Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Mumukas @ 2008 02 26, 23:12)
Sveika, dziugu, kad jus jau taisotes, tai suteikia vilties ir kitoms mamytems, kad viskas bus gerai, kaip jau anksciau rasiau, kad "didziosios problemytes" linkusios pasitraukti iki 4 metuku arba su paauglyste, tai atsitinka labai dideliam procentui zmogeliuku. cool.gif

Aciu, as irgi linkiu kitoms mamytems tiketis, kad isaugsit... Dar turiu metuku dukryte, kuriai lygiai tas pats kaip ir suneliui.Ji dar alergiskesne mano pienui buvo.As nei jokio produkto nedejau i burna, kur galejo buti pieno.O daresi taip pat nerami, spoguota.Menesio pradejo tustintis krauju.Nutraukiau maitinima.Netiko jokie misiniai.Pabandziau sojos pagrindu ir visos problemos pasibaige.Tik kai sunelis is darzelio parsinesdavo ligas iskart ir ji susirgdavo.Net ligoninej atsidurem del sunkaus plauciu uzdegimo.Zodziu, situacija lygiai tokia pati.Jai irgi BA. Dabar sedim visi trys namie ir stengemes kuo maziau kontaktuoti su serganciais, tai jau du menesiai jokiu problemu nebeturim.
Atsakyti
QUOTE(mamile @ 2008 02 27, 00:29)
Aciu, as irgi linkiu kitoms mamytems tiketis, kad isaugsit... Dar turiu metuku dukryte, kuriai lygiai tas pats kaip ir suneliui.Ji dar alergiskesne mano pienui buvo.As nei jokio produkto nedejau i burna, kur galejo buti pieno.O daresi taip pat nerami, spoguota.Menesio pradejo tustintis krauju.Nutraukiau maitinima.Netiko jokie misiniai.Pabandziau sojos pagrindu ir visos problemos pasibaige.Tik kai sunelis is darzelio parsinesdavo ligas iskart ir ji susirgdavo.Net ligoninej atsidurem  del sunkaus plauciu uzdegimo.Zodziu, situacija lygiai tokia pati.Jai irgi BA. Dabar sedim visi trys namie ir stengemes kuo maziau kontaktuoti su serganciais, tai jau du menesiai jokiu problemu nebeturim.

Deje, mano sesei irgi teko iseiti is darbo del dukterecios BA, tai jai jau beveik 18 tai vis dar islenda retokai, nors deka zoleliu nebera tokiu priepoliu kaip buvo, o stai kai gime sunenas, baiminosi ir del jo, taciau jam jau 6 o ligu turejes tik ant ranku pirstu suskaiciuosi. Atrodo cia jau kaip dievas duos.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 26 vasario 2008 - 23:07
QUOTE(Mumukas @ 2008 02 26, 21:46)
Lengvi berimai gali atsirasti ir del virskinimo sutrikimu ir del siaip kokiu problemeliu, jeigu berimas nera ryskus, tai gali buti ir tiesiog odeles problemele, gal tiesiog pasausejo odele, gal truputi alergizuoja nuo tam tikros drabuzeliu medziagos, spelioti galima iki begalybes, taciau tikroji netoleravimo alergija pasireiskia dideliais pazeistais raudonais plotais, taigi nemanau, kad tai jau netoleravimas kazko. Jei neramu galima kreiptis i alergologa ir nedaryti visos paletes, kuri kainuoja... O pasidaryti pvz. mums dare pagal tai ka mes valgome pastoviai ir pagal salygas, kuriose gyvename, geras alergologas issiklausines ir paskirs tik tuos meginelius, kuriuos reikia. O procedura paprasta uzlasina ant rankutes alergenu, su adatele siektiek iduria ir po 10-15 min. jei alergiska kam nors patikekit kokios bandos atsiranda, kaip uodo ikandimai. Taip galesi suzinoti kas neramina tavo vaikuti. 4u.gif

