Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

nesirinkciau sito budo...
Atsakyti
Buvau paskaitoje apie gimdymą ir gydytojas labai skeptiškai atsiliepė apie gimdymą vandenyje...nes stumiant vaiką vis tiek yra dirginama storoji žarna ir kažkiek jos turinio gali patekti į vandenį, o kūdikis ir kakučiai nelabai derinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirbliukas @ 2008 03 08, 20:12)
Buvau paskaitoje apie gimdymą ir gydytojas labai skeptiškai atsiliepė apie gimdymą vandenyje...nes stumiant vaiką vis tiek yra dirginama storoji žarna ir kažkiek jos turinio gali patekti į vandenį, o kūdikis ir kakučiai nelabai derinasi smile.gif

kai aš Amerikos ligoninėje apie tai klausiau, man paaiškino, kad ta "kakutį" lengva ištraukti

o aplamai - viskas priklauso nuo tuo, ką jauti gimdymo metu. Man pvz vanduo visyškai nepadėjo, ir dėl apsvaigimo ne veltui kalbama - pvz man nuo ilgo sedėjimo vandeny tikrai nekas būna. O kitiems tinka ir net gi thumbup.gif
Atsakyti
Aš savo antrą vaikutį pagimdžiau vandeny kauno krikščioniškuose GN.Man pasiūlė prieš pat pabaigą,pagalvojau kodėl gi ne,nes lankiau uoliai baseiną viso nėštumo metu.Šiaip tai ,kai pradėjo pykinti,tai vyro vis prašiau užsukt kraną,nes toks jausmas buvo,kad nuo vandens pykina.Pats stūmimas nžn.kaip ir nieko lengviau,nes pirmą vaiką gimdžiau įprastai,tai galiu lygint.Vyrui tai tikrai darbelio daug,nes turėjo mane laikyt,žmogus visas šlapias buvo.Šįkart tikrai gimdėm abu...Maloniausias jausmas,kai vaikiukas gražiai išplaukia ir paduoda į rankas laikyt...na,čia ,aišku, nieko naujo neparašiau,nes ir ant stalo gimdant padeda ant krūtinės,bet man laikyti rankose labiau patiko...Iš tikrųjų jei tektų gimdyt trečią rinkčiausi vėl įprastai ne vandeny
Papildyta:
QUOTE(lashelis @ 2008 03 11, 11:11)
Aš savo antrą vaikutį pagimdžiau vandeny kauno krikščioniškuose GN.Man pasiūlė prieš pat pabaigą,pagalvojau kodėl gi ne,nes lankiau uoliai baseiną viso nėštumo metu.Šiaip tai ,kai pradėjo pykinti,tai vyro vis prašiau užsukt kraną,nes toks jausmas buvo,kad nuo vandens pykina.Pats stūmimas nžn.kaip ir nieko lengviau,nes pirmą vaiką gimdžiau įprastai,tai galiu lygint.Vyrui tai tikrai darbelio daug,nes turėjo mane laikyt,žmogus visas šlapias buvo.Šįkart tikrai gimdėm abu...Maloniausias jausmas,kai vaikiukas gražiai išplaukia ir paduoda į rankas laikyt...na,čia ,aišku, nieko naujo neparašiau,nes ir ant stalo gimdant padeda ant krūtinės,bet man laikyti rankose labiau patiko...Iš tikrųjų jei tektų gimdyt trečią rinkčiausi vėl įprastai ne vandeny.O šiaip vandeny beveik neplyšau...

Atsakyti
As gimdysiu P.Mazylio klinikoj, pas gyd. Sutku.Ar jis priima gimdymus vandenyje?Gal kuri gimdet?Seip ydomu suzinot,kai vaziuosiu pas ji ultragarsui reikes paklaust smile.gif Bet noreciau zinot is anksto 4u.gif
Atsakyti
as labai norejau vandeny gimdyt, bet kazkaip persigalvojau ir gerai padariau, nes ir taip labai pykino, o vandeny turbut dar blogiau butu buve doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lashelis @ 2008 03 11, 11:13)
Aš savo antrą vaikutį pagimdžiau vandeny kauno krikščioniškuose GN.Man pasiūlė prieš pat pabaigą,pagalvojau kodėl gi ne,nes lankiau uoliai baseiną viso nėštumo metu.Šiaip tai ,kai pradėjo pykinti,tai vyro vis prašiau užsukt kraną,nes toks jausmas buvo,kad nuo vandens pykina.Pats stūmimas nžn.kaip ir nieko lengviau,nes pirmą vaiką gimdžiau įprastai,tai galiu lygint.Vyrui tai tikrai darbelio daug,nes turėjo mane laikyt,žmogus visas šlapias buvo.Šįkart tikrai gimdėm abu...Maloniausias jausmas,kai vaikiukas gražiai išplaukia ir paduoda į rankas laikyt...na,čia ,aišku, nieko naujo neparašiau,nes ir ant stalo gimdant padeda ant krūtinės,bet man laikyti rankose labiau patiko...Iš tikrųjų jei tektų gimdyt trečią rinkčiausi vėl įprastai ne vandeny

Man tik idomiausia, kokios ten tos gimdymo vonios, kur laikomos gimdyves kojos, kaip akusere priimineja vaika ir kaip nupjaunama bambagysle? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuliene @ 2008 03 17, 11:30)
Man tik idomiausia, kokios ten tos gimdymo vonios, kur laikomos gimdyves kojos, kaip akusere priimineja vaika ir kaip nupjaunama bambagysle?  g.gif

kkgn kaip mačiau, vonia yra mažoka tokia, džakuzi tipo g.gif tik turbūt vis gi be srovių mirksiukas.gif Kaip suprantu, ten galima gimdyt tik sedint smile.gif Nors iš tikrųjų įdomu. Man tik nepatiko, kad ji yra pačioje gimdykloje prie įejimo - kaškaip truksta privatumo g.gif
Atsakyti
Ar kas bandete, is gimdziusiu vandeny, pries tai MICROLAX - tiesiosios zarnos tirpala? Sako, kad gerai ir greitai (5-30min) laike isvalo vidurius.
Ar gal jus naudojot rusiska varianta - klizma?
Atsakyti
Noreciau atkreipti Jusu demesi i ta fakta, kad joks zinduolis gimdyti nelipa i vandeni. Net vandenyje gyvenantys zinduoliai (pvz.: ruoniai, juru liutai, udros, bebrai ir kt.) gimdyti islipa i kranta. Gal siame evoliucijos sprendime yra logikos?
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 04 15, 13:54)
Noreciau atkreipti Jusu demesi i ta fakta, kad joks zinduolis gimdyti nelipa i vandeni. Net vandenyje gyvenantys zinduoliai (pvz.: ruoniai, juru liutai, udros, bebrai ir kt.) gimdyti islipa i kranta. Gal siame evoliucijos sprendime yra logikos?

aišku kad yra, aš tą patį visada sakiau ir sakysiu, bet toks kurios nori ju neperkalbesi užsiciklina, lai taip ir gimdo kaip žūvys bile joms gerai tik, ir padeda cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 15 balandžio 2008 - 14:31
J
Gimdymas yra labai individualus dalykas, ir jeigu nestuke.gif yra savo stichija - labai miegsta ir daug laiko ten leidžia - gal ir tiktų vanduo. O šiaip vandeny gerai būt saremių metų, kai kurioms gimdvybems jis sumažina skausmą, bet svarbu būti giliai - iki spenelių maždaug. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 15 balandžio 2008 - 17:54