Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 24, 09:38)
Nu kadangi taip issamiai atsakineji, tai gal tu man paaiskink kas tas eksponavimas? As taves anksciau klausiau, alia nepamatei gal...
Idomu todel, kad mano nuotraukos sakei pereksponuotos buvo, o po to rasei kad Canon fotikai nepakankamai eksponuoja, o as fotkinu su Canon'u ax.gif

Paskaityk čia, nemanau, kad geriau sugebėsiu paaiškinti.

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 24, 09:38)
Fotolama, dar klausimas...Tai jus fotkinat tik i RAW? Po to nuotraukas verciat i JEPG formata? Fotkinat i RAW kuriuo tikslu, kad "lanksciau" gali taisyt???

Taip. Nesame tokie geri fotografai, kad iškart padarytume idealias nuotraukas. Dažnai tenka pasikoreguoti WB, šešėlius, šviesias vietas. Su JPEG dažnai tai būna komplikuota.

Bendrai paėmus (daugelis gali su manim visiškai nesutikt), RAW yra tarsi skaitmeninis negatyvas. JPEG -- galutinė nuotrauka ant popieriaus. Fotografuoti tiesiai į JPEG -- panašiai kaip su Polaroid (kai iš fotiko išlenda nuotrauka).

Fotografuojam į RAW, kai reikia nuotraukos, iš RAW pasidarom JPEG ir viskas smile.gif Aš esu visai žalias fotošope ir nelabai mėgstu nuotraukas koreguoti taip, kad jos taptų nelabai panašios į originalą. Tad pasitenkiname tuo, ką gauname tiesiai iš RAW failų apdorojimo programų (dabar naudojam Adobe Lightroom). Fotošopas tik rėmeliams užkabinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 24, 02:00)
Paskaityk čia, nemanau, kad geriau sugebėsiu paaiškinti.

Nu jei paciai butu daeje, kad tai "exposure" nebuciau taves kankinusi lotuliukas.gif Fotografijoj man angliski issireiskimai labiau zinomi blush2.gif (as JAV jau seniai), o kad cia vertimas ir dar toks panasus zodis, tai nedasilo blush2.gif Nu geda...bet ka padarysi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 23, 01:47)
Tinka visos xD kortelės, bet tik su Olympus xD kortele galima daryti panoramines nuotraukas.

as turejau omeny ar yra skirtumo ar xD olympus ar iniversali. o del to kad panoramines foto galima daryti tik su tokiu tipu, keistai skamba.na, kiek supratau, svarbu kad xD, o klam ir firma nesvarbu.taip? atleiskit uz gal kvailus klausimus, bet as sioj srity zinau tiek, kad megstu fotkinti biggrin.gif

tik idomu, kodel vieni ta olympus c760 peikia, kiti giria.gal peikia kad senas modelis???ne mada
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniux911: 24 sausio 2007 - 08:49
tik idomu, kodel vieni ta olympus c760 peikia, kiti giria.gal peikia kad senas modelis???ne mada

Sakau, savu laiku jis buvo tikrai geras aparatas su "kaip muilinei" tikrai gera nuotrauku kokybe. Siai dienai 3,2mpix kaip ir mazoka, be to kaip zoom aparatas neturi vaizdo stabilizatoriaus. Kodel tu vis apie ta aparata klausi?
Jei galvoji ji pirkti, siulau pasiziureti i naujesnius modelius. O jei turi ir galvoji ar jis geras, tada pats laikas ji pakeisti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 24 sausio 2007 - 10:15
Labas rytas smile.gif

Pirmiausia visus su pagaliau atejusia ziema wub.gif Vakar dziaugiausi sniegu ir imetu jums keleta darbu is vakarykscio dziaugsmo 4u.gif

Graziai apsnigusi egles sakele wub.gif

user posted image

Saulelydis:

user posted image

user posted image

user posted image

Sioje nuotraukoje man labai labai nepatinka tos raudonos demes nuo saules schmoll.gif gal galit patart kaip jas panaikinti g.gif Ar jau nieko nebepadarysiu? g.gif

Smilga...

user posted image

Apsnigti medziai wub.gif

user posted image

Beja, Bilekai, kokia programa geriausia nusistacius fotografuoti makro? g.gif Kazkaip retai makro rezima naudoju... kazkaip nelabai jis man gaunas... g.gif gal gali ka patarti? g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 24 sausio 2007 - 10:39
Beja, Bilekai, kokia programa geriausia nusistacius fotografuoti makro?  Kazkaip retai makro rezima naudoju... kazkaip nelabai jis man gaunas...  gal gali ka patarti? 

