Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Nu jei jau Bilekas pagyre nuotrauka, tai turbut tikrai nebloga  Griezciausias kritikas tu cia...Bet ir gerai 

Prajuokinai nerealiai lotuliukas.gif
Jus man sakykite jei as per grieztai- nenoriu buti cia kazkoks "zanuda" kuris prie visko tik kabinejasi lens.gif
O siaip ir as noriu, kad mano nuotraukas "sudirbtu" taip, kad i jas siek tiek kitaip paziureciau. Pastebejau, kad po siu pamoku pradejau visiskai kitaip i viska ziureti pries nuspaudziant mygtuka. Jau atidziau ziuriu, kad koks nereikalingas daiktas i kadra neilistu, kad horizonta lygu islaikyciau ir t.t. Visa kritika tik i nauda smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 10:27)
user posted image
Šitoj nuotraukoj man norėtųsi daugiau viršaus, kad vaiko žvilgsnį 'patęstų'. Nesižiūri tas viršaus nukirpimas, per daug įspraustas veidas į rėmus.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 01 31, 11:33)
As daugiausia fotkinu i L, o L+RAW pasirenku kartais, kai nuotraukos man labai svarbios. Paskui jei viskas gerai su ta nuotrauka arba jau ja pakoregavau istrinu RAW, kad kompo atminties neapkrautu...

O as fotkinu S+RAW, is pradziu perkraunu i kompa tik S - patogu greitam perziurejimui (ar emailu persiusti ir pan), o kurios nuotraukos pasirodo tikrai vykusios, tas perrasau RAW - ir galima su jom dirbti, arba spausdinti, arba saugoti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 10:21)
she, tu turi omeny, kad po to lengviau tvarkyti, tai cia fotoshopa turejai omeny? ar tiesiog perziurinejant kompe lengviau sumazint, padidint?
kadangi kol kas temoku tik su Picasa programike nuotraukas patvarkyti, tai gal man tas RAW formatas nelabai ir pasitarnaus g.gif

o per eksponuota ir per sharpinta, cia ta pati reiksme? blush2.gif

RAW tau tikrai nereikalingas kaip supratau, nes jei nedirbi su foto korekcinem programom ir nepardavineji foto grafikos dizainieriams ar spaudai, tai gali jo nenaudoti mirksiukas.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 31, 10:27)
Dekui she  thumbup.gif

mirksiukas.gif

QUOTE(ciburaska @ 2007 01 31, 10:33)
She, kaip taisei nuotrauka?

profesine paslaptis tongue.gif
juokauju.
seip cia daug ka dariau: brightness/contrast, nuemiau pustonius ir seselius suminkstinau reguliuodama spalvas, isryskinau juoda, susvelninau raudona per selective color ir uzsharpinau smile.gif
Papildyta:
nagi brangieji man reik pagalbos, kaip graziai nufotkint juoda katina? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo she: 31 sausio 2007 - 10:47
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 31, 11:38)
Prajuokinai nerealiai  lotuliukas.gif
Jus man sakykite jei as per grieztai- nenoriu buti cia kazkoks "zanuda" kuris prie visko tik kabinejasi  lens.gif
O siaip ir as noriu, kad mano nuotraukas "sudirbtu" taip, kad i jas siek tiek kitaip paziureciau. Pastebejau, kad po siu pamoku pradejau visiskai kitaip i viska ziureti pries nuspaudziant mygtuka. Jau atidziau ziuriu, kad koks nereikalingas daiktas i kadra neilistu, kad horizonta lygu islaikyciau ir t.t. Visa kritika tik i nauda smile.gif

Tikrai ne pergrieztai biggrin.gif Idejus nuotraukas, man kaip tik norisi isgirsti kuo daugiau nuomoniu ir kritikos, nes, kaip tu sakai, tai padeda kitaip pamatyti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 31, 10:46)
nagi brangieji man reik pagalbos, kaip graziai nufotkint juoda katina?  biggrin.gif

