Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 11:39)
zinau, kad nete yra daug info, beda ta, kad angliskai nesuprantu tu terminu, o LT kalba nelabai ka gali ir rasti.
sakiau, kai baigsiu foto kursus, teks eiti i fotoshopo kursus, kad bent jau pradziamoksli man pravestu, nes zinau, kad ta programa tikrai ne is lengvuju, jei dar butu LT kalba, gal butu paprasciau, o dabar doh.gif
CACIS, tai knygą nusipirk lietuvių kalba mirksiukas.gif Kursuose tie terminai irgi bus angliški, nes pačiam photoshope jie irgi anglų kalba, nėra lietuviškų, t.y. nesiverčia. Ar yra? unsure.gif
Iš lietuviškų puslapių, tai kažkada lankiausi e-miestas, atrodo. Ten yra pamokėlių darbui su PS.
Atsakyti
sveiki

na, man irgi patinka gauti kritikos, todel ir lankausi isame skyrelyje, nes cia as jos susilaukiu ax.gif

Californiagirl, man labai grazi nuotrauka, kur vonioje thumbup.gif

As photoshopu ismokau irgi pati, reikia tik daug kantrybes ir nebijot vis bandyti bandyti 4u.gif

as siandien irgi nusiteikus pafaotografuoti savo maze, noriu ismokt graziai, kad sviesa kristu is vienos puses ir be blykstes, nu as kiek bandau man susiliejusios nuotraukos, gal turit patarimu siuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 12:06)
kaip perkrauni i kompa tik S, o kas gero pasilieki RAW formatu? kaip tai daryti?
man butu pats idealiausias kol kas variantas, kadangi tik mokausi fotkinti, tai is 100 foto, gal tik kokia viena buna normalesne.Tai fotkinant nusistatau S+RAW, o kaip paskui perkeliant i kompa isskirstyti?

niu ne, man dar toli toli iki Jusu visu blush2.gif

Zodziu taip: kai prijungi fotika prie kompo, turi kompe matyti visus fotike esancius failus, taigi pasirink visus tik JPG ir nukopink (ar perkelk) juos i kompa. Tuomet kompe gali perziureti, issirenki tas kelias patinkancias nuotraukytes ir pagal numerelius tas patinkancias pasizymi RAW formato (kurios kol kas tupi fotike), ir tik tas kelias pazymetas RAW kopini i kompa, o po to viska ramia dusia istrini fotike, kad veitos atsilaisvintu. smile.gif Tikiuosi, supratai ka nors doh.gif

Kad man "dar toli iki Jusu visu", irgi taip atrodo blush2.gif , bet skaitau, bandau, ir tikiuosi, po truputi tobuleju biggrin.gif O kad is 100 nuotrauku tik 1-2 tinkamos, tai cia manau normalu, as irgi pripleskinu ir labai dziaugiuosi jei nors pora kadru buna vykusiu (nes kartais ir tu nebuna verysad.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 11:43)
Kokiu tikslu bus naudojama nuotrauka?
Kompozicija:
Pirmiausiai reiketu pasirinkti gera fona. Kadangi lauke dabar jo nesitemsi, teks fotografuoti patalpoje. Geriausiai tiks vienspalvis, sviesesnis fonas. 
Bandyk vertikalia nuotrauka.
Fotografuok is toliau, priartindama- ne taip ji "erzinsi". Po to nuotrauka apkirpsi (tik neuzmirsk naudoti maximalu tasku kieki).
Gal is karto su savo technika jo neerzik, duok apsiprasti, pazaisk, pagirk. Pabandyk pagaudyti detales: tik snukutis, ausis, akis, letena, uodega ir t.t. Pabadyk dar pafotografuoti, kai jis miega, guli ant keliu, laka, zaidzia su kamuoliuku ar susidomejes kaktusu- pasitelk vaizduote smile.gif

Apsvietimas:
Pradziai bandyk didinti jautruma (ISO 200-400) ir naudoti naturalu apsvietima. Geriausiai naudoti papildoma apsvietima o ne imontuota blykste.
Nestatyk katino arti sienos, nes gaunasi slykstus seseliai (ypac naudojant blica). Geriausiai, kad butu toliau nuo sienos ir apsviestas is virsaus.
Gal vengciau katino ant palanges, nes sudetinga tiksliai eksponuoti.
Ziurek, nepersistenk su apsvietimu, nes kailis gausis kaip veidrodis.

