Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 26, 20:46)
Na ir dedu dar viena nuotraukyte. Labai laukiu komentaru ir patarimu smile.gif

user posted image

Patinka atspindys, bet per mazas objektas, per daug tuscios neiskalbingos erdves aplinkui, per sviesu (cia del vandens atspindzio...)... Va is arciau jei butu ax.gif
Gal bus idomu apie vandens fotografavima
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 26, 21:04)
Aciu, aciu. Ta gelyte man jau nebegrazi  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
zinau, kad nieko gero cia pas mane, bet visvien butu malonu isgirsti jusu nuomone, aisku jei netingit pziuret blush2.gif
va cia va
Atsakyti
Pradekime mokytis 
Karpome taip:
1. Atsidarom PS
...................

Cropinti moku smile.gif As tik nemokeciau sakeles panaikinti, kuri ten maisesi...
O as jau uzsisakiau Photoshopa. Kai gausiu tada ir pradesiu mokytis smile.gif
Atsakyti
Dekui CACIS ir Bilekas mirksiukas.gif

Dar mano nuotraukyte po savaitgalio wink.gif
user posted image

Ir viena padaryta per Naujuju sutikima:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 01 26, 21:32)
dabar jus man pasakykit, kaip pas jus spalvos nureguliuotos kompe, nes as savo nuotraukas specialiai perziurejau per 3 kompus ir visose rodo skirtingai, pas mane rodo normaliai, kaip as noriu matyti, bet kai per keliu pas vyra, man jos per ryskios ir per tamsios, o siandien paziurejau darbe, tai tai per viduri mano ir vyro kompo, tai nezinau, kur teisingiausios spalvos?
nes toks ispudis, jei as tvarkysiu nuotraukas savo kompe, o pas jus pvz bus kitaip sureguliuotos spalvos, tai jus matysit visai kita rezultata  doh.gif

Va ir as su ta problema susiduriu g.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 01 26, 21:47)
yra tokie daikciukai, spec. monitoriams kalibruoti, kad tikras spalvas rodytu. nes siaip tai tikrai kiekvienas monitorius spalvas vis kitokias rodo. biggrin.gif

o man vis kazkaip ranka nestovi visiskai manual fotografuoti blush2.gif

Kas tai per daikciukai, kur juos rasti, kaip jie veikia?

As irgi visiskai rankiniu budu nesiryztu fotkinti, tik per Av, Tv... ax.gif
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 27, 11:53)
Saule pro medzius...

Idomu wub.gif , tik kazko truksta, kazko dar norisi... g.gif, kad buti WAW Negaliu ivardinti... medzio desineje galetu ir nebuti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 29 sausio 2007 - 11:11
CACIS
1. As buciau pati fotoparata siek tiek kilsterejusi i virsu, na kad 1 cm maziau matytusi apacioje, o virsuje daugiau dangaus wink.gif O pats namukas kad butu dar siek tiek desiniau.
2. Na tokius langus reikia fotografuot su tam tikru tikslu ir galvot ka tu nori pasakyt ir kad as (mes) tai pamatyciau (-tumem). Ir reikejo pasilipet kopeciomis, kad fotoparatas butu tiesiai priesais langus mirksiukas.gif
3.Langas ir lange medziai. Kazkiek pertamsi gal.
4. Fotoparata kiek zemyn linktelet reikejo. Siaip mano nuomone si geriausia is visu 4.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 27, 13:20)
sveikuciai,

na man parekomdavo jusu bureli  mirksiukas.gif  Jungiuosi prie jusu wink.gif

Sveika prisijungus 4u.gif mirksiukas.gif
Laukiam nuotraukyciu bigsmile.gif

QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 27, 23:00)
aiskiau galima del to b/w balanso? g.gif O del sniego... hmmm.... atrodo fotografavau su scenery>snow...

O kaip sita: g.gif

user posted image

Tik tie plemai, turbut aprasojes objektyvas buvo g.gif  doh.gif

Tie spec nustatymai ne visuomet tikslus, geriau paciam nustatyti bandyti ir ziureti kuris realesnis mirksiukas.gif

Sita man tai thumbup.gif Romantic wub.gif O tie plemukai kaip rukas atrodo tongue.gif Nepasakytum, nezinociau tongue.gif

QUOTE(Baubazz @ 2007 01 28, 15:33)
šiek tiek žiemos iš Druskininkų smile.gif
nemunas
user posted image

vienam gale kablys.....
user posted image

Pirma noretusi, kad spalvota butu... MMM jei dangus melynas ir atspindziai matytusi rolleyes.gif Tik horizontas truputi nusvires... Ar man vaidenas g.gif ?

