Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 13:32)
man sekanti paskaita bus apie naktini fotografafima.Tai noriu paklausti, ar visi Jus taip pat turite stovus fotikui? ar daznai ji panaudojate?
nes nezinau ar verta man ji pirkti g.gif
o jei verta, tai i ka reikia atkreipti demesi pries perkant stova fotikui?
buciau dekinga uz issakyta nuomone, nes nenoriu nusipirkti nereikalingo arba prasto daikto[/b]

Failiukas pasirode labai didelis blush2.gif tongue.gif , padejau i savo puslapiuka, taigi parsisiusti instrukcija Canon EOS 400 D galite paspaude sia nuorodike

As turiu stova. Siaip labai geras dalykas ne tik naktiniam fotografavimui, bet ir objektu fotografavimui softbokse, portretinei fotografijai. Nezinau... As kuo toliau tuo dazniau ji naudoju. Ar jis geras? Maniskis stai toks. Man jo stabilumo, aukscio uztenka, nematau kol kas reikalo pirkti super duper gero uz 300 ir daugiau Lt... . Na gal jei butu vejas didesnis, gal nelabai stabilu...

Siaip gerus (profesionalius) stovus gamina firma Manfrotto. Jei idomu gali pasizvalgyti cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 29 sausio 2007 - 19:05
na va ir pazistamu atsiranda biggrin.gif

rimulka - tas daikciukas, kaip bilekas sake tikrai nera labai pigus schmoll.gif na bet yra ir pigesniu nei 500svaru g.gif
mes po to kai nusikalibravom abu monitorius tai visai kitoks vaizdas, bet labai verta pabandyt ir ta dalyka, kur pats kompas kalibruoja. g.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 16:22)
ir dar nervas ima, kad kai fotike perziuri nuotraukas, tai normaliai atrodo, o kai jau sukeli i kompa dazniausiai jos per tamsios g.gif

o man, kaip akiniuotai varnai, tai didziausia problema ryskumas. fotoaparate lyg ir nieko gaunasi, o pasiziuri per kompa ir.... doh.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 29, 16:27)
Merginos, kur man gauti tokios medziagos kur rasiau?  4u.gif

g.gif gal audiniu parduotuvej pabandyk.

californiagirl - ir man spalvos truputi per smarkiai paryskintos unsure.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 29, 19:09)
californiagirl - ir man spalvos truputi per smarkiai paryskintos unsure.gif  smile.gif

Dabar jau ir pati matau doh.gif
Cia spalvu nelieciau, tik "auto exposure" padariau...
user posted image

user posted image
Nuotraukoje su vaiku niekas nepasikeite padarius "auto exposure"...yra tokia kokia nufotkinau.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 29, 20:31)

man su vaikuciu grazi 4u.gif

ai nu as vis dar tu spalvu, nepykit ant manes 4u.gif nugis pabandziau atspausdinti as viena is savo lasiuku, tai ta karuna, kur yra melyna, atspausdino man violetine verysad.gif
ka reikia daryti, kad printeris spausdintu tokiomis paciomis spalvomis kaip ir matau ekrane?

labai lauksiu pasisakymu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulka: 29 sausio 2007 - 20:35

man labai grazu rolleyes.gif tik pirmoj nuotraukoj horizontas per viduri g.gif reiktu arba daugiau dangaus, arba daugiau juros g.gif

...jura... ech rolleyes.gif

o del auto exposure, tai man ji ne visada tinka, kartais kaip nugrybauja doh.gif
Atsakyti

Tas daiktas, juroje... Jo galetu ir nebuti g.gif Ir ten viskas taip melyna g.gif O siaip... Namelis ant juros kranto wub.gif Tokia ramybe dvelkia... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 29, 20:34)

ka reikia daryti, kad printeris spausdintu tokiomis paciomis spalvomis kaip ir matau ekrane?

