Aš va dėl blico namuose irgi labai susirūpinau . Vakar bandžiau nufotkinti kaukę iš Venecijos kambaryje prie paprastos lempos apšvietimo. Be blico net nežinau kiek išbandžiau nuotraukų ir nei vienoje nesigavo natūralių spalvų. Nufotkinau su blicu ir viskas buvo gerai.
Aš suprantu, kad dieną ir kieme tikrai reikia fotkinti be blico, bet namuose ir vakare aš tikriausiai jungsiuosi blicą.
P.S. Truputį vėliau įkelsiu vakar bandytas foto.
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 11:06)
niu ne, man dar toli toli iki Jusu visu
gerai, kaip matau cia visi moka dirbti su korekcinem programom, tai [B]pasakykit man, cia patys jomis naudotis ismokot, ar kursus kokius ejot? as ir labai noriu ismokti tvarkyti nuotraukas, turiu namie fotoshopo 7 programa, bet kiek tik kartu i ja bebuvau ilindusi, tai zalias miskas man ten ir aplamai ar imanoma ismokti tvarkyti nuotraukas paciam, be niekeno pagalbos?? ir isvis, kai cia ilendu ir pasiskaitau jusu kritikas, tai toks jausmas, kad cia vieni profai diskutuoja, pavydziu as jums jums tas temos pavadinimas nebetinka, nes jus jau mokat fotografuoti, o vat as cia mokinuosi tik. Per kursus neisgirstu tokiu terminu, kokius jus cia vartojat o kai dar nezinau ka tai reiskia, tai visai zalias bambukas cia jauciuosi [/b]
As PS pramokau pati. Dar vis mokausi, nes daug ten visko O pradejau mokytis pries kelis menesius ilindus i si skyreli. Pamatai koki triuka ir klausi, bandai, darai Daug internete medziagos, apie viska gali rasti. Turiu ir knyga nusipirkus.
Nekreipk demesio, kad visi tom aukstom frazem cia svaistosi As kai i si skyreli pirma karta ilindau irgi ausimis karpiau ir po kelis kartus aiskinausi kas do daiktas diafragma, islaikymas, ekspozicija ir pan., su kuo jie valgomi Apie elementarias kompozicijos taisykles irgi tik cia suzinojau As iki to laiko viska ant Auto arba jau gatavu rezimu (sportinis, peizazo, portretas ir pan.) fotkinau, tik paskaitinejus cia, perejau ant Av, Tv, M, anuos jau retai naudoju
Taip kad viskas su laiku ateina, tik nereikia nukabinti nosiuko susidurus su sunkumais ir bandyti, bandyti, bandyti Man buna liudesio priepuoliai, kai su fotiku nesusitvarkau
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 31, 11:26)
Ar bandėt kas nors iš jūsų darytis pasines nuotraukas patys? Man dabar darbui reikia 4 nuotraukų 'dokumentinių', sakiau, pati bandysiu fotkintis. Nes kol per lauką pereisiu į fotoateljė, taigi visa raudona būsiu. O čia pati sau ramiai, neskubant nusičikinsiu, dar su PS patvarkysiu odą, jei ką. Tik nunešių į fotostudiją, kad atspausdintų tam tikru formatu.
Tik dabar galvoju, koks apšvietimas būtų tinkamas tam? Ir fonas ar tiks baltas, ar geriau gelsvas koks?
Tik dabar galvoju, koks apšvietimas būtų tinkamas tam? Ir fonas ar tiks baltas, ar geriau gelsvas koks?
Nebandziau. Bet manau imanoma. Stai cia uzeik paskaitinek reikalavimus http://www.dokumenta...eikalavimai.htm, http://www.dokumenta...eikalavimai.htm
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 11:39)
reik ir man ka nors prisidirbt, kad subine pradetu degti gal tuomet pradesiu ka nors mokintis, o tai is manes ne kokia mokine, labiau praktika vilioja, nei teorija, nors be jos, ne zingsnio negali zengti
sakiau, kai baigsiu foto kursus, teks eiti i fotoshopo kursus, kad bent jau pradziamoksli man pravestu, nes zinau, kad ta programa tikrai ne is lengvuju, jei dar butu LT kalba, gal butu paprasciau, o dabar
sakiau, kai baigsiu foto kursus, teks eiti i fotoshopo kursus, kad bent jau pradziamoksli man pravestu, nes zinau, kad ta programa tikrai ne is lengvuju, jei dar butu LT kalba, gal butu paprasciau, o dabar
Jokie kursai neismokina taip, kaip savarankiskas knisimasis. Bent jau su manim taip.
