Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

QUOTE(curry @ 2006 06 25, 02:20)
Matyt nevandeninis zhmogus i pasauli atejo smile.gif visaip buna. Mano drauge viena du gimde vandenyje, o trechio visai nenorejo - Zhemes gyventojas buvo smile.gif

matyt rolleyes.gif nors as pati tai oj kokia vandenine biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 06 25, 02:20)
Matyt nevandeninis zhmogus i pasauli atejo smile.gif visaip buna. Mano drauge viena du gimde vandenyje, o trechio visai nenorejo - Zhemes gyventojas buvo smile.gif

Ash chia pazhiurejau, ka parashiau, tai net negeras pasidare... nors visos supratot, tikriausiai teisingai mano minti, bet vistiek pataisau:
"o trechio visai nenorejo"= "trechio visai nenorejo vandeny gimdyti"

Kazhkaip kraupokai nuskambejo...
Atsakyti

as manau kad visis suprato tavo minty mirksiukas.gif
Atsakyti
ir as noriu gimdyti vandenyje..visada svajojau, ar tyzenhause galima?yra galimybe?
Atsakyti
As norejau gimdyti vandenyje, bet kai atsiguliau i vonia (buvo amerikos ligonineje), tai uz 10 minuciu saremiu pradejau shaukti - traukit mane is cha (get me out of here smile.gif doh.gif ) Tuo ir baigesi mano vandens gimdymai. Pagimdziau uz kokiu 3-4 valandu, klasishkai, gulint ant stalo unsure.gif blink.gif 4u.gif

Yra zmoniu, kurios vanduo neatpalaiduoja, o atvirkshciai, as turbut viena ish tokiu smile.gif. Nors mano drauge pagimde 3 vaikelius namuose, vonioj ir dar be akusheres (tik su vyru). cool.gif

O tikrai, ar Vilniuje yra jau imanoma ligonineje i vandeni gimdyti? As kai pries 3 metus dukryte Tyzenchauzu gimdziau, nieko tokio neatsimenu g.gif

Shita, o gal vis gi yra naturaliau gimdyti be vandens rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 07 17, 00:58)
As norejau gimdyti vandenyje, bet kai atsiguliau i vonia (buvo amerikos ligonineje), tai uz 10 minuciu saremiu pradejau shaukti - traukit mane is cha (get me out of here smile.gif doh.gif ) Tuo ir baigesi mano vandens gimdymai. Pagimdziau uz kokiu 3-4 valandu, klasishkai, gulint ant stalo  unsure.gif  blink.gif  4u.gif

Yra zmoniu, kurios vanduo neatpalaiduoja, o atvirkshciai, as turbut viena ish tokiu smile.gif. Nors mano drauge pagimde 3 vaikelius namuose, vonioj ir dar be akusheres (tik su vyru).  cool.gif

O tikrai, ar Vilniuje yra jau imanoma ligonineje i vandeni gimdyti? As kai pries 3 metus dukryte Tyzenchauzu gimdziau, nieko tokio neatsimenu  g.gif

Shita, o gal vis gi yra naturaliau gimdyti be vandens  rolleyes.gif

Aha, del naturalumo... girdejau toki pasakyma: zhmogus ne vandens gyvunas, todel gimdyti vandeny nenaturalu smile.gif
(tikriausiai plauykioti ar maudytis irgi...)

