Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos lopšeliai - darželiai

QUOTE(amirrr @ 2007 01 31, 16:23)
Man tai visad juokinga, kai tėvai pradeda kaltint darželį, na jei jau ir būtų ligos protrūkis darželyje, tai atsiprašant triestų ir vemtų visos grupės. O kaip praktika parodė, dažniausia vaikai su infekcinėm žarnyno ligom, ligoninėj atsiduria po savaitgalio. Taigi ten ir taip viskas dirbama labai steriliai, reikalavimai ir priežiūra begaliniai, man tai piklta, kai tėvai vaikus maitina visokiais čipsais, saldainiais ir gumom, ne kiekviena mama dar rankas plauna prieš gaminant valgį, vaikam duoda neplautus vaisius ir daržoves (sakau, nes esu mačius), o kaltina darželį, man tai pikta klausytis tokių kalbų, aišku, lengviausia aplaltint darželį blush2.gif , sorry, bet išsakiau savo nuomonę  tongue.gif

aš irgi buvau tokios nuomonės apie ligonines, ypač apie infekcinę unsure.gif deja, teko realiai išvyst tą "sterilumą", po paciento su rotu ar nora išrašymo, slaugutės, ar kas ten tvarko, su dezinfekciniu skysčiu nubraukė tik stalo ir spintelės paviršių ir įleido naujus pacientus blink.gif ką jau kalbėt apie vaikišką lovytę, spintelės stalčius ir dureles, kurios varstomos dažniausiai mažųjų cool.gif , po tokio vaizdo vaikiuko nesinorėjo iš rankų paleist, juolab, kai patys ne su tom diagnozėm paguldyti buvom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_saulė @ 2007 02 01, 17:18)
aš irgi buvau tokios nuomonės apie ligonines, ypač apie infekcinę unsure.gif deja, teko realiai išvyst tą "sterilumą", po paciento su rotu ar nora išrašymo, slaugutės, ar kas ten tvarko, su dezinfekciniu skysčiu nubraukė tik stalo ir spintelės paviršių ir įleido naujus pacientus blink.gif ką jau kalbėt apie vaikišką lovytę, spintelės stalčius ir dureles, kurios varstomos dažniausiai mažųjų cool.gif , po tokio vaizdo vaikiuko nesinorėjo iš rankų paleist, juolab, kai patys ne su tom diagnozėm paguldyti buvom unsure.gif

Na ne į temą, bet... Mes po infekcinės grįžę po ligos (vėjaraupių), parsivežėme rotą, kuriuo susirgo ir vyresnėlis blink.gif
Atsakyti
Visko pasitaiko ir darželiuose, bet tada kaip jau rašiau visi miesto laikraščiai mirga, bet tai nėra dažnas atvejis, o sakau, nes žinau kokia tvarka pas mus darželyje, labai atsakingai žmonės dirba mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, aš irgi neskubu darželių kaltinti, nors iš ten mano vaikai tikrai yra ne vieną enterovirusinę infekciją parsinešę. Bet juk jos tikrai ne nuo maisto, be to dar enterovirusai (tame tarpe ir rota) ir oru plinta, žodžiu, užtenka vieno ligoniuko ir trečdalis grupės iškrinta. Pati, rodos, pedantiškai sterilumo namie laikydamasi esu kelissyk nuo sūnelių užsikrėtusi.

Bet viena didelė nuoskauda yra išlikusi. Užpernai prieš Kalėdas paskambino darželio sesutė, kad Simonukas stipriai viduriuoja. Nulėkiau pasiimti, o auklėtoja aiškina, kad daugiau niekam tokių problemų nėra, kad gal čia ko "ne to" užvalgė, kad jei kreipsiuosi į gydytojus, tai nesakyti, kad tą savaitę darželyje buvome, mat paskelbs grupėje karantiną, lieps visus šventinius papuošimus nuimti, eglutę išnešti, vaikams liūdna bus... Patikėjau, elgiausi, kaip prašė, o vėliau paaiškėjo, kad tai buvo rimta bakterinė infekcija ir tikrai bent du vaikai dar prieš Simonuką jau buvo susirgę. Mūsų šeimai ta infekcija turėjo labai labai rimtų pasekmių: dėl jos visas šventes ligoninėje praleidau su tada dar metų neturėjusiu Jokūbu, o mažiaus organizmas po infekcijos ir milžiniškų antibiotikų dozių atsistatinėjo gerą pusmetį. Persirgau ir pati, bet mano ligos ar gydymosi antibiotikais rezultatas gal ne toks ir blogas - per nesuveikusių KT "spragą" pasaulį išvydo mūsų jaunėlis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 02 vasario 2007 - 10:25
siandien mes namie,tik atsibudes laimonas paviduraiavo, verysad.gif iki dabar jau 3 kartus,gerai tik tiek,kad dar ne veme....ziuresim kaip toliau.... verysad.gif
Atsakyti
Čia tai žiauriai pasielgė auklėtojos. Jos juk žinojo kad kiti du vaikai ir susirgo. Ir gana sėkmingai darželis nusiėmė nuo savęs atsakomybę
Papildyta:
QUOTE(lauricinaa @ 2007 02 02, 12:32)
siandien mes namie,tik atsibudes laimonas paviduraiavo,  verysad.gif iki dabar jau 3 kartus,gerai tik tiek,kad dar ne veme....ziuresim kaip toliau.... verysad.gif