O tu turi kazkokiu bandymu?
Siaip reikia gero apsvietimo ir fono sviesaus.
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 10:21)
o per eksponuota ir per sharpinta, cia ta pati reiksme? blush2.gif

ne. nera tokio issireiskimo "per eksponuota" smile.gif
ekspozicija tai kai pagal pasigauta sviesuma tam tikrame taske visas kadras igauna tam tikra sviesuma arba tamsuma. nu nelabai as moku moksliskai paaiskint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 01 31, 10:43)
O as fotkinu S+RAW, is pradziu perkraunu i kompa tik S - patogu greitam perziurejimui (ar emailu persiusti ir pan), o kurios nuotraukos pasirodo tikrai vykusios, tas perrasau RAW - ir galima su jom dirbti, arba spausdinti, arba saugoti...  rolleyes.gif

kaip perkrauni i kompa tik S, o kas gero pasilieki RAW formatu? kaip tai daryti?
man butu pats idealiausias kol kas variantas, kadangi tik mokausi fotkinti, tai is 100 foto, gal tik kokia viena buna normalesne.Tai fotkinant nusistatau S+RAW, o kaip paskui perkeliant i kompa isskirstyti?

[quote=she,2007 01 31, 10:46]
RAW tau tikrai nereikalingas kaip supratau, nes jei nedirbi su foto korekcinem programom ir nepardavineji foto grafikos dizainieriams ar spaudai, tai gali jo nenaudoti mirksiukas.gif

niu ne, man dar toli toli iki Jusu visu blush2.gif
gerai, kaip matau cia visi moka dirbti su korekcinem programom, tai pasakykit man, cia patys jomis naudotis ismokot, ar kursus kokius ejot?as ir labai noriu ismokti tvarkyti nuotraukas, turiu namie fotoshopo 7 programa, bet kiek tik kartu i ja bebuvau ilindusi, tai zalias miskas man ten doh.gif blush2.gif blush2.gif ir aplamai ar imanoma ismokti tvarkyti nuotraukas paciam, be niekeno pagalbos?? ir isvis, kai cia ilendu ir pasiskaitau jusu kritikas, tai toks jausmas, kad cia vieni profai diskutuoja, pavydziu as jums blush2.gif jums tas temos pavadinimas nebetinka, nes jus jau mokat fotografuoti, o vat as cia mokinuosi tik. Per kursus neisgirstu tokiu terminu, kokius jus cia vartojat ax.gif o kai dar nezinau ka tai reiskia, tai visai zalias bambukas cia jauciuosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 31 sausio 2007 - 11:07
Casis, as visomis programomis ismokau pati, ir daugeliu tuomet kai "subine dege" lotuliukas.gif tuomet kai kursiniam ar diplominiam reikejo, tai savamoksle esu, isvada - viskas imanoma smile.gif
Atsakyti
CACIS, aš tai pati mokausi photoshopu dirbt. Jau antrus metus varau biggrin.gif Ir visai neblogai orientuojuosi jau. Pamokų pradžioj ieškojausi internete, yra gi visokių tutorials.
Dar neblogai, manau, knyga būtų. Bet aš jos neturiu, jei kas padovanotų, nesupykčiau biggrin.gif
Ar bandėt kas nors iš jūsų darytis pasines nuotraukas patys? Man dabar darbui reikia 4 nuotraukų 'dokumentinių', sakiau, pati bandysiu fotkintis. Nes kol per lauką pereisiu į fotoateljė, taigi visa raudona būsiu. O čia pati sau ramiai, neskubant nusičikinsiu, dar su PS patvarkysiu odą, jei ką. Tik nunešių į fotostudiją, kad atspausdintų tam tikru formatu.
Tik dabar galvoju, koks apšvietimas būtų tinkamas tam? Ir fonas ar tiks baltas, ar geriau gelsvas koks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 31, 11:24)
Casis, as visomis programomis ismokau pati, ir daugeliu tuomet kai "subine dege"  lotuliukas.gif tuomet kai kursiniam ar diplominiam reikejo, tai savamoksle esu, isvada - viskas imanoma  smile.gif

reik ir man ka nors prisidirbt, kad subine pradetu degti lotuliukas.gif gal tuomet pradesiu ka nors mokintis, o tai is manes ne kokia mokine, labiau praktika vilioja, nei teorija, nors be jos, ne zingsnio negali zengti bigsmile.gif

