QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 01, 10:12)
o ka kiti mano
del blico?
As uzsisakiau per www.fotofabrikas.lt ten buvo pigiausiai. Atrodo 16.80lt kainiuos, o 132 puslapiukai. Na Maciau apie AP Cs2 atrodo yra, bet senesne man taip pasirode. Tan pristato i patogiausia prekybos centra, tereikia pasii mti.As ten nuotraukas dazniausiai darau, nes ten naudoja siek tiek kitoki popieriu.
uzsakineju RImi savanoriu, ten ir spausdina. O ir vyrui patogu paimti.
o tai faina, reiks ir man ta knyga uzsisakyti, nes namie turiu ta programa, tereikia netinget prisest ir mokintis
na o del blico, bent jau mum kai aiskino, tai sake, kad blica naudoji nebent jei kokia besileidziancia saule fotkini ir nori, kad pirmas planas matytusi, nes dazniausiai ta vieta juoda iseina. Ir dar minejo, kad fotkinant su blicu gaunasi plokstuma, kad ir ka befotkintum. Dar sake naudoti tada, kai fotkini zmogu sauleta diena, kad nesigautu viena puse apsviesta, o kita seselyje, niu tiek va atsimenu.Dar laukia studijoje portretu fotografavimo pamoka, tai taip pat minejo, kad fotkinsim be blico. Man pradzioj tokia naujiena taip pat idomi pasirode, nes sakau, kiek matai per telika ar siaip kai kokie reporteriai, zurnalistai fotkina su savo gigantiskais fotikais, tai pas visu ir tie blicai prikabinti, o per paskaita susidare nuomone, kad tas blicas naudojamas turi but labai retai, sako graziausios, naturaliausios nuotraukos gaunasi jo nenaudojant. Ta prasme seseliu nereikalingu nesigauna tuomet.
QUOTE(ajas @ 2007 02 01, 10:25)
CACIS, nezinau ka tau patarti, nes pas mane yra S+RAW
Jei fotkinsi tik S, tai ir neturesi RAW. Bet jei nelabai apdirbineji tas nuotraukas, tai gal tikrai nereikalingas kol kas tau RAW formatas?
gaila, kad pas mane to nera
man keista, kad pas mane yra tik RAW+L, kai su tuo L formatu ir taip didziules foto gaunasi