QUOTE(*AMRI* @ 2013 03 21, 16:13)
Tai nielabai suprantu ar as kazka ne taip suprantu.Pasizymejau jusu tokia pastraipa(apie pikavimą, jei kas pamiršot:
Pikuoti galima tik per augantį mėnulį: šakniavaisius per Ožiaragį, Jautį, Mergelę;
vaisinius augalus per Aviną, Liūtą, Šaulį; lapinius per Vėžį, Skorpioną,
gėles per svarstykles ir dvynius. Nieko nepikuoti per Vandenį.)
Tai kaip tada suprasti. Ar pomidorai priskiriami ne vaisiniams,o lapiniams augalams
?
Pabandysiu aš Jums atsakyti.... Tam tikros stichijos ženklai yra priskiriami tam tikrai augalo daliai: vandens ženklai - lapams, žemės - šaknims, oro - žiedams, ugnies - vaisiams.... kai kurie remdamiesi šita sistema ir darbuojasi: pagal tai, kuri dalis svarbiausia, tokio ženklo metu ir užsiima augalų sėja ar persodinimu. Bet kaip sakiau man tai nelabai pasiteisino....
Kita teorija: žemės ir vandens ženklai yra vaisingi, oro ir ugnies - nevaisingi. Patys vaisingiausi yra Jautis, Vėžys ir Žuvys, bet tinka ir kiti... Taigi aš laikausi šitos sistemos. Viską sodinu, persodinu, sėju esant trims jau minėtiems ženklams, šakniavaisiams tinka Ožiaragis, su gėlėm mėgstu užsiimti Mergelėje (nors ir Svarstyklės tinka, vijokliams ypač). Na, ir atsižvelgiu į Mėnulio fazę - dylant šakniavaisiai ir genėjimas, tręšimas. Augant - persodinimai, pikiavimai, sėja viskam kieno svarbiausia dalis virš žemės. Nieko nedarau keičiantis fazei, paskutinėm delčios ir pirmom jauno dienom, per užtemimus...
Niuansų yra tikrai labai daug, bet va tie du Jūsų minėti dalykai man visada kirtosi, kol pati išbandžiau ir pasirinkau
O iš tiesų daug čia ir tikėjimas lemia turbūt: kaip tikėsit kad geriau - taip ir bus
P.S. Vienas dalykas, kas man tikrai pastebima - tai kad skalbiant esant dylančiam mėnuliui ir jei dar pasitaiko vandens ženkle - daug lengviau išsiskalbia, mažiau reikia priemonių... na, bet gi nekaupsi skalbinių delčiai
tai kaip jau būna - taip... iš tiesų tai smagus žaidimas tiems, kam patinka