duok smectos ir gastrolito
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2007 01 30, 14:52)
Mes turbūt vėjaraupiais niekad nesusirgsim nes pastoviai ne darželyje

Geriau ir nenorėkite susirgti tais vėjaraupiais. Mes irgi labai norėjom jais persirgti, užsikrėtėm savaime aišku darželyje, na ir kritom į labai didelę duobę...Aišku jais mūsų dukrytė persirgo gana lengvai, bet paskui sekė viena po kitos ligos, gerklė, ausų uždegimas, bronhitas ir galų galiausiai plaučių uždegimas. Vat su plaučių uždegimu mes atsidūrėme lygoninėje, o gydėmės ir antibiotikais ir kuom tik nesigydėm, nėi kojyčių trinimai, nei mirkymai nepadėjo.Darželio duris užvėrėm ilgam.
O ir patys gydytojai lygoninėje kalbėjo, kad čia mitas, kad bereikalo tėveliai nori, kad jų mažyliai kuo anksčiau susirgtų, nes po vėjarauių mažylių organizmas pusei metų, mažiausiai, prarandą imunitetą... verysad.gif
Atsakyti
kaip gaila kad valstybe neremia mamas iki tol kol vaikuciai prades eiti mokykla, kaip yra skaudu su tais kleckiukais skirtis kai jie tokie mazi ir reik atiduoti i darzeli
Atsakyti
QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 02, 18:42)
kaip gaila kad valstybe neremia mamas iki tol kol vaikuciai prades eiti mokykla, kaip yra skaudu su tais kleckiukais skirtis kai jie tokie mazi ir reik atiduoti i darzeli

sutinku as tai po metu isejau i darba,o nuo 2m pradejau i darzeli leisti.dar gerai,kad mano panike mazai serga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 02 02, 10:32)
siandien mes namie,tik atsibudes laimonas paviduraiavo,  verysad.gif iki dabar jau 3 kartus,gerai tik tiek,kad dar ne veme....ziuresim kaip toliau.... verysad.gif

Kaip sveikatėlė? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(debesėlis @ 2007 02 02, 12:45)
Geriau ir nenorėkite susirgti tais vėjaraupiais. Mes irgi labai norėjom jais persirgti, užsikrėtėm savaime aišku darželyje, na ir kritom į labai didelę duobę...Aišku jais mūsų dukrytė persirgo gana lengvai, bet paskui sekė viena po kitos ligos, gerklė, ausų uždegimas, bronhitas ir galų galiausiai plaučių uždegimas. Vat su plaučių uždegimu mes atsidūrėme lygoninėje, o gydėmės ir antibiotikais ir kuom tik nesigydėm, nėi kojyčių trinimai, nei mirkymai nepadėjo.Darželio duris užvėrėm ilgam.
O ir patys gydytojai lygoninėje kalbėjo, kad čia mitas, kad bereikalo tėveliai nori, kad jų mažyliai kuo anksčiau susirgtų, nes po vėjarauių mažylių organizmas pusei metų, mažiausiai, prarandą imunitetą... verysad.gif

Tai kad mes ir taip be imuniteto po 4 dozių antibiotikų verysad.gif Va ir vėl sėdžiu namie, bo serga verysad.gif Ir vėl kosulys. Pasitvirtino taisyklė kad po tonzilių pašalinimo viskas eina į plaučius. O ne operuoti negalėjom, nes per tris mėnesius 3 kartus sirgo pūlinga angina, paskui vasarą sirgo. Ir kuo toliau tuo vis sunkiau - aukštesnė temperatūra (paskutinį syk buvo vos ne 40) sunkiau pasveikdavo. Ir Ribomuniliai nelabai padeda. Net nežinau ką daryti g.gif
Atsakyti
4u.gif Mes taip pat vien1 dozę antibiotikų išgėrėm doh.gif Antradienį bandysim pradėt keliaut į daržą g.gif Na o ribumoniliu jau nebepasitikiu gal per daug tikėjaus, todėl taip nusivyliau doh.gif Šiemet nebepirksiu schmoll.gif
Atsakyti