merginos, papasakokit, kaip jūs sėjat? Na patį procesą... ar daug žemių pilat, ar giliai užkasat sėklas, ar pridengiat plėvele? Aš tik pernai pradėjau labiau užsiimt šia veikla- tai patirties 0 PErnai kažkodėl sudygo pomidorai ir po poros dienų nugaišo nenorėčiau, kad ir vėl tai pasikartotų
QUOTE(sigita @ 2007 03 09, 14:28)
merginos, papasakokit, kaip jūs sėjat? Na patį procesą... ar daug žemių pilat, ar giliai užkasat sėklas, ar pridengiat plėvele? Aš tik pernai pradėjau labiau užsiimt šia veikla- tai patirties 0 PErnai kažkodėl sudygo pomidorai ir po poros dienų nugaišo nenorėčiau, kad ir vėl tai pasikartotų
Jei isdygo ir nugaiso, tai jau kalta zeme, o seti ivairius augalus reikia skirtingai Vienus uzberti zemem kitus ne, vieni nepakencia durpes kiti ja megsta. Daug visokiu niuansu yra klausk konkreciau, nes viska isvardint neuzteks puslapio
Pradėjau ir aš po truputį domėtis daržo reikalais Iš tiesų čia daug vertingos informacijos
Tikriausiai tai bus pirmi tokie rimtesni daržininkystės prasme metai, nes pernai tokio noro turėti savo lyg ir nebuvo... O šiemet jis yra Turiu pasisėjus pav pomidorų, tai jų daigų dar nematyt, o va kažkokių vijokliukų daugeliai jau kyšo, nors buvo sėta vienu metu. Tai dabar bijau, kad neperaugtų, nors jie mažiukai dar visai Per kiek laiko tie pomidorai turi išdygt, a? Anksčiau visu šituo rūpinosi mama, nosies per daug nekišau, bet dabar įdomu pačiai
Tikriausiai tai bus pirmi tokie rimtesni daržininkystės prasme metai, nes pernai tokio noro turėti savo lyg ir nebuvo... O šiemet jis yra Turiu pasisėjus pav pomidorų, tai jų daigų dar nematyt, o va kažkokių vijokliukų daugeliai jau kyšo, nors buvo sėta vienu metu. Tai dabar bijau, kad neperaugtų, nors jie mažiukai dar visai Per kiek laiko tie pomidorai turi išdygt, a? Anksčiau visu šituo rūpinosi mama, nosies per daug nekišau, bet dabar įdomu pačiai
Mano stevijai ir raktažolėms jau šakės turbūt Jau praradau viltį sulaukt daigelių O ir braškėms jau matyt kaput
QUOTE(nengamo @ 2007 03 14, 11:55)
raktažolėms jau šakės turbūt Jau praradau viltį sulaukt daigelių O ir braškėms jau matyt kaput
O tai kyla klausimas per kiek laiko turėtų sudygt tos raktažolės? Bo aš irgi tokių sėjau.....
QUOTE(_vetra_ @ 2007 03 14, 11:01)
O tai kyla klausimas per kiek laiko turėtų sudygt tos raktažolės? Bo aš irgi tokių sėjau.....
Kiek žinau, raktažolių sėklas reikia palaikyti šaltai koki mėnesi, tada gėriau dygsta. Aš pasėjau prieš savaitę ir pastačiau balkone. Pernai tai ilgai laukiau daigeliu, gal kokias 3 savaites.
Gal kas zinot, kada artimiausia tinkamas laikas seti ir geles persodineti?
Aš laikiau raktažolių sėklas šaltai,kaip ir nurodyta,bet matyt kažkas joms nepatiko
QUOTE(Kamaniuke @ 2007 03 14, 12:27)
Pagal mano kalendorių rašo nuo 20d.
QUOTE(Kamaniuke @ 2007 03 14, 13:27)
Persodinti kovo 15-18d. ir 30d. žydinčias 21d.-www.rojaussodai.lt
Na va kaip b8na, bet gal dar sudygs. Mano daug maz viskas sudygo, jau ir numire kai kas. Zodziu pati norma liko.
Laba diena, ar vakaras, na siandien prisipirkau visokiu seklyciu tik paskaicius Jusu zinutes isigandau ar nebusu pavelavusi su seja ? Na seklytes tai petunijos, pomidorai , porai. Labai suintrigavo tas kioskas siauliuose su seklomis sakiau leksiu paziuret kokiu ten stebuklu yra oi oi kaip knieti nagus i zeme ileisti
Labas norejau paklausti kokios rusies pomidorus sodinot, kad poto i plevelini siltnami pasodint?? ir dar norejau paklausti kokios rusies parikas sodinat???