Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(babouziuke @ 2007 02 02, 20:38)
Nėra už ką, bili tik padėtų  4u.gif
Turiu dar keletą knygų, kada vėliau įmesiu  4u.gif .

O man antros knygos neisejo parsisiusti verysad.gif Gal turi kitokiu variantu kaip ja perduoti, nes as vakar pavarciau originala ir labai jos noriu, tik kaina 80Lt truputi gasdina...
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 03, 11:14)
O man antros knygos neisejo parsisiusti  verysad.gif Gal turi kitokiu variantu kaip ja perduoti, nes as vakar pavarciau originala ir labai jos noriu, tik kaina 80Lt truputi gasdina...

Aš antrąjai knygai daviau 2 nuorodas. Ir nei iš vienos negalėjai parsisiųsti? Pabandyk nuorodas šiandien, gal jau veiks. Jeigu ne, įmesiu į internetą pati. Tik urį variantą įmesti: mažesnį ar didesnį?

Bilekas, ką tik patikrinau ir abi nuorodos antros knygos veikia kuo puikiausiai. Gal nežinai kaip iš ten siųstis?
Jeigu taip, tai parašyk, aš paaiškinsiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babouziuke: 03 vasario 2007 - 11:50
Labas rytas,

nors jau ir pietu metas, bet kadangi siandien sestadienis tai galima sakyti labas rytas tongue.gif
esu labai pikta schmoll.gif. Pas mane darbe vakar kompiuterastai uzblokavo man supermama.lt puslapy, tai dabar begaliu prisijungti tik vakarais kai griztu, arba savaitgaliais verysad.gif darbe beliko tik dirbti lotuliukas.gif nebebus kur nukrypti i sona blink.gif biggrin.gif

[quote=babouziuke,2007 02 02, 09:55]
Svekutė 4u.gif .
Pažiūrėjau tavo kelias foto ir man jos atrodo gan normaliai. Aišku, kad jos kažkiek bus temsesnės, nes juk fotografuoji visai sutemus. Kelios fotos mačiau yra susliejusios.
Nori, kad foto gautųsi šviesesnė, statyk fotiką ant statyvo ir ir daryk didelį išlaikymą. Ir dar vienas dalykas: jeigu tamsoje sufokusuoji vaizdą į kokį nors šviesų daiktą, tai tik tas daiktas ir gausis šviesus, o visa kita juoda. Nes fotikas galvoja,kad visas vaizdas toks pats šviesus kaip ir tavo fokusuojamas daiktas.

na manes jos nelabai tenkina, nes nesimato visu pastato liniju ryskiu ir aplamai detales visos kaip per ruka, labiausiai norejau, kad foto butu ryskios, o gavosi lengvai susiliejusios, kai kur visai isplaukusios, dar labai norejau, kad gatves apsvietimo lempos ryskiai matytusi, taip pat neisejo verysad.gif
Ziurinejau vakar statyvus keliose parduotuvese, radau Monfroto firmos, bet viena, labai man jis patiko, nes galvute ant kurios pritvirtini fotika, reguliuojasi tik viena rankenele, pakreipi fotika ir ta pacia rankenele uzfiksuoji norima padeti, nebereikia papildomai prisukti, kaip, kad Velbon firmos stovose tenka daryti ir taip lengvai vaiksto ta galvute, labai svelniai be jokiu trukdziu, deja, tas stovas kainavo virs 300 lt tai biski brangokas blush2.gif man.
Dar noriu jusu patarimo
lyginant su savo kolegu darbais, su kuriais lankau foto kursus, pasiziuriu i jusu fotkes, pastebejau, kad jie ta pacia vieta fotkindami pagauna idomesni rakursa, sugeba nuotrauka pateikti taip, kad i ja butu idomu ziureti, o mano nuotraukos kol kas visai neidomios, galima sakyti reportazines, kazkaip nesugebu "imatyti" nuotraukos i prieki, kokia ji gausis, atrodo nufotkini kaip ir grazu...o per kompa perziurinejant pastebiu, kad nieko idomaus neuzfiksuoju doh.gif Kaip manot, cia praktikos truksta, ar akys turi but isdirbtos, kad matytum ir noretum parodyti tai, ko kitas net nepastebi? siap pastebiu ivairias smulkmenas, kurias ir noriu uzfiksuoti, bet kazkodel neiseina to padaryti. Didziausia problema, kad nemoku tinkamai nukreipti fotiko i fokusuojama objekta, kad nuotrauka gautusi idomesne. Labai tikiuosi, kad tai praktikos reikalas, kuo daugiau bandysiu, gal veliau ir paciai patiks pacios nuotraukos doh.gif dar pastebejau, kad senosios nuotraukos, kurias fotkinau nelankydama kursu ir siaip negalvodama kaip cia graziau nufotkinus, gavosi zymiai graziau, nei dabar besimokinant bigsmile.gif idomu kazkaip pasidare....
Atsakyti
O aš norėjau irgi paklaust ax.gif
Kaip photoshopu švelninat nuotraukos triukšmingumą? g.gif Kažkaip su blur'u galima, ane?
Atsakyti
sveiki smile.gif

