ir aš galvojau, kad nuo įtampos, bet t.p. būna skauda atsibudus naktį - verčiuosi ant kito šono ir jaučiu skausmą. T.p. ir tada, kai tik atrodo džiaukis gyvenimu, jokio rūpesčio.
be tyrimų nieks čia nepadės
Nu sakiau jau reiks kazka daryti. Baigsiu su vaiku tvakytis viska tada jau mano eile bus. Nes kai skauda galva tai tada nieko nenoriu net su vaiku uzsiimti negaliu nes pykina.
Sveikos. Paskaitinėjau jūsų nusiskundimus, simptomus, bet tik kai kur atpažindavau kažką panašaus į mano situaciją. Vakar nei iš šio, nei iš to pradėjau jausti dešinėj pusėj, maždaug nuo smilkinio iki ausies [smilkinio lygyje] veriantį skausmą, kuris užeina įvairiai - kas keletą ar kelioliką minučių ir trunka vos sekundę, dvi.. Labai nemalonus skausmas, gana aštrus, stiprus. Kentėti galima, nes trunka labai trumpai, vaistų jokių negėriau dar.. nežinau nuo ko man čia.. vakar gal vėjukas per stiprus buvo, bet ne pirmą kartą juk būnu lauke, kai vėjas stipresnis Nežinau ką galvot.. gal turit kokių patarimų? Ačiū.
Sveikos. Paskaitinėjau jūsų nusiskundimus, simptomus, bet tik kai kur atpažindavau kažką panašaus į mano situaciją. Vakar nei iš šio, nei iš to pradėjau jausti dešinėj pusėj, maždaug nuo smilkinio iki ausies [smilkinio lygyje] veriantį skausmą, kuris užeina įvairiai - kas keletą ar kelioliką minučių ir trunka vos sekundę, dvi.. Labai nemalonus skausmas, gana aštrus, stiprus. Kentėti galima, nes trunka labai trumpai, vaistų jokių negėriau dar.. nežinau nuo ko man čia.. vakar gal vėjukas per stiprus buvo, bet ne pirmą kartą juk būnu lauke, kai vėjas stipresnis Nežinau ką galvot.. gal turit kokių patarimų? Ačiū.
Gali buti sinusitas. Man taip yra. Po gripo persirgus isejau i lauka ir buvo stiprus vejas... kita diena negalejau galva nuo pagalves pakelt, kiekvienas judesis sukeldavo ziauru skausma, kas idomiausia, pakausyje. Taigi, kai sinusuose susikaupia skysciai... tai gali spaust stipriai nervus, o skausmas gali jaustis ir ne tik sinusu vietose. Teko koki menesi "valytis"... bet dabar valio) jokiu skausmu
Tai va, norėjau jūsų paklausti. Man jau kuris laikas kartojasi keisti galvos skausmai. Maždaug kas porą savaičių užeina skausmas smilkiniuose, toks spaudžiantis, tempiantis skausmas, trunka apie porą valandų, po to praeina trumpam, vėl užeina - taip paskauda nuo poros dienų iki savaitės. Dažniausiai lydi pykinimas, silpnumas, toks apatiškumas, sunku susikaupt, erzina visi kvapai, šviesa, o ypač visokie garsai. Kartais tarsi spengia ausyse, vaizdas liejasi.
Tai prasidėjo būnant 14 metų (dabar man 17). Gulėjau klinikose, darė tyrimus, nieko nerado, liepė "neieškot ligų". Gal galėtumėt patart ką nors?
Tie skausmai tikrai vargina, darosi sunku susikaupt.
Gyvenu tik su tėčiu, bandžiau kalbėt su juo. Bet jis juk vyras, ką jis supranta... Skambina tuoj sesei, o ši medikė - masažistė - tuoj pat sako kad čia dėl paauglystės, PMS ir pan... Tačiau tas skausmas visiškai nepriklauso nuo pms, jau pastebėjau - kartais mėnesinių metu, kartais tik po jų, kartais apskritai ne į temą...
Bandžiau pagert ibupromo, visuomet su savim turiu ibumetino, tačiau nepasakyčiau kad padeda bent truputį...
Gal galėtumėt ką nors patarti? Kreiptis į tėtį ir bandyt važiuot pas gydytojus, ar taip ir kentėt, gal tikrai dėl amžiaus čia? O gal geriau bandyt pačiai nuvažiuot į kokią privačią kliniką? Gal kuri esat susidūrus su panašiais skausmais?