Antra man visai patinka
Papildyta:
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 28, 15:53)
viena su spalvom:)
user posted image

Grazu, bet tamsoka g.gif Grazesnes spalvos kai saulute sviecia... man irgi balandziai niurus gaunasi debesuota diena verysad.gif

QUOTE(Supergirl @ 2007 01 28, 16:31)
O čia mano keletas fotografijų. Nėra jos nei geros, nei ką, bet niekaip neišsirenku, ką čia jums parodžius  doh.gif  Tų nuotrakų gausybė, ale kai reik išsirinkt kažką...

Pirma ir paskutine... per tamsios...Reikia sauletos dienos, kad spalvos visu grazumu atsiskleistu ax.gif
su uoga... man patinka spalvos rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Bilekas,2007 01 29, 11:07]
Cropinti moku smile.gif As tik nemokeciau sakeles panaikinti, kuri ten maisesi...
O as jau uzsisakiau Photoshopa. Kai gausiu tada ir pradesiu mokytis smile.gif
[/quote]

is kur uzsisakei ir kiek kainuos?
[quote=Labradoriukė,2007 01 29, 11:08]
Dekui CACIS ir Bilekas mirksiukas.gif

ner uz ka, as cia visai zalias agrastas, tai nelabai moku ir komentuoti blush2.gif nes pati nezinau kas blogai o kas gerai, mokausi juk biggrin.gif
Dar mano nuotraukyte po savaitgalio wink.gif
Ir viena padaryta per Naujuju sutikima:

nu grazu nu, ir as taip noriu ismokti ax.gif

[quote=Labradoriukė,2007 01 29, 11:15]
CACIS
1. As buciau pati fotoparata siek tiek kilsterejusi i virsu, na kad 1 cm maziau matytusi apacioje, o virsuje daugiau dangaus wink.gif O pats namukas kad butu dar siek tiek desiniau.
2. Na tokius langus reikia fotografuot su tam tikru tikslu ir galvot ka tu nori pasakyt ir kad as (mes) tai pamatyciau (-tumem). Ir reikejo pasilipet kopeciomis, kad fotoparatas butu tiesiai priesais langus mirksiukas.gif
3.Langas ir lange medziai. Kazkiek pertamsi gal.
4. Fotoparata kiek zemyn linktelet reikejo. Siaip mano nuomone si geriausia is visu 4.
[/quote]

apie langu foto tai ir norejau, kad tie medziu atspindziai matytusi, kopeciu aplink nebuvo lotuliukas.gif tai kaip supratau ta foto kur kopos ir jura patiko? bigsmile.gif
o nuotraukos tai sakau visos pasviesintos, nes originalios ner visai i ka ziuret.
Labai aciu uz komentarus, mokinsiuos toliau.....tikiuosi gausiu daugiau is kursu naudos ir veliau galesiu parodyt grazesnes savo darytas foto wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 29 sausio 2007 - 11:29
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 28, 18:52)
Nu ir as i gamtos tema taikysiu tada rolleyes.gif
Nelabai moku, t.y. nelabai fotografuoju gamos, bet vakar pabandziau ax.gif
Todel klaidu simtas gali buti...

Grazu. Labai spalvos patinka, ryskumas wub.gif Koks tavo fiksas? Ar dar ka papaildomai darai su spalvom?

QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 09:11)
buciau be galo dekinga jei atsiustum i

Issiunciau, bet failas didelis, tai dar mano pasto dezute kankinasi siusdama doh.gif . Einu gal suzipinsiu, gal apmazes failiukas tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(agniux911 @ 2007 01 29, 10:22)
Palangoj be proto daug sniego, tik nėjo įamžinti padoriai

Visu pirma labai isdegintos spalvos (cia del sniego atspindzio). Bilekas jau pravede pamokele ir dave nuoroda.
Del paciu nuotraukos kompozicijos... 1 - nieko idomaus, su vaiku - noretusi kazko idomiau, nenukirsto vejo malunelio, o antroje, kad butu fotkinta ne is virsaus..., o is vaiko akiu lygio ar pan... Siaip norisi idomesnio momento, zvilgsnio, judesio mirksiukas.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 29, 10:26)
sveiki,

