Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(rimulka @ 2007 01 29, 21:05)
nea, net nezinojau, kad taip reikia  ax.gif cia photoshope reikia taip daryti? nelabai supratau  blush2.gif

taip, photoshope. bet gal tik po to, kai jau viskas sureguliuota g.gif na tu pabandyk ir pasakyk, ar pasikeicia nuotrauka g.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 29, 21:10)
O "auto exposure" ir man daznai nugrybauja, bet siuo atveju spalvos nepasikeite, tik ryskumas truputi...Antra nuotrauka, su berniuku, visai nepakito. Daznai tik "auto levels" padarau... 

biggrin.gif as kaip tik buciau dangu palikus, man graziau jis ziurejosi, nes ir patamseja jis paciam nuotraukos virsuj... rolleyes.gif kiek zmoniu, tiek nuomoniu biggrin.gif bet kreivai, bent jau man neatrodo g.gif

primink, su kokia programa tvarkai nuotraukas? nes as photoshope levelius tai ''stumadau'' pati - vienam photo zurnale patarima radau.
Atsakyti
O mano juros su laiptais i dangu nieks nebekomentuos? blush2.gif

Cia dar viena, kitokios kompozicijos g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 29, 21:17)
Paziurejau, pigiausias variantas 70svaru... konkreciai tas daikciukas vadinasi "Spyder2 express". Pabandyk per google paieskoti turetum apie ji ka nors rasti. Jei nusipirksi, nuomuoti galesi- kientuta garantuota  biggrin.gif

einu paieskot, aciukas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 29, 21:21)
taip, photoshope. bet gal tik po to, kai jau viskas sureguliuota g.gif na tu pabandyk ir pasakyk, ar pasikeicia nuotrauka g.gif

reikes pabandyti, aciu 4u.gif

siaip dar lauksiu tavo MB patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 29, 21:17)
Jura i kaire puse teka, kazkoks batas plaukioja (o gal mano plude?  biggrin.gif tada tvarkoj), puse namuko nukirsta- taip ir nesuprasi kas nuotraukoje svarbiausia  g.gif Be to reikejo dangaus griebti daugiau (1/3 taisykle) O jei dar palaukus kol saulute leisis (arba tekes, prikluasomai kurioje vietoje cia yra) papildomai graziu spalvu turetum gauti smile.gif

Nu tekmes nepakeisi lotuliukas.gif O tas batas ziuriu daug kam uzkliuvo, tai paemiau ir prisitraukiau- ogi ten paukstis kazkoks biggrin.gif Niu, bet kadangi taip trukdo visiems, tai emiau ir "nuskandinau" lotuliukas.gif
Ir daugiau dangaus padariau...
user posted image

Nu ka...man dar mokytis, ir mokytis, ir mokytis............... biggrin.gif
Dekui uz kritika ax.gif

Ajas, man tavo jura grazi wub.gif Audringa tokia thumbup.gif Paskutine fotke gana idomi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 29, 13:12)
labai paprasta, tik reik baltos medziagos kuri sviesa praleistu ir vielytes - isformuoji rema, apsiuvi, pritvirtini istrizaines principu irgi su vielikem, bet gal paprasciau tau butu sketuka pasidaryt  mirksiukas.gif  pasiimi juoda sketi ir jo vidu su kokia blizgia medziaga (kaip folje) apsiuvi ar apklijuoji, jauciu liosai tiktu ir senukuose esanti izoliacine medziaga su plonu paralonu o is virsaus blizgaliukas kur yra  cool.gif
o del lango tai ir turi but tamsus namai ir mazas, bet stiprus lauko sviesos saltinis, nes jei bus sviesu viduj, tai nesigaus pusiau apsviesti konturai, patalpa turi but is principo tamsi

mano langiukas labai mazas, i rytus, bet uztat fotkinu per sviesiausia paros meta
user posted image
Papildyta:
nedidelis islaikymas buvo, tai nera labai ir sviesi nuotrauka, kokia turetu but  blush2.gif

pas mane pries lempas ant vamzdeliu uzdetas lankas su aptemta agroplevele tongue.gif Vat ir visas mano sviesos sklaidytuvas ax.gif

Del tu blizgiu pleveliu... Girdejau, kad kai kas sviesos zuikuciais nuo ju skundziasi ax.gif

She, as suzaveta wub.gif Grazu thumbup.gif

QUOTE(Nendrytė @ 2007 01 29, 13:34)
nufotkink, ka, ta savo dezhe,plz ax.gif nu nelabai susigaudau, kaip ji atrodo. doh.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 29)
Ciburaska, gerai su deze padirbejai. Gerai butu jei jos foto atsiustum.