Kiti patarimai:
Naudok stova.
Neuzmirsk pasitikrinti b/w balansa.
Naudok taskini (spot) fokusavima arba centrini.
Fokusuok akis.
Diafragma ~F5.6. (Pazaisk ir su placiau atverta).
Pabandyk nespalvota nuotrauka. 
Laukiame rezultatu smile.gif
Zinok dokumentu nuotraukoms yra labai griezti reikalavimai. Pries kazka darydama pasidomek, kokie jie.

aciu aciu smile.gif taisykles tinkamos ne tik katinam, labai vertingos besimokantiems thumbup.gif
tik va del to katino as klausiau todel, kad juodi katinai nesigauna man graziai doh.gif cia viskas del kailio blizgesio, arba per didelio "kailio juodumo" neigaunu as niekaip grazios formos doh.gif juodulys jis pas mane ...
foto tai savo naudojimo reikmem tongue.gif
Atsakyti
Klausykit, man reikia suprasti kas ten pas mano Nikona rodosi g.gif
Ten kur rodo kadru skaiciu yra parasyta 268 , bet kai fotkinu, jie ten kitaip eina skaiciukai. Nu pvz rodo, kad like yra 168 is 268 ir kai perkeliu i komap buna 200 nuotrauku kazkur. Kaip cia ta dalyka suprast. Nusistacius JPG ir auksciauios kokybes. Iseina apie 4-5 Mgb. Korta 2Gb.
Paaiskinkit parasau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 31, 11:44)
CACIS, tai knygą nusipirk lietuvių kalba  mirksiukas.gif  Kursuose tie terminai irgi bus angliški, nes pačiam photoshope jie irgi anglų kalba, nėra lietuviškų, t.y. nesiverčia. Ar yra? unsure.gif
Iš lietuviškų puslapių, tai kažkada lankiausi e-miestas, atrodo. Ten yra pamokėlių darbui su PS.

Aciukas uz patarima, paieskosiu tos knygos smile.gif
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 11:54)
Zodziu taip: kai prijungi fotika prie kompo, turi kompe matyti visus fotike esancius failus, taigi pasirink visus tik JPG ir nukopink (ar perkelk) juos i kompa. Tuomet  kompe gali perziureti, issirenki tas kelias patinkancias nuotraukytes ir pagal numerelius tas patinkancias pasizymi RAW formato (kurios kol kas tupi fotike), ir tik tas kelias pazymetas RAW kopini i kompa, o po to viska ramia dusia istrini fotike, kad veitos atsilaisvintu.  smile.gif  Tikiuosi, supratai ka nors  doh.gif

na bole menia aisku ka cia parasei, bet bus zymiai aiskiau, kai pabandysiu tai padaryti, na bent jau si karta suprantu apie ka kalba eina biggrin.gif
Kad man "dar toli iki Jusu visu", irgi taip atrodo  blush2.gif , bet skaitau, bandau, ir tikiuosi, po truputi tobuleju  biggrin.gif O kad is 100 nuotrauku tik 1-2 tinkamos, tai cia manau normalu, as irgi pripleskinu ir labai dziaugiuosi jei nors pora kadru buna vykusiu (nes kartais ir tu nebuna  verysad.gif ).