labai lauksiu pasisakymu  4u.gif

jo, cia daznai buna keblu - nusireguliuoji nuotrauka liuksiskai, o atspauzdini ir visai netaip pasirodo sad.gif na cia del tu spalvu tai MB labai skaudi tema, jis apie tai daug daugiau zino, tai galesiu paprasyt, kad po darbo pargrizes ka patartu. nes man tai lengva siuo klausimu - monitorius nukalibruotas, printeris su monitorium sustyguoti velgi MB deka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 29, 20:41)
jo, cia daznai buna keblu - nusireguliuoji nuotrauka liuksiskai, o atspauzdini ir visai netaip pasirodo sad.gif  na cia del tu spalvu tai MB labai skaudi tema, jis apie tai daug daugiau zino, tai galesiu paprasyt, kad po darbo pargrizes ka patartu. nes man tai lengva siuo klausimu - monitorius nukalibruotas, printeris su monitorium sustyguoti velgi MB deka ax.gif

kaip tau gerai rolleyes.gif
o kaip suprast 'sustygiuoti'?
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 29, 20:46)
kaip tau gerai  rolleyes.gif
o kaip suprast 'sustygiuoti'?

nu zinai, kai buna muzikos instrumentas issiderines, tai ji suderina ir vel normaliai groja. taip ir cia - kazkaip suderina, kad spausdintuvas tokias spalvas spausdintu, kaip kad monitorius rodo. na cia as taip vadinu ''sustyguoti'' ax.gif
na paklausiu MB, ka jis ten krapsto, bet gaunasi tikrai neblogai - as, savo ne visai gerom akim, spalvu skirtumo nematau, tik vos vos gal nuotraukos tamsesnes pas mus gaunasi.
dar zinau (na man taip liepe ax.gif ), kad pries spausdinant PS view>proof colors (arba ctrl+Y) spaust reikia. tada pas mumi parodo, kokia nuotrauka gausis g.gif ar tu taip darai?
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 29, 20:59)
dar zinau (na man taip liepe  ax.gif ), kad pries spausdinant PS view>proof colors (arba ctrl+Y) spaust reikia. tada pas mumi parodo, kokia nuotrauka gausis g.gif ar tu taip darai?

nea, net nezinojau, kad taip reikia ax.gif cia photoshope reikia taip daryti? nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulka: 29 sausio 2007 - 21:09
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 29, 20:38)
man labai grazu rolleyes.gif tik pirmoj nuotraukoj horizontas per viduri g.gif reiktu arba daugiau dangaus, arba daugiau juros g.gif

...jura... ech rolleyes.gif

o del auto exposure, tai man ji ne visada tinka, kartais kaip nugrybauja doh.gif

Pataisiau padeti su horizontu. Bet ar ne kreivai ziurisi dabar, kai arciau pritraukiau blink.gif g.gif
user posted image

O "auto exposure" ir man daznai nugrybauja, bet siuo atveju spalvos nepasikeite, tik ryskumas truputi...Antra nuotrauka, su berniuku, visai nepakito. Daznai tik "auto levels" padarau...

QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 29, 20:41)
Tas daiktas, juroje... Jo galetu ir nebuti g.gif Ir ten viskas taip melyna g.gif 

Nu negalejau to daikto isgriebti lotuliukas.gif
O melynumas toks koki nufotografavau...Gal WB reguliuoti reikejo g.gif WB buvau pastaciusi ant "auto" kiek pamenu...O picture style nustaciau ant "landscape"...todel gal ir isryskina dangu, ir vandeni g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 29 sausio 2007 - 21:13
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 29, 21:31)
user posted image

Jura i kaire puse teka, kazkoks batas plaukioja (o gal mano plude? biggrin.gif tada tvarkoj), puse namuko nukirsta- taip ir nesuprasi kas nuotraukoje svarbiausia g.gif Be to reikejo dangaus griebti daugiau (1/3 taisykle) O jei dar palaukus kol saulute leisis (arba tekes, prikluasomai kurioje vietoje cia yra) papildomai graziu spalvu turetum gauti smile.gif
Antra nuotrauka eiline, todel jos nekomentuosiu smile.gif

rimulka - tas daikciukas, kaip bilekas sake tikrai nera labai pigus  na bet yra ir pigesniu nei 500svaru 
mes po to kai nusikalibravom abu monitorius tai visai kitoks vaizdas, bet labai verta pabandyt ir ta dalyka, kur pats kompas kalibruoja. 

Paziurejau, pigiausias variantas 70svaru... konkreciai tas daikciukas vadinasi "Spyder2 express". Pabandyk per google paieskoti turetum apie ji ka nors rasti. Jei nusipirksi, nuomuoti galesi- kientuta garantuota biggrin.gif
Atsakyti