Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(fotolama @ 2007 01 17, 15:56)
Kaip pastebėjau pastaruoju metu forumietės įsigijo jeu ne vieną Canon 400D? Kodėl būtent Canon 400D? Kas nulėmė būtent tokį pasirinkimą?
O ką tu siūlytum? Noriu iš Canon kažką. O šitas kaip ir vienas iš naujesnių. Dar mąstau apie 350D.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 01 17, 10:45)
californiagirl,  koks pas tave apsvietimas? Svieti is dvieju ar vienos puses?

Jokio pas pane ten spec. apsvietimo nera blush2.gif Naturalus, dienos sviesos...vaiku kambaryje fotosesijas darau- kambarys labai sviesus, dideli langai, tai as tokia komoda skuduru uzmetu, kuri yra tiesiai pries langus. Tai apsvietimas gaunasi is priekio rolleyes.gif Jei saule popietine, tai sviecia tiesiai i kambari, jau net per sviesu buna doh.gif Stengiuosi daugiau is ryto fotkinti...
Cia mano dickis
user posted image

Ginija, mano neprofesionaliomis akimis viskas gerai su tuo portretu, bet kaip jau Ceburaska minejo, to antro pagaliuko galetu nebuti mirksiukas.gif O siaip ta nuotrauka pamaciau ir juokas paeme, nes kiek primine mano fotosesija su mazuoju, kuriam ciulpinuka daviau, kad tiktai sedetu biggrin.gif Tai visos nuotraukos arba laizo, arba ciulpia ir pagaliukas visur... Tai pas tave irgi pagaliukai lotuliukas.gif
user posted image user posted image
Papildyta:
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 17, 17:00)
O ką tu siūlytum? Noriu iš Canon kažką. O šitas kaip ir vienas iš naujesnių. Dar mąstau apie 350D.

Pirkciau Canon 400D, pati toki turiu ax.gif Turejau ir 350D, tai 400-tasis labiau patinka, nors beveik nesiskiria biggrin.gif Bet tokios smulkmenos, kaip kad uzkrauna nuotraukas i kompa daug greiciau ir sensorius nuvalo automatiskai kiekviena karta ijungiant ir isjungiant fotika, duoda pliusu. Tik objektyvas negeras....teks ateityje kazak kito pirkti, arba pirk "body only" ir rinkis objektyva atskirai mirksiukas.gif
O kiti SLR Canon'ai bus brangesni, nes is SLR 350D ir 400D yra pacios zemiausios klases, tai ir kaina aititinkamai prieinamiausia.
As noreciau Canon 5D...drambliuko svajones lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 17 sausio 2007 - 17:39
Bandau namų darbą pristatyti, tikiuosi nusisekė neblogai. Tiesa, pirmu bandymu pirštus "apkapojau", o kas gavosi antruoju - keliu jums aprodyti ax.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ginija @ 2007 01 17, 17:40)
Bandau namų darbą pristatyti, tikiuosi nusisekė neblogai. Tiesa, pirmu bandymu pirštus "apkapojau", o kas gavosi antruoju - keliu jums aprodyti  ax.gif
user posted image

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
Ceburaska, labai grazios tavo pupytes nuotraukos, ipatingai portretine patinka wub.gif O koki tu apsvietima naudoji?
Ir ziuriu, kaip ir as, kitus seimos narius fotkini biggrin.gif As sese pradejau kankinti hihihi.gif
Ir dar...matau turi ir raudona fona...As tik tamsiai ruda...Galvoju dar koki sviesu nusipirkti, tik kazi kas geriau, ar visai balta, ar koki vos vos su atspalviu...kremini gal g.gif Koki patartum?
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 17, 17:37)
Pirkciau Canon 400D, pati toki turiu ax.gif  Turejau ir 350D, tai 400-tasis labiau patinka, nors beveik nesiskiria biggrin.gif 
Tik objektyvas negeras....teks ateityje kazak kito pirkti, arba pirk "body only" ir rinkis objektyva atskirai mirksiukas.gif
Tai taip, aš ir pirkčiau body only, objekyvą kitą rinksiuos.
Dėkui už nuomonę 4u.gif
Labai gražios tavo, Californiagirl, nuotraukos. Vaikučiai tai pasaka wub.gif Kai toks grožis kadre, tai ir nuotraukos negali nesigaut blogai smile.gif
Ciburaska, ir tavo nuotraukos gražios ir lelytė graži thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 17, 12:13)
Sveikos. Senai besilankiau fotografuojančių temoj  blush2.gif
Apleidau aš fotografavimą. Vis tai laiko nėra, tai prisiruošt tingiu. Ir išvis, nebetenkina manęs mano fotoaparats doh.gif  Noriu naujo, veidrodinio. Galvoju apie Canon eos 400d. Atrodo, Tosk gavo nuo kalėdų diedo tokį  biggrin.gif  Ir kaip tau Tosk, jis? Ar patenkina tavo lūkesčius?
Diedas jau siūlėsi Kalėdoms išsirinkt aparatą, bet vis dvejojau. O dabar va užsimaniau. Gerai, gimtadienis ne už kalnų, tai gal įkalbėsiu  bigsmile.gif  Jei apsispręsiu galutinai.

