Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(lavaza @ 2008 01 11, 17:15)
Agatas1  mirksiukas.gif , truputi ne i BA tema, o del mikoplazmos daret tyrimus?

Prieš gaunant diagnozę BA sūnui mikoplazmų tyrimas buvo neigiamas, o BA rodė plaučių nuotrauka ir kraujo tyrimas. Po dažnų dukters bronchitų irgi tyrė dėl BA, bet mikoplazmų tyrimas buvo teigiamas, bet po metų vis tiek mums užrašė lengvą BA formą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatas1 @ 2008 01 11, 17:41)
Prieš gaunant diagnozę BA sūnui mikoplazmų tyrimas buvo neigiamas, o BA rodė plaučių nuotrauka ir kraujo tyrimas. Po dažnų dukters bronchitų irgi tyrė dėl BA, bet mikoplazmų tyrimas buvo teigiamas, bet po metų vis tiek mums užrašė lengvą BA formą  verysad.gif

BA parodo plauciu nuotrauka bigsmile.gif ? o koks kraujo tyrimas parodo BA g.gif ? Gal kraujo tyrimas bendram alerginiam fonui, t.y. IgE rodiklis, eozinofilu kiekis ax.gif ?

O tai mikoplazmas gydet antibiotikais? Ar ilgai geret? Neitarineji vel pasikartojancios mikoplazmos del kosuliuku ax.gif ?

Mums irasyta nepatvirtinta BA, bet kazkokiu ypatingu, specifiniu tyrimu del BA nedare g.gif Buvo atsizvelgta i sirgtas ligas ir kraujo tyrimas, del padidejusio bendro alerginio fono.
Atsakyti

Papildyta:
QUOTE(lavaza @ 2008 01 11, 21:01)
BA parodo plauciu nuotrauka  bigsmile.gif ? o koks kraujo tyrimas parodo BA  g.gif ? Gal kraujo tyrimas bendram alerginiam fonui, t.y. IgE rodiklis, eozinofilu kiekis  ax.gif ?

O tai mikoplazmas gydet antibiotikais? Ar ilgai geret? Neitarineji vel pasikartojancios mikoplazmos del kosuliuku  ax.gif ?

Mums irasyta nepatvirtinta BA, bet kazkokiu ypatingu, specifiniu tyrimu del BA nedare  g.gif  Buvo atsizvelgta i sirgtas ligas ir kraujo tyrimas, del padidejusio bendro alerginio fono.

Iš plaučių nuotraukos, atseit, matė kažkokius ten išsiplėtimus ir pakitimus, kurie būdingi BA.Taip, kraujo tyrimas bendram alerginiam fonui. tų skaičiukų nebeprisimenu, nes daugiau nieks ir nebekartojo...dėl sūnaus aš tikiu, nes mano močiutė ir jos mama sirgo BA, taip kad niekur nepabėgsim verysad.gif