Man rodos, ne naturalume chia klausimas. Naturalus gimdymas visoks, kuris yra be papildomu cheminiu, chirurginiu priemoniu. O kaip naturaliai skausma sumazhinti ar pagerinti sau gyvenima tuo metu, tai chia jau naturalumo niuansai smile.gif
Atsakyti
as irgi ruosiuosi gimdyti vandenyje, jei gimdykla su vonia bus laisva ir jei nebus komplikaciju.
mano akuseres sako kad cia kiekvienos moters instinktai, jei jausmas toks yra kad norisi reiskia reikia bandyti. taip pat vanduo nuima pacias saremiu skausmo aukstumas, tik reikia tureti omeny kad nerekomenduojama lipti i vonia kol kaklelis neatsidares bent 6 cm, pries tai galima naudotis dusu. kitaip kadangi viskas atsipalaiduoja saremiai sumazeja ir procesas suleteja gali ir visai sustoti..
vaikuciui sako irgi labai gerai nes jis nepatiria tokio soko ir islenda i ta pacia temperatura kaip ir buvo (37 laipsniai) kiti vaikiukai net pradeda plaukti, atsimerkia vandenyje...
as pati kazkaip kai suzinojau apie tokia galimybe tai net gimdyti nustojau bijojusi.
ziuresim kaip pavyks, ir ar isvis nebus komplikaciju..
as irgi esu ne lietuvoj (olandijoj) tai cia jie labai naturaliai i ta gimdyma ziuri..(kas mano motina nervuoja) niekas negasdina, ir visi sako viskas priklauso nuo motinos ir ji pati geriausiai zino kaip ji gimdyti nori, kokia poza ir tt.. mano akusere sake kad guldymas ant lovos yra israstas tik kai medicina pazenge i prieki ir vyra medikai norejo tureti daugiau kontroles ir jiems kad butu patogu...taigi nesiguls tau ant grindu jei tu atsiklaupus staiga nori...siaip jos leidzia pasirinkti bet kokia poza ir tik 20 procentu moteru instinktyviai pasirenka gulejima lovoje ant nugaros.
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 07 23, 16:06)
Aha, del naturalumo... girdejau toki pasakyma: zhmogus ne vandens gyvunas, todel gimdyti vandeny nenaturalu smile.gif
(tikriausiai plauykioti ar maudytis irgi...)

Man rodos, ne naturalume chia klausimas. Naturalus gimdymas visoks, kuris yra be papildomu cheminiu, chirurginiu priemoniu. O kaip naturaliai skausma sumazhinti ar pagerinti sau gyvenima tuo metu, tai chia jau naturalumo niuansai smile.gif

As tai cia kaip tik turiu papriestarauti. Zmones nera vandens gyvunai, bet kaip ir visa kita pasaulyje atejo is vandens. Todel iki siol vanduo vaidina dideli vaidmeni zmogaus gyvenime. Ir manau todel mazyliui mazesnis stresas is vandens i vandeni ateiti.
Atsakyti
Noreciau gimdyti vandenyje, kad visa laika butu vyras salia (pries, per ir po), leliukas taip pat nuo pat pradziu, geriau atskira palata, malonus personalas (kad ir su pinigeliais,bet geriau be ju). Jei teko susidurti, kuris gydytojas yra uz kuo naturalesni gimdyma ir medicinos isikisima tik pavojingais atvejais? Niekaip neissirenku tarp Vilniaus, Kauno ir Traku. Patarkit... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2006 07 25, 15:45)
As tai cia kaip tik turiu papriestarauti. Zmones nera vandens gyvunai, bet kaip ir visa kita pasaulyje atejo is vandens. Todel iki siol vanduo vaidina dideli vaidmeni zmogaus gyvenime. Ir manau todel mazyliui mazesnis stresas is vandens i vandeni ateiti.

visiskai teisingai. ir as manau kad vaikeliui zymiai maloniau is mamos pilvuko, kur plaukiojo vandenyse, gimti i panasia terpe. is vandens i vandeni. smile.gif
Atsakyti
Kaškur skaičiau, kad prieš gimimą vaikelis vandeny jau nebe "plaukioja", nes yra per didelis. Yra didžiulis gimdos spaudimas ant vaiko ir vaikas jaučia gravitaciją, dar labiau už mus, dėl to baseino vandenys jam yra tokia pat svetima aplinka, kaip ir oras g.gif

Mano atveju, manau, vanduo suletino gimdymo eigą ir aš užstrigau ant paskutinių santimetru ekstra 3valandas, maniau, kad mirsiu iš skausmo. Nors, aišku, kiekviena moteris inkstinktyviai žino kas jai reikia. Tik tai tie inkstintai gali "pabūsti' tik gimdymo metu... doh.gif
Atsakyti
Aš iš Vokietijos rašau 4u.gif
čia pas mus kaip ir Olandijoj - gimdyk kaip nori: atsisėdus, ant stalo, vandeny, stovėdama, klupėdama.. man iš tokios gausos sunku ką ir išsirinkt doh.gif ir nenuteikinėju savęs, kai pajusiu skausmus tada gal aiškiau bus, kas man lengviau. dabar neįsivaizduoju..
domėjausi ligoninėse apie gimdymą vandenyje. sakė, norinčių daug būna, bet vos keli procentai moterų nori užbaigti gimdymą vonioj. dažniausiai jos pasiprašo lauk.. tai kažkaip nesusižavėjau aš tokia mintim..
bet aš irgi esu tos nuomonės, kad vaikeliui mažesnis stresas pirmiau vandenin gimt, o tada jau mamytei ant krūtinės wub.gif
Atsakyti