man vakar buvo didelis džiaugsmas Mėnulį nufotografavus. pirmą kartą bandžiau doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 02 03, 13:55)
O aš norėjau irgi paklaust  ax.gif
Kaip photoshopu švelninat nuotraukos triukšmingumą?  g.gif  Kažkaip su blur'u galima, ane?

Labai atsiprasau uz toki kvaila klausima, bet gal kas pasakys kaip ta triuksminguma suprasti? blush2.gif kas tai yra? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinakristina @ 2007 02 03, 13:46)
Labai atsiprasau uz toki kvaila klausima, bet gal kas pasakys kaip ta triuksminguma suprasti?  blush2.gif  kas tai yra?  doh.gif

triuksmas pasireiskia nuotrauku grudetumu. kuo didesnis juosteles arba sensoriaus jautrumas, tuo didesnis triuksmas, tuo labiau nuotraukose matosi ''grudeliai''. nezinau ar aiskiai paaiskinau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 03 vasario 2007 - 14:49
Na mazdaug supratau bigsmile.gif 4u.gif aciu zu atsakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 02 03, 12:18)
esu labai pikta schmoll.gif.

CACIS, suprantu... liga ta SM doh.gif
o del savo nuotrauku nepergyvenk. ir nelygink su savo kolegom. fotografuok, fotografuok ir dar karteli fotografuok. o po to, kaip kazkas sake, analizuok savo nuotraukas, isidemek labiausiai vykusiu nustatymus.
dar as galvoju, kad ne kiekvienam duota puikiai matyti ir nufotografuoti viska. ziurek vienas puikiai fotografuoja gamta, bet sakykim portretai jam nekokie gaunasi ir pan.
zodziu auksciau nosi pionieriai (cia as ir sau taikau).
nusiteikiau, kad noriu, kad su kiekviena tema tureciau viena visai nieko nuotrauka ir bandysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 03 vasario 2007 - 15:57
QUOTE(CACIS @ 2007 02 03, 12:18)
Labai tikiuosi, kad tai praktikos reikalas, kuo daugiau bandysiu, gal veliau ir paciai patiks pacios nuotraukos doh.gif

Yra viskas paprasta - tai dievo dovana. Arba turi arba nea. Taciau visada galima visko ismokti, tik tiem kas turi tokia dovana bus zymiai paprasciau. Reikia turet matyma, kad viskas gautusi paprasciau. O taip mokintis, mokintis ir dar karta mokintis.
Zinai, as baigiau baleto mokykla, turejau visus duomenis sokti ir buti primabalerina, bet truko svarbiausio - NORO ir PASAUKIMO. Todel dabar mano specialybe "drabuziu konstuktore" wink.gif O ypac daznai budavo atvirksciai. Tada yra zymiai sunkiau.
Kiekvienam savo.
Todel tau reiketu paciai zinoti ar turi dovana ar nea ir ar turedama dovana - turi dideli nora ta daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 vasario 2007 - 16:55
Bilekas, ką tik patikrinau ir abi nuorodos antros knygos veikia kuo puikiausiai. Gal nežinai kaip iš ten siųstis?
Jeigu taip, tai parašyk, aš paaiškinsiu.

Na jei nesunku paaiskink kaip, nes man vis raso "mokek arba lauk 10min" ir panasiai. Pralaukus tas 10min vis tiek niekas nesidaro. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 03 vasario 2007 - 17:20
Pas mane su tuom nuotr. skaicium ten yra FINE, NORMAL, BASIC. Buvo nustatyta ant fine. Ir rode nesamone, dabar uzsistaciau ant normal ir rodo normaliai lyg ir g.gif 2Gb korta ir stai ka rodo kiek kadru. Kas man paaiskins kas cia ber biesas?
JPG Fine- 268
JPG Normal - 523
JPG Basic - 1.0
RAW - 165

Normal nustatymu nufotografavau 20 nuotrauku (persikele 20 nuotr.), o fotike rodo 509. Reiskia - 14.
Nu kas per nesamone?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 vasario 2007 - 17:37