Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 16:57)
rimulka kaip padarei remelius?

As uzsisakiau knyga apie Adobe Photoshop 7 - girdejau geru atsiliepimu, tai dabar greitai gal turesiu ir mokesiu padaryt visokiu idomybiu  clap.gif

as pazaidziau photoshope ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 31, 10:20)
Darysiu ir aš šeštadienį fotosesiją su vaiku. Jei ką gero pagausiu, įmesiu ir čia kritikai  mirksiukas.gif

Supergirl, lauksim mirksiukas.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 10:38)
Prajuokinai nerealiai  lotuliukas.gif
Jus man sakykite jei as per grieztai- nenoriu buti cia kazkoks "zanuda" kuris prie visko tik kabinejasi  lens.gif
O siaip ir as noriu, kad mano nuotraukas "sudirbtu" taip, kad i jas siek tiek kitaip paziureciau. Pastebejau, kad po siu pamoku pradejau visiskai kitaip i viska ziureti pries nuspaudziant mygtuka. Jau atidziau ziuriu, kad koks nereikalingas daiktas i kadra neilistu, kad horizonta lygu islaikyciau ir t.t. Visa kritika tik i nauda smile.gif

Bilekas, man patinka tavo kritika biggrin.gif Bijociau kritikos nedeciau cia nuotrauku, tam ir dedam mirksiukas.gif Reikia gi, kad kas nors akis pravertu bigsmile.gif O kai jau pagiri(kaip grieztas kritikas), nu tai jau taip geeera pasidaro biggrin.gif

Rimulka, tavo pupyte grazute, bet nuotrauka tamsoka...na bent jau man unsure.gif Kaip bilekas jau minejo- plaukuciai tamsus ir fonas...susilieja viskas.
O gelyte labai graziai atrodo, ipatingi tie tamsus remai tinka thumbup.gif

Labradoriuke, jau truputi per daug sunelio veiduka apkarpei, net antakiukas nukirptas...

Dar viena nuotrauka i portetu tema ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 17:57)
Supranti, tame ir esme, kad man kompe rodo 200 skirtingu nuotrauku, o fotike tik 100 skaiciuka, nes kai ziuriu per displeju, man rodo visas, bet kur skaiciuoja jas rodo 100. Ir as nepagaunu kampo. Nes nustaciau tik JPG be RAW. Bet hite kokybes. Ir nesuprantu, kodel man neatitinka  doh.gif

blink.gif g.gif Cia tai mistika, mano Nikonas tai teisybe rodo cool.gif

rimulka, o man grazu, kad juodas fonas ir taip susilieja su plaukuciai, del to veidukas graziai isryskeja, tik jis pats galetu truputuka dar sviesesnis buti
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 17:17)
blink.gif  g.gif  Cia tai mistika, mano Nikonas tai teisybe rodo  cool.gif

rimulka, o man grazu, kad juodas fonas ir taip susilieja su plaukuciai, del to veidukas graziai isryskeja, tik jis pats galetu truputuka dar sviesesnis buti

aha, jau susisgribau truputi sviesinti blush2.gif
nezinau ar geriau
user posted image

Californiagirl, man atrodo, kad kepuryte per daug ryski, bet tu nekreipk demesio, gal cia pas mane kompas taip rodo doh.gif grazi nuotraukele, koks cia apsvietimas?
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 31, 17:25)
Californiagirl, man atrodo, kad kepuryte per daug ryski, bet tu nekreipk demesio, gal cia pas mane kompas taip rodo  doh.gif  grazi nuotraukele, koks cia apsvietimas?

Rimulka, jau geriau thumbup.gif

Apsvietimas pas mane naturalus per langa ax.gif O kepuryte gal ir per ryski g.gif Nors su spalvom nieko nedariau...tokia ir yra ta kepure.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 31, 17:12)
Labradoriuke, jau truputi per daug sunelio veiduka apkarpei, net antakiukas nukirptas...

