Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

[quote=ciburaska,2007 01 29, 11:42]
Grazu. Labai spalvos patinka, ryskumas wub.gif Koks tavo fiksas? Ar dar ka papaildomai darai su spalvom?
Issiunciau, bet failas didelis, tai dar mano pasto dezute kankinasi siusdama doh.gif . Einu gal suzipinsiu, gal apmazes failiukas tongue.gif
Papildyta:

jauciu tikrai kankinasi, nes as dar nieko negavau biggrin.gif
uzuojauta tavo kompui lotuliukas.gif

[quote=she,2007 01 29, 11:43]
CACIS, is nuotrauku tavo tai paskutineje sakyciau labai taisyklinga kompozicija, vaizdelis atvirukinis (Klasikinis), tik truksta sviesumo ir kontrasto siek tiek. O kitos foto manes neuzkabino unsure.gif nei kompozicija, nei ideja..
ieskok kazko dar idomaus mirksiukas.gif
[/quote]

labai labai aciu uz komentarus, dziaugiuosi, kad nors viena foto kazkam atrodo taisyklinga bigsmile.gif nesu gal jau tokia visa ir beviltiska tongue.gif

[quote=ciburaska,2007 01 29, 12:11]
Nuotraukos idomios.
1 - klaida - namukas centre. Ir buciau paejus siek tiek i kaire, kad desineje esantis medis neuzdengtu namelio rolleyes.gif
Kadruociau taip:
2 - Patrinciau su PS ta orlaide sienoje... Bet nekabinanti foto ax.gif
3 - Man patinka mintis, bet realizavimas - ne. Visu pirma siek tiek is toliau fotkinciau, kad visas langas tilptu i kadra arba is arti, tik imciau dakies lango fragmenta, pvz., kuri nors kampa g.gif ir isvaryciau ta zmogiuka, kurio kepure lango atspindy matosi tongue.gif
4. - Paskutine man labiausiai patiko thumbup.gif
Papildyta:

deduosi i galva ir praktikuosiu toliau mirksiukas.gif

man sekanti paskaita bus apie naktini fotografafima.Tai noriu paklausti, ar visi Jus taip pat turite stovus fotikui? ar daznai ji panaudojate?
nes nezinau ar verta man ji pirkti g.gif
o jei verta, tai i ka reikia atkreipti demesi pries perkant stova fotikui?
buciau dekinga uz issakyta nuomone, nes nenoriu nusipirkti nereikalingo arba prasto daikto
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 01 29, 12:11)
As esu pasidariusi pati toki is kartionines dezes. Sonus ispjoviau, apklijavau baltu maisu, pasvieciu dienos sviesos lempomis.

nufotkink, ka, ta savo dezhe,plz ax.gif nu nelabai susigaudau, kaip ji atrodo. doh.gif

Labai daug fainu nuotrauku pazheret thumbup.gif nekomentuosiu, nes man visos fainos wub.gif , o ir yra labiau ishmananchiu komentatoriu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 13:32)

man sekanti paskaita bus apie naktini fotografafima.Tai noriu paklausti, ar visi Jus taip pat turite stovus fotikui? ar daznai ji panaudojate?
nes nezinau ar verta man ji pirkti g.gif
o jei verta, tai i ka reikia atkreipti demesi pries perkant stova fotikui?
buciau dekinga uz issakyta nuomone, nes nenoriu nusipirkti nereikalingo arba prasto daikto[/b]

stovui niekad nekeliau dideliu reikalavimu, svarbu stabilus daiktas, patikima firma... orentuotis paprasciausiai reiktu pagal kaina ir skirti bent 100lt
as naudoju ir ne tik naktiniam fotografavimui, va tas vaikis irgi fotografuotas su statyvu, ir pati save su statyvu fotkinu visuomet mirksiukas.gif
sakyciau verta, nes dometis fotografijos malonumais ir netureti stovo, tai labai sudetinga tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 29, 13:39)
stovui niekad nekeliau dideliu reikalavimu, svarbu stabilus daiktas, patikima firma... orentuotis paprasciausiai reiktu pagal kaina ir skirti bent 100lt
as naudoju ir ne tik naktiniam fotografavimui, va tas vaikis irgi fotografuotas su statyvu, ir pati save su statyvu fotkinu visuomet  mirksiukas.gif
sakyciau verta, nes dometis fotografijos malonumais ir netureti stovo, tai labai sudetinga  tongue.gif

