Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(babouziuke @ 2007 01 26, 14:05)

Nereikia spausti atsakyti, gali ir taip pamatyti nuotraukos nuorodą.
Ten, kur tau nerodo nuotraukos, spaudi dešinį pelės klavišą ir pasirenki Properties. Išmes lentelę. Lentelėje pamatysi parašyta Address. Šalia to žodžio bus sdresas. ant paspausk vieną kartą, jis pasižymės. Tada dar kartą spausk dešinį pelės klavišą ir COPY. Tada interneto langem kur reikia įrašyti nuorodą,spausk dešinį pelės klavišą, pasirink Paste ir Enter.

jo pabandziau taip kaip ir parasei.
nepatingejau perziureti visa sia tema nuo pradziu ir pastebejau, kad man nerodo butent tu foto, kurios yra sukeltos i photobucket.com. o jus dauguma ziuriu butent ten ir laikot.Per visa tema man tik matosi paciam pirmam puslapy, kur Ciburaska yra ikelusi savo vaiko ir puskes nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 26, 12:51)
user posted image

Spalvos grazios, kompozicija nieko idomaus smile.gif

Gal kam pravers keletas neblogu pamoku . Gaila, kad norint matyti visas pamokas reikia moketi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 26, 13:59)
Aisku, turesiu omeni, labai aciu uz informacija smile.gif Turesiu omeni ir dar pamastysiu ar verta eit ar ne  g.gif  mirksiukas.gif

manau tau nelabai ten verta eiti, nes praktiskai viska pati moki, verta tau butu eiti i pazengusiu fotografu kursus, bet kol kas juos ves tik pirma karta ir deja tik Vilniuje, cia ta pati foto-video akademija organizuoja.KLP taip pat noretu pradet vesti tuos kursus, bet nesurenka tiek zmoniu. As kur dabar lankau tai tie kursai skirti ne profesionalams, o megejams ir to tik 4 zmones esam siuo metu grupeje. O tas vadovas, kuris mum desto labai noretu tu kusu pazengusiems, bet ner tiek norinciu, del to ir neveda siuo metu. Gal kai oras pasitaisys, atsiras daugiau norinciu foto meno mokintis.
Aisku dar ir kaina atbaido, nes tarkim kursai "pradinukams" kainuoja 330, o jau pazengusiems kur Vilniuje renkama grupe, jau 450. Taigi, ne kiekvieno kisene gali leisti sau toki malonuma. Va cia kur imetu nuoroda http://www.vev.lt/?id=114 taip pat vedami kursai KLP, bet jau ir kaina gerokai didesne, nei ten kur as einu, bet idomumo delei gali pasiskaityti.
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 26, 14:30)
manau tau nelabai ten verta eiti, nes praktiskai viska pati moki, verta tau butu eiti i pazengusiu fotografu kursus, bet kol kas juos ves tik pirma karta ir deja tik Vilniuje, cia ta pati foto-video akademija organizuoja.KLP taip pat noretu pradet vesti tuos kursus, bet nesurenka tiek zmoniu. As kur dabar lankau tai tie kursai skirti ne profesionalams, o megejams ir to tik 4 zmones esam siuo metu grupeje. O tas vadovas, kuris mum desto labai noretu tu kusu pazengusiems, bet ner tiek norinciu, del to ir neveda siuo metu. Gal kai oras pasitaisys, atsiras daugiau norinciu foto meno mokintis.
Aisku dar ir kaina atbaido, nes tarkim kursai "pradinukams" kainuoja 330, o jau pazengusiems kur Vilniuje renkama grupe, jau 450. Taigi, ne kiekvieno kisene gali leisti sau toki malonuma. Va cia kur imetu nuoroda http://www.vev.lt/?id=114 taip pat vedami kursai KLP, bet jau ir kaina gerokai didesne, nei ten kur as einu, bet idomumo delei gali pasiskaityti.

na kaina ir dabar mane siek tiek baido... unsure.gif O jau pazengusiems, tai tikrai siuo metu negaleciau sau to leisti... schmoll.gif verysad.gif na, bet ziuresiu ateiti kaip cia viskas bus smile.gif
Pazurejau sitie siek tiek geresni, detalesni sakyciau smile.gif Bet kaina... blink.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 26 sausio 2007 - 16:19
Vasara prisimenant, dedu dar viena savo nuotraukyte. Laukiu kritikos.

