QUOTE(igveta @ 2007 11 30, 14:39)
Apie organizmo valymo budus noreciau suzinoti ir as, gal ka placiau galit parasyti is patirties.
oi, mergaitės, kad aš nieko naujo Jums nepasakysiu, man atrodo. Manau, kiekviena viską žinome
Pirmiausia - mityba. Kai pajuntu, kad maniškė kosti po truputuką ir sloga jai beprasidedanti su čiauduliais - mes sėdame "ant dietos" (kaip rašiau anksčiau, mūsų atveju priepuoliai prasidėdavo iš lėto, jie nebūdavo staigūs). Na, tai nėra lengva. Nors ji jau pakankamai didelė mergaitė, bet vistiek vaikas... Ir jai mano noras visą dieną nieko nevalgyti atrodo per daug sudėtingai įvykdomas... Nevalgome nieko arba valgome tik vaisius ir daržovės bei geriame daug vandens. Na, vandens mes apskritai geriame pakankamai daug kiekvieną dieną.
Tiesa, kartais po kelias dienas nebevalgome visai jokios mėsos - maniškė tiesiog negali be jos gyventi...
Šiaip vis neprisiruošiu padaryti jai kraujo tyrimą dėl alergijos maistui. Vis galvoju, gal jai tiesiog netinka koks nors vienas maisto produktas, kurį pašalinus iš valgiaraščio susitvarkytų visos bėdos... Bet kadangi kažkaip laikomės sveikos, tai ir neatsiranda laiko... Uch, apsileidimas.
Kas liečia kirminus, tai skaičiau, kad jie labai nemėgsta moliūgų sėklų. Tai vis perku jas ir gliaudome - patinka jos dukrai.
O profilaktiškai nuo helmintų aš jai duodu natūralius maisto papildus (pernai sunaudojome visą programą pirmą kartą, kai "užsikabinau" už šitos versijos). Šiemet žadu vėl pakartoti. Nerašysiu čia, kokie tie papildai, nes nenoriu užsiimti "reklama" ir sulaukti nepasitenkinimo iš tam nepritariančių mamyčių. Pasakysiu tik, kad ir pati esu iš tų, kur viską tikrina dešimt kartų, o po to naudoja
Ir visgi nusprendžiau, kad augaliniai papildai tikrai nepadarys tokios žalos, kokią daro Vermox'as ir kiti vaistai.
Nežinau, ar turėjome mes tų "padariukų" ar ne, bet programos metu mergaitė tuštinosi dažnai ir lengvai, organizmas tikrai valėsi.
Papildyta:
QUOTE(amama @ 2007 11 29, 16:45)
Dar toks klausimukas iskilo, del kambariu drekinimo, is pat pradziu (kai prasidejo problemos del BA) prisiskaiciau, kad kuo daugiau drekinti sildymo sezono metu, bet paskui atradau ir nuomoniu, kad tas drekinimas nera gerai...kaip mamytes darote jus?
va čia ir aš neturiu tvirtos nuomonės, nes kaip ir Tu minėjai (tikiuosi galiu taip kreiptis
) - nuomonių begalė ir įvairių. Tikriausiai kiekviena turime išbandyti ir nuspręsti individualiai, kas tinka mūsų vaikams.
Tarkim, maniškei tikrai netinka drėgmė. Kaime pas senelius, kur drėgniau nei namuose, ji nuėjusi vonion praustis visada čiaudi. Anksčiau būdavo ir namie - tik nueis į vonią ir jau girdžiu čiaudulių tiradą... Ir kai oras lauke lietingas ir drėgnas ji jausdavosi blogiau.
Dar man įdomu tai, kad visi astmininkams rekomenduoja būti pušynuose, o tarkim Taunytės knygoje įskaičiau, kad priepuolio metu (bet būtent priepuolio) jokiu būdu net kambarių nevėdinti... Nes grynas oras tirština kraują (pasakysiu populiariai, ne mediciniškai
), o alergiškų žmonių kraujas ir taip tirštas ir jį rekomenduojama skystinti įvairiausiais būdais... Nustebino ši nuomonė, nes niekada nebuvau nieko panašaus girdėjusi. Ir mūsų atveju ji kaip ir pasitvirtino - mano dukrytės hemoglobinas - 140. O tai norma suaugusio vyro kraujyje, o ne 10metų amžiaus mergaitės...
Na, nuo to karto nustojau vėdinti kambarius, kai būdavo priepuoliai mums. Nežinau, padėjo tai ar ne... Nors paprastai tai mes ir žiemą miegame prie kiek pravirų langų - labai mėgstame gryną orą
Tai tiek, mergaitės, nepykit, jei ką ne taip parašiau, taisykit, dalinkitės.