She, kad jau uzsiminei, kad save fotografuoji, pasakyk, kaip darai? kur tu sufokusuoji pries paspaudziant? nes man tai neryski nuotrauka gaunas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 29, 13:39)
as naudoju ir ne tik naktiniam fotografavimui, va tas vaikis irgi fotografuotas su statyvu, ir pati save su statyvu fotkinu visuomet  mirksiukas.gif
sakyciau verta, nes dometis fotografijos malonumais ir netureti stovo, tai labai sudetinga  tongue.gif

na uz 100 lt. manau nieko gero negausiu, labai tuo nesidomejau, uzmeciau aki tik i vilbra.lt svetaine, tai stovu kaina ir 999 lt. ir dar daugiau, o patys pigiausi tai nuo 130 lt kainuoja, tai ir suku galva, kuom jie taip jau skiriasi, nes yra ir tokiu kur virs 1000 lt. ir daugiau kainuoja. Nuomone susidaro, kad uz 150 lt. galiu tik lievaka nusipirkti g.gif
kokios tu statyvu firmos patikimiausios? i kuriuos ziureti, o i kuriuos net neverta akies uzmesti? apsvieskit mane zaliuke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 29, 13:50)
She, kad jau uzsiminei, kad save fotografuoji, pasakyk, kaip darai? kur tu sufokusuoji pries paspaudziant? nes man tai neryski nuotrauka gaunas  ax.gif

pastatau ka nors, o paskui nuspiriu i i to daikto vieta atsistoju tongue.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 13:50)
na uz 100 lt. manau nieko gero negausiu, labai tuo nesidomejau, uzmeciau aki tik i vilbra.lt svetaine, tai stovu kaina ir 999 lt. ir dar daugiau, o patys pigiausi tai nuo 130 lt kainuoja, tai ir suku galva, kuom jie taip jau skiriasi, nes yra ir tokiu kur virs 1000 lt. ir daugiau kainuoja. Nuomone susidaro, kad uz 150 lt. galiu tik lievaka nusipirkti g.gif
kokios tu statyvu firmos patikimiausios? i kuriuos ziureti, o i kuriuos net neverta akies uzmesti? apsvieskit mane zaliuke blush2.gif

ne stove esme, o fotike ir kas uz jo stovi tongue.gif
nemanau kad tik domintis foto reiktu stovui skirti tiek demesio ir pinigu, geriau jau uz tuos pinigus koki filtra nusipirkt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 01 29, 13:56)
pastatau ka nors, o paskui nuspiriu i i to daikto vieta atsistoju  tongue.gif

hihihi.gif aha, as irgi taip bandziau, bet man kazkaip vistiek nekaip gavos, reikes dar pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 13:50)

Esme tame, kad visi stovai skirtingi ir priklausys nuo to koki fotoparata tu turi. Neuzdesi ant maziuko veidrodinio, lygiai taip pat kaip atrodys mazas kompaktinis ant didelio metalinio stovo.
Atsimink kaina skiriasi nuo tvirtumo ir stabilumo, aukscio, is ko padarytas stovas ir kaip susideda ir dar nuo svorio, taip pat nuo to kuriom pusem jis juda. Brangiausia yra stabiliausi, auksciausi.
Musu kainavo atrodo netoli 200Lt. Retkarciais tenka panaudot. Metalinis, labai stabilus, jis juda ivairiausiom pusem, tiek labai zemyn ir labai aukstyn. Jei objektas labai judes, kazin ar stovas labai pagelbes namie.
Firma: Velbon
Papildyta:
QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 11:28)
tai kaip supratau ta foto kur kopos ir jura patiko? bigsmile.gif
o nuotraukos tai sakau visos pasviesintos, nes originalios ner visai i ka ziuret.

