazkokia nesamone gavosi... zmogus su suniu nedaeksponuoti, pastatai pereksponuoti. Sniegas seselyje ir dangus lyg ir neblogai isejo,  bet tai ir suklaidino aparata, nes jie daugiausiai vietos kadre uzima. Ogi sioje nuotraukoje kaip suprantu svarbiausia sokantis suo? Tai viska pagal ji ir tvarkai.
Tokiu atveju reikejo ekspozicija kompensuoti arba naudoti centrini ekspozicijos matavima ir nusistacius pasukti aparata, kad nesigautu per viduri. Be to dangus taip dar spalvingesnis gautusi.
ISO 1000  g.gif Diafragma F/13  g.gif kam?
Negi tau fonas labai grazus, kad norejai viska ryskiai padaryti? Geriau diafragma padidinti ir sumazinti jautruma reikejo.
Na ir apkarpyti neprosal butu, bet kai nera gerai sueksponuota, tai ir neverta smile.gif
Mastau  mastau.gif gal reikejo su trumpesniu islaikymu pazaisti, kad suo nesustingtu ore, o matytusi suolis?
Sorry, kad sudirbau  4u.gif

Geri pastebejimai. Nelabai supratau ka norejai pasakyt del eksponavimo g.gif
Jinai yra apkirpta. Diafragma automatiskai nusistate. Nzn, kodel toki ISO nustaciau, matyt del to, kad paprastai prie didesnio islaikymo iseina tamsesnes foto.
Na kita karta as tave pasikviesiu, kad tu pabandytum pavaizduot suni ore ir dar judesy tokioj pozoj lotuliukas.gif
Vienas dalykas kai suo tiesiai bega ir tu ji gali beganti isfokusuot ir spaust, o kitas, kai jis sokineja ratais ir ivairiom kriptim.
Na siaip ar taip, tai mano vieni is pasibandymu nufotografuot "kazka" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 05, 11:32)
Na kita karta as tave pasikviesiu, kad tu pabandytum pavaizduot suni ore ir dar judesy tokioj pozoj  lotuliukas.gif 

nelabai supratau, tu cia taip kritika priimi? blink.gif

tau F13 savaime negalejo nusistatyti, turejai pati taip padaryti, gal nuo anksciau buvo like, visada pasitikrink pries fotografuodama mirksiukas.gif

o siaip labai grazus suniukas 4u.gif

Labiausiai is tavo nuotrauku su suniuku man patiko ta portretine, man super rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulka: 05 vasario 2007 - 11:55
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 05, 11:32)
Nzn, kodel toki ISO nustaciau, matyt del to, kad paprastai prie didesnio islaikymo iseina tamsesnes foto.
Na kita karta as tave pasikviesiu, kad tu pabandytum pavaizduot suni ore ir dar judesy tokioj pozoj  lotuliukas.gif 

o kam tada didelis islaikymas? na jei suo judesy? g.gif man atrodo kaip tik, kuo mazesni daryt reikia unsure.gif
Papildyta:
Bilekas dekui uz paaiskinima del to Manual fotografavimo thumbup.gif namie fotkinu viska, kas tik po ranka papuola ir taip aisku vikas dabar thumbup.gif

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 02 05, 11:51)
nelabai supratau, tu cia taip kritika priimi?  blink.gif

tau F13 savaime negalejo nusistatyti, turejai pati taip padaryti, gal nuo anksciau buvo like, visada pasitikrink pries fotografuodama  mirksiukas.gif

Aisku, kad ne, tik matyt, jis niekada nebande taip sokancio suns nufotografuot. Tiesiog siulau tai realiai pabandyt padaryt. Nes teoriskai tai imanoma, bet praktiskai g.gif
O del F13, tai is tiesu automatiskai, as fotografuoju visada su ISO ir islaikymo nustatymu. Tik va nelabai suprantu is kur toks g.gif Pas mane objektyvas 3.5-5.6 g.gif
QUOTE(wyshnia @ 2007 02 05, 12:24)
o kam tada didelis islaikymas? na jei suo judesy? g.gif man atrodo kaip tik, kuo mazesni daryt reikia unsure.gif

Taip, as sumaisiau ir ne taip parasiau. Na skaiciuka didesni blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 05 vasario 2007 - 12:36
tau F13 savaime negalejo nusistatyti, turejai pati taip padaryti, gal nuo anksciau buvo like, visada pasitikrink pries fotografuodama 

Galejo, nes pasirinko islaikymo pirmenybes (Shuter priority) programa. Kadangi buvo labai sviesu aparatas prie jos 1/1000s islaikymo priderino F/13... ir visa tai del ISO1000 doh.gif

Nelabai supratau ka norejai pasakyt del eksponavimo

Paziurek, kaip pastatai "isdege", bet tai smulkmena. O va suo ir zmogus per tamsus- tai jau negerai.

Nzn, kodel toki ISO nustaciau, matyt del to, kad paprastai prie didesnio islaikymo iseina tamsesnes foto.

Prie didesnio jautrumo tik triuksmo daugiau gauni. Nuotraukos sviesumui jis nedaro jokios itakos, bet glaudziai susije su diafragma ir islaikymu. Reikia tamsesniu nuotrauku- mazink islaikyma arba naudok ekspozicijos kompensavima.

Na kita karta as tave pasikviesiu, kad tu pabandytum pavaizduot suni ore ir dar judesy tokioj pozoj.  Vienas dalykas kai suo tiesiai bega ir tu ji gali beganti isfokusuot ir spaust, o kitas, kai jis sokineja ratais ir ivairiom kriptim.

Nesakau, kad tai lengva smile.gif Gal pasiulymas butu toks...
Pastatai stova su aparatu. Susirandi vieta, kurioje vyksta veiksmas. Pastatai suni (tas vyrukas "nekudas" ir ant ranku gali paimti) smile.gif
Sutvarkai visus w/b balansus, nusistatai ekspozicija (geriausiai per Manual programa), gali ir rankiniu fokusavimu sufokusuoti jeigu gali tiksliai ivertinti, kurioje vietoje suo atsiras.
Tada "uzrakini ekspozicija" (EV lock). Tau beliks laiku nuspausti mygtuka ir negalvoti ar kazkas ne taip. Tik kas kazkiek laiko vis patikrink ekspozicija, nes gali apsvietimas pasikeisti ir panasiai.

Atsakyti
Ir as noriu kritikos. Su PS nieko nedaryta. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 05, 12:35)
Taip, as sumaisiau ir ne taip parasiau. Na skaiciuka didesni  blush2.gif

doh.gif tada aiskutis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 02 05, 12:51)
Ir as noriu kritikos. Su PS nieko nedaryta.  blush2.gif

na is technines puses as ne kokia kritike smile.gif bet mano nuomone dangaus per daug ir be gyvybes jis visai g.gif nepatinka man, kad tas antras bokstas matosi, o ir garsiakalbis pirmam g.gif
gal turi daugiau sitos serijos nuotrauku? g.gif
Atsakyti