QUOTE(californiagirl @ 2007 01 24, 02:33)
RAW nuotraukom apdoroti pas mane yra kazkokia programa, kuri kartu su fotiku buvo...Digital Photo Prefesionals. Vakar zaidziau truputi, bet vistiek man kazkas nepatinka toje programoje. It dar...kodel mano RAW nuotraukos grudetos labai? Gal sakau todel, kad fotkinau vakaro sviesoje ir naudojau ISO 16000
ISO16000?
) Jei rimtai, tai prietokių jautrumų (ISO1600) tikrai daug triukšmų ir juos pašalinus gauname arba visišką muilą arba grūdą. Beje, su skaitmena reikalai yra labai geri šiuo atžvilgiu, prisiminkit koks grūdas būdavo didelio jautrumo juostelėse
O jeigu RAW nuotraukos paverti i JPEG, tai kokybe pasigadina, ar kaip???
JPEG formate yra naudojamas suspaudimas su praradimu, tad visada vertimas į JPEG yra kokybės praradimas. Aišku, jei smarkiai nespaudžiame, tai nematom kokybės pablogėjimo.
Be to, sakyti, kad pavertus RAW į JPEG kokybė pasigadina yra neteisinga. RAW pliusai yra kiek kiti. RAW leidžia daug efektyviau taisyti fotografo klaidas. Jokių problemų WB pasidaryti kokį tik širdis geidžia. Eksponavimo klaidas lengviau pataisyt. Galima geriau ištraukti detales iš tamsos bei iš pereksponuotų vietų. Taip yra todėl, kad RAW faile yra daugiau informacijos apie spalvas ir atspalvius -- JPEG kiekvieno taškelio spalvai/atspalviui aprašyti yra skiriami 24 bitai, o RAW formate 36.
Ir ar RAW nuotraukas galime internetiniame puslapyje patalpinti???
Ne.
O kaip TIF formatas? Lyg girdejau kokybe ta pati islieka, o kaip su siuntimu e-mailais ir talpinimu internetinese galerijose?
TIFF yra nieko neprarandamas, tačiau tiff failų dydžiai yra milžiniški. Jie tinkami naudoti kaip tarpinis rezultatas (tarp RAW ir JPEG), bet galutinis failas, kurį tu dėsi į savo fotogaleriją/siųsi paštu ir pan. turėtų būti JPEG. Daugelis, ypač žiūrinčių kokybės, galutinį foto apdorojimo rezultatą irgi saugo 16 bitų tiff'e, bet, pvz. aš esu pusaklis ir ne toks priekabus, aš vizualiai nematau skirtumo tarp tiff ir maksimalios kokybės JPEG
Kas is jusu daug fotografuoja RAW? Nes as tik pabandziau, tai milijonas klaustuku
Mumis tik į RAW fotografuoja. Seniau RAW failų apdorojimui naudodavau RawShooter, dabar Adobe Lightroom. Daugelis naudoja tiesiog Fotošopą + Adobe Camera Raw.
Fotoaparatų gamintojų programos, kaip taisyklė, yra labai nepatogios, nors rezultatas būna labai geras (ypač spalvų perteikime).