Va tame esme, kad nieko nekirpau doh.gif Cia taip nufotkinau blush2.gif Neturiu is kur pridet blink.gif
Grazi vaikinuko nuotraukyte thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 17:17)
blink.gif  g.gif  Cia tai mistika, mano Nikonas tai teisybe rodo  cool.gif

Nu einu, dar karta pasitikrinsiu doh.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 31 sausio 2007 - 18:01
kazin kodel tau atrodo, kad raudonas akis naikinau? nes as to nedariau

Man tokios akys gaunasi (kaip desine tavo nuotraukoje), kai as bandau jas naikinti ir ne iki galo panaikina. Reiskia apsirikau smile.gif

Rimulka, jau geriau 

Gal vel pasirodysiu, kaip tas, kuris tik kabinejasi lotuliukas.gif , bet man pirmoji nuotrauka grazesne, nes spalvos siltesnes smile.gif Ten tik fonas man kliuvo.

californiagirl, o man truputuka per sviesi nuotrauka atrodo g.gif

Kas liecia del studijinio portretu fotografavimo neblogai aprasyta cia Nepatingekite ir perziurekite tas pamokas, nes nieko geresnio ir paprasciau pateikto uz sias as dar nesu rades smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 21:10)
Gal vel pasirodysiu, kaip tas, kuris tik kabinejasi  lotuliukas.gif , bet man pirmoji nuotrauka grazesne, nes spalvos siltesnes smile.gif Ten tik fonas man kliuvo.

[b]californiagirl, o man truputuka per sviesi nuotrauka atrodo [/B] g.gif

As juk nesakiau, kad kabinejiesi biggrin.gif Atveri akis tiktai mirksiukas.gif

Pataisiau jau ta paskutini portretuka pas save kompe : ax.gif Aciu uz nuomone bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 01 vasario 2007 - 07:30
Labas rytas visiems! biggrin.gif

[quote=ajas,2007 01 31, 11:54]
Zodziu taip: kai prijungi fotika prie kompo, turi kompe matyti visus fotike esancius failus, taigi pasirink visus tik JPG ir nukopink (ar perkelk) juos i kompa. Tuomet kompe gali perziureti, issirenki tas kelias patinkancias nuotraukytes ir pagal numerelius tas patinkancias pasizymi RAW formato (kurios kol kas tupi fotike), ir tik tas kelias pazymetas RAW kopini i kompa, o po to viska ramia dusia istrini fotike, kad veitos atsilaisvintu. smile.gif Tikiuosi, supratai ka nors doh.gif

Ziurek Ajas, vakar istyrinejau savo fotika, tai pas mane nuotrauku formatas yra L, M, S, RAW, ir RAW+L, o kad butu S+RAW nera verysad.gif tai kaip man tada nusistatyti ta formata, jei noriu perziurinejant fotkes kompe matyti nedideles, o jei kuri butu tinkama pasilikti ja RAW formatu? g.gif ar tiesiog reikia fotkinti nusistacius ant S, ir po to perkeliant i kompa is fotiko galima bus pasirinkti norima formata?

[quote=Labradoriukė,2007 01 31, 16:57]

As uzsisakiau knyga apie Adobe Photoshop 7 - girdejau geru atsiliepimu, tai dabar greitai gal turesiu ir mokesiu padaryt visokiu idomybiu clap.gif

Bilekas Namuose tikriausiai reikia LABAI gero apsvietimo, kad be blico fotkint. Nes pas mane praktiskai visos su blicu. Tiesiog pertamsu be blico fitkint.
[/quote]

