Labas rytas,
nors jau ir pietu metas, bet kadangi siandien sestadienis tai galima sakyti labas rytas
esu labai pikta
. Pas mane darbe vakar kompiuterastai uzblokavo man supermama.lt puslapy, tai dabar begaliu prisijungti tik vakarais kai griztu, arba savaitgaliais
darbe beliko tik dirbti
nebebus kur nukrypti i sona
[quote=babouziuke,2007 02 02, 09:55]
Svekutė
.
Pažiūrėjau tavo kelias foto ir man jos atrodo gan normaliai. Aišku, kad jos kažkiek bus temsesnės, nes juk fotografuoji visai sutemus. Kelios fotos mačiau yra susliejusios.
Nori, kad foto gautųsi šviesesnė, statyk fotiką ant statyvo ir ir daryk didelį išlaikymą. Ir dar vienas dalykas: jeigu tamsoje sufokusuoji vaizdą į kokį nors šviesų daiktą, tai tik tas daiktas ir gausis šviesus, o visa kita juoda. Nes fotikas galvoja,kad visas vaizdas toks pats šviesus kaip ir tavo fokusuojamas daiktas.
na manes jos nelabai tenkina, nes nesimato visu pastato liniju ryskiu ir aplamai detales visos kaip per ruka, labiausiai norejau, kad foto butu ryskios, o gavosi lengvai susiliejusios, kai kur visai isplaukusios, dar labai norejau, kad gatves apsvietimo lempos ryskiai matytusi, taip pat neisejo
Ziurinejau vakar statyvus keliose parduotuvese, radau Monfroto firmos, bet viena, labai man jis patiko, nes galvute ant kurios pritvirtini fotika, reguliuojasi tik viena rankenele, pakreipi fotika ir ta pacia rankenele uzfiksuoji norima padeti, nebereikia papildomai prisukti, kaip, kad Velbon firmos stovose tenka daryti ir taip lengvai vaiksto ta galvute, labai svelniai be jokiu trukdziu, deja, tas stovas kainavo virs 300 lt tai biski brangokas
man.
Dar noriu jusu patarimo
lyginant su savo kolegu darbais, su kuriais lankau foto kursus, pasiziuriu i jusu fotkes, pastebejau, kad jie ta pacia vieta fotkindami pagauna idomesni rakursa, sugeba nuotrauka pateikti taip, kad i ja butu idomu ziureti, o mano nuotraukos kol kas visai neidomios, galima sakyti reportazines, kazkaip nesugebu "imatyti" nuotraukos i prieki, kokia ji gausis, atrodo nufotkini kaip ir grazu...o per kompa perziurinejant pastebiu, kad nieko idomaus neuzfiksuoju
Kaip manot, cia praktikos truksta, ar akys turi but isdirbtos, kad matytum ir noretum parodyti tai, ko kitas net nepastebi? siap pastebiu ivairias smulkmenas, kurias ir noriu uzfiksuoti, bet kazkodel neiseina to padaryti. Didziausia problema, kad nemoku tinkamai nukreipti fotiko i fokusuojama objekta, kad nuotrauka gautusi idomesne. Labai tikiuosi, kad tai praktikos reikalas, kuo daugiau bandysiu, gal veliau ir paciai patiks pacios nuotraukos
dar pastebejau, kad senosios nuotraukos, kurias fotkinau nelankydama kursu ir siaip negalvodama kaip cia graziau nufotkinus, gavosi zymiai graziau, nei dabar besimokinant
idomu kazkaip pasidare....