Įkraunama...
Įkraunama...

Sėjos kalendorius

QUOTE(zuikis5 @ 2013 03 21, 11:52)
O man svarstyklės nepatinka  schmoll.gif  nebent iš bėdos gėles sodinu jei pražiopsau Mergelę...  biggrin.gif  Iš tikrųjų tai esu sėjus ir išvis nepalankiom dienom - nebuvo kitos išeities - ir nieko, irgi buvo ir pomidorų, ir salotų  tongue.gif  o agurkus kažkas man įsisuko naikint - ir galiu skaičiuot tas dienas iki išprotėjimo - vis tiek neturiu lauke agurkų  verysad.gif

Tikiu, as pernai taip pat nieko neziurejau, o pomidoru tikrai turejom thumbup.gif Ir dabar nepasakysiu, koks ten menulis buvo, nes daigus ne as pati sodinau, gal ir nutaikyta buvo netycia biggrin.gif
Symet turesiu ka lyginti, nes sejau( nespecialiai, taip aplinkybes susikloste) skirtingu laiku, o veisles tos pacios, jei derlius bus vienodas, kitamet is vis i jokius menulius neziuresiu biggrin.gif
Atsakyti
niekas nepaneigs, kad jei nelaistysi augalo ar prastoj žemėj laikysi, tai nei mėnulis nepadės. bet ... kaip visos žinom, kad kopūstams raugti tinka jaunas mėnulis ir neraugiam per pilnatį, nes bus minkšti, taip egzistuoja ir augimo ypatybės, kurias ne visada pastebim ir tiesiog kiekvienos reikalas sėti pomidorus tada, kai augalas augins dideles šaknis, ar tada, kai augins didelius vaisius. Gal su gera priežiūra ir nepastebėsim to skirtumo, ale bet tačiau ... aš pagal galimybes žiūriu, ką kada daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 20, 14:34)
ok, būtinai dalinkimės patirtim smile.gif
Papildyta:
ir mano šaltinis dar sako: "Все овощные культуры (кроме томатов, лука, перца, чеснока, укропа), могут быть посеяны в дни Весов. Можно сеять все виды капусты и стручковые (на растущей Луне). Под этим знаком для получения большого урожая проводится посадка картофеля, свеклы, моркови и других корнеплодов (на убывающей Луне)."

Kaip suprantu tai cia kalbama apie svarstykles pilnatyje.

Palade,ar gerai parinkau dienas pikavimui kovo 23d. pomidorams,o kovo 27d.pelargonijoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 21 kovo 2013 - 12:15
QUOTE(Paladė @ 2013 03 21, 14:00)
... kaip visos žinom, kad kopūstams raugti tinka jaunas mėnulis ir neraugiam per pilnatį, nes bus minkšti

nu jo, su kopūstais tai man buvo šįmet... darėm viską kaip priklauso - pagal mėnulį, dienos geros, iškart didelį kiekį kad nežaist po kibiriuką kaip anksčiau... nu ir ką - tikrai, kopūstai gavos kieti, gurgždantys thumbup.gif .... ale pasirodė, kad namiškiams tokie nepatinka schmoll.gif ...nes nesusikramto ir išvis... kai pernai gavos minkšti - buvo skanesni blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 21, 12:00)
sėti pomidorus tada, kai augalas augins dideles šaknis, ar tada, kai augins didelius vaisius.

Be geru saknu neuzauginsi dideliu vaisiu smile.gif
be to ir as skaiciau, kad per pilnati svarstyklese augalai atsparesni ligoms, o man tai aktualu lauko pomidorams,
dabar paziurejau kitos sav. planus, gali buti visko, kad 28 negalesiu seti, laiko nebus, tai iseis tik savaitgali, zenklas jau keisis i skorpiona. Nevisada gali atitaikyti ta seja, kaip nori, ne vien pomidorais gyvi, yra ir kitokiu reikalu biggrin.gif Del to as nelabai ir pergyvenu,. jei ka , turesiu daigu "palankiu" metu setu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 21, 12:08)
Kaip suprantu tai cia kalbama apie svarstykles pilnatyje.

Palade,ar gerai parinkau dienas pikavimui kovo 23d. pomidorams,o kovo 27d.pelargonijoms?

