Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Bilekas @ 2007 01 22, 22:18)
80mm ant skaitmeninio "virsta" 80x1,5 (sitas faktorius priklauso nuo konkretaus aparato modelio) =120mm. "Pritraukia" siuo atveju nelabai tinkamas zodis. Greiciau galima pasakyti vaizdas toks kaip su 120mm ant juostelinio.

Bilekas, dekui uz issamu paaiskinima. Pas mane dabar Canon 400D, tai turbut tas objektyvas nuo juostelinio(35-80mm) ir virsta i 80-120mm ant skaitmeninio g.gif
Atsakyti
QUOTE(megana @ 2007 01 23, 16:16)
dabar nusipirkom spec. daikčiuką matricos valymui.

gal gali pasakyti koki? pavadinima jei galima:)
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 23, 17:09)
gal gali pasakyti koki? pavadinima jei galima:)

Anglijoje pirkom šitos firmos-
http://www.flaghead....n-products.html
Nežinau ar geras, nes dar nebandėm. Kai ieškojom, buvo jų visokių. Šepetėlio pavidalo, dulkes pučiančių ir jas įsiurbiančių. Pasirinkom pastarajį.
Atsakyti
QUOTE(megana @ 2007 01 23, 18:37)
Anglijoje pirkom šitos firmos-
http://www.flaghead....n-products.html
Nežinau ar geras, nes dar nebandėm. Kai ieškojom, buvo jų visokių. Šepetėlio pavidalo, dulkes pučiančių ir jas įsiurbiančių. Pasirinkom pastarajį.

a aisku, yra ir pas mus tokiu pirkti, bet reikia ir issiurbti, ne tik nupusti, juk fotikas siuksliu maiselio neturi, ir jos gali vel sugryzti ant matricos.

as zadu stai toki rinkinuka paimti http://www.pbase.com.../image/39082096
sake gana efektyvus.
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 22, 21:19)
dar klausimelis, gal aks zinote ar kaune kurnors valo matricas???

yra toks diedukas, kuris paremontuoja ir pravalo jei reikia. Jis sedi savanoriu pr, prieshais Kalniechiu pc. , kur yra lyg ir Kodak foto g.gif ten susikales larioka viduje. Tikrai rasi.
Atsakyti
Nieks nezino ar klausimai kvaili???? bigsmile.gif nu nesu as profas cool.gif
Atsakyti
Ir dar ar as kazko nesupratau ar taip yra istikro,kad kiekvievas skaitmeninis fotikas turi tam tikra riba nuotrauku.Kad padarius tam tikra kieky kadru,kazka reikia daryt  Nu kazkur girdejau,o gal as ne taip kazka supratau 

Nei vienas aparatas nera nemirtingas biggrin.gif Greiciausiai tu kazka girdejai apie veidrodiniu aparatu uzuolaideliu resursa. Jis svyruoja apie 100tukst. nuotrauku. Po to reikia kazka daryti... greiciausiai keisti aparato savininka ax.gif

Bilekas, dekui uz issamu paaiskinima. Pas mane dabar Canon 400D, tai turbut tas objektyvas nuo juostelinio(35-80mm) ir virsta i 80-120mm ant skaitmeninio

Canon EOS400D faktorius yra 1,6. 80mmx1,6=128mm.

Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 23, 18:19)
bet reikia ir issiurbti, ne tik nupusti, juk fotikas siuksliu maiselio neturi, ir jos gali vel sugryzti ant matricos.

mes ir pirkom nusiurbiantį- kad negrįžtų dulkės. tik brangesnis jis.
Atsakyti
QUOTE(megana @ 2007 01 23, 21:47)
mes ir pirkom nusiurbiantį- kad negrįžtų dulkės. tik brangesnis jis.

jo supratau ta:)
balionelis su keliai teptukais pas mus 150lt kainuoja...
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 23, 20:40)
Nei vienas aparatas nera nemirtingas  biggrin.gif  Greiciausiai tu kazka girdejai apie veidrodiniu aparatu uzuolaideliu resursa. Jis svyruoja apie 100tukst. nuotrauku. Po to reikia kazka daryti... greiciausiai keisti aparato savininka  ax.gif
Canon EOS400D faktorius yra 1,6. 80mmx1,6=128mm.