Nufotkinsiu kuria diena biggrin.gif Bet ideja suradau internete ir maniske dezute labai panasiai atrodo kaip si
Dar yra ir toks variantas

ax.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 14:49)
O pries tai tik muilinycias turejau, kurios 10 gramu sverdavo lotuliukas.gif niu o dabar jau teks tikrai tuos muskuliukus po truputi augint biggrin.gif

lotuliukas.gif
Tikrai reikia priprasti, kad naujasis fotikas ir sunkesnis, ir daugiau vietos uzima, ir fotografuojant reikia pasiterlioti... tongue.gif
Atsakyti
senokai nebuvau, o jūs jau naują temą įpusėjote. Tik dabar viską pabaigiau skaityti. Aš ir gavau stovą dovanų, ne iš brangiųjų ~120 Lt, bet likau juo patenkinta, nesunkus, lengvai reguliuojasi, prie jūros vėjas nenuvertė smile.gif Mano vienos pirmųjų naktinių foto:

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 29, 20:31)
Dabar jau ir pati matau doh.gif

Su vaikiuku prie juros patiko thumbup.gif

QUOTE(ajas @ 2007 01 29, 21:23)
Cia dar viena, kitokios kompozicijos  g.gif

Labiausiai patiko paskutine sios scenos versija rolleyes.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 01 29, 23:08)
senokai nebuvau, o jūs jau naują temą įpusėjote. Tik dabar viską pabaigiau skaityti. Aš ir gavau stovą dovanų, ne iš brangiųjų ~120 Lt, bet likau juo patenkinta, nesunkus, lengvai reguliuojasi, prie jūros vėjas nenuvertė smile.gif Mano vienos pirmųjų naktinių foto:

thumbup.gif Sveikinu isigijus stova drinks_cheers.gif
Labiausiai patinka fontanas, graziai ziuretusi ir paskutine, bet demesi blasko tas svieciantis kvadratas pirmame plane unsure.gif
Vidurinioji nekabina, ziburiukai grazu, bet truksta akcento kazkokio, kabliuko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 30 sausio 2007 - 03:12
QUOTE(dejavu @ 2007 01 29, 23:08)
Mano vienos pirmųjų naktinių foto:

Labai grazu wub.gif Kol ciburaska kabliuku nerado, tol as ju nemaciau biggrin.gif Dabar sutinku su ja drinks_cheers.gif Bet siaip grazu wub.gif

QUOTE(ciburaska @ 2007 01 30, 03:11)
Su vaikiuku prie juros patiko thumbup.gif

Aga...ziuriu man vaikiukai labiausiai sekasi fotografuoti biggrin.gif Bet turiu ir "problemele"...graziai nufotografuoti visus tris doh.gif Nu va kazkas panasaus visada gaunasi doh.gif
user posted image
Nors cia geresnis varijantas...o tai buna- vienas vaikas normaliai, antro tik koja matosi, trecio tik seselis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 30 sausio 2007 - 07:04
Vaje kiek jus cia daug priraset. Nebespeju skaityt, o ka jau kalbet apie fotografavima.
Jus kaip cia prie juros porai valandu nulekiat is kitu Lt miestu? doh.gif