Aš taip pat sunerimau dėl prasidėjančių galvos skausmų. Niekada gyvenime nesiskųsdavau galvos skausmais. O dabar tokie užeina, kad baisu... Pradėjau žymėtis kalendoriuje tuos skausmus ir mėginau juos su kažkuo susieti (PMS, barniai ir t.t.) bet nieko neatradau. Tik tie skausmai dažnėja. Žymiuosi tik tuos jau pačius stipriausius. Jie prasidėjo nuo balandžio mėnesio. Tada kartą į mėnesį buvo, o nuo liepos mėn. ėmė dažnėti. Dabar į mėnesį 4-5 kartus skauda nepakeliamai. Kai išgeri kokias 3 nuo skausmo (jau stipriausias) tabletes, tik tada po pusantros valandos pradeda slūgti skausmas. Turiu mažakraujystę po vaiko gimimo, tad tikrai ne dėl jos. Kadangi seniau tokių skausmų nebūdavo, o ja sergu jau 4 metai. Kasmet tenka geležies gerti. Ir ne nuo skrandžio - nerviniu pagrindu man atsiranda opos. Kaip tik dabar gydausi skrandį. Bet seniau kai tas pats būdavo - taip pat nebūdavo tokių galvos skausmų. Vaistus geriu tuos pačius, kaip ir anais kartais. Kas keisčiausia, kad skausmai užeina vos ne tą pačią dieną, kaip praeitą mėnesį. Paklaida +-1 diena. Bet vistiek negaliu to susieti su kažkuo. Gal čia nuo erkės, kuri prieš dvejus metus man paliko Laimo ligą ir kažkokia 2oje lig. dirbusi daktarė atsisakė man daryti kraujo tyrimus, nes požymiai jau nyko, sakė "tu jau sveiksti - tai ko nori dar? Sumokėsi didelius pinigus už tyrimus ir jie nieko tau nepasakys." Tai šitas man variantas galimas... Ir dar galvoju, kad gal nuo kontraceptinių. Bet jas geriu antrus metus. Gal tik dabar pasirodė šalutinis poveikis... Neįsivaizduoju. Birželio 13 d. buvo užėjęs toks skausmas, kad galvojau tikrai numirsiu. Rankos, kojos drebėti pradėjo, pykina, negera, pradėjau giliai kvepuoti, nes atrodo krūtinę suspaudė. Galva svaigsta, viskas aplinkui sukasi. Tuo metu atrodo, kad mano galvą kas su veržle suspaudęs veržia dar stipriau. Tuo metu buvome gamtoje, pusbroliai su broliu skrido oro balionu, iškylavome. Niekas neturėjo jokių vaistų pasiemę. Turėjau dvi likusias ibuprom400 tabletes, bet man tie vaistai visai nepadeda, bet iš nevilties išgėriau. Pamaniau blogiau nebus. Pradėjom visi skirstytis dėl mano skausmų, visi persigando, kad man lb negerai. Sėdėjau susiėmus už galvos ir norėjau kad greičiau viskas baigtųsi... Skausmas pradėjo rimti po 1,5 h. Tada jaučiausi žiauriai išsekusi, norėjau tik miegoti. Po šio karto - kreipiausi į savo vidaus daktarę. Jau buvau pas okulistą - pažiūrėti akies dugną, gal dėl akių, gal kokia liga, bet ne. Iš tos pusės viskas tvarkoje. Antradienį eisiu pas neurologą - tikiuosi jis ką ras. Nes tomis dienomis, kurių nežymiu skausmų - vis tiek man negerai. Nuolatos maudžia galvą, kartais stipriau, kartais mažiau. Kai stipresni skausmai užeina, vis galvoju "kad tik praeitų, kad tik praeitų", niekada negerdavau vaistų nuo skausmo, o po šių galvos skausmų - nebeišeinu iš namų be tablečių. Bijau... Bijau, kad vėl gali užeiti tie skausmai...
Dar šį tą pridursiu. Kai užeina skausmai - širdis daužosi kaip patrakus, rodos tuoj iššoks iš krūtinės. Bet pas mane nuo mažens žemas spaudimas, pastaruoju metu - normalus. Tai neturėtų būti kraujospūdis...
Skausmas prasideda kaktos srityje, paskui keliauja į pakaušį. Visą galvą iš visų pusių pradeda spausti. Tėvai toje iškyloje sakė reikia masažuoti smilkinius - nė velnio, dar labiau erzinti pradėjo, skausmas toks pats intensyvus.
Būna, kad naktį prasideda - tada jau naktis būna neišmiegota. Kartais staigiai didelis skausmas užeina, o kartais ima po truputį skaudėti, kol jau labai sustiprėja.
Laukiu antradienio, greičiau jis ateitų, greičiau pas neurologą...
Laba diena visoms. Papasakosiu savo istoriją. Galbūt kuriai nors iš jūsų padės. Seniau man labai skaudėdavo galvą. Užeidavo ir praeidavo po kokių trijų dienų. Vaistus esu išbandžiusi tikriausia visokius įmanomus. Po to atsirasdavo tokie priepoliai. Ryte atsikeli ir supranti, kad negali būti verikalioje padėtyje. Galvą nežmoniškai skauda smilkinių srityje, kaktoje. Skauda akis, norisi būti užsimerkus. Aš negalėdavau vaikui košės išvirti stovėdama, turėdavau atsisėsti ir plaukti kol praeis blogumas. Ir eidavau gulėti (neidavau į darbą), galvą suimdavau rankomis, užsiklodavau anklode, kad būtų tamu ir nejudėdama gulėdavau. Ir aišku gerdavau daug vaistų. Nuėjau į polikliniką. Mane ištyrė nuo .. iki. (Tik nepasidariau magnetinio rezonanso, nes neturėjau pinigų) Ir pasakė, kad aš esu visiškai sveika. Mano gydytoja sugebėjo tiktai išrašyti stipresnių vaistų.