Dėl mikoplazmų gėrėm antibiotikus sumamed ir klacid (jei nepainioju).Dėl tyrimų mums apskritai sudėtinga, nes daugelio tyrimų išvis nedaro, reikia važiuot į Panevėžį, tai dažnai, jei pati nereikalauji, tai išvis neskiria...dėl pasikartojimų, tai pernai dar kartą dukrytei skyrė sumamed, kai paklausiau, ar nereiktų pakartot tyrimo, tai sakė, kam, juk vaistus sugersit. Labai nervinausi, kai sirgom ištisai,o gydytojų požiūris toks "šiaip sau". Dukros diagnoze nelabai tikiu, geria singuliarą, hormonų nekvėpuoja. Serga tikrai mažiau, gal išaugs... sūnus kvėpuoja ir hormonus, kas trys mėnesiai važiuojam konsultuotis pas pulmonologus, bandėm nutraukt vaistus, bet pati matau, kad vėl reikia grįžti prie hormonų verysad.gif nemoku aš gydyt kokiais liaudiškais ar kitais netradiciniais metodais... blush2.gif patikėjau, kad padėjo sugertas ribomunil kursas,o gal taip sutapo, bet nuo rugsėjo dar tik antrą kartą tenka imt biuletenį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatas1: 12 sausio 2008 - 10:20
Sveikos.
Man kilo vienas klausimukas. Tarkim kaip turi atrodyti oficiali bronchinės astmos diagnozė? Mes jau metus laiko lankomės pas alergologę, naudojam inhaliatorius, Singulairą, esam alergiškos namų dulkių erkutėms, šuniui. (Darėmės išsamų tyr.)
Kažin ar mums sanatorija priklausytų. Vat ir dabar visai neseniai buvom pas alergologę (Šį antrad.) ir ji davė atsakymą mūsų gyd. parvežti, tai rašo - vidutinio sunkumo astma.. Ar kažkas panašaus. man čia kažkoks tamsus miškas tuose popieriuose. O gal vis dar negaliu patikėt, kad dukrytė tikrai astminukė. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.Mes irgi turim bedu, kuriu net nesitikejau, todel dabar pradededu rinkti informacija.Sakykt kaip nustato astma trimeciui.Maniskis pradejo rudeni eiti i darzeli ir prasidejo ligos.Per du men du plauciu uzdegimai ir dar pakarciavimai visokie.Zodziu, issiunte pas pulmonologa.Pulmonologas paklause, paziurejo nuotrauka ir paskyre singuliar ir luivak gerti.Bet bronchines astmos nepripaise.Jeigu dar karta sirgs, tai tada vel atvaziuoti.Kolkas vaistai nekompensuojami.Bet maniskis yra labai alergiskas erkutems, ketvirta klase.Vasara darem kraujo tyrimus ir nustate.Mazas buvo alergiskas pienui, net mano.Maitinau pusantru metu, o jam zarnynos isopejo.Kaip suprantu astma ir alergija susija labai.Taigi man kila itarimas, kad jam visgi yra astma, nes kas kokia trecia naktis taip sausai kosti, kad baisu.Vos nedusta.Ir dar skundziasi kad skauda galva.Astmos puslapi perskaiciau, kad tai veinas is pozymiu.Sakykit mamytes ar yra koks tyrymas, kur aisku astma ar ne.
O mano mazajai veinuolika menesiu, ji irgi per kaledas sirgo plauciu uzdegimu.Vezem irgi pas pulmonologa, tai iskart bronchine astma.Geria singuliara ir kviepuoja ventolini.Nes pries tai tris menesius sirguliavo, sloga tris menesius buvo, keturi antibiotiku kursai isgert nu baisu zodziu.Nusivezem vel su peprasidedanciu plauciu uzdegimu, tai vel skyre antibiotikus.Dabar kaip ir viskas gerai, bet net bijau garsiai pasakyti, kad neprisisnekeciau...Mergyte irgi alergiska pienui. Bet ar jai tikrai astma, tai net nezinau, nes kai praejo tie uzdegimai, tai nei dusta nei sukosti.Ar neapsidraude gydytoja, delto, kad tokia mazute.Ar yra koks tyrimas konkreciai pasakantis sia diagnoze.Aciu mamytes jeigu pasidalinsit savo nuomone.
Atsakyti
Tai va, kad dabar vaikui susirgus pats turi pusiau daktaras būt. pats klausti, knistis, nes gydytojai nelabai varginasi paaiškinti kas ir kaip. Man labai konkrečiai pasakė-daug informacijos rasit internete. Taip, radau, bet nuo tos informacijos nei kiek ne geriau. O pirmą kartą kai pas pulmonologę nuėjom, kaip šlapiu maišu trenkta-išklausiau, galva palinksėjau, dabar jau tvirtesnė jaučiuosi. Dėl specifinių tyrimų mažiukams- ko gero tokių nėra, diagnozė nustatoma iš anamnzės, na o jeigu dar yra alergija-tai diagnozė labai lengvai išrašoma. Didesniems, kai jau sugeba sąmoningai'išpūsti", matuojamas plaučių tūris(kažkas panašaus). Nors maniškei, nors jau 7, nieks tokio nesiūlė. Balandį einam pas pulmonologę, reiks prašyti. Dėl tų diagnozių aš absoliučiai nesuprantu. Na, pvz, mano didesnei buvo obstrukcinis bronchitas, bet tik 1 kartą, nesikartojantis, parašė-vid. sunkumo asma, kvėpuoja, Flixotidą 50, Singulair. O mažiukui, su kuriuo nuo metukų vargstam su sunkiais naktiniais kosuliais, žiemą kas mės\nesį antibiotikus gerdavom, 3 kart plaučių uždegimu sirgom, vis dar rašo- lengvos formos. Nors mano akim, mažiukas daug sunkiau serga, jam ir hormonai kaip tai nestebuklingai padeda, vis kartojasi, nors ir dvigubai stipresnius kvėpuojam. Tiesiog gydytojai per daug nesigilina, iš lempos kartais rašo.
Atsakyti
O salbotamolis cia is silpnesniu? g.gif Kaip vadinasi tas hormoninis kur kvepuojat? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudakis @ 2008 01 15, 09:25)
O salbotamolis cia is silpnesniu? g.gif Kaip vadinasi tas hormoninis kur kvepuojat? verysad.gif