Eiii, Supergirl, pasiilgom taves!!!
Na nedvejok, uzsisakyk dovanu gimtadieniui nauja fotika ir is karto atsiras ir noro ir laiko nuotraukoms mirksiukas.gif Ir pas mus tada dazniau sugrisi tongue.gif biggrin.gif Ir graziom nuotraukytem savo albuma papildysi smile.gif
QUOTE(fotolama @ 2007 01 17, 15:56)
Kaip pastebėjau pastaruoju metu forumietės įsigijo jeu ne vieną Canon 400D? Kodėl būtent Canon 400D? Kas nulėmė būtent tokį pasirinkimą?

As irgi Canon EOS 400 turiu. Esu labai patenkinta (nors dar gilintis ir gilintis, mokytis ir mokytis) Kodel rinkausi ne 350 D, nes vis del to sis jau naujesnis modeliukas sioje Canonu klaseje, turi papildoma sensoriaus nuvalymo funkcija, na ir kaina nebloga... Ciupinejau Nicona analogiskos klases, bet man meniu ir valdymas ne toks patogus pasirode kaip Canono.
Aisku dar objektyva gera is karto reikia planuoti, nes kitinio nepakanka...

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 17, 17:37)
Jokio pas pane ten spec. apsvietimo nera blush2.gif  Naturalus, dienos sviesos...vaiku kambaryje fotosesijas darau- kambarys labai sviesus, dideli langai, tai as tokia komoda skuduru uzmetu, kuri yra tiesiai pries langus. Tai apsvietimas gaunasi is priekio rolleyes.gif Jei saule popietine, tai sviecia tiesiai i kambari, jau net per sviesu buna doh.gif Stengiuosi daugiau is ryto fotkinti...

Aisku... Mano kambarys dabar tamsokas, tai sviesos truksta, be to ir orai... Dazniausiai fotkinu vakare, kai vyras namo gryzta ir dukryte paziuri. Todel fotosesijos vyksta prie lempos. Bet kazkaip vis vien maza sviesos g.gif Nemazai skaiciau apie studijini apsvietima, bet kur tau ten tos spec sviesos, reflektoriai, skeciai ir pan... doh.gif Visu pirma ne pagal mano kisene tokiems megejiskams eksperimentams unsure.gif

QUOTE(Ginija @ 2007 01 17, 17:40)
Bandau namų darbą pristatyti, tikiuosi nusisekė neblogai. Tiesa, pirmu bandymu pirštus "apkapojau", o kas gavosi antruoju - keliu jums aprodyti  ax.gif
user posted image

thumbup.gif Saunuole, Ginija thumbup.gif Nuotrauka tikrai geriau ziurisi.
Kad pirstu neapkapoti reikia mazesni to klono irankio skersmeni pasirinkti (virsuje, irankio meniu juostoje galima skirtingus skaiciukus - dydzius ir tekstura nustatyti) ir klonuoti stipriai isdidinus retusuojama vieta mirksiukas.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 17, 17:47)
O koki tu apsvietima naudoji?
Ir ziuriu, kaip ir as, kitus seimos narius fotkini biggrin.gif  As sese pradejau kankinti  hihihi.gif
Ir dar...matau turi ir raudona fona...As tik tamsiai ruda...Galvoju dar koki sviesu nusipirkti, tik kazi kas geriau, ar visai balta, ar koki vos vos su atspalviu...kremini gal g.gif  Koki patartum?