Na kadanagi daugiau maziau cia pakomentuoja profesionalai, tai as kaip megeja ir nebekomentuosiu  mirksiukas.gif
Idesiu ir savo mena smile.gif
user posted image

lotuliukas.gif Profesionalai tongue.gif As bent teorijos prisiskaicius daug ax.gif , o praktikoje ne visuomet pavyksta tai realizuoti tongue.gif

Norisi detalesnio fokuso i per stikla beganti vandeni g.gif
Atsakyti
laba diena kolegos,
ilgai nebuvau pas jumi ax.gif
vis neprisiruosiu su vandeniu prisieksperimentuot, bet jau kai prisiruosiu tai yess.gif

CACIS, is nuotrauku tavo tai paskutineje sakyciau labai taisyklinga kompozicija, vaizdelis atvirukinis (Klasikinis), tik truksta sviesumo ir kontrasto siek tiek. O kitos foto manes neuzkabino unsure.gif nei kompozicija, nei ideja..
ieskok kazko dar idomaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie monitoriu kalibravima cia Pats dar nebandziau, bet kazkada reikes.

As irgi visiskai rankiniu budu nesiryztu fotkinti, tik per Av, Tv... 

Nieko ten sudetingo, tik pradzioj gresmingai skamba smile.gif
Nustatai ant M (manual). Tavo ekrane turi atsirasti tokia pagalbine ekspozicijos juostele... (kazkas panasaus i sia "I...I...I....0....I....I....I "). Reikia ekspozicija nustatyti tokia, kad tas ryskus bruksniukas butu ant nuliuko. Jei vaizda matai taip, kaip mano pavyzduke, tada reiskia reikia arba didinti islaikyma, arba placiau atverti diafragma. Viskas priesingai, jei juostele desineje. Pabandyk, viskas labai paprasta.
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 29, 09:33)
niu ka, dedu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
mano kelios vakarykstes foto

Nuotraukos idomios.
1 - klaida - namukas centre. Ir buciau paejus siek tiek i kaire, kad desineje esantis medis neuzdengtu namelio rolleyes.gif
Kadruociau taip:
user posted image
2 - Patrinciau su PS ta orlaide sienoje... Bet nekabinanti foto ax.gif
3 - Man patinka mintis, bet realizavimas - ne. Visu pirma siek tiek is toliau fotkinciau, kad visas langas tilptu i kadra arba is arti, tik imciau dakies lango fragmenta, pvz., kuri nors kampa g.gif ir isvaryciau ta zmogiuka, kurio kepure lango atspindy matosi tongue.gif
4. - Paskutine man labiausiai patiko thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 29, 10:59)
Tiesa, savaitgali fotografuodamas macro rezimu stiklini "zveriuka" padariau keleta atradimu. Itariu, kad fotografijoje jie jau seniai zinomi, bet gal kam bus idomu:
1. Kad nebutu atspindziu ant stiklinio daikto, naudojau plona balto popieriaus lapa kaip uzdangala nuo saules sviesos. Per ji sviesa pereina, bet ji nera tokia koncentruota ir lygiau apsviecia objekta. Panasiai dirba "soft box" blicai.
2. Kaip papildomui apsvietimui naudojau diodu lempuciu prozektoriu. Super dalykas: lengva valdyti ir spalvu neiskraipo. Be to jie labai ilgai gali sviesti (instrukcijoje parasyta, kad iki savaites neisjungus sviecia).  Reikes dar pora tokiu  prozektoriu nusipirkti, sugalvoti jiems stovelius- galesiu ir lauke visokias gelytes fotografuojant panaudoti smile.gif  
3. Fonui gerai tinka medziaga, tokia kaip dezutes buna, kur visokie ziedai ar aukskarai sudeti. Berods aksomas vadinasi   g.gif . Patiko, kad sviesos neatspindi, smulki faktura. Beda, tik kad dulkes renka... Bet su izoliacija be dideliu problemu jas nuvaliau smile.gif Tai va, merginos, gal patarsit kur tokios medziagos Vilniuje butu galima nusipirkti?  4u.gif 
Ir dar, daug kas is jusu jau pirko fonui medziagas. Kuri geriausiai tinka siam reikalui?

As esu pasidariusi pati toki is kartionines dezes. Sonus ispjoviau, apklijavau baltu maisu, pasvieciu dienos sviesos lempomis.
Stai objektai fotografuoti toje dezeje:
user posted image user posted image

user posted image

Na cia dar pazaista su izoliavimu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 29 sausio 2007 - 12:13