Papildyta:
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 11:54)
Kad man "dar toli iki Jusu visu", irgi taip atrodo , bet skaitau, bandau, ir tikiuosi, po truputi tobuleju O kad is 100 nuotrauku tik 1-2 tinkamos, tai cia manau normalu, as irgi pripleskinu ir labai dziaugiuosi jei nors pora kadru buna vykusiu (nes kartais ir tu nebuna ).
Man padeda gerai isejusiu nuotrauku nustatymu panagrinejimas. Tada pradedi isikirsti kokiomis salygomis, kokie nustatymai labiausiai tinka
QUOTE(rimulka @ 2007 01 31, 16:01)
idedu pora nuotraukyciu, mergytes patinka veido israiska ir matomi dantukai
o gelyte nieko neipatinga, pamaciau siandien zydincia ir nupyskinau
prasau tas nuotraukas pakomentuoti
o gelyte nieko neipatinga, pamaciau siandien zydincia ir nupyskinau
prasau tas nuotraukas pakomentuoti
Mergytes kompozicija man labai patiko. Gyva, naturali nuotraukyte Bet kaip kiti minejo anksciau, truputuka tamsoka. Su tais su fonu susiliejusiais plaukuciais tai turbut kaip su She katinu Turbut reikia zaisti su apsvietimu, gal noretusi papildomai kiek fona pasviesti
Gelyte man tai super, dar tuose remeliuose
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 16:57)
Bilekas Namuose tikriausiai reikia LABAI gero apsvietimo, kad be blico fotkint. Nes pas mane praktiskai visos su blicu. Tiesiog pertamsu be blico fitkint.
Be blico galima namie fotkinti prie dienos sviesos (taip fotkina californiagirl ), kai saulute ne tiesiogiai spigina pro langa ir kai lauke nelabai apsiniauke arba papildomai atsvietus lempomis arba blica nukreipus i lubas arba ant blico uzdejus sklaidytuva sviesos, kad sviesa suminkstintu (kai kas tiesiog naudoja popieriaus lapa, arba gumute vizitines tipo lapuka prie blico pritaiso
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 31, 17:12)
Dar viena nuotrauka i portetu tema
Oi man kaip grazu. Geros spalvos ir man visai ne per sviesu. Dar galima pazaisti juodai balta padaryti kaip, kad she savo nuotraukoje su motina ir vaiku. Kazi kas gautusi?
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 21:10)
Kas liecia del studijinio portretu fotografavimo neblogai aprasyta cia Nepatingekite ir perziurekite tas pamokas, nes nieko geresnio ir paprasciau pateikto uz sias as dar nesu rades
Geras puslapiukas. Bet seile tysta i ta aparatura ziurint. Su halogenais man truksta vis vien sviesos ir dar tas ju kaitimas Viena karta ciut gaisro nepadariau
QUOTE(_ms_ @ 2007 02 01, 10:52)
fotografuok i RAW, tada spalvu balansa atitampyt paprasciau
Va matau daug kas fotkinat i RAW ir po to ten viska taisote . Kokius reguliatorius stumdote, kokiu visai nelieciate, kokius parametrus dazniausiai keiciate? Nes daznai as kazka perspaudziu
Papildyta:
QUOTE(babouziuke @ 2007 02 01, 10:38)
Aš va dėl blico namuose irgi labai susirūpinau . Vakar bandžiau nufotkinti kaukę iš Venecijos kambaryje prie paprastos lempos apšvietimo. Be blico net nežinau kiek išbandžiau nuotraukų ir nei vienoje nesigavo natūralių spalvų. Nufotkinau su blicu ir viskas buvo gerai.