Alerginia berimai, manau, buna visokie. Dabar prisiminiau vasara labai pansu turejom, kai vaziavom i sanatorija, tai ten ir alergologe apziurejo, iskart pasake, kad alerginis, tik sunku pasakyti kam, nes lyg tai nieko naujo nevalgem, bet buvau pradejus duoti Lysi zuvu taukus vaikams, gal nuo jo g.gif taip su daktare ir nutarem smile.gif .
Ai, dar koks man jos klausimas pasirode labai keistas, paklause gal kokiom Aktyviom, ar Actimeliais daugiau pamaitinot? Labai nustebau, nes man sitie prodiktai visada asocijavosi alia prie sveikesniu ax.gif

Dariau tuos tyrimus sunui, bet jie man kaip loterija, tai gi tiek yra alergenu,o lasina tik 10 ar 20, jau ir nepamenu. Be to vienai gyd. vieni alergenai, atrodi aktualus, kitai - kiti doh.gif O dar ir amzius toks, net pati alergologe nesiule daryti, kol tokie mazi ir , aisku, atsizvelgus i musu bukle ir problemas.

O pas alergologa laik nuo laiko apsilankom.

Aciu uz info apie ta papilda 4u.gif
Manau, nieks per daug ir neduoda tu papildu ar dar ko, tiesiog dometis reikia viskuo, o ypac is pirmu lupu, kaip cia SM thumbup.gif Nes pries kazka duot, reikia labai atsirinkti informacijoj ir labai gerai, kad yra su kuo pasitarti. Aisku, tai taip pat nera garantas, kad pades, nes viskas gana individualu.

P.S. Pas mus svente lotuliukas.gif , Rugilei nuo vakar vakaro... is trecio karto... siandien... apie 23 val. pagaliau pavyko doh.gif lotuliukas.gif
Kazkaip jau ramiau tas procesas jai, 2 kart padare maziukus plastelinus, o 3-a paskutini normalia kosyte, na ir klausimas: ir kam ta geri laikyti? Tai gi neuzkieteja doh.gif !

mamile, oi kaip sunku buvo skaityti jusu istorija unsure.gif
Be galo dziugu, kad sunuciui gerin 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 27 vasario 2008 - 00:35
QUOTE(lavaza @ 2008 02 27, 02:32)
Alerginia berimai, manau, buna visokie. Dabar prisiminiau vasara labai pansu turejom, kai vaziavom i sanatorija, tai ten ir alergologe apziurejo, iskart pasake, kad alerginis, tik sunku pasakyti kam, nes lyg tai nieko naujo nevalgem, bet buvau pradejus duoti Lysi zuvu taukus vaikams, gal nuo jo  g.gif  taip su daktare ir nutarem  smile.gif .
Ai, dar koks man jos klausimas pasirode labai keistas, paklause gal kokiom Aktyviom, ar Actimeliais daugiau pamaitinot? Labai nustebau, nes man sitie prodiktai visada asocijavosi alia prie sveikesniu  ax.gif 

Dariau tuos tyrimus sunui, bet jie man kaip loterija, tai gi tiek yra alergenu,o lasina tik 10 ar 20, jau ir nepamenu. Be to vienai gyd. vieni alergenai, atrodi aktualus, kitai - kiti  doh.gif O dar ir amzius toks, net pati alergologe nesiule daryti, kol tokie mazi ir , aisku, atsizvelgus i musu bukle ir problemas.

O pas alergologa laik nuo laiko apsilankom.

Aciu uz info apie ta papilda  4u.gif
Manau, nieks per daug ir neduoda tu papildu ar dar ko, tiesiog dometis reikia viskuo, o ypac is pirmu lupu, kaip cia SM  thumbup.gif  Nes pries kazka duot, reikia labai atsirinkti informacijoj ir labai gerai, kad yra su kuo pasitarti. Aisku, tai taip pat nera garantas, kad pades, nes viskas gana individualu.

