Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Beja, kaip tau vaizdo stabilizavimas, nes kazkaip man nelabai ji stabilizuoja.... kartais atrodo, kad fotika bloga pirkau... Kaip is ranku...

Panasonice stabilizavimo sistema dirba puikiai. Pabandyk per meniu isjungti ta stabilizatoriu ir suprasi, koki dideli darba jis padaro smile.gif Jei nori, kad aparatas dar maziau judetu- fotografuok ziuredama per akute, nes taip jis siek tiek maziau juda nei ziurint per LCD ekrana.

Mmmm...  Deja ne...  nesu jo dar labai gerai isstudijavus...  Kalbi apie rankini nustatyma? 

1. variantas
Isijunk rankini fokusavima (MF). Tada nuspausk "prefocus" mygtuka ir tuo paciu kazkuria is meniu valdymo rodykliu. Taip galesi pasirinkti 1 is 9 aparato fokusuojamu zonu.

2. variantas (mano megstamiausias)
Isijunk rankini fokusavima. tada pasukinek fokusavimo zieda (tas kuris arciau aparato). Atsiras toks fokusavimo langelis. Tom paciom rodyklem galesi ta langeli stumdyti kur tik tau patinka.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 24, 12:05)
Na ne. Judančio daikto jis tikrai nesustabdo smile.gif

Vaizdo stabilizavimas pašalina/sumažina rankų drebėjimo pasekmes.

blush-anim-cl.gif Atsiprasau uz klaidinga informacija... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 24, 12:06)
Panasonice stabilizavimo sistema dirba puikiai. Pabandyk per meniu isjungti ta stabilizatoriu ir suprasi, koki dideli darba jis padaro smile.gif Jei nori, kad aparatas dar maziau judetu- fotografuok ziuredama per akute, nes taip jis siek tiek maziau juda nei ziurint per LCD ekrana.
1. variantas
Isijunk rankini fokusavima (MF). Tada nuspausk "prefocus" mygtuka ir tuo paciu kazkuria is meniu valdymo rodykliu. Taip galesi pasirinkti 1 is 9 aparato fokusuojamu zonu.

2. variantas (mano megstamiausias)
Isijunk rankini fokusavima. tada pasukinek fokusavimo zieda (tas kuris arciau aparato). Atsiras toks fokusavimo langelis. Tom paciom rodyklem galesi ta langeli stumdyti kur tik tau patinka.

DEl LCD ekrano, tai ispradziu buvau ji "issimylejus" tik su juo fotografuodavau, dabar dazniau naudoju aki, kazkaip man labai patikti pradejo smile.gif

O del fokusavimo siandien vakare arba ryt pabandysiu... Nes jauciu, kad po darbo krisiu tiesiai i lova...
labai aciu uz patarimus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 24 sausio 2007 - 12:15
QUOTE(fotolama @ 2007 01 24, 12:05)
Vaizdo stabilizavimas pašalina/sumažina rankų drebėjimo pasekmes.
A, nu vo, aš taip ir galvojau biggrin.gif
Atsakyti
Man pirmoji saulelydzio nuotrauka labai superine thumbup.gif
Na ir bitute, aisku, be zodziu wub.gif
Atsakyti
Kokie nuostabus ziemos vaizdai wub.gif Pavydziu blush2.gif .. .nors pas mus siemet, kaip niekad, irgi buvo truputis ziemos rolleyes.gif

As nusipirkau ir isbandziau balta medziaga, nera visai balta su trupuciu gelsvo atspalvio.
Idedu kelias parodyti. Tik va tie taskeliai ant plauku, tai mistika doh.gif nes ant dideliu nuotrauku ziurint ju nera schmoll.gif

user posted image

user posted image

Ir ka daryti su akiniuotu vaiku doh.gif Kaip graziai nufotografuoti g.gif Nors esu seniau nufotkinusi kur akiniai nesviecia, bet is arciau tada paveikslavau.
user posted image

Cia seniau fotografuota. Zinau savo klaida...galetu kelniu medziagos uz nugaros nesimatyti rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 24 sausio 2007 - 18:50
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 24, 18:40)
Kokie nuostabus ziemos vaizdai wub.gif  Pavydziu blush2.gif .. .nors pas mus siemet, kaip niekad, irgi buvo truputis ziemos rolleyes.gif