user posted image
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Malonu matyti naujus zmogiukus sioje temoje thumbup.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 25, 09:41)
Taip ir turi buti. Na pradzioje visiska naujoka del ko gali pakritikuoti?  Nebent del to, kad nemoka aparato laikyti ir visiskai neaisku ka norejo nufotografuoti  doh.gif  Viso kito jis  nesupras.
Po kazkurio laiko jau galima pasikabineti, kad viska i nuotraukos viduri kisa. Dar po kiek laiko galima duoti pastabas, kad stulpai is galvos auga, rankos nukirstos ir pan. Dar veliau, kad kazkas nesufokusuota ar ne taip sufokusuota, nuotraukai truksta ryskumo, per sviesi, per tamsi ir t.t.
Ir taip fotografui tobulejant vis daugiau ir daugiau priekabiu atsiranda... Is to gi ir mokomes smile.gif
Ziurekit, gal po kokiu metu cia girdesis tik tokia kritika, kaip kad tavo chromatines aberacijos neistaisytos ar kodel fotografai be poliarizacinio filtro  doh.gif  biggrin.gif

thumbup.gif Graziai parasei. Ypac patiko paskutine fraze biggrin.gif Na reiktu tik palinketi, kad artetume prie to pamazu bigsmile.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 01 25, 10:02)
kol kas tik skaitau Jusu pasisakymus, pataisymus, nuomones....bet kol kas ziuriu man dar per anksti cia su jumis bendrauti, nes esu visiska naujoke sioj sriti. Kad taip nebutu pradejau lankyti foto kursus ir bandau perprasti kol kas, kas yra ta diafragma, islaikymas, ryskumo zona. Galiu pasakyt kol kas sunkiai tai sekasi, bet tikiuosi viso to ismokti blush2.gif
Noriu Jusu visu paklausti, kaip ismokot daryt grazias nuotraukas? ar knygu pagalba, ar kokiu kursu deka, ar draugai pamokino? nes butu idomu suzinoti is kur semiates patirties g.gif

O ko stabdai ir nesiryzti bendrauti bei deti savo foto? Cia tavo pirma tavo klaida, nes tik is kritikos is klaidu mokaisi.
As pries 3 menesiukus i sia tema atejau nieko nenusimanydama ir tik kritika, pamokymai, bandymai, eksperimentavimai mane padare siek tiek protingesne fotografijos srity. Taip, kad nestabdyk. mirksiukas.gif Praktika pati geriausia mokytoja.

QUOTE(CACIS @ 2007 01 25, 11:01)
Babouziuke, kiek laiko truko kol ismokai? suprantu, kad tobulumui ribu nera, bet per kiek laiko perpratai esminius dalykus?
apie fotiko instrukcija sutinku, tik va beda tame, kad nemoku rusiskai skaityti, o angliskai kas is to, kad perskaitau, bet tai technine kalba, kuria supranta tikrai gerai mokantys skaityti angliskai. Tai skaitau internetini varianta lietuviu kalba Canon EOS 350D instrukcija, is jo stengiuos perprasti pagrindines fotiko funkcijas, nors pas mane 400D.

Jei turi talpia el. pasto dezute arba SKYPE, galiu atsiusti Canon EOS 400 instrukcija lietuviu kalba mirksiukas.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 25, 16:49)
Man tai yra vienas is nedideliu argumentu renkantis tarp Canon EOS400D ir Nikon D80 smile.gif Ech kaip laukiu kada ir as galesiu su veidrodinuku dirbti  ax.gif
O siaip del idomumo, kas turite viena is siu modeliuku pasakykit apie juos savo nuomone. Ypac domina tu komentarai, kuriems Canon buvo nepatogus, bet su laiku priprato smile.gif

Girdejau, kad kai kam Canon nepatogus, nes mazokas vyriskai rankai, bet man tai sis modeliukas pats pats thumbup.gif Bandziau fotkinti is su minetu Niconu, bet man meniu valdymas pasirode ne toks patogus (cia mano asmenine nuomone) Nicone jis pilkame ekranelyje virsuje fotiko, tai nepatogu tamsoje, prieblandoje, Canone visas meniu valdymas LCD ekrane, kuris uzgesta pridejus aki prie akutes.
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 26, 14:19)
jo pabandziau taip kaip ir parasei.
nepatingejau perziureti visa sia tema nuo pradziu ir pastebejau, kad man nerodo butent tu foto, kurios yra sukeltos i photobucket.com. o jus dauguma ziuriu butent ten ir laikot.Per visa tema man tik matosi paciam pirmam puslapy, kur Ciburaska yra ikelusi savo vaiko ir puskes nuotraukas.

