Sveiki
Malonu matyti naujus zmogiukus sioje temoje
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 25, 09:41)
Taip ir turi buti. Na pradzioje visiska naujoka del ko gali pakritikuoti? Nebent del to, kad nemoka aparato laikyti ir visiskai neaisku ka norejo nufotografuoti
Viso kito jis nesupras.
Po kazkurio laiko jau galima pasikabineti, kad viska i nuotraukos viduri kisa. Dar po kiek laiko galima duoti pastabas, kad stulpai is galvos auga, rankos nukirstos ir pan. Dar veliau, kad kazkas nesufokusuota ar ne taip sufokusuota, nuotraukai truksta ryskumo, per sviesi, per tamsi ir t.t.
Ir taip fotografui tobulejant vis daugiau ir daugiau priekabiu atsiranda... Is to gi ir mokomes
Ziurekit, gal
po kokiu metu cia girdesis tik tokia kritika, kaip kad tavo chromatines aberacijos neistaisytos ar kodel fotografai be poliarizacinio filtro
Graziai parasei. Ypac patiko paskutine fraze
Na reiktu tik palinketi, kad artetume prie to pamazu
QUOTE(CACIS @ 2007 01 25, 10:02)
kol kas tik skaitau Jusu pasisakymus, pataisymus, nuomones....bet kol kas ziuriu man dar per anksti cia su jumis bendrauti, nes esu visiska naujoke sioj sriti. Kad taip nebutu pradejau lankyti foto kursus ir bandau perprasti kol kas, kas yra ta diafragma, islaikymas, ryskumo zona. Galiu pasakyt kol kas sunkiai tai sekasi, bet tikiuosi viso to ismokti
Noriu Jusu visu paklausti, kaip ismokot daryt grazias nuotraukas? ar knygu pagalba, ar kokiu kursu deka, ar draugai pamokino? nes butu idomu suzinoti is kur semiates patirties
O ko stabdai ir nesiryzti bendrauti bei deti savo foto? Cia tavo pirma tavo klaida, nes tik is kritikos is klaidu mokaisi.
As pries 3 menesiukus i sia tema atejau nieko nenusimanydama ir tik kritika, pamokymai, bandymai, eksperimentavimai mane padare siek tiek protingesne fotografijos srity. Taip, kad nestabdyk.
Praktika pati geriausia mokytoja.
QUOTE(CACIS @ 2007 01 25, 11:01)
Babouziuke, kiek laiko truko kol ismokai? suprantu, kad tobulumui ribu nera, bet per kiek laiko perpratai esminius dalykus?
apie fotiko instrukcija sutinku, tik va beda tame, kad nemoku rusiskai skaityti, o angliskai kas is to, kad perskaitau, bet tai technine kalba, kuria supranta tikrai gerai mokantys skaityti angliskai. Tai skaitau internetini varianta lietuviu kalba Canon EOS 350D instrukcija, is jo stengiuos perprasti pagrindines fotiko funkcijas, nors pas mane 400D.
Jei turi talpia el. pasto dezute arba SKYPE, galiu atsiusti Canon EOS 400 instrukcija lietuviu kalba
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 25, 16:49)
Man tai yra vienas is nedideliu argumentu renkantis tarp Canon EOS400D ir Nikon D80
Ech kaip laukiu kada ir as galesiu su veidrodinuku dirbti
O siaip del idomumo, kas turite viena is siu modeliuku pasakykit apie juos savo nuomone. Ypac domina tu komentarai, kuriems Canon buvo nepatogus, bet su laiku priprato
Girdejau, kad kai kam Canon nepatogus, nes mazokas vyriskai rankai, bet man tai sis modeliukas pats pats
Bandziau fotkinti is su minetu Niconu, bet man meniu valdymas pasirode ne toks patogus (cia mano asmenine nuomone) Nicone jis pilkame ekranelyje virsuje fotiko, tai nepatogu tamsoje, prieblandoje, Canone visas meniu valdymas LCD ekrane, kuris uzgesta pridejus aki prie akutes.