P.S. Pas mus svente  lotuliukas.gif , Rugilei nuo vakar vakaro... is trecio karto...  siandien... apie 23 val. pagaliau pavyko  doh.gif  lotuliukas.gif
Kazkaip jau ramiau tas procesas jai, 2 kart padare maziukus plastelinus, o 3-a paskutini normalia kosyte, na ir klausimas: ir kam ta geri laikyti? Tai gi neuzkieteja  doh.gif !

mamile, oi kaip sunku buvo skaityti jusu istorija  unsure.gif
Be galo dziugu, kad sunuciui gerin  4u.gif

Sveika,
Gali laisvai itarti zuvu taukus, mums alergologe kai buvo berimai iskart paklause ar geriam zuvies taukus, kai pasakiau, kad taip, mes juos geriam del akyciu, nes turim astigmatizma, tai liepe nebegerti, o kai dar pasakiau, kad Lysi, tai isvis nusijuoke, sake, kad mes ne pirmi, ten kaip supratau i tuos skoniklius deda kazko "neaiskaus".
Del aktimelio, tai nesu girdejusi, kad butu kazkas blogo,gal gydytoja turejo omenyje, kad ar ne per daug duodat, norejo paklausti kiek jo geriat? O apie alergenus, nezinau kaip jusu alergologe sprende, musu tai dare isklausiusi ka mazoji valgo daznai, t.y beveik kasdiena, nes sakykim maisto produktai kaip pvz. citrusiniai, kurie yra vieni is pavojingiausiu, tu ju neduodi vaikui istisai kasdiena, tai ju ir nedare, nes vaikui uzvalgius ju iskart isberia ir gali ir pati pastebeti, kad vaikas jiems alergiskas. Kas liecia aplinka mums dare pvz. dulkems, erkutei, nes namuose pas mus visur naturalus kilimai, tada dare medziams, nes gyvenam prie misko, gyvunam pvz. nedare, nes neturim nei mes nei artimi mums zmones, zodziu issiklausinejo smulkiai su kuom susiduriame, ne siaip gyvenime o kasdiena. O del informacijos, tai beabejo ji yra reikalinga, tik as suprantu, bent man taip buna, kad vieni siulo viena, kiti kita, tai visai galvele susimaiso, nebezinai ka ir rinktis, as tik del to... blink.gif

P.S sveikinu, su dukreles palengvejimu o is pradziu kietas buna butent del to, kad ji uzlaiko t.y jis yra senas, o naujas jau iseina "geras", jei neuzlaikytu manau butu tik "geras". blush2.gif

O man siandien laukia kruva darbu net bloga pagalvojus taip nieko nenoriu. happybday.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 27 vasario 2008 - 09:46
QUOTE(Mumukas @ 2008 02 21, 11:34)
Dar jums pasiulyciau, jeigu labai vargina kosuliai ir nera tamperaturos pasidaryti vibracini masaza, mums labai padeda 3-4 seansai ir kosulio nelieka, be to po ligu kaip man sake masaziste ne visi karkalai issivalo ir netgi gydytojas gali ju neisklausyti, nes jie buna pavieniai ir po kiek laiko truputi vaikas persals ir jie vel islys. Beje masazai nera ir brangus 1 seansas privaciai kainuoja nuo 10 iki 15 Lt (kprivaciuose kabinetuose brangiau).Bet efektas yra  thumbup.gif . Bukit sveiki ir aukit dideli. 4u.gif

klausykite, o kur jus randate masaziste? viena zinau Antakalnyje, bet ji i kitus rajonus nevaziuoja. Mes gyvename Justiniskese, gal kas galite rekomenduoti masaziste? Esame dare poliklinikoje, tai tikrai visom rankom uz, - labai padejo, tik kad skiria dabar juokinga kieki - 3 masazus po ligonines...
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 02 27, 12:19)
klausykite, o kur jus randate masaziste? viena zinau Antakalnyje, bet ji i kitus rajonus nevaziuoja. Mes gyvename Justiniskese, gal kas galite rekomenduoti masaziste? Esame dare poliklinikoje, tai tikrai visom rankom uz, - labai padejo, tik kad skiria dabar juokinga kieki - 3 masazus po ligonines...

