Įkraunama...
Įkraunama...

Sėjos kalendorius

Laba diena,
atradau šį skyrelį, mačiau kalbate apie sėjos laiką. Dar radau štai šį kalendorių
Gal kam bus įdomu... ax.gif
Tačiau aš pasižiūrėjau per vėlai, kai jau buvau pasėjusi paprikas doh.gif ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2008 02 13, 13:48)
Laba diena,
atradau šį skyrelį, mačiau kalbate apie sėjos laiką. Dar radau štai šį kalendorių
Gal kam bus įdomu... ax.gif
Tačiau aš pasižiūrėjau per vėlai, kai jau buvau pasėjusi paprikas doh.gif ... smile.gif

Įdomiai man čia su tuo kalendorium vasario 13 ir labai gerai ir tuo pačiu patenkinamai sėti "...žemuoges ir kitas uogas". Tai kaip yra iš tiesų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 02 13, 15:44)
Įdomiai man čia su tuo kalendorium vasario 13 ir labai gerai ir tuo pačiu patenkinamai sėti "...žemuoges ir kitas uogas". Tai kaip yra iš tiesų g.gif

šiaip tai manau laimės dalykas biggrin.gif arba gal ranka laiminga... lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

pirma karta pati savarankiskai nusprendziau pasiseti ivairiu prieskoniniu zoliu, pasiskaitinejau cia pas Jus, kalendorius panagrinejau smile.gif
Ogi emiau ir pasisodinau praeita savaitgali, ziuriu siandien - viskas kuo graziausiai sudige, isskyrus Meta (matyt leciau dygsta ) bigsmile.gif
Pagal kalendoriu - buvo pats laikas sodinti, tai gal ir turi tas itakos ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , nežinau gal ir buvo jau ši nuoroda mėnulio kalendoriaus. Aš praėjusiais metais daugmaž juo vadovavausi cool.gif . O štai čia nurodoma ką įtakoja mėnulis kiekviename ženkle. Čia pasispaudę reikiamą mėnesį viršuje surasite koks mėnulis ir kokiam ženkle yra reikiamą dieną. Ir dar visokių įdomybių yra apie grožį nail.gif ir sveikatą tuo pačiu 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 23 vasario 2008 - 13:06
Ačiukas už nuorodas smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galėtų pasakyt kada sėti aitriąsias paprikas (tuos mažus čili pipiriukus), jei auginsiu šiltnamy nešildomam? ar jau laikas? ir ar tiesa kad nuo jų saldžios paprikos apkarsta, jei tam pačiam šiltnamy augs?
aš vėlai viską sėju, nes pas mus ilgai šalta, ir pavasarį žada vėlyvą.... pernai va gaila buvo paskui augaliukų vargstančių kur per anksti pasėti ar pasodinti buvo. o tiems čiliukams tai turbūt daug šilumos reikia, kad jau šilta būtų lauke? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 25 vasario 2008 - 13:06
kada sodinti pomidorus blush2.gif kambari is seklyciu cool.gif pirma karta tuo uzsiemu, tai nezinau kada ax.gif
Atsakyti
Kovo

1-6 dienomis mėnulis dyla. Tinkamas metas genėti vaismedžius, formuoti jų lają. tinka tręšti kalio ir azoto trąšomis. negalima persodinti,, pikuoti, sodinti ir sėti, nes tai bevaisės dienos.

7-13 dienomis Mėnulis jaunatyje. kovojama su kenkėjais ir ligomis,, tinka persodinti žydinčius augalus, retinti daigus.

14-20 dienomis mėnulis pilnėja. sėjami pomidorai laukui, moliūgai, baklažanai, porai ir kt. daržovės. tinkamas metas sėti ir persodinti gėles, daiginti ankstyvąsias bulves.

21-29 dienomis mėnulis pilnatyje. tinka tvarkyti gėlių darželius, sėti rūgštynes, žirnius, petražoles. šiuo metu sėjami ridikai, ridikėlai, morkos, sodinamos ir persodinamos svogūninės gėlės.

30-31 dienomis mėnulis dyla. galima sodinti ir persodinti balkoninius ir kambarinius augalus.

čia nurašiau nuo sieninio kalendoriaus lapelio. O aš vat pasėjau vakar, kada nėra palanku, bet ką darysi, dabar lauksiu daigų, kur jie dėsis, vis vien turi išaugti.
Atsakyti
Norejau paklausti, ar galima sodinti salotas gelems skirtose zemese? Ar nepakenktu svaeikatai, ar isaugtu?
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2008 03 06, 18:15)
Norejau paklausti, ar galima sodinti salotas gelems skirtose zemese? Ar nepakenktu svaeikatai, ar isaugtu?

nu tikrai nemanau, kad kazkoka zeme galetu pakenkti schmoll.gif
Atsakyti
tai gerai, nes man jos tokios grazios dygsta! 4u.gif
Atsakyti