Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Ir dar klausimukas nusimanantiems apie objektyvus  As turejau seniau(pries 10 metu) 35mm Canon fotika ir dabar vis panaudoju, karts nuo karto, objektyva nuo to fotiko...35-80mm. Kazkas uzsimine man, kad uzdejus ta objektyva ant skaitmeninio fotiko jis pritraukia daugiau nei 80mm. Kaip zinoti i koki jis pavirsta?? Nu tikiuosi aiskiai parasiau 

80mm ant skaitmeninio "virsta" 80x1,5 (sitas faktorius priklauso nuo konkretaus aparato modelio) =120mm. "Pritraukia" siuo atveju nelabai tinkamas zodis. Greiciau galima pasakyti vaizdas toks kaip su 120mm ant juostelinio.

dar klausimelis, gal aks zinote ar kaune kurnors valo matricas???
............................o gal kasnors pats vales???

Siulau paciam nerizikuoti. Lyg ir nieko ten labai sudetingo neturetu buti, bet ir ~50Lt suma nera kosmine suma, kad rizikuoti aparatu smile.gif

ka manot apie olympus c760?

Kur tu dar toki radai? Savu laiku buvo tikrai neblogas zoom aparatas. Tik, kad jis jau senukas smile.gif Kiek girdejau, kas turejo (si ar sios serijos aparatuka)- nesigailejo.

Siaip bent as kiek zinau, tai priklauso nuo fotiko... Vieni priema tik tas vadinamasias sd, kiti kitokias... Pvz.: canon fotikai, kiek zinau priima tik kazkokias kitas, nelabai pamenu pavadinimo...

Canonai naudoja Compact Flash. Pagrindiniai geriausi gamintojai SanDisk, Lexar, Kingston. Tie patys gamintojai dominuoja ir tarp SD (Secure Digital). Su xD kortelem neteko draugauti, bet kiek zinau ten rimciausi gamintojai yra Olympus ir Fuji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 22 sausio 2007 - 22:19
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 22, 22:18)

Siulau paciam nerizikuoti. Lyg ir nieko ten labai sudetingo neturetu buti, bet ir ~50Lt suma nera kosmine suma, kad rizikuoti aparatu smile.gif

bėda tame, kad Kaune nieks nevalo, bent as nerandu, o dviem savaitem atiduoti fotika ir dar uzreks 90lt tai as jau pats susipirkes technika, pastudiejeves instrukcija uz 150lt issivalysiu sau ir dar bizni padarysiu....
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 01 22, 13:15)
O nuo ko priklauso,kokie parodymai turi buti perkant fotika,kad fotografuojant greit galetum daryt kadrus...?nezinau supratot ar nea ka norejau paklaust rolleyes.gif

Na tai y ka rekia ziuret,kad galetum daryt greitus kadrus mirksiukas.gif
Papildyta:
Ir dar ar as kazko nesupratau ar taip yra istikro,kad kiekvievas skaitmeninis fotikas turi tam tikra riba nuotrauku.Kad padarius tam tikra kieky kadru,kazka reikia daryt blush2.gif Nu kazkur girdejau,o gal as ne taip kazka supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 01 22, 18:54)
ka manot apie olympus c760? ar atminties kortos buna tik fotiko modeliui ar tik firmai konkreciai ar yra universalu?man idomu xD

Tinka visos xD kortelės, bet tik su Olympus xD kortele galima daryti panoramines nuotraukas.

