Įkraunama...
Įkraunama...

Sėjos kalendorius

Na aš taip pat būčiau šiemet nesėjusi petuniju, bet dar turiu 3 pakelius ir nevisos jos man išdygsta, galvoju dar įmaišysiu po viena ar dvi sulfinijas ar lobeles(ar kaip ten jos vadinasi)
šeip ir aš nežiūriu į mėnulį, bet šiemet nusprendžiau pabandyti gal geriau bus smile.gif mirksiukas.gif

Kol kas aš dar daržovių dar nesėju.
Sėsiu ryt arba po ryt prieskonius.
Atsakyti
Oj, kaip šaunu, kad temelė atgijo smile.gif
Aš pati iš tų, augusi ant asfalto..be močiučių, senelių kaime, iš tų, kurios ėmė ir apsigyveno trobelėj, apsuptoj daug žemės ir su didžiūūūūūūūūūūūūūūuuuuuuliu šiltnamiu. Prieš metus. Praėjusiais metais viską dariau tarsi akla, apgraibomis, šiemet gi po kruopą rinksiu Jūsų išmintį smile.gif
Nengamo, balandžio mėnesį šiltnamy tikrai jau bus nešalta..
Bet gėles aš sėsiu namie, į dėžutes. Bo man geriau anksčiau, nei vėliau. Pernai susivėlinau su naujagime ant rankų, tai neiškenčiau, neišlaukiau, kol sudygs, išaugs, sužydės - leidau šimtus ir graužiau save dėl delsaties.
Prieskonines? Ką sėjate?
Užsirašiau, kad petunijas - surfinijas vasario 4..

Ką daryt su rudenį iškastais ir vėsiai laikytais begonijų gumbais? Jau nešt į šiltesnę patalpą, kad leistų daigus ar dar ne?

Nusipirkau svyrančių pelargonijų sėklų. parašyta, kad sėti sausį - kovą.. Noris kuo greičiau, kad anksčiau sužaliuotų.. Tai jas al irgi vasario 4?

Knifolija, labu..šiaulietė aš. Pernai per daug sukišau pinigų vienmetėm, tad stengsiuos apsodinėt triobą daugiametėm. Jei vis dar turi 500 rūšių augalų pardavimui, susimatysime...

Ką dar sėti jau laikas?

šitaa...esu girdėjusi, kad prieš sėjant reikia sėklas palaikyti burnoje.. Čia tom, kurios tiki, jog ne viskas šiaip sau smile.gif sako derlius būna geresnis..daugiau mistinių dalykų apie tai nerašysiu, bet aš pernai laikiau...
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 01 27, 10:39)
o petunijas krumines sesi? as pernai sejua tai man nelabai pasiseke nes papuole nekokia spalva, seklas pirkau senukuose, o siemet maciau jau yra petubiju seklu misinys, tai ten kaip suprantu visokiu spalvu yra; as siemet planuoju pirkti surfinijas svyrancias ir lobelijas, nes lobelijas lengviau priziureti blink.gif

lobelijos tai thumbup.gif gėlės , gausiai žydi ir nelepios, aš pernai pirkau petunijų mišinį tai pražydo baltos ir vos vos ružavos, likau nepatenkinta jau geriau atskirus pakelius pirkti.
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 01 27, 17:32)

šitaa...esu girdėjusi, kad prieš sėjant reikia sėklas palaikyti burnoje.. Čia tom, kurios tiki, jog ne viskas šiaip sau smile.gif sako derlius būna geresnis..daugiau mistinių dalykų apie tai nerašysiu, bet aš pernai laikiau...

eeeeeeeeee as tai nekisciau i burna, mazu kokios beicuotos ar da kokio bieso prifarsiruotos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 27, 19:59)
eeeeeeeeee as tai nekisciau i burna, mazu kokios beicuotos ar da kokio bieso prifarsiruotos tongue.gif

o gal su visu pakeliu reikia burnoj palaikyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(.NAJ.A @ 2009 01 27, 18:59)

jep...apie šitą nepagalvojau.. g.gif ale nepagalvojau i nieko blogo nenutika. ax.gif

QUOTE(saulute301 @ 2009 01 27, 19:12)
o gal su visu pakeliu reikia burnoj palaikyti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

yep. išeitis drinks_cheers.gif

Lobelijos ir pas mane pernai iki gan vėlaus rudens žydėjo. Ir vazonėliuose, ir gėlynuose.. nepaisant to, kad jos vienmetės, o su vienmetėm kaip ir rįžusi nebebendraut, anų nebrauksiu..
Atsakyti
Tiesa, kažkur skaičiau, kad sėti galima į popierinius kiaušinio dėklus. Prisirinkauuuuuuuuuuu.. doh.gif Žaidžiu vakarais ir dūmoju - ar neištež iki to laiko, kai reiks persodinėt. Bandėt kas?
Atsakyti
O mane labiau domintu kada pats palankiausias metas persodint kambarines geles? Ir nereikia sakyt kad pavasari nes toki nieka ir pati zinau. Mane domina konkretus laikotraptis atsizvelgiant i menulio faze ir panasiai. Gal kuri tiksliai zinot arba galetumete imest nuoroda? 4u.gif

Suzinojau pati bigsmile.gif , kada menulis "auga" pries pilnati rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meiles_naktys: 28 sausio 2009 - 13:41
stengiuosi persodinti kai buna jaunas menulis,paskutini karta per pilnati tai padariau-gal sutapimas,bet gelems nepatiko.granatmedis vos gyvas,pusele gyvavusi keleta metu,neatlaike,bananmedis numiro.pirma karta man sitaip nepasiseke su augalu persodinimu.
ruosiuosi pseti paprikas dabar,nes pernai kovo men.jau buvo per velu.
Atsakyti
Sveikutes, as jau siandie susisejau gelytes i dezutes,kapams. Man patogiausia seti i plastikines dezutes nuo pyragu ,gaunasi kaip siltnamis su dangteliu. O su darzovem tai palauksiu ,siltnamio neturiu -tai daiginuosi tik agurkus, o visa kita seju i dirva.
Atsakyti
as pasesiu pomidorus mazaugius,tokie nedidukai gal sprindzio dydzio buna,bet auga puikiai balkone,smagu juos skinti ir i burna ysimesti.
o dezutes nuo tortu labai liuks ideja,isbandysiu.dekui
Atsakyti
Labutis 4u.gif

QUOTE(Shlipse @ 2009 01 28, 16:53)
stengiuosi persodinti kai buna jaunas menulis,paskutini karta per pilnati tai padariau-gal sutapimas,bet gelems nepatiko.granatmedis vos gyvas,pusele gyvavusi keleta metu,neatlaike,bananmedis numiro.pirma karta man sitaip nepasiseke su augalu persodinimu.
ruosiuosi pseti paprikas dabar,nes pernai kovo men.jau buvo per velu.

g.gif niekada nežiūriu kada sodinu, arba pataikau arba neturi reikšmės lotuliukas.gif o tos kurios neauga pas mane ir taip neauga lotuliukas.gif

Atsakyti