Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Labas rytas foto manai biggrin.gif
ale ziuriu pripylet per savaitgali.... doh.gif tongue.gif
dar nespejau net perskaityti, nes savaitgaliais prie kompo neprisedu blush2.gif

QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 26, 16:12)
na kaina ir dabar mane siek tiek baido... unsure.gif O jau pazengusiems, tai tikrai siuo metu negaleciau sau to leisti... schmoll.gif  verysad.gif na, bet ziuresiu ateiti kaip cia viskas bus smile.gif
Pazurejau sitie siek tiek geresni, detalesni sakyciau smile.gif Bet kaina... blink.gif  unsure.gif  verysad.gif

kaina tikrai nemaza, o ta kita saita kur imeciau, tai visai.... doh.gif

QUOTE(ciburaska @ 2007 01 26, 17:20)
Sveiki smile.gif

Jei turi talpia el. pasto dezute arba SKYPE, galiu atsiusti Canon EOS 400 instrukcija lietuviu kalba mirksiukas.gif
Girdejau, kad kai kam Canon nepatogus, nes mazokas vyriskai rankai, bet man tai sis modeliukas pats pats thumbup.gif  Bandziau fotkinti is su minetu Niconu, bet man meniu valdymas pasirode ne toks patogus (cia mano asmenine nuomone) Nicone jis pilkame ekranelyje virsuje fotiko, tai nepatogu tamsoje, prieblandoje, Canone visas meniu valdymas LCD ekrane, kuris uzgesta pridejus aki prie akutes.

buciau be galo dekinga jei atsiustum i a.sleinyte@gmail.com
notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif

na kol kas man patogus manasis Canon, bet nelabai ka ir galiu palyginti, nes tai mano pirmasis normalus fotikas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 29 sausio 2007 - 09:12
kaip fotkinti kai yra sniegas, kokie pagrindiniai nustatymai turi buti kad nebutu tokios sulietos, labai baltos foto?
Papildyta:
ir kaip fotkint tolie esancius daiktus, kad matytusi normaliai ir netoli esantys? as naujoke skaitmenoje, nepykit
Atsakyti
[quote=ciburaska,2007 01 26, 17:20]
Sveiki smile.gif

O ko stabdai ir nesiryzti bendrauti bei deti savo foto? Cia tavo pirma tavo klaida, nes tik is kritikos is klaidu mokaisi.
As pries 3 menesiukus i sia tema atejau nieko nenusimanydama ir tik kritika, pamokymai, bandymai, eksperimentavimai mane padare siek tiek protingesne fotografijos srity. Taip, kad nestabdyk. mirksiukas.gif Praktika pati geriausia mokytoja.

[quote=californiagirl,2007 01 26, 17:44]
O kazin ar gali buti taip, kad nerodo tu nuotrauku, kurias as pvz. jau isemiau is photobucket? g.gif

CACIS, nesikuklink- kelk savo nuotraukas dabar mirksiukas.gif

niu ka, dedu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
mano kelios vakarykstes foto

nors cia tos 4 foto yra pasviesintos, nes visos is vakaryksciu darytu 325 foto gavosi beveik juodos blush2.gif
net nervas ima, kad nei vienos grazios foto nepadariau, visas teko sviesinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 29 sausio 2007 - 09:36
Palangoj be proto daug sniego, tik nėjo įamžinti padoriai

user posted image

va foto kur per šviesu
user posted image

user posted image
Atsakyti
Agniux, sumazink foto, noriu paziuret, a negaliu unsure.gif
Atsakyti
kaip fotkinti kai yra sniegas, kokie pagrindiniai nustatymai turi buti kad nebutu tokios sulietos, labai baltos foto?

Fotografuojant sniega labai nesunku ji "isdeginti" (nuotraukoje gaunasi tik ryskiai baltas blynas be jokios fakturos) arba ji nuspalvinti (dazniausiai i melsvuma). "Isdeginimas" gaunasi del per ilgo eksponavimo. Vienas is budu to isvengti- matuoti ekspozicija i ta daikta, kuris nuotraukoje svarbiausias, bet naudoti ekspozicijos kompensavima (i pliusa pvz EV +1). Daugiau apie tai pasiskaityti galima cia
Del sniego melsvumo kaltas baltos/juodos spalvos (b/w) balansas. Paprasciausiai to isvengti galima naudojant aparate is anksto suprogramuotus scenarijus "snow" ar panasiai. Kitas variantas paciai rankiniu budu nustatineti b/w balansa.