Jei fotografuoju gelytes ir visa tai, kas nejuda, naudoju MF (manual focus) ir M (Manual rezima). Taip didesne tikimybe isgauti tai ko noriu. Jei fotografuoju bitutes ir siaip visokius judancius gyvius, dazniausiai naudoju Macro fokusavima ir A (apreture priority).
Kas patinka mano FZ-30 modelyje, ypac darant macro, tai fokusuojamo tasko pasirinkimas. Tikiuosi zinai kaip tai panaudoti? smile.gif

Kazkada seniai daryta, kazkokio skraidancio daikto macro ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 24, 10:14)
be to kaip zoom aparatas neturi vaizdo stabilizatoriaus.
Pasirodysiu, kaip visiška tundra, bet kas yra ta vaizdo stabilizatorius? blush-anim-cl.gif Ką jis duoda? Jaučiu, gal ir žinau, tik pavadinimo nežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 01 24, 11:25)
Pasirodysiu, kaip visiška tundra, bet kas yra ta vaizdo stabilizatorius? blush-anim-cl.gif  Ką jis duoda? Jaučiu, gal ir žinau, tik pavadinimo nežinau  blush2.gif

Kai stabilizuoja judanti daikta... Nuotraukos gaunasi neisplaukusios smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Megina. Panašiai ir galvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 24, 11:14)
Jei fotografuoju gelytes ir visa tai, kas nejuda, naudoju MF (manual focus) ir M (Manual rezima). Taip didesne tikimybe isgauti tai ko noriu. Jei fotografuoju bitutes ir siaip visokius judancius gyvius, dazniausiai naudoju Macro fokusavima ir A (apreture priority).
Kas patinka mano FZ-30 modelyje, ypac darant macro, tai fokusuojamo tasko pasirinkimas. Tikiuosi zinai kaip tai panaudoti?  smile.gif

Kazkada seniai daryta, kazkokio skraidancio daikto macro  ax.gif

user posted image

Mmmm... blush2.gif Deja ne... blush2.gif nesu jo dar labai gerai isstudijavus... blush2.gif Kalbi apie rankini nustatyma? g.gif

Beja, kaip tau vaizdo stabilizavimas, nes kazkaip man nelabai ji stabilizuoja.... kartais atrodo, kad fotika bloga pirkau... Kaip is ranku... g.gif
Atsakyti
Pasirodysiu, kaip visiška tundra, bet kas yra ta vaizdo stabilizatorius?  Ką jis duoda? Jaučiu, gal ir žinau, tik pavadinimo nežinau 

Vaizdo stabilizavimo sistemu (dar kitaip vadinamas "anti shake system") buna ivairiu... vienos montuojamos i pati aparata (kaip Sony DSLR A-100), kitos i pacius objektyvus (tada ant objektyvo atsiranda uzrasas VR), dar kitos i "muiliniu" optika (kaip Panasonic DMC FZ-30, tada atsiranda uzrasas ant aparato O.I.S.).
Si sistema naudojama pilnai ar is dalies kompensuoti aparato sujudejima fotografavimo metu. Liaudiskai snekant naudojamas tam, kad kuo maziau butu "isplaukusios" nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 01 24, 20:39)
Kai stabilizuoja judanti daikta... Nuotraukos gaunasi neisplaukusios  smile.gif

Na ne. Judančio daikto jis tikrai nesustabdo smile.gif

Vaizdo stabilizavimas pašalina/sumažina rankų drebėjimo pasekmes.
Atsakyti