QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 01, 13:00)
Kai priekyje stovi zmones ir nera kito sviesos saltinio.
Tokios nuotraukos, kai tamsoje sustoje zmones ir juos su blicu "nutrauki" man dazniausiai neidomios. Bet cia tik mano nuomone
Jeigu leis zmona jos nuotrauka patalpinti, vakare idesiu, kur ir tamsu ir zmones arti ir blico nenaudojau
w/b balansa mum liepe nusistatyti ant automatikos
beveik visi fotoaparatai prie tam tikro apsvietimo "grybauja" su automatiniu b/w balansu. Keista, kodel jums liepe naudoti tik automatini
Del idomumo www.dpreview puslapis EOS 400D fotoaparato automatini w/b balansa ivertino taip: prie kaitriniu lempu apsvietimo- prastas, prie dienos sviesos lempu- vidutiniskas.
kad man kartais jei nusireguliuoju diafragma i mazaja puse (turiu omeny skaiciuka nusistatant ant 4.5 arba 5.6) ir ne kartais, o daznai nesusifokusuoja fotikas
Cia diafragma nei prie ko. Greiciausiai sviesos per mazai. Canon fokusuodami pasisvietimui naudoja blica.
pvz. jei noriu fotkinti is arti koki daikciuka smulku, ar man geriau nusistatyti automatini close-up, ar placiai atverti diafragma? kaip geriau daryt?
Is arti geriau naudoti makro rezima, nes tada optika persitvarko taip, kad aparatas is mazesnio atstumo jau gali fokusuoti. Vel diafragma cia nei prie ko
Ir dar vienas klausimas, kai fotkinau lauke diena, kai buvo daug sniego, man neisejo padaryti foto, kad matytusi visos sniego detales, gaudavosi kaip balta plokstuma. O man norejosi, kad ir daiktai toleliau ryskiai matytusi ir kad sniegas su visai savo grudeliais matytusi, tai kokia tada ta F reikia nusistatyti???
Neperseniausiai mes jau snekejom sia tema. reikia nustatineti rankiniu budu b/w balansa arba naudoti scenariju "sniega" ir naudoti ekspozicijos kompensavima. Baubazz parase kaip. Jei nori, kad ir arciau ir toliau esantys daiktai butu ryskus, reikia nustatineti maza diafragma (pvz F11). Bet reikia atsargiai su islaikymu, nes ilgesnis islaikymas "isdegina" sniega ir gaunasi baltas blynas. K
azkaip as buvau uzmirses ta pagalba kaip "highlights"
ir dar noriu suzinot kodel kai fotkinau lauke kai buvo to sniego, nenaudodama blico, keisdama tik diagfragma, man nesimate spalvu, foto gavosi vos ne kaip buciau juoda-balta rezima uzsistacius? tarkim pusys, medziai gavosi vos ne tamsiai melynos spalvos, sniegas i melynuma nese, o ten kur buvo ryskesni ir spalvoti daiktai, tai spalvos blankios tokios isejo
Greiciausiai cia b/w balansas blogas (sniegas melsvas)
ekspozicija nekoreguota/ per mazas islaikymas (pusys tamsios ir daiktai neryskus.
Gerai nufotografuoti sniega nera taip parasta. O automatiniu rezimu to gerai padaryti net neimanoma.
Tikiuosi nors kazkiek padejau