As nusipirkau ir isbandziau balta medziaga, nera visai balta su trupuciu gelsvo atspalvio.
Idedu kelias parodyti. Tik va tie taskeliai ant plauku, tai mistika doh.gif  nes ant dideliu nuotrauku ziurint ju nera schmoll.gif

user posted image

user posted image

Ir ka daryti su akiniuotu vaiku doh.gif Kaip graziai nufotografuoti g.gif  Nors esu seniau nufotkinusi kur akiniai nesviecia, bet is arciau tada paveikslavau.
user posted image

Cia seniau fotografuota. Zinau savo klaida...galetu kelniu medziagos uz nugaros nesimatyti rolleyes.gif 
user posted image

Pirma islyginciau medziaga... paskutinej pakausi nukirpai... o kur akinukai atsispindi, gal tiesiog per daug sviesos i ji... g.gif
manau kiti ka geriau pasakys...
Atsakyti
As tik paskaitau jus visa info blush2.gif deduosi viska i galva ir pasigroziu nuotraukom wub.gif
Grazu pasiziuret kaip graziai lasiukus nufotografuojat,apsnigusius medzius,man taip neiseina schmoll.gif
Californiagirl,ziuriu kuo dazniau dedi nuotraukas ir daugiau ismoksti,tai daugiau ir kritikos gauni biggrin.gif as visai neprofesionale,dabar tik knygu prisipirkau ir mokausi,bet ir man atrodo kad ta nuotrauka kur su akinukais berniukas,tai jis pries langa paguldytas?todel manau ir atsisipindi sviesa,kad pakausis nukirptas berniuko irgi krenta i akis,bet vistiek man taip grazu ziuret i tavo vyruku foto wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 24, 18:58)
Pirma islyginciau medziaga...

blush2.gif
Parbegau is parduotuves ir puoliau fotografuoti nesigilindama i rauksles biggrin.gif Sekanti karta issilyginsim ax.gif
Dekui uz pastabas 4u.gif

QUOTE(gus @ 2007 01 24, 19:32)
Californiagirl,ziuriu kuo dazniau dedi nuotraukas ir daugiau ismoksti,tai daugiau ir kritikos gauni biggrin.gif as visai neprofesionale,dabar tik knygu prisipirkau ir mokausi,bet ir man atrodo kad ta nuotrauka kur su akinukais berniukas,tai jis pries langa paguldytas?todel manau ir atsisipindi sviesa,kad pakausis nukirptas berniuko irgi krenta i akis,bet vistiek man taip grazu ziuret i tavo vyruku foto wub.gif

Jei noreciau tik liaupsiu, tai deciau nuotraukas i ta kita skyreli "Fotografuojame pacios..." biggrin.gif As irgi nesu profesionale, labai toli dar iki to mirksiukas.gif Nors noreciu tokia patapti. Todel bet kokia kritika priimu ir mokausi ax.gif
Dekui ir tau uz patarimus 4u.gif Ir uz paskutinius zodzius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 24 sausio 2007 - 19:51
Californiagirl,ziuriu kuo dazniau dedi nuotraukas ir daugiau ismoksti,tai daugiau ir kritikos gauni

Taip ir turi buti. Na pradzioje visiska naujoka del ko gali pakritikuoti? Nebent del to, kad nemoka aparato laikyti ir visiskai neaisku ka norejo nufotografuoti doh.gif Viso kito jis nesupras.
Po kazkurio laiko jau galima pasikabineti, kad viska i nuotraukos viduri kisa. Dar po kiek laiko galima duoti pastabas, kad stulpai is galvos auga, rankos nukirstos ir pan. Dar veliau, kad kazkas nesufokusuota ar ne taip sufokusuota, nuotraukai truksta ryskumo, per sviesi, per tamsi ir t.t.
Ir taip fotografui tobulejant vis daugiau ir daugiau priekabiu atsiranda... Is to gi ir mokomes smile.gif
Ziurekit, gal po kokiu metu cia girdesis tik tokia kritika, kaip kad tavo chromatines aberacijos neistaisytos ar kodel fotografai be poliarizacinio filtro doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 25, 09:41)
Taip ir turi buti. Na pradzioje visiska naujoka del ko gali pakritikuoti?  Nebent del to, kad nemoka aparato laikyti ir visiskai neaisku ka norejo nufotografuoti  doh.gif  Viso kito jis  nesupras.
Po kazkurio laiko jau galima pasikabineti, kad viska i nuotraukos viduri kisa. Dar po kiek laiko galima duoti pastabas, kad stulpai is galvos auga, rankos nukirstos ir pan. Dar veliau, kad kazkas nesufokusuota ar ne taip sufokusuota, nuotraukai truksta ryskumo, per sviesi, per tamsi ir t.t.
Ir taip fotografui tobulejant vis daugiau ir daugiau priekabiu atsiranda... Is to gi ir mokomes smile.gif
Ziurekit, gal po kokiu metu cia girdesis tik tokia kritika, kaip kad tavo chromatines aberacijos neistaisytos ar kodel fotografai be poliarizacinio filtro  doh.gif  biggrin.gif

