Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

QUOTE(Kaja @ 2005 03 01, 12:35)
Negaliu prisiminti  doh.gif , kuri čia mamytė pasakojo, kad  berods Anglijoje rinkdamasi gimdymo namus, nematė gimdymo stalų. O poto, ji pati be jų ir pagimdė.

Nezinau, gal as minejau biggrin.gif Nauja ligonine pas mus tokia, super - tik gimdyk ir gimdyk smile.gif Nei stalo nei lovos gimdymo kambaryje nebuvo. Tik tokia didele patogi kusete (toms kurioms norisi atsigulus gimdyt) ir didziules pagalves ("beanbags") ant kuriu isitaisius ir gimdziau. Yra virtualus turas, First Floor, nuotrauka i desine apacioj nuo Delivery Suite. Bet cia truputi kitoks, jame net kusetes nera, tik kilimelis, ir pagalves kazkur pasleptos.

http://tours.e4educa...-hospital/matu/

Atsakyti
vonias turi tiek antakalnis, tiek vgn'as. pati gimdyti vonioje norejau, tad labai domejausi. Vgn'as deklaruoja kad suteikia galimybe vandey gimdyti, bet realybeje, neleidzia. nes viena gyd prasitare,kad per pora metu norinciu buvo bet nei viena negimde. Na nepatogu personalui, plauk, dezifekuok ir pan. Nz kiek tame tiesos. Gimdziau antakalnyje, ten vedejas pasake, kag vasara galeciau gimdyti, bet ziema(vasaris) butu per salta man, negaletu uztikrinti pakankamai silumos. Na manau cia jis tik pasake tam kad noras atsoktu smile.gif siaip ar taip skatino, tad apie vonia net nebegalvojau. O jei kazkam yra toks noras reiks pakovoti labiau, nes nelinke gyd apsunkinti sau darbo.
Gimdysiu trecia tik vandeny! smile.gif
Sekmes mergytes 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shaja: 19 sausio 2013 - 23:26
QUOTE(indrusep @ 2012 12 06, 18:22)
o kur gimdete?

gimdžiau DE.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 16, 01:16)
Nezinau, gal as minejau  biggrin.gif  Nauja ligonine pas mus tokia, super - tik gimdyk ir gimdyk smile.gif Nei stalo nei lovos gimdymo kambaryje nebuvo. Tik tokia didele patogi kusete (toms kurioms norisi atsigulus gimdyt) ir didziules pagalves ("beanbags") ant kuriu isitaisius ir gimdziau. Yra virtualus turas, First Floor, nuotrauka i desine apacioj nuo Delivery Suite. Bet cia truputi kitoks, jame net kusetes nera, tik kilimelis, ir pagalves kazkur pasleptos.

http://tours.e4educa...-hospital/matu/

koks fainas gimdymas atmosfera visiskai kitokia nei Lt smile.gif Mums dar toli iki to... unsure.gif
Atsakyti
as gyvenu UK ir gimdziau pries 5 menesius, buvau pasiryzus gimdyti vandenyje, kadangi prisiskaiciau kad tai labai palengvina, kai atvaziavau i gimdymo namus mano sekmei baseinas buvo laisvas smile.gif taciau uztruko valanda laiko kol ji paruose, tuo metu man jau buvo atsidare 5cm, skausmelis daresi vis maziau pakeliamas blink.gif dujas traukiau tiek kad baisu biggrin.gif daviau ir vyrui pora kart patraukt blush2.gif anas nuo keliu itraukimu apsvaigo biggrin.gif o man jokios naudos, taigi baseinas paruostas, teko begom begt kad tik neprasidetu dar vienas saremis doh.gif baisiausiai saremiai kirto per nugara, gerai kad su vyru pasimokinom keliu masazu, tai labai pagelbejo, tiek tryne ir maige man nugara kad paciam rankas paskaudo, taciau baseine neisbuvau ilgai, ir nepasakyciau kad tai sumazino mano skausmus, negalejau nei trupucio atsigulti, uzejus saremiams galejau tik sedeti, kitaip buvo nepakeliama wacko.gif taigi isklaukiau iki 7cm ir uzsiprasiau epiduro, nors pries gimdyma labai ruosiuausi ir tikejausi, kad jo neprireiks, bet sesute mane padrasino ir pasake, kad uz tavo kancias ir skausmo kentejima, juk niekas apdovanojimu neduos smile.gif taigi begau atgal ant lovos ir gavau savo epidura, po kurio su vyru pailsejom, gera valandziuke laiko ir jau buvau pasiruosus stumti, tik niekada nesitikejau, kad stumimas toks didelis darbas blink.gif vargau 45minutes, taciau viskas praejo puikiai, jokiu komlplikaciju, ir dabar galiu pasakyt, kad gimdymas praejo labai gerai. thumbup.gif
Atsakyti
Visada skeptiskai ziurejau i gimdyma vandeny, kol pati jame ir nepagimdziau. biggrin.gif Dukra gimdziau LT, gana sunkiai, jau tada instinktyviai norejau ne gulimos pozos, o klupint. Deja niekam tai nebuvo idomu. Sunu teko gimdyti jau UK- atvykau i ligonine su 9 cm atsidarymu, todel pasiule tik dujas arba baseina. Nuo duju supykino, tad liko baseinas... doh.gif Saremiai buvo skausmingi, tesdavosi po kelias min, nes budavo keli iskart. Tikrai netikejau, kad vanduo man pades, bet klydau. Tik ilipus i vandeni visas kunas atsipalaidavo- skausmas niekur nedingo, bet itampa isnyko. Tikrai tapo lengviau, net pati nustebau. Nuo ilipimo i vandeni iki sunaus gimimo praejo gal kokios 30 min- taip greit pilnai atsivere ir isstumiau. Beje, gimdziau klupedama, kas manau, turejo ir dideles itakos stumiant. Palyginus su stumimu gulint, klupint- 1000 kartu lengviau- jauti kaip pats kunas stumia. Reikia maziau jegu idet. Jeigu reiktu gimdyti dar karta- tikrai rinkciausi vandeny! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avelanr: 29 kovo 2013 - 22:39
Gal kas gimdete Kauno Krikscioniskuosiuose VANDENY ??

