Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Jei galima, apie organizmo valymo priemones noreciau suzinoti ir as. Gal gali papasakot ka vertingo, kad galetume prisitaikyti visos, kurioms ydomu.

QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 29, 16:20)
sveikutė, parašysiu vakare arba ryt tau asmeniškai, gerai?

Papildyta:
Apie organizmo valymo budus noreciau suzinoti ir as, gal ka placiau galit parasyti is patirties.
Atsakyti
QUOTE(igveta @ 2007 11 30, 14:39)
Apie organizmo valymo budus noreciau suzinoti ir as, gal ka placiau galit parasyti is patirties.

oi, mergaitės, kad aš nieko naujo Jums nepasakysiu, man atrodo. Manau, kiekviena viską žinome smile.gif

Pirmiausia - mityba. Kai pajuntu, kad maniškė kosti po truputuką ir sloga jai beprasidedanti su čiauduliais - mes sėdame "ant dietos" (kaip rašiau anksčiau, mūsų atveju priepuoliai prasidėdavo iš lėto, jie nebūdavo staigūs). Na, tai nėra lengva. Nors ji jau pakankamai didelė mergaitė, bet vistiek vaikas... Ir jai mano noras visą dieną nieko nevalgyti atrodo per daug sudėtingai įvykdomas... Nevalgome nieko arba valgome tik vaisius ir daržovės bei geriame daug vandens. Na, vandens mes apskritai geriame pakankamai daug kiekvieną dieną.
Tiesa, kartais po kelias dienas nebevalgome visai jokios mėsos - maniškė tiesiog negali be jos gyventi...
Šiaip vis neprisiruošiu padaryti jai kraujo tyrimą dėl alergijos maistui. Vis galvoju, gal jai tiesiog netinka koks nors vienas maisto produktas, kurį pašalinus iš valgiaraščio susitvarkytų visos bėdos... Bet kadangi kažkaip laikomės sveikos, tai ir neatsiranda laiko... Uch, apsileidimas.

Kas liečia kirminus, tai skaičiau, kad jie labai nemėgsta moliūgų sėklų. Tai vis perku jas ir gliaudome - patinka jos dukrai.

O profilaktiškai nuo helmintų aš jai duodu natūralius maisto papildus (pernai sunaudojome visą programą pirmą kartą, kai "užsikabinau" už šitos versijos). Šiemet žadu vėl pakartoti. Nerašysiu čia, kokie tie papildai, nes nenoriu užsiimti "reklama" ir sulaukti nepasitenkinimo iš tam nepritariančių mamyčių. Pasakysiu tik, kad ir pati esu iš tų, kur viską tikrina dešimt kartų, o po to naudoja smile.gif Ir visgi nusprendžiau, kad augaliniai papildai tikrai nepadarys tokios žalos, kokią daro Vermox'as ir kiti vaistai.
Nežinau, ar turėjome mes tų "padariukų" ar ne, bet programos metu mergaitė tuštinosi dažnai ir lengvai, organizmas tikrai valėsi.

Papildyta:
QUOTE(amama @ 2007 11 29, 16:45)
Dar toks klausimukas iskilo, del kambariu drekinimo, is pat pradziu (kai prasidejo problemos del BA) prisiskaiciau, kad kuo daugiau drekinti sildymo sezono metu, bet paskui atradau ir nuomoniu, kad tas drekinimas nera gerai...kaip mamytes darote jus?

va čia ir aš neturiu tvirtos nuomonės, nes kaip ir Tu minėjai (tikiuosi galiu taip kreiptis 4u.gif ) - nuomonių begalė ir įvairių. Tikriausiai kiekviena turime išbandyti ir nuspręsti individualiai, kas tinka mūsų vaikams.

Tarkim, maniškei tikrai netinka drėgmė. Kaime pas senelius, kur drėgniau nei namuose, ji nuėjusi vonion praustis visada čiaudi. Anksčiau būdavo ir namie - tik nueis į vonią ir jau girdžiu čiaudulių tiradą... Ir kai oras lauke lietingas ir drėgnas ji jausdavosi blogiau.