Sveika,
Mes masazuotis vaziuojame pas masaziste i namus i karoliniskes, kai patys gyvename Pilaiteje, tai mums nera toli, be to ji jau masazuoja n metu, nes dar mane maziuke masazavo o man jau greit 30, taigi, patirtis savo daro 4u.gif mums uztenka 3-4 masazu ir thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 02 27, 11:32)
Sveika,
Mes masazuotis vaziuojame pas masaziste i namus i karoliniskes, kai patys gyvename Pilaiteje, tai mums nera toli, be to ji jau masazuoja n metu, nes dar mane maziuke masazavo o man jau greit 30, taigi, patirtis savo daro  4u.gif  mums uztenka 3-4 masazu ir  thumbup.gif

Ar galetumet bruksteleti i AZ kontaktus. Buciau be galo dekinga, mums Karoliniskes irgi kaiminysteje.

Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 02 27, 10:40)
Sveika,
Gali laisvai itarti zuvu taukus, mums alergologe kai buvo berimai iskart paklause ar geriam zuvies taukus, kai pasakiau, kad taip, mes juos geriam del akyciu, nes turim astigmatizma, tai liepe nebegerti, o kai dar pasakiau, kad Lysi, tai isvis nusijuoke, sake, kad mes ne pirmi, ten kaip supratau i tuos skoniklius deda kazko "neaiskaus".
Del aktimelio, tai nesu girdejusi, kad butu kazkas blogo,gal gydytoja turejo omenyje, kad ar ne per daug duodat, norejo paklausti kiek jo geriat? O apie alergenus, nezinau kaip jusu alergologe sprende, musu tai dare isklausiusi ka mazoji valgo daznai, t.y beveik kasdiena, nes sakykim maisto produktai kaip pvz. citrusiniai, kurie yra vieni is pavojingiausiu, tu ju neduodi vaikui istisai kasdiena, tai ju ir nedare, nes vaikui uzvalgius ju iskart isberia ir gali ir pati pastebeti, kad vaikas jiems alergiskas. Kas liecia aplinka mums dare pvz. dulkems, erkutei, nes namuose pas mus visur naturalus kilimai, tada dare medziams, nes gyvenam prie misko, gyvunam pvz. nedare, nes neturim nei mes nei artimi mums zmones, zodziu issiklausinejo smulkiai su kuom susiduriame, ne siaip gyvenime o kasdiena. O del informacijos, tai beabejo ji yra reikalinga, tik as suprantu, bent man taip buna, kad vieni siulo viena, kiti kita, tai visai galvele susimaiso, nebezinai ka ir rinktis, as tik del to... blink.gif

P.S sveikinu, su dukreles palengvejimu o is pradziu kietas buna butent del to, kad ji uzlaiko t.y jis yra senas, o naujas jau iseina "geras", jei neuzlaikytu manau butu tik "geras". blush2.gif

O man siandien laukia kruva darbu net bloga pagalvojus taip nieko nenoriu.  happybday.gif

manyciau mes lavazai nerenkam vaistu,kas ka vartoja tas ir siulo kaip informacija,jos teise rinktis.visos mes atsirinke savo,kas tiko mum tai nereiskia kad tiks jai.atsirinks,pasitars su gydytoja .norejau pasakyt del jogurto kapsuliu,prie antibiotiko jau geriau linex arba vega,taip gydytojai rekomenduoja ne as. smile.gif P.S.SU GIMTADIENIU.
Atsakyti
QUOTE(ruuda @ 2008 02 27, 12:50)
manyciau mes lavazai nerenkam vaistu,kas ka vartoja tas ir siulo kaip informacija,jos teise rinktis.visos mes atsirinke savo,kas tiko mum tai nereiskia kad tiks jai.atsirinks,pasitars su gydytoja .norejau pasakyt del jogurto kapsuliu,prie antibiotiko jau geriau linex arba vega,taip gydytojai rekomenduoja ne as. smile.gif P.S.SU GIMTADIENIU.

Aciu uz sveikinimus aciuks.gif , pritariu tavo nuomonei absoliuciai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 02 26, 22:25)
Daug ir mes visokiu tyrimu esam padare ir bendra alergija IgE ar kap tas rodiklis vadinasi ax.gif  kazkiek padidejas, turim, turim mes polinki  unsure.gif

O tai kas yra tas bifidus?  Bakterijos + dar kazkas, cia virskinimui reguliuoti? Vaistinese parduoda?

sveikute,taip tik vaistinese,sudeti atsiunte maciau,tu pasiziurek pati,as tai visad susirenku kuo daugiau informacijos ir pasitariu su keliais medikais,atsirinksi,viskas bus gerai. bigsmile.gif tiesa:sveikinu su palengvejimu,saunuoliai.mano mazylis suslogaves,tai si kart issisukom be dusimu,jau antra kart duodu bakteriju zarnynui,ir praeina nekomplikuotai.taip sunku kai vaikas dusta,bet ta liga turbut is manes paveldejo.man tai 15 metu islindo ta bjauri liga.ka padarysi,gal butu anksciau suziureta butu kitaip,kiti laikai tada buvo.sekmes jum,nesirkit .arteja vasara bus lengviau ir smagiau vacation4.gif
Atsakyti
Skubu pasidalinti naujienomis, skambino mano drauge cia pries 2 sav. jos mazei (1m.), nustate BA israse salbutamolio pypkes, singulaira gerti 3 men. tipo kolkas, bet jei bloges reikes hormoniniu vaistuku. Moteriske verkia, gaila pasidare, patariau nueik pas kita pulmonologe, paziuresim ka ji sakys, tik nepasakok, kad jau buvai pas viena. Zodziu nuejo, pareikalavo kaip patariau tyrimu ir ka, siandien skambina gavo rezultatus, neigiama nera BA. Patenkinta iki ausu, dabar itaria kad alergiska katinukui, kuri neseniai isigijo, kai pradejo normaliai blaiviai mastyti, nebedepresuot, kazkaip susiejo, kad pradejo maze sirgaliot apie ta laika, kai katinukas atsirado ju namuose, zada rytoj eiti pas alergologe jau uzsirase, paziuresim. Bet darosi pikta po tokios istorijos kiek dar vaikeliu tokiu vaiksto su "pypkem" ir bloga diagnoze? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2008 02 27, 09:40)
Sveika,
1. ....Lysi, tai isvis nusijuoke, sake, kad mes ne pirmi, ten kaip supratau i tuos skoniklius deda kazko "neaiskaus".

2. O man siandien laukia kruva darbu net bloga pagalvojus taip nieko nenoriu.  happybday.gif

1. Nezinau kokie ten gali buti skonikliai, man atrodo, kad ju jau tikrai cia nerasi lotuliukas.gif , nes tokios bjaurybes dar neteko ragaut schmoll.gif Kai pati paragavau puse arbat.saukstelio, tai dar puse dienos atsirugdavo zuvu taukais wacko.gif O dukrai kartais net sukeldavo vemimo refleksa ir pasikartydavo. Daugiau tokio gerio nei uz ka nepirksiu schmoll.gif
Cia apie Lysi zuvu taukus butent VAIKAMS blink.gif

2. Sveikinimai 4u.gif

QUOTE(ruuda @ 2008 02 27, 10:50)
manyciau mes lavazai nerenkam vaistu,kas ka vartoja tas ir siulo kaip informacija,jos teise rinktis.visos mes atsirinke savo,kas tiko mum tai nereiskia kad tiks jai.atsirinks,pasitars su gydytoja .norejau pasakyt del jogurto kapsuliu,prie antibiotiko jau geriau linex arba vega,taip gydytojai rekomenduoja ne as. smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ir did.aciu uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 27 vasario 2008 - 11:49