Įkraunama...
Įkraunama...

Sėjos kalendorius

QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 20, 22:50)
Dabar jom reikia tik šviesos ir šilumos. Jei šaknelės sveikos - sustiprės (tik nesugalvok dabar patikrinti šaknelių)  lotuliukas.gif  Tokių mažų daigelių tręšti dar negalima.

NE, šaknelių tai netikrinsiu, vakar atidelgiau indukus su daigeliais ir pastebėjau, kad vietomis lyg pelėsis užsimetęs (panašus į voratinklį). Sakau, gal drėgmės buvo per daug g.gif
Atsakyti
Mergytės,kas galit man pasufleruot,ką reiškia iš rusų kalbos išvertus "stratifikacija"?
Atsakyti
QUOTE(Zibuokle` @ 2007 02 21, 08:34)
Na vakar as buvau nuvaziavus i ta turgu apie 4h tai jau visi kioskai buvo uzdaryti tik vienas dirbo, nes kakzoks pridavimas buvo. Bet tai ten pardavejos tokios nesnekios buvo, pati kiek primaciau ta ir pamaciau o daugiau tai.........
Cia tas kioskas buvo liktai pats pirmasis eileje, o gal antras? Nu zodziu pradzioje.

Tai nusipirkau krizantemu seklu, zemciugu, kur ziedo skersmuo 5 cm, ir baltu gvazdikeliu (bet jie velniai brangus apie 10 lt kainuoja). O is darzoviu tai pomidoru kakzokiu bananiniu ir sansas(rusiskos seklos) ir agurku du pakiukus bet jau lietuviski.
Ir nemaciau as ten nei tu petro rakteliu nieko. Gal rieks kada pabandyti anksciau nuvaryti, gal dirbs kitas kioskas.

O jei jums ko riekia, sakykit nuvarysiu nupirksiu ir atsiusiu.

Kai nueisi paklausk rusisku seklu, siandien as nusipirkau pilnaviduriu raktazoliu. Vakar jos gavo dar naujoviu. Nusipirkau svogunu kurie auga iki 3kg. Drasiau pakalbink, gal labai uzsiemusios buvo.
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2007 02 21, 18:13)
Mergytės,kas galit man pasufleruot,ką reiškia iš rusų kalbos išvertus "stratifikacija"?

Reiskia kad seklas reikia apdoroti salciu ir dregme. Seklas reikia paseti i dregna smeli ir laikyti saldytuve ar saltoje patalpoje apie 3men. (skirtingiems augalams skirtingai). O tada jau seti i dirva.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 02 21, 18:40)
Reiskia kad seklas reikia apdoroti salciu ir dregme. Seklas reikia paseti i dregna smeli ir laikyti saldytuve ar saltoje patalpoje apie 3men. (skirtingiems augalams skirtingai). O tada jau seti i dirva.

blink.gif blink.gif Nu reiks eit skaityt dar kartą. Jeigu laikyt 3 mėn blink.gif blink.gif g.gif Nupliksiu belaukdama doh.gif lotuliukas.gif

Aš irgi nulėkiau šiandien tų sėklų doh.gif Nu pinigėlių tai normaliai palikau unsure.gif Negalima ten užsukt ligoniams rolleyes.gif daugiausia pirkau gėles,dar pasiėmiau žemuogių ir braškių. Rytoj sakė grybų sėklų gaus. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 02 21, 17:13)

Jei iš rudens pasėji į lauką - stratifikuojasi savaime bigsmile.gif
Atsakyti
Grybu seklu? geras pirma karta girdziu. Parasyk kai nusipirksi placiau.
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 02 21, 18:15)
Grybu seklu? geras pirma karta girdziu. Parasyk kai nusipirksi placiau.

Grybai dauginasi sporomis. Nelabai įsivaizduoju ką ten galima bus įžiūrėti tame pokelyje g.gif O grybų galima "pasisėti" - kai grįžę iš miško nuvalote grybus, (pasitaiko dar koks ir sukirmijęs) visas tas šiukšles išbarstykite po beržų, liepų, eglių ar pušų kamienais thumbup.gif Pas mus labai senas sodas iš šiaurės ir vakarų pusės apsodintas liepų ir beržų juosta. Tai ten jau auga baravykai, paberžiai (lepšiukai), umedės ir voveruškos tongue.gif Kas pamato - baisiatrakcija.
Papildyta:
QUOTE(sigita @ 2007 02 21, 13:45)
NE, šaknelių tai netikrinsiu, vakar atidelgiau indukus su daigeliais ir pastebėjau, kad vietomis lyg pelėsis užsimetęs (panašus į voratinklį). Sakau, gal drėgmės buvo per daug  g.gif

Tai tikrai. Kai nebus uždengtos - prasivėdins, reikia kad pradžiūtų žemė.
Atsakyti
na reiks man ten nueiti penktadieni arba ryt jei liks laiko. O iki keliu jie ten dirba? vaakr pasejau tas geles kur jau buvau nusipirkus, paziuresiu kaip sudygs.
Atsakyti
Nusipirkau tokį kaip meldą,kaip smilgos. Nežinau kaip lietuviškai,rusiškas pavadinimas-"KOVYL PUŠISTAJA VOLNA". Nu atrodo labai įdomus,turėtų gražiai žiūrėtis,vėliau gal pabandysiu nufotkint. Tai gal ta stratifikacija tų sėklų būtų jei anksčiau jas pasėčiau g.gif Rašo kad jei tiesiai į gruntą,tai gegužę sėti reikia(may,gegužė juk ax.gif visai pamiršau rusų kalbą doh.gif )

Kas liečia grybus,tai sakė atveš kreivabudes ir šampinjonus. Nu kiek žinau,tai reikalingos sąlygos augint šituos grybus,bet pardavėja sakė kažkada su kreivabudėm eksperimentavo,tai sudygo thumbup.gif lotuliukas.gif Nu aš grybų tikriausiai nepirksiu smile.gif O ir mašiną vyras konfiskavo,nes jo sugedo,tai nežinau kada galėsiu vėl pasiganyt iki to kiosko (o ir pavojinga man ten važiuot,kad vėl ko neprisireiktų) doh.gif

Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 21, 19:14)
Jei iš rudens pasėji į lauką - stratifikuojasi savaime  bigsmile.gif

Nu kiek suprantu,taip ir rašo ant pakelio g.gif Teks bandyt sėt pavasarį,nesudygs-tiek to unsure.gif
Atsakyti
Užvakar pasėjau lobelijas,bet pas mane labai sausa,bijau kad išdžius sėklytės. Gal man jas reiktų paliet ir uždengt kokiu maišeliu g.gif Ir dar noriu paklaust,ar gerai padariau,kad neužpyliau ant sėklų žemės. Tiesiog pabarsčiau ir viskas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 22 vasario 2007 - 10:47
QUOTE(nengamo @ 2007 02 22, 10:46)
Užvakar pasėjau lobelijas,bet pas mane labai sausa,bijau kad išdžius sėklytės. Gal man jas reiktų paliet ir uždengt kokiu maišeliu g.gif Ir dar noriu paklaust,ar gerai padariau,kad neužpyliau ant sėklų žemės. Tiesiog pabarsčiau ir viskas g.gif

Lobelijų berots ir nereikia žemėm užpilt ( kaip ir visų smulkių sėklų ) ax.gif O pasėjus paprastai ir yra uždengiama... Atidengi kai jau sudygsta g.gif
Atsakyti
Apie stratifikaciją biggrin.gif http://www.rojaussod...snis.php?id=769
Atsakyti