Taip, patiko, grazi kompozicia ir pati nuotrauka ne savaime grazi, ji si bei ta pasako mirksiukas.gif
Nes savime graziu nuotrauku nera mene, jos turi tavo sielai "kazka" pasakyt ir sujaudint - tuomet tai menas.
Papildyta:
QUOTE(rimulka @ 2007 01 29, 13:50)
She, kad jau uzsiminei, kad save fotografuoji, pasakyk, kaip darai? kur tu sufokusuoji pries paspaudziant? nes man tai neryski nuotrauka gaunas  ax.gif

jinai daro gera apsvietima, trumpa islaikyma ir kai krenta "čik" mirksiukas.gif
Jei cia viskas ok tai... tikriausiai tavo objektyvas negabus fotografuoti is arti. Arba naudok makro fotografavimo rezima. Jei nenori vandens atpindziu - uzsidek filtra wink.gif
Kita iseitis: atsitraukti toliau ir priartinti optiniu priartinimu. Tas bus sunkaiu, nes gali prireikti stovo, nes rankose bus sunku islaikyt nesujudinant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 29 sausio 2007 - 14:17
Manasis taip pat velbon, mokejau apie 70lt. na man dar nuolaidele padare ax.gif biggrin.gif Bet kolkas nesiskundziu, kaip tik pagal mano maza ugi tinka ir man jis labai patinka smile.gif Zodziu nesiskundziu smile.gif
Atsakyti
[quote=Labradoriukė,2007 01 29, 14:16]
Esme tame, kad visi stovai skirtingi ir priklausys nuo to koki fotoparata tu turi. Neuzdesi ant maziuko veidrodinio, lygiai taip pat kaip atrodys mazas kompaktinis ant didelio metalinio stovo.
Atsimink kaina skiriasi nuo tvirtumo ir stabilumo, aukscio, is ko padarytas stovas ir kaip susideda ir dar nuo svorio, taip pat nuo to kuriom pusem jis juda. Brangiausia yra stabiliausi, auksciausi.
Musu kainavo atrodo netoli 200Lt. Retkarciais tenka panaudot. Metalinis, labai stabilus, jis juda ivairiausiom pusem, tiek labai zemyn ir labai aukstyn. Jei objektas labai judes, kazin ar stovas labai pagelbes namie.
Firma: Velbon

na 200 lt. dar normali kaina, jei tikrai uz tokia gausiu savajam EOS400D, nes jis ne is lengvuju, jau kai paimi tai jaucias, kad svorio rankoje turi lotuliukas.gif
kaip supratau reik ziuret i tokius, kuriuos gali pasukti i visas puses, kad nusileistu kuo zemiau ir iskelti galetum kuo auksciau, taip pat, kad butu tvirtas, lengvas ir kompaktiskas, ane? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 29, 14:26)
Manasis taip pat velbon, mokejau apie 70lt. na man dar nuolaidele padare ax.gif  biggrin.gif  Bet kolkas nesiskundziu, kaip tik pagal mano maza ugi tinka ir man jis labai patinka smile.gif Zodziu nesiskundziu smile.gif

supratau, reikes ziureti is Velbon
gal kas Klaipedoje zino kur tu stovu didziausias pasirinkimas uz priimtiniausia kaina? nes jauciu foto parduotuvese uzsikelia antkaini vos ne triguba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 29, 14:16)

Jei cia viskas ok tai... tikriausiai tavo objektyvas negabus fotografuoti is arti. Arba naudok makro fotografavimo rezima. Jei nenori vandens atpindziu - uzsidek filtra wink.gif
Kita iseitis: atsitraukti toliau ir priartinti optiniu priartinimu. Tas bus sunkaiu, nes gali prireikti stovo, nes rankose bus sunku islaikyt nesujudinant.

cia tu apie mano lasiukus? ar cia buvo skirta ne man? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 14:30)
na 200 lt. dar normali kaina, jei tikrai uz tokia gausiu savajam EOS400D, nes jis ne is lengvuju, jau kai paimi tai jaucias, kad svorio rankoje turi 
kaip supratau reik ziuret i tokius, kuriuos gali pasukti i visas puses, kad nusileistu kuo zemiau ir iskelti galetum kuo auksciau, taip pat, kad butu tvirtas, lengvas ir kompaktiskas, ane?

na, man mano fotiko svoris neuzkliuvo man niekad... o uz tavaji sveria daugiau.
aisku jei naudoji tele objektyvus, tai tada turetu jau jaustis..
muskuliuku dar neuzsiauginus matos, per mazai fotografuoji matyt tongue.gif
Atsakyti