Turiu viena gera nuotrauka, bet kazkaip nesugebu pasviesint su photoshopu doh.gif
Ir jei nesunku, gal kas dar galetu parasyt, kaip ten su tuo remeliu, bandziau, bandziau ir kazkaip š... gaunasi blink.gif
Rimulka zinok man tas laselis ir matosi vieletinis toks su siek tiek melsvumo. Pridejau prie ekrano melyna spalva, nu ir ziuriu, kad violetine g.gif O is pirmo zvilgsnio - lyg ryskaiai melyna atrode. As daug neziurejau, nes man LABAI ryskiai, akyse net melyna pasidaro lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 30 sausio 2007 - 10:01
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 30, 09:22)
Turiu viena gera nuotrauka, bet kazkaip nesugebu pasviesint su photoshopu  doh.gif
Ir jei nesunku, gal kas dar galetu parasyt, kaip ten su tuo remeliu, bandziau, bandziau ir kazkaip š... gaunasi  blink.gif

pacituosiu rsaulyte:
QUOTE(rsaulyte,)
visu pirma atsidarau nuotrauka, ijugiu Levels langa (Ctrl+L). ten tokia kaip diagrama..

user posted image

ir slankiojant tuos tris trikampiukus galima pareguliuot sviesuma ir kontrasta nuotraukos. tuo paciu ir spalvos pasitvarko. kairej yra juodas trikampiukas (tamsiausios nuotraukos vietos), desinej - baltas (sviesiausios), o per viduri - pilkas (vidutiniai tonai).
juodaji stumiant i desine tos tamsesnes vietos dar patamseja, baltaji i kaire - pasviesina sviesias vietas (arba tas, kurios turetu buti sviesios  smile.gif )
bet cia paciai pabandyt reikia  mirksiukas.gif

jei to neuztenka, atsidarau Hue/Saturation langa (Ctrl+U)

user posted image

ir ten kur saturation yra, pastumiu kazkiek i desine. dazniausiai uztenka nuo +5 iki +10.
Atsakyti
dekui, na stai cia pats draugiskiausias suo biggrin.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 01 29, 18:54)
Failiukas pasirode labai didelis blush2.gif  tongue.gif , padejau i savo puslapiuka, taigi parsisiusti instrukcija Canon EOS 400 D galite paspaude sia nuorodike
As turiu stova. Siaip labai geras dalykas ne tik naktiniam fotografavimui, bet ir objektu fotografavimui softbokse, portretinei fotografijai. Nezinau... As kuo toliau tuo dazniau ji naudoju. Ar jis geras? Maniskis stai toks. Man jo stabilumo, aukscio uztenka, nematau kol kas reikalo pirkti super duper gero uz 300 ir daugiau Lt... . Na gal jei butu vejas didesnis, gal nelabai stabilu...

Siaip gerus (profesionalius) stovus gamina firma Manfrotto. Jei idomu gali pasizvalgyti cia

Sveiki visi fotomanai biggrin.gif

nu jusu ir tempai.... doh.gif nebespeju skaityt lotuliukas.gif
didelis ACIU Ciburaskai uz instrukcija notworthy.gif belieka skaityt ir studijuot blush2.gif
niu ka, vakar po darbo uzsukau i Vilbra parduotuve, ziurinejau tuos visus stovus, tie kurie jau skirti profams, tai kaip ir minejau kainos...... doh.gif nuo 600-700 lt. ir daugiau. O tie pigieji iki 100 lt. tai labai jau man silpnuciai pasirode, plasmasiniai, kojikes plonos doh.gif nu vienu zodziu tik lengvom muilinem tinkami.Cia as butent ziurejau Velbon firmos stovus, tuos kuriuos ir rekomendavot. Pagal save, koks man pasirode tinkamas taip pat Velbon firmos, bet kaina 250 lt blink.gif o lygiai toks pats, tik turi papildoma funkcija (reguliuojasi koju prazegtumas,jei taip galima pavadinti) kainuoja 279 lt. Tai va, nezinau ka ir bedaryti, nes jauciu stovo man tikrai reikes, o ar apsimoka pradziai pirkti plasmasini uz 100 lt. nezinau ar verta. Nes tas kuris man patiko uz 279 tai ir kojos stovo tvirtos, pats pagamintas is aliuminio, pakankamai zemai nusileidzia ir pakyla, nu bet kaina ne is mazuju.... verysad.gif
Atsakyti