Dar man įdomu tai, kad visi astmininkams rekomenduoja būti pušynuose, o tarkim Taunytės knygoje įskaičiau, kad priepuolio metu (bet būtent priepuolio) jokiu būdu net kambarių nevėdinti... Nes grynas oras tirština kraują (pasakysiu populiariai, ne mediciniškai blush2.gif ), o alergiškų žmonių kraujas ir taip tirštas ir jį rekomenduojama skystinti įvairiausiais būdais... Nustebino ši nuomonė, nes niekada nebuvau nieko panašaus girdėjusi. Ir mūsų atveju ji kaip ir pasitvirtino - mano dukrytės hemoglobinas - 140. O tai norma suaugusio vyro kraujyje, o ne 10metų amžiaus mergaitės...
Na, nuo to karto nustojau vėdinti kambarius, kai būdavo priepuoliai mums. Nežinau, padėjo tai ar ne... Nors paprastai tai mes ir žiemą miegame prie kiek pravirų langų - labai mėgstame gryną orą ax.gif

Tai tiek, mergaitės, nepykit, jei ką ne taip parašiau, taisykit, dalinkitės.

Atsakyti
Pirmiausia - mityba. Kai pajuntu, kad maniškė kosti po truputuką ir sloga jai beprasidedanti su čiauduliais - mes sėdame "ant dietos"

Oi, kaip man sitas atrodo teisinga...tik, dar nelabai isivaizduoju kaip tai padaryti su 2 ir 4 metu mergaitemis...bet kazkaip stengsiuosi igyvendinti

O profilaktiškai nuo helmintų aš jai duodu natūralius maisto papildus (pernai sunaudojome visą programą pirmą kartą, kai "užsikabinau" už šitos versijos).

Gal galima i AZ? Buciau labai dekinga, ypac jeigu 10 kartu pamatuota...

...nes kaip ir Tu minėjai (tikiuosi galiu taip kreiptis 4u.gif )

Prasom prasom, man atrodo, mes cia bendraudamos visai del to problemu neturetumem daryti smile.gif

...Taunytės knygoje įskaičiau, kad priepuolio metu (bet būtent priepuolio) jokiu būdu net kambarių nevėdinti...

Va, kai as ta knyga skaiciau, soke buvau, dauk tiesos ten yra, tik sunku skaityti, kai reikia laaaabai per savo filtra perleidineti ir i kategoriskuma demesio nekreipti.

Na, o jus saunuoles, taip ir toliau smile.gif Mums svarbu dabar is ligu issikapstyti, o tada visas valymo, grudinimo ir t.t. programas pradeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 30, 13:21)
1) Kas liečia kirminus, tai skaičiau, kad jie labai nemėgsta moliūgų sėklų. Tai vis perku jas ir gliaudome - patinka jos dukrai.
2) o alergiškų žmonių kraujas ir taip tirštas ir jį rekomenduojama skystinti įvairiausiais būdais... Nustebino ši nuomonė, nes niekada nebuvau nieko panašaus girdėjusi. Ir mūsų atveju ji kaip ir pasitvirtino - mano dukrytės hemoglobinas - 140

1) Čia dalis tiesos iš senovės liaudes receptų paimta. bet jei įsiskaityti į tuos receptus, tai moliūgų sėklas reikėtų truputį pakepinti, sumalti ir užpylus verdančiu pienu vakare tą košelę, prieš miegą, suvalgyti 4u.gif O jei dar teisingiau, tai žmonės tokią žolę kaip "citvaras" kartu su moliūgų sėklom vartodavo smile.gif
Jau helmintai tikrai paprastų moliūgų sėklų nebijo schmoll.gif
2) Aukštas hemoglobinas juk nerodo kraujo klampumo (arba "tirštumo"). g.gif O O ką jums gydytojai margarita_nom sako?
Nes panašu, kad jūs kai kurių tyrimų nepasidarę g.gif ir kaip suprantu daugiau pasikliaujate natūralia medicina.?
Jei jau astmos priepuoliai rimti ir pan., tai abejoju ar vien natūralumo užtektų g.gif Ar jums būna stiprių dusimo piepuolių ir ką darote jų metu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 11 30, 20:34)
1) Čia dalis tiesos iš senovės liaudes receptų paimta. bet jei įsiskaityti į tuos receptus, tai moliūgų sėklas reikėtų truputį pakepinti, sumalti ir užpylus verdančiu pienu vakare tą košelę, prieš miegą, suvalgyti 4u.gif O jei dar teisingiau, tai žmonės tokią žolę kaip "citvaras" kartu su moliūgų sėklom vartodavo smile.gif
Jau helmintai tikrai paprastų moliūgų sėklų nebijo schmoll.gif

Tiesiog skaičiau apie tas moliūgų sėklas ne viename šaltinyje, o kadangi tai tikrai nepakenks dukrytei - tai ir valgome jas ax.gif Ačiū už receptą - pabandyti teks 4u.gif Tik kad pieno mes irgi stengiamės vengti - kažkaip tikiu, kad nuo jo gleivės kaupiasi organizme, ir kad per daug jis nesveika.

