Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas vandenyje

QUOTE(Evah @ 2007 01 29, 13:16)
Hm.. kaip suprantu, tiek Vilniuj, tiek Kaune įmanomas gimdymas vandeny, bet kaip yra su Klaipėda?  g.gif
Kažko kyla abejonių, ar čia kas turi vonią.. bent sarėmiams sušvelnint.

Kai gimdžiau pirmą nieko nežinojau apie gimdyklą su vonią, kai antrą - prašiausi ten, bet sakė kad vyksta dezinfekcija, kai ten atsidūriau jau vonion niekas nebeleido verysad.gif . Bėje pradžioje buvau gimdykloje kurioje labai smirdėjo cigarečių dūmais unsure.gif , vyrui liepiau eiti išsiaiškinti kame reikalas. Tai suėjęs personalas tik pečiais traukė g.gif .Dėja tai dezinfekcijos gimdykloje su vonia nepagreitino unsure.gif
Atsakyti
As irgi noreciau gimdyti vandenyje, man tai atrodo taip naturalu, ir vaikiukui nebutu tokio didelio soko, o dar jei ir skausmai mazesni, ir plysimo tikimybe sumazeja, tai kodel nepabandyti? smile.gif Gal kuri esat gimde vandeny Kauno Krikščioniškuose gimdymo namuose? Pati esu is Marijampoles, bet manau, kad cia tikrai nieks neuzsiims gimdymu priiminejimais vandeny.
Atsakyti
Labai norėjau. Tačiau su dvyniais - kažkaip pabijojau, jei atvirai. Jei kada dar gandrelis užskris - būtinai stengsiuosi vandenyje. Jei ne visą procesą, tai bent prieš pat gimdymą.
Atsakyti
viena pazistama gimde vandeny.palygino stai taip...isivaizduok,kad issimaudei siltoje vonioje,koks jausmas? aptingsti ir nori prigult,o taves laukia pats didziausias darbas - stumti.na,cia tik jos zodziai.
budama uzsieny ziuredavau laida apie gimdyma,visos gimdydavo vandeny.ir palyginus viskas greit ivykdavo (na,nezinai kokia dali iskerpa).ir paciai dabar idomu pasidare su tuo gimdymu vandeny... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 19 birželio 2007 - 23:30
QUOTE(Evah @ 2007 01 29, 13:16)
Hm.. kaip suprantu, tiek Vilniuj, tiek Kaune įmanomas gimdymas vandeny, bet kaip yra su Klaipėda?  g.gif
Kažko kyla abejonių, ar čia kas turi vonią.. bent sarėmiams sušvelnint.

Per kursus pasakojo, kad iki remonto buvo dvivonios KLaipedos GN, o po remonto liko kazkodel tik viena doh.gif Jeigu labai i ja norisi, sake reikia paprasyti, nes labai nesiulo schmoll.gif Joje leidziapaguleti per saremiu, su dusu pilvely pamasazuoju, o gimdyti tik ant stalo, bet nebutinai gimdykloje. Esti palatu kur gimdai pacioje palatoje jeigu gimdymo eiga normali, tik atveza gimdymo stala ir tave perkelia ant jo, o po gimdymo vel i lovyte 4u.gif Per kursus patvirtino, kad taip buna net daznai, nes labai daug gimdyviu siemet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2007 06 19, 23:26)
1. isivaizduok,kad issimaudei siltoje vonioje,koks jausmas? aptingsti ir nori prigult,o taves laukia pats didziausias darbas - stumti
2. .ir palyginus viskas greit ivykdavo (na,nezinai kokia dali iskerpa).ir paciai dabar idomu pasidare su tuo gimdymu vandeny... ax.gif

Visus tris pagimdžiau vandeny...
1. Matyt, priklauso nuo organizmo. Man kai gimdymo veikla buvo labai stipri, ypač trečiu atveju (skatinta dėl pernešiojimo), tai apie jokį aptingimą nė minčių nebuvo. Tik tiek, kad be šilto vandens net tarp sąrėmių buvo baisus skausmas ir nebegalėjau atsipalaiduoti, o vandeny bent jau per tuos tarpus pailsėdavau.
O ir stūmimui jėgų nepritrūko,, reikėjo net prisilaikyti, kad neplyščiau.
2. Kas dėl laiko, tai viskas vyksta panašiai, kiek suprantu. Na, negaliu palyginti, ne vandeny negimdžiau. ax.gif
Tik nereikia į tą vandenį lipti nuo pirmo sąrėmio - tada gimdymo veikla gali kiek sulėtėti. Bet pradžioj man ir nesinorėjo vonios - tik vaikščioti.
Atsakyti
Atidarau nauja tema,bet gal jau tokia buvo?Sorry tada blush2.gif Esamos ir busimos mamytes,kurios gimdet vandenyje,papasakokit kaip sekesi.Nu zodziu viska viska 4u.gif
Atsakyti
sveika, Saule,
sveikinu su artėjančiu pasimatymu 4u.gif
aš tik trumpai - pati tupėjau vandeny beveik visą atsidarymą, bet paskui akušerė mane iškrapštė ir paliepė daryti visokius veiksmus, kad vaikiukas geriau leistųsi žemyn. Tai ir nebegrįžau vandenin. O ir nebenorėjau.
Nevisada norisi. Nors šiaip - vandenį labai myliu.
Nebūk labai tikra, kad tau norėsis.
Aš gimdžiau ne Lietuvoje, bet žinau, kad Lietuvoje dauguma didžiųjų miestų gimdymo namų turi vonias ir leidžia jose gulėti - bet iki tam tikro laiko. Gimdymui visgi visi nori "užkelti" moterį sau panosėn, paguldyti ant nugaros... Tai dažniausiai nemalonu, bet tenka...

