Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Baubazz @ 2007 02 01, 13:51)
kai as fotografavau tai staciau aperture priority ir ~f10 aisku paziuriu kad shuter speed butu ne maziau 1/60s, ir dar EV (ekspocicijos kompensacija) pastatau +0,3 ar +0,6, cia reik padaryti ir paziureti ar uztenka sviesumo ar ne
dar ant Nikono pasidaryk highlights, tai paskui matysi kur isdegusios vietos...

pas mane Canon EOS 400D blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 02 01, 14:08)
pas mane Canon EOS 400D blush2.gif

fotografavimo esme ta pati.
tik gal nera highlight'u
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 01, 13:00)
Kai priekyje stovi zmones ir nera kito sviesos saltinio.

Tokios nuotraukos, kai tamsoje sustoje zmones ir juos su blicu "nutrauki" man dazniausiai neidomios. Bet cia tik mano nuomone smile.gif
Jeigu leis zmona jos nuotrauka patalpinti, vakare idesiu, kur ir tamsu ir zmones arti ir blico nenaudojau smile.gif

w/b balansa mum liepe nusistatyti ant automatikos

beveik visi fotoaparatai prie tam tikro apsvietimo "grybauja" su automatiniu b/w balansu. Keista, kodel jums liepe naudoti tik automatini g.gif
Del idomumo www.dpreview puslapis EOS 400D fotoaparato automatini w/b balansa ivertino taip: prie kaitriniu lempu apsvietimo- prastas, prie dienos sviesos lempu- vidutiniskas.

kad man kartais jei nusireguliuoju diafragma i mazaja puse (turiu omeny skaiciuka nusistatant ant 4.5 arba 5.6) ir ne kartais, o daznai nesusifokusuoja fotikas 

Cia diafragma nei prie ko. Greiciausiai sviesos per mazai. Canon fokusuodami pasisvietimui naudoja blica.

pvz. jei noriu fotkinti is arti koki daikciuka smulku, ar man geriau nusistatyti automatini close-up, ar placiai atverti diafragma? kaip geriau daryt?

Is arti geriau naudoti makro rezima, nes tada optika persitvarko taip, kad aparatas is mazesnio atstumo jau gali fokusuoti. Vel diafragma cia nei prie ko smile.gif

Ir dar vienas klausimas, kai fotkinau lauke diena, kai buvo daug sniego, man neisejo padaryti foto, kad matytusi visos sniego detales, gaudavosi kaip balta plokstuma. O man norejosi, kad ir daiktai toleliau ryskiai matytusi ir kad sniegas su visai savo grudeliais matytusi, tai kokia tada ta F reikia nusistatyti???

Neperseniausiai mes jau snekejom sia tema. reikia nustatineti rankiniu budu b/w balansa arba naudoti scenariju "sniega" ir naudoti ekspozicijos kompensavima. Baubazz parase kaip. Jei nori, kad ir arciau ir toliau esantys daiktai butu ryskus, reikia nustatineti maza diafragma (pvz F11). Bet reikia atsargiai su islaikymu, nes ilgesnis islaikymas "isdegina" sniega ir gaunasi baltas blynas. K
azkaip as buvau uzmirses ta pagalba kaip "highlights" smile.gif

ir dar noriu suzinot  kodel kai fotkinau lauke kai buvo to sniego, nenaudodama blico, keisdama tik diagfragma, man nesimate spalvu, foto gavosi vos ne kaip buciau juoda-balta rezima uzsistacius? tarkim pusys, medziai gavosi vos ne tamsiai melynos spalvos, sniegas i melynuma nese, o ten kur buvo ryskesni ir spalvoti daiktai, tai spalvos blankios tokios isejo

Greiciausiai cia b/w balansas blogas (sniegas melsvas)
ekspozicija nekoreguota/ per mazas islaikymas (pusys tamsios ir daiktai neryskus.
Gerai nufotografuoti sniega nera taip parasta. O automatiniu rezimu to gerai padaryti net neimanoma.