As turiu halogenine lempa, is kitos puses dar truputi pasvieciu staline lempa tongue.gif

Taip, taip ir as kankinu namiskius. Jie - mano bandomieji triusiai biggrin.gif

Ir as turejau tik juoda fona, bet man nuotraukos niurokos jame gaunasi (ypac vaiko), norejosi kazko gyvesnio, siltesnio (taip mamos medziagyte buvo nusavinta... ax.gif)
Del baltos nezinau, pati labai noreciau isbandyti, bet zinau, kad balta fona reikia pasviesti papildomai, kad geriau atrodytu, kad jis tarsi svytetu...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 01 18, 01:11)
Pas mus tai pats perkamiausias fotoparatas.

O Kaune klausomiausia muzika yra rusiškas popsas. Mums irgi jo pradėti klausytis? smile.gif Juk nebūtina būti pilka mase, argi ne?

QUOTE(Supergirl @ 2007 01 18, 02:00)

Ką siūlyčiau? Pradžiai norėčiau pasakyti, kad skaitmeninius veidrodinius gamina dar ir Fuji, Nikon, Panasonic, Pentax, Olympus, Sigma bei Sony.

Na, Fuji ir Sigma veidrodiniai pas mus yra visiška egzotika, tad apie juos galima pamiršt.

Olympus garsėja savo nuostabiomis spalvomis, puikiais objektyvais (bet brangiais), inovatyviais sprendimais ir, deja, 4/3 sistema. 4/3 sistemoje yra mažesnė matrica, rezultate triukšmai didesni ir labai mažas vaizdo ieškiklis. Matricą Olympus gamina Panasonic.

Panasonic yra vienas skaitmeninio veidrodinio modelis, irgi 4/3 sistema.

Unikali kai kurių Olympus bei Panasonic modelių savybė: galima žiūrėti į vaizdelį per LCD ekraną, kaip pas muilines.

Canon yra didžiausias fototechnikos gamintojas, gamina „kosminius“ kainos ir kokybės prasme pro aparatus ir visiškai biudžetinius aparatus (350D, 400D). Pro lygoje aiškus lyderis. Tuo sėkmingai naudojasi (užsimesdami kainą) pardavinėdami fotoaparatus mėgėjams, kurie neturi nieko bendro su jų pro gaminiais. Veidrodiniai fotoaparatai garsėja mažais triukšmais prie aukštų ISO.

Nikon, kaip ir Canon yra DSLR rinkos gigantas. Prie jų produkcijos sunku kuo prikibti, bet mano galva, jie labai daug užsimeta dėl savo vardo ir dažnai būna labai konservatyvūs dėl naujovių. Kaip kažkas labai tiksliai pastebėjo: Nikon gali sau leisti pardavinėti tokius fotoaparatus, kurių kiti gamintojai nei už ką neparduotų.
Labai puikus pavyzdys yra Nikon D40. Kai Pentax gegužę pristatė pigų, mažų gabaritų 6Mpix DSLR K100D su vaizdo stabilizacija, dauguma šnekėjo: fu, visai nusivažiavo Pentax, su kažkokia sena 6Mpix matrica ir t.t. Po pusės metų Nikon pristatė D40, kuris yra žiauriai apkarpytas funcionalumo atžvilgiu, nesuderinamas su krūva Nikon objektyvų (50mm fikso ant jo nepanaudosi...) su tokia pačia matrica kaip pas Pentax K100D ir visi sužavėti: koks puikus Nikon gaminys, koks įžvalgumas, mums senai reikėjo tokio pradinio lygio fotoaparato smile.gif

Nikon, kaip ir Canon, gamina labai platų veidrodinių fotoaparatų bei objektyvų jiems asortimentą, pradedant profesionaliais ir baigiant visiškai biudžetiniais (D40/D50). Turi puikią iTTL blyksčių sistemą, čia Nikon lyderiauja. Nikon naudoja Sony gamybos matricas.

Pentax yra trečias pagal pardavimus veidrodinių fotoaparatų gamintojas. Pentax garsėja savo puikiais fiksuoto židinio objektyvais, labai gera fotoaparatų ergonomika. Pentax nelenda į pro rinką, gamina fotoaparatus, skirtus mėgėjams. Produktų gama žymiai mažesnė, nei pas Canon ir Nikon, bet mėgėjiškoms reikmėms jos per akis. Samsung vaidrodiniai fotoaparatai yra tie patys Pentax, tik pervardinti, pakeistas šiek tiek korpusas bei meniu. Pentax naudoja Sony gamybos matricas.