zinai yra toks posakis, kuo daugiau suzinai, tuo labiau supranti, kad nieko nezinai.Man tas pats buvo, dar pries pora savaiciu nezinojau nei kas ta diafragma, islaikymas, ryskumo zona, isplauke ir dar keli terminai, o dabar bent jau zinau kas tas yra ir kam tai reikalinga thumbup.gif nesvarbu, kad dar neiseina taip kaip noriu, bet bent jau zinau tuos kelis terminus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 31 sausio 2007 - 13:19
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 13:55)
Klausykit, man reikia suprasti kas ten pas mano Nikona rodosi  g.gif
Ten kur rodo kadru skaiciu yra parasyta 268 , bet kai fotkinu, jie ten kitaip eina skaiciukai. Nu pvz rodo, kad like yra 168 is 268 ir kai perkeliu i komap buna 200 nuotrauku kazkur. Kaip cia ta dalyka suprast. Nusistacius JPG ir auksciauios kokybes. Iseina apie 4-5 Mgb. Korta 2Gb.
Paaiskinkit parasau  g.gif

Bandysiu paaiskinti, jei teisingai tave supratau rolleyes.gif
Jei esi nusistacius JPG+RAW, tai nufotkinus 1 kadra, turi dvi nuotraukytes (viena - JPG formato, kita - RAW). Taigi, fotikas rodo, kad padaryta 100 kadru, o kompas mato 200 nuotrauku, nes 100 is ju yra JPG, o kitas 100 - tokios pacios tik RAW formate.
Atsakyti

idedu pora nuotraukyciu, mergytes patinka veido israiska ir matomi dantukai ax.gif

o gelyte nieko neipatinga, pamaciau siandien zydincia ir nupyskinau

prasau tas nuotraukas pakomentuoti 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
rimulka, mergyte grazi, spalvos geros. Matosi , kad su blicu fotkinai ir po to raudonas akis naikinai smile.gif Man nepatinka, kad fonas tamsus, tamsus plaukai ir viskas susilieja.
Gelyte super. Jeigu ir arciausiai esantis lapelis butu sufokusuotas, butu is viso idealu:)
Pagyrimas del gerai pritaikytu remeliu.
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 16:17)
rimulka, mergyte grazi, spalvos geros. Matosi , kad su blicu fotkinai ir po to raudonas akis naikinai smile.gif Man nepatinka, kad fonas tamsus, tamsus plaukai ir viskas susilieja.
Gelyte super. Jeigu ir arciausiai esantis lapelis butu sufokusuotas, butu is viso idealu:)

kazin kodel tau atrodo, kad raudonas akis naikinau? nes as to nedariau ax.gif gal vyzdziai labai issiplete ir taip atrodo? g.gif o tamsu fona specialiai dariau nes norejau tamsiame fone turet nuotrauka, o tai pastovei sviesiame ax.gif a negrazu? blush2.gif

kazkuriam kadre staciau F net iki 13 lygtais, bet man visa nuotrauka ryski buvo, aisku galeciau fona paskui su photoshopu sulieti g.gif

aciu uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 16:17)

Bilekas, nu nuo taves nieko nenuslepsi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 15:56)
Bandysiu paaiskinti, jei teisingai tave supratau  rolleyes.gif
Jei esi nusistacius JPG+RAW, tai nufotkinus 1 kadra, turi dvi nuotraukytes (viena - JPG formato, kita - RAW). Taigi, fotikas rodo, kad padaryta 100 kadru, o kompas mato 200 nuotrauku, nes 100 is ju yra JPG, o kitas 100 - tokios pacios tik RAW formate.

Supranti, tame ir esme, kad man kompe rodo 200 skirtingu nuotrauku, o fotike tik 100 skaiciuka, nes kai ziuriu per displeju, man rodo visas, bet kur skaiciuoja jas rodo 100. Ir as nepagaunu kampo. Nes nustaciau tik JPG be RAW. Bet hite kokybes. Ir nesuprantu, kodel man neatitinka doh.gif

rimulka kaip padarei remelius?

As uzsisakiau knyga apie Adobe Photoshop 7 - girdejau geru atsiliepimu, tai dabar greitai gal turesiu ir mokesiu padaryt visokiu idomybiu clap.gif

Bilekas Namuose tikriausiai reikia LABAI gero apsvietimo, kad be blico fotkint. Nes pas mane praktiskai visos su blicu. Tiesiog pertamsu be blico fitkint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 31 sausio 2007 - 16:59