Aš suprantu, kad dieną ir kieme tikrai reikia fotkinti be blico, bet namuose ir vakare aš tikriausiai jungsiuosi blicą.
Be papildomo apsvietimo turbut tik taip ir gausis Ijunk bent staline lempa, dar geriau jei sviestum i objekta ne tiesiogiai, o per popieriaus lapa.
Dedu tas nuotraukas. Pačios nuotraukų kokybės nekomentuokite, tik spalvas.
Pirma fotkinta be blico, antra su blicu, trečia - dienos šviesoje.
Aš čia fotkinau ne dėl grožio. Tikrinau visus WB variantus ir žiūrėjau kuris yra arčiausiai natūralių spalvų be blico vakare kambaryje. Gavosi taip, kad nei vienas WB natūralių spalvų neparodė. Gerai, jeigu portretą fotkini, tada gali žaisti su staline lempa ir popieriaus lapu, bet jeigu šiaip koks balius ar šventė, taigi tada be blico niekaip .
Pirma fotkinta be blico, antra su blicu, trečia - dienos šviesoje.
Aš čia fotkinau ne dėl grožio. Tikrinau visus WB variantus ir žiūrėjau kuris yra arčiausiai natūralių spalvų be blico vakare kambaryje. Gavosi taip, kad nei vienas WB natūralių spalvų neparodė. Gerai, jeigu portretą fotkini, tada gali žaisti su staline lempa ir popieriaus lapu, bet jeigu šiaip koks balius ar šventė, taigi tada be blico niekaip .
[quote=babouziuke,2007 02 01, 10:38]
as dar bandysiu smulkiau issiaiskinti kursuose kuom tas blicas "blogas"
[quote=ciburaska,2007 02 01, 10:46]
As PS pramokau pati. Dar vis mokausi, nes daug ten visko O pradejau mokytis pries kelis menesius ilindus i si skyreli. Pamatai koki triuka ir klausi, bandai, darai Daug internete medziagos, apie viska gali rasti. Turiu ir knyga nusipirkus.
Nekreipk demesio, kad visi tom aukstom frazem cia svaistosi As kai i si skyreli pirma karta ilindau irgi ausimis karpiau ir po kelis kartus aiskinausi kas do daiktas diafragma, islaikymas, ekspozicija ir pan., su kuo jie valgomi Apie elementarias kompozicijos taisykles irgi tik cia suzinojau As iki to laiko viska ant Auto arba jau gatavu rezimu (sportinis, peizazo, portretas ir pan.) fotkinau, tik paskaitinejus cia, perejau ant Av, Tv, M, anuos jau retai naudoju
Taip kad viskas su laiku ateina, tik nereikia nukabinti nosiuko susidurus su sunkumais ir bandyti, bandyti, bandyti Man buna liudesio priepuoliai, kai su fotiku nesusitvarkau
Jokie kursai neismokina taip, kaip savarankiskas knisimasis. Bent jau su manim taip.
Papildyta:
Man padeda gerai isejusiu nuotrauku nustatymu panagrinejimas. Tada pradedi isikirsti kokiomis salygomis, kokie nustatymai labiausiai tinka
zinau, kad viskas ateina su laiku, kad reikia tureti kantrybes mokintis, vis bandyti tol kol gausis gerai, tik va kartais norisi visko ir iskart ir dar kad butu idealu
as dar bandysiu smulkiau issiaiskinti kursuose kuom tas blicas "blogas"
[quote=ciburaska,2007 02 01, 10:46]
Papildyta:
zinau, kad viskas ateina su laiku, kad reikia tureti kantrybes mokintis, vis bandyti tol kol gausis gerai, tik va kartais norisi visko ir iskart ir dar kad butu idealu
o ka kiti mano del blico?
Kol neturiu normalaus blico, tas imontuotas man vos ne didziausias priesas Siaip blica naudoju ryskioj dienos sviesoj seselius pasviesinti, bet tik ne kaip pagrindini sviesos saltini Kadangi blicas "kala" is priekio ir taip panaikina soninio apsvietimo seselius- gaunasi "plokscias" vaizdas.