Salbutamolis- bronchus plečiantis preparatas. Mes kvėpuojam flixotide, kuris priklauso kortikosteroidų grupės vaistams.
Atsakyti
Mes irgi kvėpuojam "Flixotidą".
Atsakyti
Sveikos mamytes, visos temeles neskaiciau, bet noriu jusu paklausti........
mano drauges dukrele serga sia liga ........
mano mama dirba vaiku darzelyje, ji sako kad sergantys bronhine astma vaikai darzeli lanko nemokamai
o mano drauge veda dukrele i darzeli ir moka visa kaina, to darzelio direktore sako kad reikia moketi nors ir su tokia liga? g.gif
ar taip iseina kad kazkuri neteisi? ar gali buti kad kiekvienam rajone skirtingos taisykles tokiam reikalui?
busiu dekinga uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2007 12 18, 10:47)
Sveikutės 4u.gif , nepykit kad lendu į jūsų temą, bet paskaičius pamačiau kad jūs čia apsišvietusios šia tema, gal galit man patarti, nebežinau ką daryt... g.gif maniškei jau 2 mėn. nepraeina naktinis kosulys, lyg ir nedūsta, bet kosina iki pykinimo, mūsų gyd. nieko plaučiuose negirdi, tyrimų jokių nedaro, tik paklausė ar nealergiška kam. Na iki šiol tai nebuvo alergiška, bet ką gali žinot, gal kas sualergizavo? ir nieko nesiūlo daryt... Ar tai negali būt astmos požymiai? Beje prieš 2 mėn. sirgo plaučių uždegimu... Ačiū jei kas pasidalinsit patirtim, tikiuosi į šią temą nereiks dažniau užsukt... O jūs sveikit  4u.gif

sveika, mums buvo panasiai, nuvedziau pas pulmonologus, pasidarem issamius tyrimus, nustate astma lengvos formos, geria, singulair, salbutamoli inhaliuojame, reikalai pasitvarke, bet dabar viusas kazkoks uzpules, tai vel truputi pablogejo
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2008 01 16, 20:13)
Sveikos mamytes, visos temeles neskaiciau, bet noriu jusu paklausti........
mano drauges dukrele serga sia liga ........
mano mama dirba vaiku darzelyje, ji sako kad sergantys bronhine astma vaikai darzeli lanko nemokamai
o mano drauge veda dukrele i darzeli ir moka visa kaina, to darzelio direktore sako kad reikia moketi nors ir su tokia liga? g.gif
ar taip iseina kad kazkuri neteisi? ar gali buti kad kiekvienam rajone skirtingos taisykles tokiam reikalui?
busiu dekinga uz atsakyma

Mokestis už darželį yra mažinamas 50 proc., jei vaikas serga vidutinio sunkumo bronchine astma :

4. Užmokestis už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų, jeigu:
4.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, apribotos tėvystės ar motinystės teisės, dingęs be žinios, atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, tėvai išsiskyrę, vaiką augina vienišas tėvas ar vieniša motina);
4.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų;
4.3. tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
4.4. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje;
4.5. vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį;
4.6. vaikui nustatytas žymus kalbos neišsivystymas, mikčiojimas, jis serga vidutinio sunkumo bronchine astma, alerginiu atopiniu dermatitu, gyvena su šeimos nariais, sergančiais tuberkulioze ar apsikrėtusiais tuberkulioze, kuriai būdinga hipererginė tuberkulino reakcija.

Kaune tikrai galioja šitas įstatymas, bet nežinau, kaip yra kitose apskrityse unsure.gif
Atsakyti