ir kaip fotkint tolie esancius daiktus, kad matytusi normaliai ir netoli esantys? as naujoke skaitmenoje, nepykit

Cia visas zaidimas yra su diafragma (aperture)ir atstumu iki objekto. Kuo diafragma placiau atverta (pvz F2.8) ir esi arciau objekto tuo siauresne ryskumo zona (DOF). Taip isgaunamas efektas, kai tik siaura dalis sufokusuota, o visa kita isplauke. Daznai naudojama makrofotograijoje ar fotografuojant portretus.
Kai diafragma priverta (pvz F11), tada DOF didesnis. Taip ganama, kad ir arciau ir toliau esantys daiktai yra gerai sufokusuoti. Daznai naudoma fotografuojant peizazus.
Apie visa tai nemazai jau buvo kalbeta siose temose.

Papildyta:
agniux911, greiciausiai tavo nuotraukos gavosi del vieno ar keliu is siu nustatymu:
*naudojai islaikymo programa (Shuter priority) su blogai nustatytu islaikymu
*klaidingai nustatyta ekspozicijos kompensavimas
*naudojai taskini ekspozicijos matavima ir nukreipei i sniega
Pasitikrink aparato nustatymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 29 sausio 2007 - 10:12
[quote=agniux911,2007 01 29, 09:38]
Palangoj be proto daug sniego, tik nėjo įamžinti padoriai

user posted image

user posted image

user posted image

anų jau neina koreguot, užgriozdinau puslapĮ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniux911: 29 sausio 2007 - 10:35
sveiki,

Na kadanagi daugiau maziau cia pakomentuoja profesionalai, tai as kaip megeja ir nebekomentuosiu mirksiukas.gif
Idesiu ir savo mena smile.gif
user posted image
Atsakyti

Sveiki fotografai smile.gif
Uz lango vazdelis pasikeite, ziuriu ir foto padaugejo thumbup.gif
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 26, 17:20)
Vasara prisimenant, dedu dar viena savo nuotraukyte. Laukiu kritikos.

Spalvos grazios, bet 1 klaida - gelyte paciame centre tongue.gif . Fotografuociau gal taip:
user posted image, o geriau ne is virsaus, o is sono ar net apacios...
Jei idomu, daug info apie geliu fotografavima rasicia, cia, cia.
mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 26, 17:44)
As va irgi pasigirsiu- pradejau kursus ax.gif  Bet pas mus jie tik 1 kart savaiteje po 2val. Truks 8 savaites, taigi gausiu 16 val. fotografijos pamoku rolleyes.gif  Labai viliuosi daug naudingo ismokti.

Ir va cia mano mokytojas, kaip jis prisistate esas pasulines reiksmes biggrin.gif  Niu paziurejau internete- tikrai nemazai kur jo vardas puikuojasi ir net kazkiek knygu apie fotografija parases smile.gif

Butinai papasakok kaip sekasi, kaip patinka, ar naudinda ax.gif Kokiame mieste cia?

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 26, 18:21)
Pedukes wub.gif Norejau paklausti, kai su kompozicija sioje nuotraukoje g.gif

Sita isvis netaisyta, "nesharpinta" ne kiek, tai dedu nes idomu ar vel matysim taskelius plaukuose....

Pedutes nieko, tik kaip jau ir dauguma sake, 1- meskino ir kelniu krasto kadre nereikia. As tai prieiciau arciau, uzstatyciau didesne dizfragma ir fotkinciau, kad tik pedutes kadre butu rolleyes.gif , o fonas gerokai pasiliejes... Man net fono tamsesnio noretusi... Manau graziau sviesios pedutes ir tamsus fonas deretu g.gif

As antroje foto grudeliu nematau
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 29, 10:26)
sveiki,

Na kadanagi daugiau maziau cia pakomentuoja profesionalai, tai as kaip megeja ir nebekomentuosiu  mirksiukas.gif
Idesiu ir savo mena smile.gif
user posted image

nu pagaliau matau nors dvejas foto bigsmile.gif biggrin.gif
man tavo menas labai grazu Labradoriuke, pakomentuoti daugiau nieko negaliu blush2.gif nes man tiesiog grazu.