2) Aukštas hemoglobinas juk nerodo kraujo klampumo (arba "tirštumo").  g.gif O O ką jums gydytojai margarita_nom sako?

Kiek teko skaityti, kad taip, būtent aukštas hemoglobinas rodo kraujo klampumą. Gydytojai (jei klausi apie kraują) sako, kad jis labai geras. O mano supratimu, šis rodiklis tikrai yra per aukštas.
Atsakyti
Nes panašu, kad jūs kai kurių tyrimų nepasidarę g.gif ir kaip suprantu daugiau pasikliaujate natūralia medicina.?

Na, jei išvardintumėte kokius tyrimus turite mintyje, parašyčiau, kokie daryti, o kokie ne. Alergijos maistui tik netyrėme - žymioji Kauno klinikų docentė įtikinėjo mane, kad tam nėra jokios reikmės. g.gif

Jei jau astmos priepuoliai rimti ir pan., tai abejoju ar vien natūralumo užtektų g.gif Ar jums būna stiprių dusimo piepuolių ir ką darote jų metu? 4u.gif

Miela Rasma, astma mūsų, ačiū Viešpačiui, nėra sunkios formos. Priepuolių turėjome anksčiau - ir savo kailiu patyriau, kad nei Singulair nei Flixotide mums nepadėjo (teko naudoti ir vienus, ir kitus vaistus). O dabar mes jau nuo pavasario gyvename be vaistų - ir priepuolių (barbenu pirštu per stalą) neturime. thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(amama @ 2007 11 30, 20:22)
Va, kai as ta knyga skaiciau, soke buvau, dauk tiesos ten yra, tik sunku skaityti, kai reikia laaaabai per savo filtra perleidineti ir i kategoriskuma demesio nekreipti.