Siandien man bus naktinis fotografafimas, tai taip pat sake, kad fotkinsim be blico.
Kaip naudoti blica naktiniame fotografavime net neisivaizduoju
As iki to laiko viska ant Auto arba jau gatavu rezimu (sportinis, peizazo, portretas ir pan.) fotkinau, tik paskaitinejus cia, perejau ant Av, Tv, M, anuos jau retai naudoju
Tai visgi ismokai? Kaip patiko?
Man manual rezime fotografuoti patinka labiausiai. Nustatai diafragma kokia manai geriausia. Po to su pagalbine juostele nusistatai islaikyma. Tada ziuri ar yra kontrastiniu vietu ir pakoreaguoji islaikyma (P, A rezimuose reiketu EV kompensavima naudoti). Kazkaip man cia viskas paprasciau... na gal tik ratukus diafragmos ir islaikymo daugiau reikia sukineti.
Ka tik pagalvojau apie rimulkos mergytes nuotraukos apsvietima O jeigu kokia nestipria lempa vaikui uz nugaros pastacius? Manau turetu ispudingai gautis.
Geras puslapiukas. Bet seile tysta i ta aparatura ziurint. Su halogenais man truksta vis vien sviesos ir dar tas ju kaitimas Viena karta ciut gaisro nepadariau
Jo ir as varvinau seile Bet ten patys principai normaliai paaiskinti.
Jei truksta sviesos nusipirk dar pora sviestuvu. Palyginus jie nera brangus. Be to kuo daugiau prozektoriu turi, tuo daugiau galimybiu yra. O del halogenu atsargiai, negalima ant ju visokias medziagas ar popieriu uzmetineti.
CACIS, pirmoje nuotraukoje b/w balansas blogas. Ar naudojai stova fotografuodama? Darant tokias nuotraukas, kur svarbus detalumas stovas butinas! Be to gal dar siek tiek mazinciau diafragma
Vakar uzsukau i fotopasaulio parduotuve (pamenkalnio gatveje). Tai ten toks "grybas" pardavejas sedi net elementariu fotografijos terminu nesupranta... Ko paklausi ka patartu arba nusisneka, arba viska siulo tik kosminem kainom, nors aiskinau, kad as tik megejas ir pinigais nesimetau. Stova (statyva) siule uz 1500Lt, apsvietimo prozektoriu uz 4000Lt, Kuprine fotoaparatui uz 800Lt ir t.t. Vienu zodziu nusivyliau
Gal turite minciu kaip fotkinti stiklinius permatomus bei blizgiu pavirsiumi daiktus?
Fotkinu as toje savo dezuteje, bet man konturai labai isplaukia, tarsi ryskumo truksta kaip befokusuociau (o norisi, kad sampano burbuliukai dar matytusi ), atspindziai nepatinaka. Per ryskus lyg?
Babauziuke, pirma tikrai per geltona, antra ir trecia spalvos geros.
Papildyta:
Oi ir man kaip to norisi
Fotkinu as toje savo dezuteje, bet man konturai labai isplaukia, tarsi ryskumo truksta kaip befokusuociau (o norisi, kad sampano burbuliukai dar matytusi ), atspindziai nepatinaka. Per ryskus lyg?
Babauziuke, pirma tikrai per geltona, antra ir trecia spalvos geros.
Papildyta:
QUOTE(CACIS @ 2007 02 01, 11:10)
tik va kartais norisi visko ir iskart ir dar kad butu idealu
Oi ir man kaip to norisi
Gal turite minciu kaip fotkinti stiklinius permatomus bei blizgiu pavirsiumi daiktus?
As si savaitgali su labai mazu stikliniu "zveriuku zaidziau. Nuotrauka buvau idejes. Tai kiek as privargau, kol apsvietima tinkamai sudeliojau Bet vis tiek iki galo nesupratau, kaip teisingai ta padaryti reikia.
O tavo taures kazkokios blankios gavosi. Vazonas pakrypes ir apsvietimas blogai isdeliotas
Kazkiek cia paaiskinta kaip tokius blizgius daiktus fotografuoti.