Tikiuosi nors kazkiek padejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 01, 15:06)
Tokios nuotraukos, kai tamsoje sustoje zmones ir juos su blicu "nutrauki" man dazniausiai neidomios. Bet cia tik mano nuomone smile.gif
Jeigu leis zmona jos nuotrauka patalpinti, vakare idesiu, kur ir tamsu ir zmones arti ir blico nenaudojau smile.gif
beveik visi fotoaparatai prie tam tikro apsvietimo "grybauja" su automatiniu b/w balansu. Keista, kodel jums liepe naudoti tik automatini  g.gif
Del idomumo www.dpreview puslapis EOS 400D fotoaparato automatini w/b balansa ivertino taip: prie kaitriniu lempu apsvietimo- prastas, prie dienos sviesos lempu- vidutiniskas.
Cia diafragma nei prie ko. Greiciausiai sviesos per mazai. Canon fokusuodami  pasisvietimui naudoja blica.
Is arti geriau naudoti makro rezima, nes tada optika persitvarko taip, kad aparatas is mazesnio atstumo jau gali fokusuoti. Vel diafragma cia nei prie ko smile.gif
Neperseniausiai mes jau snekejom sia tema. reikia nustatineti rankiniu budu b/w balansa arba naudoti scenariju "sniega" ir naudoti ekspozicijos kompensavima. Baubazz parase kaip. Jei nori, kad ir arciau ir toliau esantys daiktai butu ryskus, reikia nustatineti maza diafragma (pvz F11). Bet reikia atsargiai su islaikymu, nes ilgesnis islaikymas "isdegina" sniega ir gaunasi baltas blynas. K
azkaip as buvau uzmirses ta pagalba kaip "highlights" smile.gif

nu dabar kol mokinames liepe butent automatini ta w/b naudoti.
man su tuo w/b dabar neaisku, pas mane yra tokie rezimai kaip suleta, lempu sviesa, seselyje, debesuota, halogeninis apsvietimas, automatinis ir vartotojo nustatymas, o vat sniego rezimo nera. Tai reiskia, kad turiu ji kazkaip reguliuoti g.gif ta automatini ar kaskart ji teks reguliuoti, ar viena karta nusireguliuoji ir viskas? nu nezinau, kaip cia normaliau paklausti, tikiuosi eina suprasti g.gif ka noriu suzinoti?

Tikiuosi nors kazkiek padejau smile.gif

padedat vis labiau ir labiau thumbup.gif
gerai, kad yra tokiu zmoniu, kurie turi kantrybes aiskinti neismananciam, kai paciam viskas aisku biggrin.gif
Atsakyti
sianakt smarkiai snigo, fotografavau per langa 2val nakties smile.gif , kas idomu, kad nesimato ne vienos snaiges... foto ne kiek nekoreguota nes sitam kompe neturiu kuo
user posted image

ir cia siaip pasiziurejimui:)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 01 vasario 2007 - 15:28
Baubazz, nu tu nepyk, bet man sitos nuotraukos labai silpnos doh.gif
Atsakyti
man su tuo w/b dabar neaisku, pas mane yra tokie rezimai kaip sauleta, lempu sviesa, seselyje, debesuota, halogeninis apsvietimas, automatinis ir vartotojo nustatymas, o vat sniego rezimo nera. Tai reiskia, kad turiu ji kazkaip reguliuoti  ta automatini ar kaskart ji teks reguliuoti, ar viena karta nusireguliuoji ir viskas? nu nezinau, kaip cia normaliau paklausti, tikiuosi eina suprasti  ka noriu suzinoti?

Sniego rezimo ir nebus prie b/w balanso. Buna tik toks "snow" scenarijus kai kuriuose fotikuose. Ten is karto buna nustatytas b/w balansas ir padaryta taip, kad nereiketu ekspozicijos kompensuoti. Vos ne taip ijungei, sufokusavai ir fotografuoji. Kiek pamenu EOS 400D neturi tokio scenarijaus, bet ten gali pats savo susikurti. Pazaisk, pasinagrinek, o tada uzsiprogramuok pati pagal geriausio rezultato paramentrus.