Aciu labi,labi 4u.gif
Keisim fotika sy kart bigsmile.gif seimininka paliksim ta paty rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 24, 02:33)
RAW nuotraukom apdoroti pas mane yra kazkokia programa, kuri kartu su fotiku buvo...Digital Photo Prefesionals. Vakar zaidziau truputi, bet vistiek man kazkas nepatinka toje programoje. It dar...kodel mano RAW nuotraukos grudetos labai? Gal sakau todel, kad fotkinau vakaro sviesoje ir naudojau ISO 16000 g.gif

ISO16000? smile.gif) Jei rimtai, tai prietokių jautrumų (ISO1600) tikrai daug triukšmų ir juos pašalinus gauname arba visišką muilą arba grūdą. Beje, su skaitmena reikalai yra labai geri šiuo atžvilgiu, prisiminkit koks grūdas būdavo didelio jautrumo juostelėse wink.gif

O jeigu RAW nuotraukos paverti i JPEG, tai kokybe pasigadina, ar kaip???

JPEG formate yra naudojamas suspaudimas su praradimu, tad visada vertimas į JPEG yra kokybės praradimas. Aišku, jei smarkiai nespaudžiame, tai nematom kokybės pablogėjimo.
Be to, sakyti, kad pavertus RAW į JPEG kokybė pasigadina yra neteisinga. RAW pliusai yra kiek kiti. RAW leidžia daug efektyviau taisyti fotografo klaidas. Jokių problemų WB pasidaryti kokį tik širdis geidžia. Eksponavimo klaidas lengviau pataisyt. Galima geriau „ištraukti“ detales iš tamsos bei iš pereksponuotų vietų. Taip yra todėl, kad RAW faile yra daugiau informacijos apie spalvas ir atspalvius -- JPEG kiekvieno taškelio spalvai/atspalviui aprašyti yra skiriami 24 bitai, o RAW formate 36.

Ir ar RAW nuotraukas galime internetiniame puslapyje patalpinti???

Ne.

O kaip TIF formatas? Lyg girdejau kokybe ta pati islieka, o kaip su siuntimu e-mailais ir talpinimu internetinese galerijose?

TIFF yra nieko neprarandamas, tačiau tiff failų dydžiai yra milžiniški. Jie tinkami naudoti kaip tarpinis rezultatas (tarp RAW ir JPEG), bet galutinis failas, kurį tu dėsi į savo fotogaleriją/siųsi paštu ir pan. turėtų būti JPEG. Daugelis, ypač žiūrinčių kokybės, galutinį foto apdorojimo rezultatą irgi saugo 16 bitų tiff'e, bet, pvz. aš esu pusaklis ir ne toks priekabus, aš vizualiai nematau skirtumo tarp tiff ir maksimalios kokybės JPEG smile.gif

Kas is jusu daug fotografuoja RAW? Nes as tik pabandziau, tai milijonas klaustuku doh.gif

Mumis tik į RAW fotografuoja. Seniau RAW failų apdorojimui naudodavau RawShooter, dabar Adobe Lightroom. Daugelis naudoja tiesiog Fotošopą + Adobe Camera Raw.
Fotoaparatų gamintojų programos, kaip taisyklė, yra labai nepatogios, nors rezultatas būna labai geras (ypač spalvų perteikime).
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 24, 00:15)

Per daug nuliuku prirasiau doh.gif

Nu kadangi taip issamiai atsakineji, tai gal tu man paaiskink kas tas eksponavimas? As taves anksciau klausiau, alia nepamatei gal...
Idomu todel, kad mano nuotraukos sakei pereksponuotos buvo, o po to rasei kad Canon fotikai nepakankamai eksponuoja, o as fotkinu su Canon'u ax.gif

Papildyta:
Fotolama, dar klausimas...Tai jus fotkinat tik i RAW? Po to nuotraukas verciat i JEPG formata? Fotkinat i RAW kuriuo tikslu, kad "lanksciau" gali taisyt???
Atsakyti