Po kažkurio laiko aš nustojau vartoti konraceptines tabletes, nes nutarėm su MB, kad jos nesveika, kenkia organizmui ir t.t Na ir ką... Gal po kokio pusmečio, kažkaip pastebėjau, kad jau senokai man tos galvos neskauda. Visiškai. Galvoju, kas čia dabar pasidarė, kad jie dingo. Pradėjau atgaminti ir pagal laiką maždaug suvedžiau, kad tai sutapo su KT nebegėrimu. Nu ką, valio.
Po to gyvenime susidūriau su Rytų medicina. Joje atradau labai daug atsakymų ir sveikatos klausimus. Pagal juos už galvos skausmus (kokie buvo pas mane) yra atsakingos kepenys. Aš tas kepenis daug metų gadinau KT ir jos man davė ženklą sukeldamos galvos skausmus. Pagal Rytų mediciną kepenys yra tampriai susijusios su tulžies pūsle. Todėl daugelis migrenininkų skaudant gavai vemia tulžimi.
Tai štai, man nustojus gadinti kepenis, dingo galvos skausmai.
Va va. Aš taip pat šeštadienį dar paskutinę išgersiu ir daugiau nebesinuodysiu. Nes net ir KT lapelyje parašyta, kad jei prasideda galvos skausmai - KT gerti nebegalima.
Sveikos as taip pat kenciu nuo tu galvos skausmu,bet as zinau kas man juos sukelia tai yra nuo itampos,panasu i vegetatyvine distonija,nezinau kaip nuo to gelbetis vaistai isbandyti visi,na reikia praktikuoti joga,gal tada kas i nauda iseis labai daug kur raso,kad jogos pratimai atpalaiduoja,ramina prota,padeda susikaupti ir pan.na gal kas lanketes ir po to pagerejo?as tai esu ziauriai jautri i viska per daug jautriai reaguoju del to galva ir kencia,nes per daug galvoju
Sveiki, tokią keista situacija, gydytoja nlb paasikino: Kartą per pusė metų ar pan., pradeda lietis vaiždas akyse, lygtais dešnėje pusėje, veliau pradeda tirpti ranką, liežuvis, irgi dešnė pusė, mąstymas nlb blaivus darosi, tai trunka apie 20 - 30 min., vėliau viskas praeina, tada prasideda didėlį galvos skausmai ir trunka tada apie 4 val. Gydytojas - neurologas kaip ir nieko nedegnuozoja.
Sveiki, tokią keista situacija, gydytoja nlb paasikino:
Kartą per pusė metų ar pan., pradeda lietis vaiždas akyse, lygtais dešnėje pusėje, veliau pradeda tirpti ranką, liežuvis, irgi dešnė pusė, mąstymas nlb blaivus darosi, tai trunka apie 20 - 30 min., vėliau viskas praeina, tada prasideda didėlį galvos skausmai ir trunka tada apie 4 val. Gydytojas - neurologas kaip ir nieko nedegnuozoja.
Kadangi aš tą "džiaugsmą" irgi turiu jau kokią 15m, tai išbandžius Bet man vis būna keistas jaustas- kaip nesvarumo būklė, turiu galvoti kur einu, paskui jau prasideda skausmai iki pykinimo. Man padėjo Betaserc (atrodo taip rašoma), sumažina svaigimą, tada pradeda veikti vaistai nuo skausmo, nes jei be jo tai vaistai visiškai nesuveikia. Dar kelis kartus (3mėn naudoju, tada pertrauka) padejo kordisepsas, bet... matyt jau įpratau prie jo. Gal kažkiek nespecifinis mano variantas, nes pasirodo biski kraujagyslių smegenyse trūksta, bet svaigimą sakė, kad susijęs ne su ta sritim.
Kadangi aš tą "džiaugsmą" irgi turiu jau kokią 15m, tai išbandžius Bet man vis būna keistas jaustas- kaip nesvarumo būklė, turiu galvoti kur einu, paskui jau prasideda skausmai iki pykinimo. Man padėjo Betaserc (atrodo taip rašoma), sumažina svaigimą, tada pradeda veikti vaistai nuo skausmo, nes jei be jo tai vaistai visiškai nesuveikia. Dar kelis kartus (3mėn naudoju, tada pertrauka) padejo kordisepsas, bet... matyt jau įpratau prie jo.
Gal kažkiek nespecifinis mano variantas, nes pasirodo biski kraujagyslių smegenyse trūksta, bet svaigimą sakė, kad susijęs ne su ta sritim.
Baisu paskaicius pasidaro kaip moterys kencia nuo tu galvos skausmu,jau geriau kokia koja skaudetu bet tik ne galva.
O tai tau migrena pripazinta ar cia nuo itampos?