QUOTE(californiagirl @ 2007 01 23, 03:06)
Supratau supratau mirksiukas.gif  Tie 70-200mm f/2.8 objektyvai labai geri, bent kiek atsiliepinu skaiciau... thumbup.gif  bet kainele ne visiems prieinama doh.gif

O matei kokio jie dydžio ir svorio? smile.gif

O gal kas nors turit 17-40mm wide angle lens??? Atrodo geras daikciukas, ipatingai lauke fotografuoti. Bet irgi brangus doh.gif

Jei neplanuoji pirkti Canon 5D gal geriau vertėtų dairytis į EF-S objektyvus? Jie ne tokie brangūs, mažesni. Pvz. EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM. Arba Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro

O jei nori tikrai šviesių:
Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM
Tamron 17-50mm f2.8
Sigma 18-50 f2.8 DC Macro

Pas mus su Agneza yra 16-45/f4 objektyvas, tai manau, kad mes kažko ilgesnio nei 45mm pasigendame daug dažniau, nei pasigestume 16mm plačiajame gale... Planuose yra tą objektyvą keisti į jau minėtą Sigma 17-70mm.

Ir dar...nesibaigia klausimai pas mane doh.gif  Gal anksciau buvo kalbeta apie RAW fotografavima? Vakar pabandziau, o ka su jomis toliau daryti ir nezinau lotuliukas.gif  Man RAW nuotrauku su mano Adobe Photoshop Elements neatidaro schmoll.gif  doh.gif

Su Fotošopo elementais nieko padaryti nepavyks. Reikia pilnos fotošopo versijos + Adobe Camera Raw.

Taip pat galima naudotis krūva kitų specializuotų programų:
Silkypix
Adobe Lightroom
Capture One
Bibble
ir kt.

Taip pat su fotoaparatu privalėjo būti Canon programa, mokanti apdoroti tuos RAW failus.

QUOTE(Baubazz @ 2007 01 23, 06:19)
skambinau i vilbra tai jie veza i vln ir gali uztrukti 2 savaites.  kaina nuo 30iki 90lt priklausomai nuo purvinumo.
gal fotolama zinos kanors?
o gal kasnors pats vales???

Kol kas man pavykdavo trukdančias dulkes nupūsti kriaušės pagalba smile.gif
Atsakyti
Atsiprašau, pateikiau neteisingą informaciją.

Su Photoshop Elements taip pat galima apdoroti RAW failus. Adobe Camera RAW veikia ne tik su Photoshop CS/CS2, bet is su Elements.
Atsakyti
Tinka visos xD kortelės, bet tik su Olympus xD kortele galima daryti panoramines nuotraukas.

Idomumo delei, kuom kortele itakoja panoraminiu nuotrauku daryme?
As pvz panoramines nuotraukas darau ArcSoft PanoramaMaker programos pagalba. Ten gali net 360 laipsniu nuotraukas daryti.

bėda tame, kad Kaune nieks nevalo, bent as nerandu, o dviem savaitem atiduoti fotika ir dar uzreks 90lt tai as jau pats susipirkes technika, pastudiejeves instrukcija uz 150lt issivalysiu sau ir dar bizni padarysiu....

Kol kas man pavykdavo trukdančias dulkes nupūsti kriaušės pagalba

Tai gal siurbliu galima atsargiai nusiurbti dulkes? g.gif

Be to turiu ir as klausimeli del RAW formato apdorojimo. Ar galima standartiskai prie Canono aparato komplektuojamas programas darbui su RAW naudoti Nikonui? Kazkaip Nikon nepasirupino, kad vartotojas jas turetu.
RAW formatas lyg ir standartas, bet nesu tikras ar skirtingu brandu RAW formatai sutaria su tom paciom programom unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 23, 01:47)

biggrin.gif

nu pagarba fotolamai - visad labai aiskiai ir informatyviai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 23, 11:08)
Be to turiu ir as klausimeli del RAW formato apdorojimo. Ar galima standartiskai prie Canono aparato komplektuojamas programas darbui su RAW naudoti Nikonui? Kazkaip Nikon nepasirupino, kad vartotojas jas turetu.
RAW formatas lyg ir standartas, bet nesu tikras ar skirtingu brandu RAW formatai sutaria su tom paciom programom  unsure.gif

