Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

dejavu, sveikinimai gavus stova thumbup.gif man grazi paskutinioji tavo nuotrauka, tik va tas blizgantis daiktas pirmam plane schmoll.gif
ciburaska, jegiska dukrytes veido israiska, bet va tas daiktas kairiam kampe tai man trukdo g.gif
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 30, 07:03)
Aga...ziuriu man vaikiukai labiausiai sekasi fotografuoti biggrin.gif  Bet turiu ir "problemele"...graziai nufotografuoti visus tris doh.gif  Nu va kazkas panasaus visada gaunasi doh.gif

thumbup.gif juk taip gyva nuotrauka gaunasi thumbup.gif man patinka thumbup.gif
Labradoriuke jei butu sita nuotrauka RAW formatu, daugiau pasitaisytu, nes cia tik leveliai pastumdyti g.gif man odos spalva vistiek nenaturali g.gif o kokios spalvos fonas? labiau i zaluma, ar i melynuma? g.gif
user posted image
Atsakyti
Labradoriuke, ir vel tavo nuotrauka tamsi. Ka tu su jomis darai? smile.gif Tik nesakyk, kad fotikas kaltas, nes as pats tokio noriu ir zinau, kad jis geras biggrin.gif
Pataisytame variante nors ir sviesiau, bet spalvos nebenaturalios schmoll.gif "Originalas" jaukesnis.

californiagirl, Labai gerai pagautas momentas, grazi kompozicija, bet turbut spalvas lietei? mirksiukas.gif Man kazkaip ju truputi mazoka g.gif
Atsakyti
californiagirl, tu tai jau vaiku fotkinimo spece pasidarei thumbup.gif Man visos tavo vaiku nuotraukos labai patinka, o man saviskio niekaip nesiseka graziai nufotkinti unsure.gif . Teisinuosi, kad jau per didelis, tai nesiduoda fotografuojamas arba labai maivosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 30, 20:57)
Labradoriuke, ir vel tavo nuotrauka tamsi. Ka tu su jomis darai?  smile.gif Tik nesakyk, kad fotikas kaltas, nes as pats tokio noriu ir zinau, kad jis geras  biggrin.gif
Pataisytame variante nors ir sviesiau, bet spalvos nebenaturalios  schmoll.gif "Originalas" jaukesnis.

Nufotkinau be blykstes ir miske ir sitoj tongue.gif O va koks velnias koja pakiso - geri kadrai lotuliukas.gif Na tiesiog ziurejau kas cia iseina g.gif
Va kaip grazu thumbup.gif su blykste tongue.gif
user posted image

Vyshnia Melyna, bet tu teisi, veido spalva labai nenaturali. Pas mane melyna. Kolkas su JPG praktikuojuosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 30 sausio 2007 - 23:19
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 30, 20:48)
ciburaska, jegiska dukrytes veido israiska, bet va tas daiktas kairiam kampe tai man trukdo g.gif

Man irgi gaila, kad sioje nuotraukoje daiktas uzstoja ciburaskos dukrytes veiduka, nes israiska tai nemirtinga wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 30, 20:57)
californiagirl, Labai gerai pagautas momentas, grazi kompozicija, bet turbut spalvas lietei?  mirksiukas.gif Man kazkaip ju truputi mazoka  g.gif

Nu jei jau Bilekas pagyre nuotrauka, tai turbut tikrai nebloga biggrin.gif Griezciausias kritikas tu cia...Bet ir gerai mirksiukas.gif
O su spalvom gal ir nusizaidziau truputi WB tvarkydama...Fotografavau i RAW, tai betkada galiu naujai pakoreguoti nieko nepagadindama. O siaip spalvu ten ir nebuvo daug...pilksvai baltos sienos ir rusvas vaikas bigsmile.gif
Cia dar viena is tos pacios muilo operos, tik si kart su pakausiu biggrin.gif Kaip spalvos g.gif Bijau, kad galiu prisizaisti WB betvarkydama, nes neaisku kaip tas mano monitorius rodo g.gif
user posted image

QUOTE(ajas @ 2007 01 30, 21:08)
californiagirl, tu tai jau vaiku fotkinimo spece pasidarei  thumbup.gif  Man visos tavo vaiku nuotraukos labai patinka, o man saviskio niekaip nesiseka graziai nufotkinti unsure.gif . Teisinuosi, kad jau per didelis, tai nesiduoda fotografuojamas arba labai maivosi  blush2.gif