Pas kokia gydytoja reiketu geriau kreiptis kad priimtu gimdyma?

nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubai Visiems @ 2013 03 30, 10:10)
Gal kas gimdete Kauno Krikscioniskuosiuose VANDENY ??

Pas kokia gydytoja reiketu geriau kreiptis kad priimtu gimdyma?

nestuke.gif

pabandykit nueit i ju motinystes centra ir tiesiai paklaust, nes dabar neaisku, ar be Bangos kas nors ta daro. Gal reiktu i akusere kreiptis? g.gif Jos kartais lanksciau ziuri..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 30, 15:40)
pabandykit nueit i ju motinystes centra ir tiesiai paklaust, nes dabar neaisku, ar be Bangos kas nors ta daro. Gal reiktu i akusere kreiptis? g.gif Jos kartais lanksciau ziuri..

Gal kas Vilniuje ar Trakuose gimdė vandenyje, ar gal žinote ar priiminėje Santariškėse, Trakų ligoninėje vandenyje?
Atsakyti
labuka smile.gif
buvau pamirsus apie sita tema smile.gif prie 11 men as ir antraja namie baseine pagimdziau blush2.gif velgi ne lt, bet velse. kaip ir pirmaji karta, su dviem akuserem, ramiai, per 5 valandas, duju neprireike, viskas praejo sklandziai smile.gif nuostabi akimirka, kai pamatai isnyranti mazyli smile.gif dabar atliekamas baseinas palepej biggrin.gif turbut teks kieme vaikam pripusti, nes daugiau vaiku nebeplanuojam biggrin.gif
Atsakyti
As tai vandenyje negimdziau, bet atbuvau jame visa saremiu laikotarpi ax.gif Vanduo tikrai ne tik pagreitina visus procesus ir malsina skausma.. Todel labai issigandau, kai gyd. jau liepe lipt lauk ir gult i lova gimdymui blink.gif maniau nebepakelsiu skausmo, nes pries pat gimdyma pats smagumas. Bet nieko, atlaikem biggrin.gif (Zodziu, Kauno II Klinikine turi su vonia viena gimdykla, tai man ir pasiseke ja gauti) thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(Jazzmine @ 2013 08 28, 22:43)
As tai vandenyje negimdziau, bet atbuvau jame visa saremiu laikotarpi  ax.gif  Vanduo tikrai ne tik pagreitina visus procesus ir malsina skausma.. Todel labai issigandau, kai gyd. jau liepe lipt lauk ir gult i lova gimdymui  blink.gif maniau nebepakelsiu skausmo, nes pries pat gimdyma pats smagumas. Bet nieko, atlaikem  biggrin.gif (Zodziu, Kauno II Klinikine turi su vonia viena gimdykla, tai man ir pasiseke  ja gauti) thumbup.gif:

thumbup.gif Gal isaus ir tokia diena, kai leis vandenyje ir pagimdyti. rolleyes.gif
Atsakyti