Sony į veidrodinių fotoaparatų rinką įžengė nusipirkę Konica/Minolta. Kol kas turi tik vieną modelį — a100. Suderinami su Konica/Minolta objektyvais. Savaime suprantama, kad matricas savo aparatams jie gamina patys.

Bendrai paėmus, pirkdami ne Canon arba Nikon, už tuos pačius pinigus gausite gerokai daugiau. Sony ir, ypač, Pentax (mačiau, kad Vilbroj Pentax veidrodinį aparatą galima nusipirkti už 1200Lt, tiesa, ten jau nebegaminamas modelis) yra priversti taip daryti, nes kitaip jie fotoaparatų niekaip neparduotų. Taip pat jie savo fotoaparatuose turi kai kuriuos unikalius dalykus, kurių Nikon ir Canon neturi.

Pvz. stabilizacijos sistema fotoaparatuose. Canon/Nikon atveju jums reiks pirkti IS/VR objektyvus. Žvilgtelėkite kiek tokie kainuoja ir kiek jie sveria. Pagaliau daugelio objektyvų IS ir VR versijų net nerasite. Sony bei Pentax stabilizacijos sistemą turi fotoaparato kūne. Papildomai nemoki nieko, o visi ant fotoaparato uždedami objektyvai tampa IS/VR smile.gif

Apsauga nuo dulkių veiksminga tik pas Olympus. Canon, Pentax ir Sony atveju tai labiau marketinginis dalykas, tam, kad būtų uždėtas pliusiukas prie fotoaparatų savybių.

Nuotraukų kokybės prasme visi DSLR yra praktiškai be priekaištų. Jie turi kai kurių niuansų (pvz. Nikon D80 linkęs išdeginti dangų, Canon 400D mėgsta nepakankamai eksponuoti) bet kai fotoaparatą perpranti su kiekvienu iš jų gali daryti puikias nuotraukas. Mano nuomone, reiktų pirkti tą fotoaparatą, kuriuo yra patogiausia naudotis.

Todėl, rinktis DSLR reiktų kaip batus. Būtina pasimatuoti. Nueikit į parduotuvę, turinčią didelį tokių fotoaparatų pasirinkimą ir pabandyti jais naudotis. Nežiūrėkit į fotoaparato pavadinimą (idealiausia būtų, jei išvis net nežinotumėt kokį fotoaparatą bandote), megapikselių kiekį, neklausykite ką pasakoja pardavėjas, o liepkite įdėti bateriją, atminties kortelę ir bandyti fotografuoti, keisti fotografavimo režimus, jautrumą ir t.t. Kai kurie DSLR iš kandidatų sąrašo atkris vos paėmus juos į rankas, o kai kurie prie rankos tiesiog prilips ir nebenorėsit su juo skirtis. Palyginkite vaizdą, matomą per vaizdo ieškiklį (tikrai svarbu kai nori matyti ar fotoaparatas sufokusavo ten kur reikia) -- skirtingų DSLR vaizdo ieškikliai skiriasi kaip diena ir naktis. Įdomumo dėlei galit palyginti Canon 400D su Nikon D80 arba Pentax K10D, suprasit apie ką kalbu smile.gif

Jei norit pradinio lygio aparato, žiūrėkit Canon 400D, Nikon D50 (kol jų dar yra), Pentax K100D, Olympus E330/E400/E500, Sony a100. Jei esate pažengę toliau ir norite kažko rimtesnio, su geresnėm fotoaparato valdymo galimybėm: Canon 20D/30D, Nikon D70s/D80, Pentax K10D. Fotoaparatus čia vardinau pagal abėcėlę, o ne pagal gerumą. Nikon D40 atmečiau dėl to, kad, mano galva, tai fotoaparatas skirtas tiems, kurie nori veidrodinio, bet nežino kodėl jo nori ir nenori progresuoti, o tik naudoti jį kaip pagerintą „point & shoot“.

Na ir daug čia prirašiau, tikiuosi, kad kas nors visa tai perskaitys ir kažkam bus naudinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 18 sausio 2007 - 01:37
fotolama, super santrauka padarei. As galiu tik pritarti. Veidrodiniu aparatu nuotrauku kokybe plius minus vienoda megejiskame lygyje. Belieka issirinkti pagal "prilipima" prie rankos, reikalingu funkciju skaiciu ir pinigine smile.gif "tik tiek" g.gif
Kazkaip is seniai nusistovejusi nuomone, kad jei nori pigesnio DSLR'o ieskai Olympus ar Pentax. Nori Geros kainos/kokybes santykio imi Canon, reikia "prestiziskesnio"- imi Nikon. Cia as labai grubiai. Sony ir kitu as neitraukiau, nes jie maziau populiarus Lietuvoje.