O kazin ar gali buti taip, kad nerodo tu nuotrauku, kurias as pvz. jau isemiau is photobucket? g.gif

CACIS, nesikuklink- kelk savo nuotraukas dabar mirksiukas.gif

As va irgi pasigirsiu- pradejau kursus ax.gif Bet pas mus jie tik 1 kart savaiteje po 2val. Truks 8 savaites, taigi gausiu 16 val. fotografijos pamoku rolleyes.gif Labai viliuosi daug naudingo ismokti.

Ir va cia mano mokytojas, kaip jis prisistate esas pasulines reiksmes biggrin.gif Niu paziurejau internete- tikrai nemazai kur jo vardas puikuojasi ir net kazkiek knygu apie fotografija parases smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 26 sausio 2007 - 18:01
Pedukes wub.gif Norejau paklausti, kai su kompozicija sioje nuotraukoje g.gif
user posted image

Sita isvis netaisyta, "nesharpinta" ne kiek, tai dedu nes idomu ar vel matysim taskelius plaukuose....
user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 26, 18:21)
Pedukes wub.gif Norejau paklausti, kai su kompozicija sioje nuotraukoje g.gif
user posted image

Pirmoje as gal to meskino nebuciau nukirpus, geriau ziuretusi, jei jis visas butu ten kazkur tolumoje g.gif Siaip visai idomi foto smile.gif

Atsakyti
user posted image
laukiu patarimu blush2.gif notworthy.gif
Atsakyti
Pabandysiu priekabiai biggrin.gif

špokulia, ideja gera. As gal varvekli truputi i kaire stumciau ir sakas i apacia (trecdalio taisykle). Istrinciau toliau esancia sakele- kazkaip ji vaizda gadina. Deja photoshopu dirbti nemoku ir kaip ta padaryti patarti negaliu smile.gif Be to vaizda gadina atspindziai ant varveklio. Na ir noretusi dar labiau isplaukusio fono- prieik arciau, diafragma placiau.

Mergina_, Naudojai pilna rankini valdyma good.gif
Pirmoje nuotraukoje tas pliusinis zaisliukas turi matytis visas arba is viso ji reikia mesti is kadro. Be to galetu ir kelniu krastas nesimatyti smile.gif Galejai dar DOF mazinti- placiau atverti diafragma (pvz f2.8 ), kad efektas geresnis gautusi. Dar didesnio efekto reikia- prieik arciau o ne "zoomink". Na ir man kazkaip truputuka pereksponuotos (per sviesios) atrodo.
Antroje nuotrukoje gerai apsvietimas parinktas. Viskas lyg ir grazu, bet kazko truksta. Gal spalvos ne tokios g.gif

Ei o kas mano gelyte ispeiks? Anksciau ji man atrode ideali, bet dabar matau, kad gelytes kaire puse ne kokia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 26 sausio 2007 - 20:28
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 26, 20:24)
Pabandysiu priekabiai  biggrin.gif
Mergina_, Naudojai pilna rankini valdyma good.gif
Pirmoje nuotraukoje tas pliusinis zaisliukas turi matytis visas arba is viso ji reikia mesti is kadro. Be to galetu ir kelniu krastas nesimatyti smile.gif Galejai dar  DOF mazinti- placiau atverti diafragma (pvz f2.8 ), kad efektas geresnis gautusi. Dar didesnio efekto reikia- prieik arciau o ne "zoomink".  Na ir man kazkaip truputuka pereksponuotos (per sviesios) atrodo.
Antroje nuotrukoje gerai apsvietimas parinktas. Viskas lyg ir grazu, bet kazko truksta. Gal spalvos ne tokios  g.gif

Aciu Bilekas, bet cia ne Merginos foto o mano biggrin.gif
Del zoominimo- as nezoominau, nes cia buvo fiksuoto zidinio objektyvu fotografuota. Prieiti arciau irgi nelabai isejo nes tai 50mm., o pedukes mazytes, reikia arti eiti it tada pradeda nebefokusuoti verysad.gif Del to noreciau macro objektyvo.
Su pereksponavimu tai man sekasi doh.gif Bet to tai naturali sviesa, o saule uz lango tai islysdavo, tai uz debesies pasislepdavo, taigi truputi sunku buvo kaitalioti islaikyma ir plius vaikas nenustygstantis vietoje doh.gif
Bet aciu uz kritika 4u.gif

Bilekas, tavo gelyte man galetu matytis visa, apacioj ir virsuje galejai ziedlapiuku nenukapoti ir kairioji puse lyg neryski smile.gif
Atsakyti