Labas rytas visiems

kol kas tik skaitau Jusu pasisakymus, pataisymus, nuomones....bet kol kas ziuriu man dar per anksti cia su jumis bendrauti, nes esu visiska naujoke sioj sriti. Kad taip nebutu pradejau lankyti foto kursus ir bandau perprasti kol kas, kas yra ta diafragma, islaikymas, ryskumo zona. Galiu pasakyt kol kas sunkiai tai sekasi, bet tikiuosi viso to ismokti blush2.gif
Noriu Jusu visu paklausti, kaip ismokot daryt grazias nuotraukas? ar knygu pagalba, ar kokiu kursu deka, ar draugai pamokino? nes butu idomu suzinoti is kur semiates patirties g.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 01 25, 10:02)
Labas rytas visiems

kol kas tik skaitau Jusu pasisakymus, pataisymus, nuomones....bet kol kas ziuriu man dar per anksti cia su jumis bendrauti, nes esu visiska naujoke sioj sriti. Kad taip nebutu pradejau lankyti foto kursus ir bandau perprasti kol kas, kas yra ta diafragma, islaikymas, ryskumo zona. Galiu pasakyt kol kas sunkiai tai sekasi, bet tikiuosi viso to ismokti blush2.gif
Noriu Jusu visu paklausti, kaip ismokot daryt grazias nuotraukas? ar knygu pagalba, ar kokiu kursu deka, ar draugai pamokino? nes butu idomu suzinoti is kur semiates patirties g.gif

Aš asmeniškai daug ko išmokau iš šio skyrelio ir iš knygų. Nereikia jokių kursų, literatūros šia tema yra daug ir bet kokia kalba. Svarbiausia daug skaityti ir praktikuotis. Beje, ir fotoaparato instrukcijoj laaabai daug naudingų patarimų thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 01 25, 10:47)
Aš asmeniškai daug ko išmokau iš šio skyrelio ir iš knygų. Nereikia jokių kursų, literatūros šia tema yra daug ir bet kokia kalba. Svarbiausia daug skaityti ir praktikuotis. Beje, ir fotoaparato instrukcijoj laaabai daug naudingų patarimų  thumbup.gif .

Babouziuke, kiek laiko truko kol ismokai? suprantu, kad tobulumui ribu nera, bet per kiek laiko perpratai esminius dalykus?
apie fotiko instrukcija sutinku, tik va beda tame, kad nemoku rusiskai skaityti, o angliskai kas is to, kad perskaitau, bet tai technine kalba, kuria supranta tikrai gerai mokantys skaityti angliskai. Tai skaitau internetini varianta lietuviu kalba Canon EOS 350D instrukcija, is jo stengiuos perprasti pagrindines fotiko funkcijas, nors pas mane 400D.

Dar klausimas: man nerodo kai kuriu jusu forumieciu ikeltu foto, nors kiti iskart paraso apie tas nuotraukas atsiliepimus, o man ju net nerodo, matos tik nuotraukos pavadinimas ar aprasymas, paliktas tarpas, vietoje to, kur turetu buti foto, po to eina sekantis foto aprasymas ir vel tarpas doh.gif
nezinau kodel taip yra, kad vieni kuo puikiausiai mato, o man terodo pavadinima? gerai nors, kad ne visu nuotrauku nematau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 25 sausio 2007 - 11:09