Labradoriuke is kur uzsisakei ta knyga? ji LT kalba? kiek kainuos? ir kur cia reik uzsisakyti?
o mum foto kursuose grieztai neleidzia naudoti blico. Siandien man bus naktinis fotografafimas, tai taip pat sake, kad fotkinsim be blico. Sake jei ismoksim fotkinti be blico, tai veliau tikrai zinosim kada ir kaip ji panaudoti, nes tik be jo ismokstama gerai fotografuoti, nezinau, gal ir nesutiksit su tuom, bet bent jau mum neleidzia jo naudot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 02 01, 08:55)
Labradoriuke is kur uzsisakei ta knyga? ji LT kalba? kiek kainuos? ir kur cia reik uzsisakyti?
o mum foto kursuose grieztai neleidzia naudoti blico. Siandien man bus naktinis fotografafimas, tai taip pat sake, kad fotkinsim be blico. Sake jei ismoksim fotkinti be blico, tai veliau tikrai zinosim kada ir kaip ji panaudoti, nes tik be jo ismokstama gerai fotografuoti, nezinau, gal ir nesutiksit su tuom, bet bent jau mum neleidzia jo naudot smile.gif

o ka kiti mano del blico?

As uzsisakiau per www.fotofabrikas.lt ten buvo pigiausiai. Atrodo 16.80lt kainiuos, o 132 puslapiukai. Na Maciau apie AP Cs2 atrodo yra, bet senesne man taip pasirode. Tan pristato i patogiausia prekybos centra, tereikia pasii mti.As ten nuotraukas dazniausiai darau, nes ten naudoja siek tiek kitoki popieriu.
uzsakineju RImi savanoriu, ten ir spausdina. O ir vyrui patogu paimti.
Atsakyti
CACIS, nezinau ka tau patarti, nes pas mane yra S+RAW g.gif Jei fotkinsi tik S, tai ir neturesi RAW. Bet jei nelabai apdirbineji tas nuotraukas, tai gal tikrai nereikalingas kol kas tau RAW formatas?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 01, 10:12)
o ka kiti mano del blico?

As uzsisakiau per www.fotofabrikas.lt ten buvo pigiausiai. Atrodo 16.80lt kainiuos, o 132 puslapiukai. Na Maciau apie AP Cs2 atrodo yra, bet senesne man taip pasirode. Tan pristato i patogiausia prekybos centra, tereikia pasii mti.As ten nuotraukas dazniausiai darau, nes ten naudoja siek tiek kitoki popieriu.
uzsakineju RImi savanoriu, ten ir spausdina. O ir vyrui patogu paimti.

o tai faina, reiks ir man ta knyga uzsisakyti, nes namie turiu ta programa, tereikia netinget prisest ir mokintis lotuliukas.gif
na o del blico, bent jau mum kai aiskino, tai sake, kad blica naudoji nebent jei kokia besileidziancia saule fotkini ir nori, kad pirmas planas matytusi, nes dazniausiai ta vieta juoda iseina. Ir dar minejo, kad fotkinant su blicu gaunasi plokstuma, kad ir ka befotkintum. Dar sake naudoti tada, kai fotkini zmogu sauleta diena, kad nesigautu viena puse apsviesta, o kita seselyje, niu tiek va atsimenu.Dar laukia studijoje portretu fotografavimo pamoka, tai taip pat minejo, kad fotkinsim be blico. Man pradzioj tokia naujiena taip pat idomi pasirode, nes sakau, kiek matai per telika ar siaip kai kokie reporteriai, zurnalistai fotkina su savo gigantiskais fotikais, tai pas visu ir tie blicai prikabinti, o per paskaita susidare nuomone, kad tas blicas naudojamas turi but labai retai, sako graziausios, naturaliausios nuotraukos gaunasi jo nenaudojant. Ta prasme seseliu nereikalingu nesigauna tuomet.

QUOTE(ajas @ 2007 02 01, 10:25)
CACIS, nezinau ka tau patarti, nes pas mane yra S+RAW g.gif  Jei fotkinsi tik S, tai ir neturesi RAW. Bet jei nelabai apdirbineji tas nuotraukas, tai gal tikrai nereikalingas kol kas tau RAW formatas?

gaila, kad pas mane to nera verysad.gif man keista, kad pas mane yra tik RAW+L, kai su tuo L formatu ir taip didziules foto gaunasi blink.gif
Atsakyti