Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

bet būna ir taip kad vanduo , atvirkščiai suletina visą gimdymo veiklą smile.gif
Atsakyti
Norejau gimdyti vandenyje, gimdziau Kauno II klinikinejo ligonineje, bet pagimdyti vandenyje nepavyko, nes pasidare labai karsta, eme darytis silpna, tad teko kiek pabuvus lipti i sausuma smile.gif nes vandens temperatura turi buti apie 37 laipsniu, o as tokiame vandenyje ir iprastom salygom niekada neisbuciau, vonios niekada nemegau, nors karstas dusas ar pirtis - super. Pries apsispresdama gimdyti vandenyje matyt neivertinau to fakto. Bet visgi nesigailiu, kad vonioje pagulejau - gimdymas prasidejo is vakaro, buvome namie, bet labai mazai miegojau, nuvaziavus i ligonine vonioje labai atsipalaidavau, pailsejau, jauciausi tiesiog puikiai, pajutau jegu antpludi nepaisant to, kad saremiai buvau jau labai stiprus. Ir gimdymo veikla suaktyvejo, pagreitejo thumbup.gif Tada islipau ir baigiau gimdyt ant stalo smile.gif
Busimu gimdymu metu nenoreciau butinai lipsiu i vonia, butu gerai, jei butu galimybe is vonios pereiti dusa, bet, kiek zinau, gimdyklose buna arba vonia, arba dusas sad.gif
Rekomenduoju isbandyti visoms - labai smagu, ypac jei isvargino skausmgi saremiai ir pritruko jegu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zvirbliukas @ 2008 03 08, 20:12)
Buvau paskaitoje apie gimdymą ir gydytojas labai skeptiškai atsiliepė apie gimdymą vandenyje...nes stumiant vaiką vis tiek yra dirginama storoji žarna ir kažkiek jos turinio gali patekti į vandenį, o kūdikis ir kakučiai nelabai derinasi smile.gif

Taigi vanduo pries pat gimdyma yra pakeiciamas - isleidziamas senas, vesenis ir pripilama naujo, svaraus ir dar siltesnio - 37 laipsniu temperaturos blink.gif

Yra skeptiku, bet yra ir daug salininku. Vienas profesorius sake - parodykit man sausumos gyvuna, kuris liptu i vandeni gimdyt g.gif Na ir kokia cia moksline teorija blink.gif Mes zmones, ne siaip paprasti gyvunai, naudojam masazus ir vandens proceduras, akupunktura, saviitaiga skausmui sumazinti, ko kiti sutvetrimai negaletu.
Kiti skeptikai raso, kad vaikas negali gimti vandeny - kaipgi cia is vandens i vandeni. Bet si teorija, kiek teko dometis, velgi nera moksliskai pagrista, vanduo siuo atveju tik perejimas is pilvuko i sausuma.
Papildyta:
QUOTE(Burbuliene @ 2008 03 08, 16:26)

Aisku, tai nera populiaru Lietuvoje, del to isgirde teiginy "gimdysiu vandenyje" - issigasta.

Zinoma, issigasta, nes Lietuvoje mazai gydytoju, turinciu tokios patirties smile.gif
Kai pernai gimdziau, domejaus, vienintele vieta, kur butu galima gimdyt vandenyje buvo Kauno II klinikine ligonine. Na zinoma Jurga priimineja gimdymus vandenyje, bet namuose, ne ligonineje, o cia jau yra kitu aspektu.
O uzsienyje gimdymai vandenyje itin populiarus, kai lankiau kursus, rodo filmus apie gimdymus vandenyje Belgijoje, Olandijoje, Skandinavijos salyse, Anglijoje. Ten gyvenancios musu lietuvaites dazniau gimdo sausumoje, nors joms visada siuloma gimdyt vandeny - atsisakiusios labai nustebina gydytojus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 11:03)
O uzsienyje gimdymai vandenyje itin populiarus, kai lankiau kursus, rodo filmus apie gimdymus vandenyje Belgijoje, Olandijoje, Skandinavijos salyse, Anglijoje. Ten gyvenancios musu lietuvaites dazniau gimdo sausumoje, nors joms visada siuloma gimdyt vandeny - atsisakiusios labai nustebina gydytojus smile.gif

Labas rytas

Galiu garantuoti dėl Švedijos, Norvegijos, Danijos, JK - nėra ten gimdymai vandeny "tokie populiarūs". Kaip galimybė pasirinkti - taip, tačiau dėl populiarumo - labai abejotinas teiginys.
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 11:03)
...Kai pernai gimdziau, domejaus, vienintele vieta, kur butu galima gimdyt vandenyje buvo Kauno II klinikine ligonine. ...

o VGN ? ir ten sėkmingai gimdo vandeny.
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2008 05 13, 11:37)
o VGN ? ir ten sėkmingai gimdo vandeny.