QUOTE(ciburaska @ 2007 01 29, 10:29)
Sveiki fotografai smile.gif
Uz lango vazdelis pasikeite, ziuriu ir foto padaugejo thumbup.gif

Spalvos grazios, bet 1 klaida -  gelyte paciame centre tongue.gif . Fotografuociau gal taip:
user posted image, o geriau ne is virsaus, o is sono  ar net apacios...
Jei idomu, daug info apie geliu fotografavima rasicia, cia, cia.
mirksiukas.gif

gelyte grazi, bet daugiau nieko ir nematau aplink, gele per visa foto. Nors gal ir gerai cia nezinau, nors man graziau kai matosi kas nors fone dar, arba bent jau pilni konturai geles ax.gif
sorry, jei ka ne taip pasakiau
Papildyta:
ar mano tas 4 foto kas nors pakomentuos, kur ikeliau nuoroda?
ar taip baisu, kad ner nei ka komentuoti? lotuliukas.gif
http://public.fotki....s-foto-is-vaka/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 29 sausio 2007 - 10:41
QUOTE(špokulia @ 2007 01 26, 18:54)
user posted image
laukiu patarimu   blush2.gif  notworthy.gif

Grazu. Tik fotkinciau is arciau. Gal taip:user posted image

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 26, 20:24)
Deja photoshopu dirbti nemoku ir kaip ta padaryti patarti negaliu smile.gif Be to vaizda gadina atspindziai ant varveklio.

Pradekime mokytis mirksiukas.gif tongue.gif
Karpome taip:
1. Atsidarom PS
2. Atsidarom nuotrauka
2. Irankiu juostoje, kuri yra, kairiajame lando sone, pasirenkame is kairiojo (pirmojo stulpelio) pati pirma iranki Rectangular Marquee Tool, apvedame kaip norime kirpti
3. Einame i Image->Crop

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 26, 20:36)
Su pereksponavimu tai man sekasi doh.gif  Bet to tai naturali sviesa, o saule uz lango tai islysdavo, tai uz debesies pasislepdavo, taigi truputi sunku buvo kaitalioti islaikyma ir plius vaikas nenustygstantis vietoje doh.gif 

Nenustygstantis vaikas.. oi kaip suprantama doh.gif
Pabandyk ant lango balta plona palkode uzmesti, dar vienas budas - prisukti ISO arba ekspozicijos kompensavima i minusa nustatyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 29 sausio 2007 - 10:54
Na kadanagi daugiau maziau cia pakomentuoja profesionalai, tai as kaip megeja ir nebekomentuosiu 
Idesiu ir savo mena

Tavo nuotrauka man super. Nei prideti nei atimti thumb_yello.gif

ciburaska, patinka man sis variantas. Net tas isplaukimas kaireje puseje nebe taip matosi.
O is sono fotografuoti nenorejau, is apacios nepagalvojau smile.gif

Tiesa, savaitgali fotografuodamas macro rezimu stiklini "zveriuka" padariau keleta atradimu. Itariu, kad fotografijoje jie jau seniai zinomi, bet gal kam bus idomu:
1. Kad nebutu atspindziu ant stiklinio daikto, naudojau plona balto popieriaus lapa kaip uzdangala nuo saules sviesos. Per ji sviesa pereina, bet ji nera tokia koncentruota ir lygiau apsviecia objekta. Panasiai dirba "soft box" blicai.
2. Kaip papildomui apsvietimui naudojau diodu lempuciu prozektoriu. Super dalykas: lengva valdyti ir spalvu neiskraipo. Be to jie labai ilgai gali sviesti (instrukcijoje parasyta, kad iki savaites neisjungus sviecia). Reikes dar pora tokiu prozektoriu nusipirkti, sugalvoti jiems stovelius- galesiu ir lauke visokias gelytes fotografuojant panaudoti smile.gif
3. Fonui gerai tinka medziaga, tokia kaip dezutes buna, kur visokie ziedai ar aukskarai sudeti. Berods aksomas vadinasi g.gif . Patiko, kad sviesos neatspindi, smulki faktura. Beda, tik kad dulkes renka... Bet su izoliacija be dideliu problemu jas nuvaliau smile.gif Tai va, merginos, gal patarsit kur tokios medziagos Vilniuje butu galima nusipirkti? 4u.gif
Ir dar, daug kas is jusu jau pirko fonui medziagas. Kuri geriausiai tinka siam reikalui?
Atsakyti