Aciu 4u.gif O taviskis, kaip ir mano vyresnelis 2001-ais gimes. Kartais isvis neimanoma susitarti, kad nesimaivytu, o kartais, kaip pvz. siandien parke net pavargau ji fotkinti- tai cia ji nupaveiksluok, tai beciuoziant nuo ciuozyniu, tai prie krumo, tai prie medzio ir t.t. blink.gif Pasitaiko pas ji tokiu momentu biggrin.gif Man sunkiausia vidurini(keturmeti) fotografuoti unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas!!!

noriu is jusu suzinoti, kuri nuotraukos formato dydi pasirenkat fotografuodami?
ar L, M, S, Raw ? g.gif
dabar tarkim viska fotkinu nusistacius ant Medium, bet kai reik foto sukelti i kompa, arba i flasa, tai laaaaabai daug vietos uzima doh.gif, o noriu, kad ir foto kokybe nenukentetu, bet, kad ir butu paprasciau jas perziurineti.
Jei nusistatysiu ant S, ar labai nukencia foto kokybe?

ir dar priminkit, ka reiskia persharpinta? cia reiskia per sviesi? blush2.gif
Atsakyti
Laba

Californiagirl, paskutinioji foto jegele thumbup.gif

QUOTE(Supergirl @ 2007 01 30, 19:34)
Californiagirl, jau šita nuorauka tai superinė  thumbup.gif Bent jau man wink.gif Ir vaiko pakaušio apkirpimas tikrai nekliūna.
O she mergytės nuotrauka irgi graži, bet jau užšarpinta, mano nuomone, perdaug  rolleyes.gif

ax.gif ten berniukas ir ne mano tongue.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 08:49)
Labas rytas!!!

ar L, M, S, Raw ? g.gif
dabar tarkim viska fotkinu nusistacius ant Medium, bet kai reik foto sukelti i kompa, arba i flasa, tai laaaaabai daug vietos uzima doh.gif, o noriu, kad ir foto kokybe nenukentetu, bet, kad ir butu paprasciau jas perziurineti.

profesionalai dazniausiai naudoja RAW, su siuo formatu yra patogiau paskui nuotrauka patvarkyt,
as asmeniskai niekad nenaudojau nei M nei S, nes su mazo formato nuotraukomis nieko gero nenuveiksi.. tu isivaizduok koki pravala pajausi, jei pagausi nerealu kadra ir noresi didele foto pasidaryti, o kokybe bus nekokia, nes taupei vieta flashe doh.gif
per sharpinta reiskia "per astri" smile.gif antonimas neryskiai, numuilintai foto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 30, 13:08)

Kaip manot ar su sita dar imanoma kazka padaryt, kad butu naturali, nesimatytu tasku ir sviesi?

Jinai yra gerokai pasviesinta  doh.gif

imanoma smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 31, 10:18)
ax.gif  ten berniukas ir ne mano  tongue.gif
A, nu matai, neparašyta gi buvo biggrin.gif
Darysiu ir aš šeštadienį fotosesiją su vaiku. Jei ką gero pagausiu, įmesiu ir čia kritikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 31, 10:20)
A, nu matai, neparašyta gi buvo  biggrin.gif
Darysiu ir aš šeštadienį fotosesiją su vaiku. Jei ką gero pagausiu, įmesiu ir čia kritikai  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 31, 10:12)
profesionalai dazniausiai naudoja RAW, su siuo formatu yra patogiau paskui nuotrauka patvarkyt,
as asmeniskai niekad nenaudojau nei M nei S, nes su mazo formato nuotraukomis nieko gero nenuveiksi.. tu isivaizduok koki pravala pajausi, jei pagausi nerealu kadra ir noresi didele foto pasidaryti, o kokybe bus nekokia, nes taupei vieta flashe  doh.gif
per sharpinta reiskia "per astri"  smile.gif  antonimas neryskiai, numuilintai foto  smile.gif

she, tu turi omeny, kad po to lengviau tvarkyti, tai cia fotoshopa turejai omeny? ar tiesiog perziurinejant kompe lengviau sumazint, padidint?
kadangi kol kas temoku tik su Picasa programike nuotraukas patvarkyti, tai gal man tas RAW formatas nelabai ir pasitarnaus g.gif

o per eksponuota ir per sharpinta, cia ta pati reiksme? blush2.gif
Atsakyti
Cia dar keli mano vaiko kadriukai biggrin.gif

user posted image

user posted image

Dekui she thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 31, 10:18)

She, kaip taisei nuotrauka?
Papildyta:
QUOTE(CACIS @ 2007 01 31, 08:49)
Labas rytas!!!

ar L, M, S, Raw ? g.gif

As daugiausia fotkinu i L, o L+RAW pasirenku kartais, kai nuotraukos man labai svarbios. Paskui jei viskas gerai su ta nuotrauka arba jau ja pakoregavau istrinu RAW, kad kompo atminties neapkrautu...
Atsakyti