Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

Na aš tai šiaip ne megėja vonioj gulėti, man gal dušas labiau... ir kuo karštesnis biggrin.gif , net verdantis, dėl ko vyrui plaukai šiaušiasi.
Bet, kad jau sakot, kad kaklelis greičiau atsidarinėja nuo vonios, tai čia rimtas argumentas įlipti į tą vonią biggrin.gif O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 10:18)
O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif

Man akusere vonia paruose, pati tikrai i ja vandens neleidau, nezinau, kaip ten su ta temperatura. Bet man vonia tai karstoka buvo - pati namie tokios tikrai nebuciau dariusi.
Atsakyti
Alambra, gimdziau Kauno II-oje ligonineje, 4 gimdykloje be vonios (6 su vonia).
Gimdymo veikla buvo labai lėta, nors ir su skatinamaisiais, o kai išgirdau iš anesteziologes, kad man ji epidūro nedarys, tai gydytoja tuoj pasiųlė vonią gretimoje gimdykloje (ji tuo metu buvo laisva), saremiai jau buvo skausmingi ir kas 3-2 minutes, nors kaklelis tebuvo atsiveres 4 cm (po vonios 5,5 cm išgulejus ten 2 val) bet sąrėmių skausmas vonioje buvo mažesnis, tuo labiau kad nuolat bego vanduo o vyras su dušo srove masažavo mano pilva. Nepamenu tikrai kodel, bet kai man išlipus iš vonios ir po apžiūros gydytoja pataė dar po kokios valandeles lipt i vonią aš nenorejau, bet turbūt todel kad sunku buvo nueiti iki gretimos palatos ir lipti i ta vonia, plius ranka buvo pajungta prie lašelines. Mieliau bučiau pasinaudojus masažiniu dušu, deja gimdykla su dušu buvo užimta unsure.gif
Atsakyti
O aš pati reguliavau temp, ilipau kai vonia buvo pustustė, kai prisipildydavo, istraukdavom kamsti vandeniui nuleist ir vel uzkimsdavom, o is ciaupo ar duso vanduo bego i vonia nuolat thumbup.gif
Atsakyti
as irgi uz vonia thumbup.gif . pati joje buvau ir man ji labai padejo, greiciau atsdare gimdos kaklelis. Kadangi saremiu metu man skaudejo nugara, o ne pilva, tai tas apsiliejimas tik is dalies padejo, bent jau as taip manau, bet kas del greitesnio atsidarymo, tai tikrai padejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 10:18)
Na aš tai šiaip ne megėja vonioj gulėti, man gal dušas labiau... ir kuo karštesnis biggrin.gif , net verdantis, dėl ko vyrui plaukai šiaušiasi.
Bet, kad jau sakot, kad kaklelis greičiau atsidarinėja nuo vonios, tai čia rimtas argumentas įlipti į tą vonią biggrin.gif O kažin ten vanduo būna kokio nori karštumo, gali būti laaaaabai karštas? g.gif

Man irgi vonia patiko thumbup.gif , be to, taip pat megstu labai karsta vandeni (vyras vis gasdina, kad viena karta tokioj karstoj vonioj issilydysiu smile.gif ), todel prasiau akuseres, kad prileistu kuo karstesnio. Tik tiek, kad pacioj pabaigoj nuo saremiu skausmo net silpna daresi, tai va tada pasigailejau, kad tokiam karstam vandeny guliu - nuo karscio net galva svaigo verysad.gif . Nezinau, ar pagreitina kaklelio atsidaryma, bet i vonia ilipau, kai buvo 4 cm, o po 45 minuciu, kai jau lipau is vonios, buvo 8 cm. Velnias zino, gal ir padejo... O tai kad pilva per saremius masazavo, tai tikrai buvo liuks! mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus. Ir dar geriau yra dušas. Tai va dabar svaigstu kaip norėčiau gimdyti toje gimdykloje kur yra dušas. O įdomu galiama pasirinkti?
Atsakyti
QUOTE(Krisss @ 2005 03 29, 13:41)
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus. Ir dar geriau yra dušas. Tai va dabar svaigstu kaip norėčiau gimdyti toje gimdykloje kur yra dušas. O įdomu galiama pasirinkti?

galima, jei tik bus laisva ta gimdykla mirksiukas.gif bet kuriuo atveju paprasyk, net jei ji bus uzimta, gal atsilaisvins mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes šiandien buvom II ligoninėje, ir akušerė sakė, kad kaip tik būtent vanduo sušvelnina visus skausmus.

Tai reiskia, kad vandenyje man turejo skaudeti maziau g.gif . O tai kaip tada butu skaudeje sausumoje??? blink.gif . Jauciu, buciau numirus smile.gif .
Atsakyti
Aš naudojausi, ir labai tuo džiaugiuosi. Gimdžiau VGN gimdykloje su vonia (masažine), sarėmių skausmas daug mažesnis, jautiesi kur kas geriau, nei sausumoj, kur pilvas tiesiog traukia prie žemės. Srovė gerai masažuoja nugara, šonus, ten kur tuometu labiausiai reikia, švelni dušo srovė masažuoja pilvą, žodžiu kap ir visos čia pasisakiusios - aš tik UŽ 4u.gif
Atsakyti

biggrin.gif biggrin.gif Tai va aš dėl to ir klausiu, irgi II apsižiūrėjusi, kad jeigu neužimta, galima pasirinkti - tai va irgi mastau kas geriau - dušas ar vonia, jei netyčia abi butu laisvos biggrin.gif jeigu kuri nors uzimta tai problema isspresta biggrin.gif O jei abi užimtos... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2005 03 29, 14:38)
biggrin.gif  biggrin.gif Tai va aš dėl to ir klausiu, irgi II apsižiūrėjusi, kad jeigu neužimta, galima pasirinkti - tai va irgi mastau kas geriau - dušas ar vonia, jei netyčia abi butu laisvos biggrin.gif jeigu kuri nors uzimta tai problema isspresta biggrin.gif O jei abi užimtos... g.gif

as tai ten buvau nusiziurejusi vonia biggrin.gif zvakuciu buciau nusinesusi, druskos voniai, muzikos....
tik deja, vietoj gimdyklos isbandziau operacine... ax.gif
Atsakyti