[quote=Supergirl,2007 01 31, 11:26]
CACIS, aš tai pati mokausi photoshopu dirbt. Jau antrus metus varau biggrin.gif Ir visai neblogai orientuojuosi jau. Pamokų pradžioj ieškojausi internete, yra gi visokių tutorials.

zinau, kad nete yra daug info, beda ta, kad angliskai nesuprantu tu terminu, o LT kalba nelabai ka gali ir rasti.
sakiau, kai baigsiu foto kursus, teks eiti i fotoshopo kursus, kad bent jau pradziamoksli man pravestu, nes zinau, kad ta programa tikrai ne is lengvuju, jei dar butu LT kalba, gal butu paprasciau, o dabar doh.gif
Atsakyti
nagi brangieji man reik pagalbos, kaip graziai nufotkint juoda katina?

Kokiu tikslu bus naudojama nuotrauka?
Kompozicija:
Pirmiausiai reiketu pasirinkti gera fona. Kadangi lauke dabar jo nesitemsi, teks fotografuoti patalpoje. Geriausiai tiks vienspalvis, sviesesnis fonas.
Bandyk vertikalia nuotrauka.
Fotografuok is toliau, priartindama- ne taip ji "erzinsi". Po to nuotrauka apkirpsi (tik neuzmirsk naudoti maximalu tasku kieki).
Gal is karto su savo technika jo neerzik, duok apsiprasti, pazaisk, pagirk. Pabandyk pagaudyti detales: tik snukutis, ausis, akis, letena, uodega ir t.t. Pabadyk dar pafotografuoti, kai jis miega, guli ant keliu, laka, zaidzia su kamuoliuku ar susidomejes kaktusu- pasitelk vaizduote smile.gif

Apsvietimas:
Pradziai bandyk didinti jautruma (ISO 200-400) ir naudoti naturalu apsvietima. Geriausiai naudoti papildoma apsvietima o ne imontuota blykste.
Nestatyk katino arti sienos, nes gaunasi slykstus seseliai (ypac naudojant blica). Geriausiai, kad butu toliau nuo sienos ir apsviestas is virsaus.
Gal vengciau katino ant palanges, nes sudetinga tiksliai eksponuoti.
Ziurek, nepersistenk su apsvietimu, nes kailis gausis kaip veidrodis.

Kiti patarimai:
Naudok stova.
Neuzmirsk pasitikrinti b/w balansa.
Naudok taskini (spot) fokusavima arba centrini.
Fokusuok akis.
Diafragma ~F5.6. (Pazaisk ir su placiau atverta).
Pabandyk nespalvota nuotrauka.

Laukiame rezultatu smile.gif

Ar bandėt kas nors iš jūsų darytis pasines nuotraukas patys? Man dabar darbui reikia 4 nuotraukų 'dokumentinių', sakiau, pati bandysiu fotkintis. Nes kol per lauką pereisiu į fotoateljė, taigi visa raudona būsiu. O čia pati sau ramiai, neskubant nusičikinsiu, dar su PS patvarkysiu odą, jei ką. Tik nunešių į fotostudiją, kad atspausdintų tam tikru formatu.
Tik dabar galvoju, koks apšvietimas būtų tinkamas tam? Ir fonas ar tiks baltas, ar geriau gelsvas koks? 

Zinok dokumentu nuotraukoms yra labai griezti reikalavimai. Pries kazka darydama pasidomek, kokie jie.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 31 sausio 2007 - 11:46