Rinkdamasis sau DSLR'a, as turejau du favoritus: Canon EOS 400D ir Nicon 80D. Kai abu paciupinejau, patinkanciu liko tik viena- D80.
Man Canon megejiski modeliai turi viena nemaza trukuma- nepatogus laikyti rankoje (gal reikia tik laiko pripratimui unsure.gif ), bet manau moteriskai rankytei jis kaip tik:) IMHO ivertinus EOS 400D kokybes ir kainos santyki, turbut aparatas Nr.1 siai dienai ant Marijos zemes.

Taigi neklausykit kas ka siulo, eikit, ciupinekit, bandykit ir rasit kas jums labiausiai tinka.
Atsakyti
O mano kuklia nuomone Canon 400D nėra geriausias kainos/kokybės atžvilgiu pradinukams skirtas aparatas wink.gif Galima ir efektyviau savo pinigėlius išleisti.
Atsakyti
Nu, fotolama, apsvietei cia visus savo ziniomis biggrin.gif
Neklausykite rusisko popso ir fotika rinkites kaip batus thumbup.gif

Del nuotraukyciu. Californios man patiko visos vaiku nuotraukos. Pagauti idomus kadrai thumbup.gif Pirmoj nuotraukoj gal tik noreciau, kad berniuko kojyte arba matytusi fone arba ne, nes dabar is plauku tarsi ausis augtu. Na cia prisikabinau,ania? smile.gif
Antra nuotrauka tai sepia?? Jus dabar man paaiskinkite (fotolama, gal ir aiskinai, bet dar paaiskink) kodel kai kuriose nuotraukose plaukai tarsi taskeliais (cia pas californijos ir pas Ginijos modeliukus?)

Ginijos nuotraukoje nenoreciau, kad fone matytusi paveikslas....

Ciburaskos - lialia man patinka, labai graziai nupaveiksuota.

Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 18, 01:32)
Canon 400D mėgsta nepakankamai eksponuoti)

Sauniai cia padirbejai thumbup.gif Tikrai vertinga info tiems, kurie dar iesko fotoaparato thumbup.gif

Ir dar, ar gali paaiskinti ka reiskia tas eksponavimas??? Praeita karta sakei, kad mano nuotraukos pereksponuotos, beje as fotkinu su Canon 400D, kuris kaip rasai nepakankamai eksponuoja... g.gif Is pradziu as tai supratau visai kitaip...na pereksponuotos nuotraukos...supratau, kad pateikiau vaikus daugiau kaip eksponatus, per saldziai ar pan. blush2.gif Nu zho...jauciu, kad nusisneku, bet geriau paklausiu taves ka tai reiskia(eksponuoti) ir kita kart zinosiu blush2.gif

QUOTE(Agneza @ 2007 01 18, 06:28)
Del nuotraukyciu. Californios man patiko visos vaiku nuotraukos. Pagauti idomus kadrai  thumbup.gif  Pirmoj nuotraukoj gal tik noreciau, kad berniuko kojyte arba matytusi fone arba ne, nes dabar is plauku tarsi ausis augtu. Na cia prisikabinau,ania? smile.gif
Antra nuotrauka tai sepia?? Jus dabar man paaiskinkite (fotolama, gal ir aiskinai, bet dar paaiskink) kodel kai kuriose nuotraukose plaukai tarsi taskeliais (cia pas californijos ir pas Ginijos modeliukus?)

Sutinku del kojytes drinks_cheers.gif Neprisikabinai, tam sis skyrelis ir yra ax.gif
Antra nuotrauka, taip- sepia.
O del taskeliu as pati matau ir nesuprantu...Gal kas paaiskins g.gif Gal buvo apie tai anksciau kalbeta????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 18 sausio 2007 - 07:50
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 18, 07:35)
O del taskeliu as pati matau ir nesuprantu...Gal kas paaiskins g.gif Gal buvo apie tai anksciau kalbeta????

gal del photoshopo? g.gif Man taip nutinka, kai persharpinu ax.gif

Fotolama, dejai straipsneli kaip reikiant thumbup.gif

Gal kas nors zhinot, kur Rsaulyte dingo? Kazhkaip pasiilgau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrytė: 18 sausio 2007 - 08:47