Mes Nikonui naudojam CaptureNX programa, man patinka smile.gif
galima pabandyti
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 23, 10:08)
Tai gal siurbliu galima atsargiai nusiurbti dulkes?  g.gif

nerizikuociau siurbliu, dar isiurbs koki sensoriaus filtra, arba dar daugiau bedos atsitiks...
pasnekejau su zmonemis kurie yra vale savo aparatus ir linkstu prie to, kad susipirksiu reikmenis tam reikalui ir valysiu pats.
o kai ismoksiu, bizny darysiu:))))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 23 sausio 2007 - 13:54
pasnekejau su zmonemis kurie yra vale savo aparatus ir linkstu prie to, kad susipirksiu reikmenis tam reikalui ir valysiu pats.
o kai ismoksiu, bizny darysiu:))))

tik neuzmirsk paskui papasakoti kaip tai daroma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 22, 20:19)
skambinau i vilbra tai jie veza i vln ir gali uztrukti 2 savaites.  kaina nuo 30iki 90lt priklausomai nuo purvinumo.

mano vyras nešė fotoaparatą (tiksliai nežinau kur, Fuji ar Kodak) Kaune Savanorių prospekte kažkur šalia buvusio "Dainavos" kino teatro. sako, meistriukas sėdi biggrin.gif greit prapūtė. dabar nusipirkom spec. daikčiuką matricos valymui.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 01 23, 01:47)
Jei neplanuoji pirkti Canon 5D gal geriau vertėtų dairytis į EF-S objektyvus? Jie ne tokie brangūs, mažesni. Pvz. EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM. Arba Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro

O jei nori tikrai šviesių:
Canon EF-S 17-55mm f2.8 IS USM
Tamron 17-50mm f2.8
Sigma 18-50 f2.8 DC Macro

Pas mus su Agneza yra 16-45/f4 objektyvas, tai manau, kad mes kažko ilgesnio nei 45mm pasigendame daug dažniau, nei pasigestume 16mm plačiajame gale... Planuose yra tą objektyvą keisti į jau minėtą Sigma 17-70mm.
Su Fotošopo elementais nieko padaryti nepavyks. Reikia pilnos fotošopo versijos + Adobe Camera Raw.

Taip pat galima naudotis krūva kitų specializuotų programų:
Silkypix
Adobe Lightroom
Capture One
Bibble
ir kt.

Taip pat su fotoaparatu privalėjo būti Canon programa, mokanti apdoroti tuos RAW failus.

Aciu fotolama 4u.gif Ziurek vel padesi man objektyva issirinkti, kaip ir savaji 50mm issirinkau tavo ir Wysnios duotais patarimais ax.gif Kol kas, is tavo parodytu, labiausiai krito i aki Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 Macro. Ir kaina gera thumbup.gif

RAW nuotraukom apdoroti pas mane yra kazkokia programa, kuri kartu su fotiku buvo...Digital Photo Prefesionals. Vakar zaidziau truputi, bet vistiek man kazkas nepatinka toje programoje. It dar...kodel mano RAW nuotraukos grudetos labai? Gal sakau todel, kad fotkinau vakaro sviesoje ir naudojau ISO 16000 g.gif O jeigu RAW nuotraukos paverti i JPEG, tai kokybe pasigadina, ar kaip??? Ir ar RAW nuotraukas galime internetiniame puslapyje patalpinti??? O kaip TIF formatas? Lyg girdejau kokybe ta pati islieka, o kaip su siuntimu e-mailais ir talpinimu internetinese galerijose?
Kas is jusu daug fotografuoja RAW? Nes as tik pabandziau, tai milijonas klaustuku doh.gif
Papildyta:
Wyshnia, labai grazus tavo naujasis avataras wub.gif wub.gif wub.gif Vis pasiziuriu i tavo parasiuka nauju nuotrauku, bet nerandu verysad.gif Kada zadi antraji albuma pripildyti??? Sakyk, kaip tau tas photosite? Ar nuotraukas spausdini per juos? Jei taip, tai ant kokio popieriaus spausdina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 23 sausio 2007 - 17:38