23 d. jau liūtas, šįryt rašiau, kad negerai su vaisiais darbuotis. pikuok šiandien iki ryt ryto. O pelargonijoms 27 gerai.
Atsakyti
sveikos,

kada gera diena geles seti? mano pasetos vienos pradejo seklos pelyt taip ir nesudygusios doh.gif reiks set is naujo...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 21, 13:03)
23 d. jau liūtas, šįryt rašiau, kad negerai su vaisiais darbuotis. pikuok šiandien iki ryt ryto. O pelargonijoms  27 gerai.

Tai nielabai suprantu ar as kazka ne taip suprantu.Pasizymejau jusu tokia pastraipa(apie pikavimą, jei kas pamiršot:
Pikuoti galima tik per augantį mėnulį: šakniavaisius per Ožiaragį, Jautį, Mergelę; vaisinius augalus per Aviną, Liūtą, Šaulį; lapinius per Vėžį, Skorpioną,
gėles per svarstykles ir dvynius. Nieko nepikuoti per Vandenį.)

Tai kaip tada suprasti. Ar pomidorai priskiriami ne vaisiniams,o lapiniams augalams blush2.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 21 kovo 2013 - 14:15
QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 21, 16:13)
Tai nielabai suprantu ar as kazka ne taip suprantu.Pasizymejau jusu tokia pastraipa(apie pikavimą, jei kas pamiršot:
Pikuoti galima tik per augantį mėnulį: šakniavaisius per Ožiaragį, Jautį, Mergelę; vaisinius augalus per Aviną, Liūtą, Šaulį; lapinius per Vėžį, Skorpioną,
gėles per svarstykles ir dvynius. Nieko nepikuoti per Vandenį.)

Tai  kaip tada suprasti. Ar pomidorai priskiriami ne vaisiniams,o lapiniams augalams  blush2.gif?

Pabandysiu aš Jums atsakyti.... Tam tikros stichijos ženklai yra priskiriami tam tikrai augalo daliai: vandens ženklai - lapams, žemės - šaknims, oro - žiedams, ugnies - vaisiams.... kai kurie remdamiesi šita sistema ir darbuojasi: pagal tai, kuri dalis svarbiausia, tokio ženklo metu ir užsiima augalų sėja ar persodinimu. Bet kaip sakiau man tai nelabai pasiteisino....
Kita teorija: žemės ir vandens ženklai yra vaisingi, oro ir ugnies - nevaisingi. Patys vaisingiausi yra Jautis, Vėžys ir Žuvys, bet tinka ir kiti... Taigi aš laikausi šitos sistemos. Viską sodinu, persodinu, sėju esant trims jau minėtiems ženklams, šakniavaisiams tinka Ožiaragis, su gėlėm mėgstu užsiimti Mergelėje (nors ir Svarstyklės tinka, vijokliams ypač). Na, ir atsižvelgiu į Mėnulio fazę - dylant šakniavaisiai ir genėjimas, tręšimas. Augant - persodinimai, pikiavimai, sėja viskam kieno svarbiausia dalis virš žemės. Nieko nedarau keičiantis fazei, paskutinėm delčios ir pirmom jauno dienom, per užtemimus...
Niuansų yra tikrai labai daug, bet va tie du Jūsų minėti dalykai man visada kirtosi, kol pati išbandžiau ir pasirinkau smile.gif O iš tiesų daug čia ir tikėjimas lemia turbūt: kaip tikėsit kad geriau - taip ir bus 4u.gif

P.S. Vienas dalykas, kas man tikrai pastebima - tai kad skalbiant esant dylančiam mėnuliui ir jei dar pasitaiko vandens ženkle - daug lengviau išsiskalbia, mažiau reikia priemonių... na, bet gi nekaupsi skalbinių delčiai biggrin.gif tai kaip jau būna - taip... iš tiesų tai smagus žaidimas tiems, kam patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 21 kovo 2013 - 14:35
zuiki, jūs labai teisi, aš pati sau jau atsisakiau to skirstymo pagal lapų-šaknų ir t.t. dienas, nes vaisių dienos išeina per pačius ugnies ženklus. nu kažkaip kvaila.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 03 21, 14:32)

Aciu 4u.gif
Atsakyti
O kada dabar,isskyrus siandiena,bus palanki diena pomidoru pikavimui?
Atsakyti