Sutinku :-) Gerb. F.Taunytė turi labai kategorišką nuomonę įvairiais klausimais. Ir atsirinkti tikrai reikia g.gif
Bet asmeniškai man tai, ką ji rašo apie ligas ir jų gydymą, yra labai priimtina. Tuo labiau, kad ta pati informacija kartojasi ir P.Brego knygoje, ir kituose šaltiniuose. Asmeniškai pažįstu žmogų, kurį Taunytė ištempė iš siaubingos astmos ir alergijos gniaužtų būtent bado ir taisyklingos mitybos pagalba. 10 metų vaikas badavo 10 dienų... Dabar tam žmogui 35-eri. Per tuos 25-erius metus turėjęs tik keletą priepuolių, ir tuos pačius tuomet, kai neklausė nurodymų.
Atsakyti
Labas vakaras mamytes, tik siandien netycia skaitinedama aptikau jusu pokalbius apie astminukus. Noriu jums papasakoti kaip yra su mano panelyte ir paklausti ka jus apie tai manote.
Kaip pernai rudeni pradejom eiti i darzeli, dukra pradejo sloguoti ir daznai kosedavo. Kiek kartu buvom pas gydytoja tai vis keisdavo vaistus nuo slogos ir kosulio o poveikio nematem jokio, tik nuejus pas ausu nosies gydytoja gavom kaskokiu gaminamus lasiukus nuo slogos kurie padejo, bet tik tol kol juo naudojom.Visa tai tesesi keleta menesiu. Galiausiai gavom siuntima pas pulmonologa, tai is karto gavome sungulair, flixotide ir salbutamol. Visa tai vartojome iki pat balandzio menesio(nuo gruodzio) -rezultatas toks, kad sloga budavo beveik pastoviai, o kosuliai sakyciau gana retai(koseja visada labai slapiai).Daremes kaskoki alergini kraujo tyrima - nustatyta kad alergija yra normos ribose, taciau alergiska daugumai tenais isvardintu konponentu (skaleje nuo 0 iki 4 karvei -4, katems ir sunims - 2, pienui-2, juotienai-4, dulkems, erkutems, ziedadulkems-2 ir t.t.)Visa vasara buvo viskas super-jokios slogos, jokio kosulio, visiskai nieko.Taciau atejo ruduo ir vel sloga doh.gif tik kosulio siuo metu nera.
Geriausia kad as net nezinojau kad mano dukrai nustatyta "lengva bronchines astmos forma", tik pati netycia perkaiciau kai gydytoja rase i ligos istorija verysad.gif
Mamytes, patarkite man, "zaliai" mamai kaip padeti savo mergaitei, nes kiekviena karta inhaliuodama vaistus galvoju kad mums jie visai nepadeda. Ir kokius tyrimus reiketu pasidaryti kad isitikinti ar ta astma yra ar cia tik gydytojai neranda tinkamu vaistu.
Perskaiciusi jusu pokalbius pasijutau labai bloga mama, kad nesidomiu vaiko liga, bet as tikrai tikejau gydytojos kompetencija ir tik kaskoks nerimas kirbedavo visada sirdeleje kad MANO vaikui reikia "tokiu vaistu".
Is anksto dekoju visoms atsakiusioms
Atsakyti
va lygiai taip pat ir as jauciuosi. Drebancia ranka purskiu tuos purskalus ir nezinau, ar is tikruju ju reikia, nes nuo ju mums ne kiek negeriau. Pakeitem daktare, tai sita liepia purksti, nors pries tai metus nepurskem ir lygiai taip pat sirgom ir kosejo. ka jus manot?
Atsakyti
Nu va. As irgi visa vasara ir dar rudeni nepurskiau bet dabar kai susirgo tai pradejau nes liepe o keseti tai nekosejo tik gerkle buvo raudona ir sloga. Isgijo ir kaip niekur nieko, galvoju kad nebepurksiu vel ir ziuresiu kaip bus.Ka jus sakot?? g.gif
Atsakyti
Na va, kas dėl mitybos, tai aš savo panelei kaip tik kišu vos ne per prievarta ir taip nuo gimimo. Aišku maistas ne pusfabrikačiai, ne gazuoti gėrimai, o namuose virtos sriubos, mėsa, arbatos. Jei nesiūlyčiau, tai įdomu kiek laiko nevalgytų, bet kaip sugebėti nesiūlyti, jei vaikas prastai valgo. Maistas kuris skanus, tai saldainės, sausainiai (duodu paprastus kvadratinius, o saldaines labai riboju), ir geria daug. Nustatyta lengva BA forma. Kokia jusų nuomonė, nejaugi neprašo ir nesiūlyt? Kaip to išmokti?
Atsakyti
Mes irgi labai kosejame. bandziau as ta Sudzok masaza, ale kai tiksliai nezinau (ir nepavyksta man is akiu nustatyti, kur tas skaudziausais taskas), kur baksnoti, tai turbut ir neveikia. Vis norisi kokiu nors alternatyvu, bet jau nebesugalvoju. Vartojam ir zoleles nuo astmos, ir kvepuojam garais, ir bulves dedu ant krutines, kai labai kosti (beje, turbut vienintelis, kas rodo teigiamesni poveiki), ir pratimus darom kai kuriuos (skaiciau ps Taunyte), tik homeopatijos dar neisbade. Taciau tas periodinis kosusliu antpludis varo is proto. Viskas tuomet krenta is ranku ir nebezinau, ko griebtis. Gal kas nors kaip nors zinote, kaip pakliuti pas gyd.Taunyte?
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2007 12 06, 16:18)
Gal kas nors kaip nors zinote, kaip pakliuti pas gyd.Taunyte?

Kiek teko girdėti, gerb. F.Taunytė nepriiminėja šiuo metu. Tik asmeniškai pažįstu žmogų, kurį jį gydė prieš 20-metį su viršum. Kiek jis pasakojo - jis buvo gydomas maždaug taip: visų pirma badas jai stebint, po to atsisakymas bet kokių pieno produktų kurį laiką (ar apskritai baltyminio maisto, negaliu dabar tiksliai pasakyti). Viskas kas valgoma - buvo griežtai registruojama. Paskui po vieną produktą buvo įvedama į racioną ir stebima, kaip reaguoja organizmas. Kas tiko - vartojama, kas netiko - to šis žmogus privengia iki šiol. Kiek supratau, ji neigiamai atsiliepia apie inhaliuojamus hormoninius preparatus.
Atsakyti