Dabar del pacio b/w balanso. Fotoaparatas daznai duoda pasirinkti is automatinio, keleto standartiniu apsvietimo variantu, blykstes ir svao sukurto. Paprastai naudoji automatini balansa, bet jeigu zinai, kad prie tam tikro apsvietimo (pvz prie kaitriniu lempuciu) tavo aparato automatinis balansa grybauja, tada ji jau reikia perstatineti. Tada lendi i b/w meniu ir renkiesi is aparato siulomu. Kiek mates aparatu, ten pereinant is vieno varianto i kita is karto matosi spalvu pasikeitimas. Ziuri kuris tau priimtiniausias. Jei tokio neradai, lendi i rankini b/w nustatyma. Susirandi balta daikta (daznai naudoja balta popieriu). I ji nusuki savo aparata ir nuspaudus fotografavimo mygtuka uzfiksuoji. Jis issisaugo aparate ir bus iki tol, kol nustatysi is naujo.
Su rankiniu b/w zaidimo daug, bet dazniausiai gaunami geriausi rezultatai.

padedat vis labiau ir labiau 
gerai, kad yra tokiu zmoniu, kurie turi kantrybes aiskinti neismananciam, kai paciam viskas aisku 

Kaip ten sako aiskinau, aiskinau, pats supratau o jie niekaip negali suprasti doh.gif lotuliukas.gif Norint kazka paaiskinti daznai pasitikrinu kazkur, kad nenugrybauciau, taigi ir as tuo paciu mokausi smile.gif

Baubazz, pirma tavo nuotrauka kaip sepija gavosi smile.gif O po to kai nakti nemiegi, kita diena ganasi tokios nuotraukos kaip tavo antra smile.gif
Jeigu rimtai, pirma nuotrauka sunku vertinti, nes jeigu butu sviesesne, nebeatrodytu kaip daryta nakti. Spalvu irgi nepridesi, nes zmogaus akis prietemoje ju neskiria... g.gif

Atsakyti
jo pirma gavosi kaip sepia, del to gan idomiai ziurisi (man)
antra tai sbelaukiant autobuso pamaciau kaip nuo medziu sniegas krenta, vos spejau issitraukti fotika ir uzfikstuoti smile.gif
Atsakyti
Baubazz koki islaikyma darei pirmoj nuotr?
Atsakyti
Jeigu leis zmona jos nuotrauka patalpinti, vakare idesiu, kur ir tamsu, ir zmones arti, ir blico nenaudojau

Leido, dedu. smile.gif
Nuotrauka ne trupucio neredaguota, tik sumazinta. Kaip visada laukiu kritikos ax.gif

user posted image

P.S. Sitaip fotografuoti as nemegstu- mane prikalbino biggrin.gif

jo pirma gavosi kaip sepia, del to gan idomiai ziurisi (man)

O man ji idomi tik del to, kad galvoju ka cia buvo galima isspausti sioje situacijoje smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 01 vasario 2007 - 16:50
sveiki

Bilekas, aciu uz patarima, reikes pabandyt kada sviesa is nugaros padet 4u.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 02 01, 16:45)
Leido, dedu.  smile.gif
Nuotrauka ne trupucio neredaguota, tik sumazinta. Kaip visada laukiu kritikos.

o pazistami veidai bigsmile.gif

man trukdo kazkoks daiktas priekyje, kazkaip akys krypsta ten ir gal noreciau, kad pilnai kojos matytus, siaip atrodo neblogai, o nejo padaryti, kad tos lemputes kaip zvaigzdutes butu? ar jos per mazos?
Atsakyti
vakar maudem pupa savo, tai sugalvojau pafotkinti, nu bet jus ant manes nesupykit, nes naudojau blica, juk tamsu buvo, o papildomu lempu i vonia nenorejau nesti schmoll.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti