Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(kedute @ 2008 01 16, 19:13)
ar taip iseina kad kazkuri neteisi? ar gali buti kad kiekvienam rajone skirtingos taisykles tokiam reikalui?
busiu dekinga uz atsakyma

taip kiekviena savivaldybė turi savo tvarką. Pvz Plungės savivaldybėj už darželį kompensuojama tik neįgaliems vaikams, t. y. liaudiškai tariant jei turit oficialų invalidumą senoviškai.
Atsakyti
QUOTE(ScarleTa @ 2008 01 13, 22:05)
Sveikos.
Man kilo vienas klausimukas. Tarkim kaip turi atrodyti oficiali bronchinės astmos diagnozė? Mes jau metus laiko lankomės pas alergologę, naudojam inhaliatorius, Singulairą, esam alergiškos namų dulkių erkutėms, šuniui. (Darėmės išsamų tyr.)
Kažin ar mums sanatorija priklausytų. Vat ir dabar visai neseniai buvom pas alergologę (Šį antrad.) ir ji davė atsakymą mūsų gyd. parvežti, tai rašo - vidutinio sunkumo astma.. Ar kažkas panašaus. man čia kažkoks tamsus miškas tuose popieriuose. O gal vis dar negaliu patikėt, kad dukrytė tikrai astminukė.  verysad.gif

Mums kątik diegnozavo šią ligą ir ligoninėje gyd sakė, kad nemokamas sanatorinis gydymas priklauso kas metai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina599: 18 sausio 2008 - 19:52
QUOTE(kristina599 @ 2008 01 18, 20:52)
Mums kątik diegnozavo šią ligą ir ligoninėje gyd sakė, kad nemokamas sanatorinis gydymas priklauso kas metai

Yra vienas bet, tik nuo triju metu.Taip man paaiskino musu gydytoja, kai uzklausiu ar negalim i sanatorija, nes mums tik desimt menesiu.
Atsakyti
QUOTE(mamile @ 2008 01 18, 21:09)
Yra vienas bet,  tik nuo triju metu.Taip man paaiskino musu gydytoja, kai uzklausiu ar negalim i sanatorija, nes mums tik desimt menesiu.

O mums metai ir keturi mėnesiai g.gif
Atsakyti
Žinot, mamos, ar nevertėtų dėl tų sanatorijų pasiteirauti ligonių kasose? Aš šitoje temoje esu rašiusi apie tai, kaip gauti siuntimą į sanatoriją. Bet dėl amžiaus ribos neteko girdėti. Nelabai pasitikiu pediatrais, nes jie nenori pasakoti ir siūlyti tų siuntimų į sanatorijas...esu tai patyrusi... Tik tuomet kai paskambinau į ligonių kasas, sužinojau visą tiesą, kad mūsų gydymo įstaiga turi lėšų ir PRIVALO duoti siuntimą į sanatoriją kai vaikutis turi BA diagnozę.
Atsakyti
Labas vakaras,

mano vyrui nustatyta ši liga prieš porą metų. Tada tai sukėlė mums šoką!!! Gal labiau man buvo šokas: kas, iš kur, kodėl??? Bet yra kaip yra. Mes išsiaiškinom, kad jis turėjo ją, bet tiesiog to nežinojo.. Sloguodavo, kosėdavo ir tiek... kol liga neužklupo visu smarkumu...
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 01 17, 09:21)
Mokestis už darželį yra mažinamas 50 proc., jei vaikas serga vidutinio sunkumo bronchine astma :

4. Užmokestis už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų, jeigu:
4.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, apribotos tėvystės ar motinystės teisės, dingęs be žinios, atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, tėvai išsiskyrę, vaiką augina vienišas tėvas ar vieniša motina);
4.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų;
4.3. tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
4.4. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje;
4.5. vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį;
4.6. vaikui nustatytas žymus kalbos neišsivystymas, mikčiojimas, jis serga vidutinio sunkumo bronchine astma, alerginiu atopiniu dermatitu, gyvena su šeimos nariais, sergančiais tuberkulioze ar apsikrėtusiais tuberkulioze, kuriai būdinga hipererginė tuberkulino reakcija.

Kaune tikrai galioja šitas įstatymas, bet nežinau, kaip yra kitose apskrityse  unsure.gif

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2008 01 20, 10:03)

kiekvienoj savivaldybėj sava tvarka mirksiukas.gif vietos švietimo skyriuj reikia teirautis 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, g.gif pasidarem misriu alergenu tyrima. Didziausias atsakyme nurodytas skaicius 13, tai ar cia daug ar nedaug kaip jus manot(ten parasyta labai zema), bet man idomu pagal jus, ar cia didele alergija ar maza?
Papildyta:
QUOTE(bandele @ 2007 01 18, 14:44)
labuka visoms. Turiu klausimuka, mano mergytei dar prie astmos pripaise ir alergine sloga, israse klaritino tableciu. Jas pradejus gert atsirado sloga. Kazin cia sutapimas ar taip turi but?  g.gif

Mes taip pat pradejom gerti sitas tabletes ir atsirado sloga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudakis @ 2008 01 23, 20:54)
Mes taip pat pradejom gerti sitas tabletes ir atsirado sloga g.gif

blink.gif tikrai taip gali būti?
Atsakyti
O mes pradejome vartoti homeopatinius zirniukus. Nesu tokia naivuole, kad galvociau, jog viskas is karto bus geriau. Bet pagalvojau, kad verta isbandyti visus metodus. Dabar naudosime 2 rusiu zirniukus 3 menesius, po to - dar 3. Ziuresiu, ar po 6 menesiu turesiu kokius nors kad ir menkai apciuopiamus rezultatus. Ir dar tikrai labai padeda sportas, ir gana intensyvus.
Atsakyti
QUOTE(kristina599 @ 2008 01 18, 19:52)

Tamstos maciau maziukas vaikiukas, kaip jam diagnozavo, kuo pasireiske g.gif
QUOTE(mamile @ 2008 01 18, 20:09)
Yra vienas bet,  tik nuo triju metu.Taip man paaiskino musu gydytoja, kai uzklausiu ar negalim i sanatorija, nes mums tik desimt menesiu.

To paties norejau paklausti g.gif
Mano berniukas veik dvieju metu irgi pastoviai serga bronchitu, plauciu uzdegimu.

QUOTE(elvyrce @ 2008 01 24, 16:29)
O mes pradejome vartoti homeopatinius zirniukus. Nesu tokia naivuole, kad galvociau, jog viskas is karto bus geriau. Bet pagalvojau, kad verta isbandyti visus metodus. Dabar naudosime 2 rusiu zirniukus 3 menesius, po to - dar 3. Ziuresiu, ar po 6 menesiu turesiu kokius nors kad ir menkai apciuopiamus rezultatus. Ir dar tikrai labai padeda sportas, ir gana intensyvus.

Gal gali pasakyti kokius ir pas ka buvote, kokiam mieste. Kaip kitus vaistus, kaip derinate g.gif
Atsakyti