Linkiu gero gimdymo ir geros vonios, jei į ją norėsis.
Apgalvok ir aptark su savo gydytoju - ar jis sutiks priimti gimdymą vandenyje(jaučiu, tokių vienetai), ar nepuls tave skatinti ir nuskausminti - nes tada irgi reiktų prifiksuoti tave prie registruojančių aparatų ir stebėti sąrėmius bei vaiko širdutę. Jei nori būt vandeny, turi nusiteikti natūraliam gimdymui...
Na bet tu turbūt viską pati žinai...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2008 03 03, 22:14)
sveika, Saule,
sveikinu su artėjančiu pasimatymu  4u.gif
aš tik trumpai - pati tupėjau vandeny beveik visą atsidarymą, bet paskui akušerė mane iškrapštė ir paliepė daryti visokius veiksmus, kad vaikiukas geriau leistųsi žemyn. Tai ir nebegrįžau vandenin. O ir nebenorėjau.
Nevisada norisi. Nors šiaip - vandenį labai myliu.
Nebūk labai tikra, kad tau norėsis.
Aš gimdžiau ne Lietuvoje, bet žinau, kad Lietuvoje dauguma didžiųjų miestų gimdymo namų turi vonias ir leidžia jose gulėti - bet iki tam tikro laiko. Gimdymui visgi visi nori "užkelti" moterį sau panosėn, paguldyti ant nugaros... Tai dažniausiai nemalonu, bet tenka...

Linkiu gero gimdymo ir geros vonios, jei į ją norėsis.
Apgalvok ir aptark su savo gydytoju - ar jis sutiks priimti gimdymą vandenyje(jaučiu, tokių vienetai), ar nepuls tave skatinti ir nuskausminti - nes tada irgi reiktų prifiksuoti tave prie registruojančių aparatų ir stebėti sąrėmius bei vaiko širdutę. Jei nori būt vandeny, turi nusiteikti natūraliam gimdymui...
Na bet tu turbūt viską pati žinai...

Dėkui uz zinute 4u.gif Tai dėl to as ir noriu pasirinkt gimdyma vandeny,nes noriu naturaliai gimdyt.Va,o kiek girdėjau tai yra lengviau gimdyt.Tik va nezinojau apie visus kitus niuansus (skatinimus ir t.t.).Reikes su gydytoju pasneket.Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 03 03, 21:50)
Dėkui uz zinute 4u.gif Tai dėl to as ir noriu pasirinkt gimdyma vandeny,nes noriu naturaliai gimdyt.Va,o kiek girdėjau tai yra lengviau gimdyt.Tik va nezinojau apie visus kitus niuansus (skatinimus ir t.t.).Reikes su gydytoju pasneket.Sėkmės mirksiukas.gif

labuka, tik reikės jieškot gydytoją, kuri sutiktų tavo gimdymus priimti blush2.gif Ir dar - nenusiteik per daug būtinai vandenyje - man pvz netiko schmoll.gif - net gi pakenkė vandens vonia, o kitiems padėda - svarbiausiai kad tu ir tavo akušerė-gydytoja mokėtumet įsiklausyti į tavo kuno kalba, tavo jausmus, tai ko būtent tau reikės būtent tada.

Šiaip tokia tema jau yra, nesupiksim ant moderatorės, jeigu ji jas sujungs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2008 03 03, 20:14)
Gimdymui visgi visi nori "užkelti" moterį sau panosėn, paguldyti ant nugaros... Tai dažniausiai nemalonu, bet tenka...

doh.gif Va šito tai ir nenorėčiau. Bet taikliai apibūdinai lotuliukas.gif
Atsakyti
Apie gimdyma vandenyje masciau dar tada, kai vaikas dar nebuvo planuojamas smile.gif Ir kai tai pasakydavau tom pazystamom, kurios jau gimde, kazkodel visos porindavo, kad LT nera pasirengusi tokiam gimdymui, kad buna daug komplikaciju, kai vaikas prigere vandens ir pan. O ce paskaicius visa temele, visu moteru tikrus potyrius - neradau nei vienos istorijos su neigiama pabaiga ax.gif
Aisku, tai nera populiaru Lietuvoje, del to isgirde teiginy "gimdysiu vandenyje" - issigasta. Mano vyras taip pat del to bukstauja, o as vistik linkusi gimdyti vandenyje, del to, kad turiu snagru gimdos kakleli (bei pacia vagina) paveldeta is motinos. Butent del to stangrumo, mano mama pirma vaika gimde cezariu. Antras tuo pat pasibvaigtu, jei ne protingoji akusere, kuri susiprotejo padeti praplesti vaiko gimimo takeli smile.gif Todel, manau, kad gimdydama vandenyje isvengsiu tiek cezario, tiek dirptinio kaklelio prapletimo.

Jau jau turime nauju gimdymo vandenyje istoriju? ax.gif
Atsakyti