Na gal per pastaruosius metus kas nors pasikeite, bet praejusiais metais tikrai ne, ten leisdavo tik saremiu metu paguleti, o pries gimdymo pabaiga traukdavo lauk, ant stalo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 13 gegužės 2008 - 17:23
Man klausimas - AR BUTINA ISSISKUSTI TA VIETELE?

As zadu gimdyt vandeny (pirmo sulaukiau sausumoj). Pas mane gimda uzspaudusi kraujotaka, tai kojos ir net "ten" isvagota, kaip sakau "vedarais" issokusiu venu. Bijau ten skustis, baisu ibrezt.
Gal gimdant vandeny nebutinai nusiskust.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 05 23, 21:28)
Man klausimas - AR BUTINA ISSISKUSTI TA VIETELE?

As zadu gimdyt vandeny (pirmo sulaukiau sausumoj). Pas mane gimda uzspaudusi kraujotaka, tai kojos ir net "ten" isvagota, kaip sakau "vedarais" issokusiu venu. Bijau ten skustis, baisu ibrezt.
Gal gimdant vandeny nebutinai nusiskust....  g.gif

aplamai nebūtina ten išsiskust ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 05 23, 19:53)
aplamai nebūtina ten išsiskust ax.gif

Na, tiesa pasakius, as irgi tos nuomones. Su pirmuoju nesiskutau.
Bet va dabar gimdau uzsieni, kur tuos plaukelius akuseres laiko kazka "nehigienisko". Na bet turbut reikia perdem nepaisyt cia ju nuostatu ir daryt, kaip atrodo geriausia man, o ne jom! victory.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 05 24, 01:39)
Na, tiesa pasakius, as irgi tos nuomones. Su pirmuoju nesiskutau.
Bet va dabar gimdau uzsieni, kur tuos plaukelius akuseres laiko kazka "nehigienisko". Na bet turbut reikia perdem nepaisyt cia ju nuostatu ir daryt, kaip atrodo geriausia man, o ne jom!  victory.gif

o kur gimdai?
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 05 13, 11:20)
Labas rytas

Galiu garantuoti dėl Švedijos, Norvegijos, Danijos, JK - nėra ten gimdymai vandeny "tokie populiarūs". Kaip galimybė pasirinkti - taip, tačiau dėl populiarumo - labai abejotinas teiginys.

As irgi galiu garantuoti, kad mitas, jog Skandinavijoj labai populiaru gimdyti vandenyje. Kakodel lietuvaitems brukamos tokios klaidinancios zinios apie skandinaves- kad jos gimdo vandeny arba namuose, kad neskiepija vaiku ir t.t. Neteisybe.

Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 24, 10:36)
As irgi galiu garantuoti, kad mitas, jog Skandinavijoj labai populiaru gimdyti vandenyje. Kakodel lietuvaitems brukamos tokios klaidinancios zinios apie skandinaves- kad jos gimdo vandeny arba namuose, kad neskiepija vaiku ir t.t. Neteisybe.

Na, nežinau, galbūt tai mitas, kad lietuvėms brukamas mitas apie vandenyje gimdančias ir vaikų neskiepijančias skandinaves? biggrin.gif Nes man teko matyti tik amerikones arba belges arba lietuves arba ruses gimdančias vandenyje smile.gif Bet tai, kad skandinavės negimdo vandenyje dar nereiškia, kad negalima vandenyje gimdyti smile.gif

Aš savo du mažiukus vandenyje pagimdžiau, namuose, ne ligoninėje. Bet kažkaip nelaikau to gimdymu vandenyje. Nes visus sąrėmius ištvėriau sausumoje, tik pabaigoje į vandenį įlipau. O kai vaikeliai gimė, tai tą vandenį iš karto ir išleidom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 24 gegužės 2008 - 11:34
QUOTE(Raideles @ 2008 05 24, 12:31)
Bet tai, kad skandinavės negimdo vandenyje dar nereiškia, kad negalima vandenyje gimdyti smile.gif

To ir nesakiau. Nieko neturiu pries gimdyma vandenyje, nors manes tai netraukia. Tik kliuna, kad jei tema kazkiek "naturalistine", tai tuoj kisamos skandinaves. doh.gif Na, nei vandenyje, nei namuose gimdyti, nei maitinti iki mokyklos mados ten nera. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 24 gegužės 2008 - 14:34