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 01, 11:20)
Kai priekyje stovi zmones ir nera kito sviesos saltinio.
[quote=Bilekas,2007 02 01, 11:20]
butinai rytoj papasakosiu kaip mus siandien praeis tas fotografavimas be blico
CACIS, pirmoje nuotraukoje b/w balansas blogas. Ar naudojai stova fotografuodama? Darant tokias nuotraukas, kur svarbus detalumas stovas butinas! Be to gal dar siek tiek mazinciau diafragma
w/b balansa mum liepe nusistatyti ant automatikos
stovo kol kas dar nespejau isigyti, manau kita savaite tai padarysiu, arba si savaitgali
kad man kartais jei nusireguliuoju diafragma i mazaja puse (turiu omeny skaiciuka nusistatant ant 4.5 arba 5.6) ir ne kartais, o daznai nesusifokusuoja fotikas
pvz. jei noriu fotkinti is arti koki daikciuka smulku, ar man geriau nusistatyti automatini close-up, ar placiai atverti diafragma? kaip geriau daryt? siaip noriu ismokti fotkinti be automatikos pagalbos, nors su diafragma man kol kas nelabai iseina susizaisti.
Ir dar vienas klausimas, kai fotkinau lauke diena, kai buvo daug sniego, man neisejo padaryti foto, kad matytusi visos sniego detales, gaudavosi kaip balta plokstuma. O man norejosi, kad ir daiktai toleliau ryskiai matytusi ir kad sniegas su visai savo grudeliais matytusi, tai kokia tada ta F reikia nusistatyti???
ir dar noriu suzinot kodel kai fotkinau lauke kai buvo to sniego, nenaudodama blico, keisdama tik diagfragma, man nesimate spalvu, foto gavosi vos ne kaip buciau juoda-balta rezima uzsistacius? tarkim pusys, medziai gavosi vos ne tamsiai melynos spalvos, sniegas i melynuma nese, o ten kur buvo ryskesni ir spalvoti daiktai, tai spalvos blankios tokios isejo
butinai rytoj papasakosiu kaip mus siandien praeis tas fotografavimas be blico
w/b balansa mum liepe nusistatyti ant automatikos
stovo kol kas dar nespejau isigyti, manau kita savaite tai padarysiu, arba si savaitgali
kad man kartais jei nusireguliuoju diafragma i mazaja puse (turiu omeny skaiciuka nusistatant ant 4.5 arba 5.6) ir ne kartais, o daznai nesusifokusuoja fotikas
pvz. jei noriu fotkinti is arti koki daikciuka smulku, ar man geriau nusistatyti automatini close-up, ar placiai atverti diafragma? kaip geriau daryt? siaip noriu ismokti fotkinti be automatikos pagalbos, nors su diafragma man kol kas nelabai iseina susizaisti.
Ir dar vienas klausimas, kai fotkinau lauke diena, kai buvo daug sniego, man neisejo padaryti foto, kad matytusi visos sniego detales, gaudavosi kaip balta plokstuma. O man norejosi, kad ir daiktai toleliau ryskiai matytusi ir kad sniegas su visai savo grudeliais matytusi, tai kokia tada ta F reikia nusistatyti???
ir dar noriu suzinot kodel kai fotkinau lauke kai buvo to sniego, nenaudodama blico, keisdama tik diagfragma, man nesimate spalvu, foto gavosi vos ne kaip buciau juoda-balta rezima uzsistacius? tarkim pusys, medziai gavosi vos ne tamsiai melynos spalvos, sniegas i melynuma nese, o ten kur buvo ryskesni ir spalvoti daiktai, tai spalvos blankios tokios isejo
QUOTE(CACIS @ 2007 02 01, 13:32)
tai kokia tada ta F reikia nusistatyti???
kai as fotografavau tai staciau aperture priority ir ~f10 aisku paziuriu kad shuter speed butu ne maziau 1/60s, ir dar EV (ekspocicijos kompensacija) pastatau +0,3 ar +0,6, cia reik padaryti ir paziureti ar uztenka sviesumo ar ne
dar ant Nikono pasidaryk highlights, tai paskui matysi kur isdegusios vietos...