Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(katuka @ 2007 11 19, 16:35)
Na priežastis kaip ir aiški - visi priepuoliai atsiranda prasidėjus slogai, t.y. virusai išprovokuoja priepuolį.

Noreciau nesutikti... Tik prasau nesupykti 4u.gif Ar tikrai manote, kad sloga gali buti dusulio priezastimi?
Papildyta:
QUOTE(amama @ 2007 11 27, 13:05)
oi mamytes....nezinau kaip pasielgti...maniskems paumejimas, pulmonologe pirma karta israse hormonus kvepuoti. Nera labai blogai, bet ji turbut pagal schema taip elgiasi.
Ranka nekyla duoti, o neduoti irgi, nesu gi daktare, negaliu rizikuoti. Zodziu, viena ranka duodu....kita neduodu...
Darau visokius kompresus, arbatas ir t.t. ir bandau laikytis wink.gif

na, laikykites mergaites...
Papildyta:
tiesa, dar norėjau paklausti Jūsų nuomonės, mielos mamytės. 4u.gif

Prieš gerus porą metų ieškodama astmos susirgimo priežasčių užsikabinau dar už vienos man visai naujos nuomonės, kad astmos priežastis gali būti helmintai (liaudiškai tariant kirminai...) Labai daug skaičiau apie visokius parazitus, besiveisiančius žmogaus organizme. Tiesiog internete radau keletą straipsnių, patvirtinusių, kad būtent kirminai ar kitokie organizme besiveisiantys grybeliai buvo dusulio priežastimi. Juos išnaikinus - baigėsi visi priepuoliai ir dusimai.

Ką manote Jūs apie visa tai? Gal esate surinkę kokios informacijos? Būtų įdomu išgirsti Jūsų nuomonę.

Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 28, 16:51)
Prieš gerus porą metų ieškodama astmos susirgimo priežasčių užsikabinau dar už vienos man visai naujos nuomonės, kad astmos priežastis gali būti helmintai (liaudiškai tariant kirminai...) Labai daug skaičiau apie visokius parazitus, besiveisiančius žmogaus organizme. Tiesiog internete radau keletą straipsnių, patvirtinusių, kad būtent kirminai ar kitokie organizme besiveisiantys grybeliai buvo dusulio priežastimi. Juos išnaikinus - baigėsi visi priepuoliai ir dusimai.

Del helmintu tai as siaip esu atkreipus demesi, kad homeopatai labai daznai organizmo gydyma pradeda nuo parazitu naikinimo organizme. Gal tai tikrai gali buti priezastis...Tik tarkim musu atveju, dusulio priepoliu nera ;( viskas sueina i ziaurius nesibaigiancius kosulius...
Gal galima gauti kokias nors tu straipsniu nuorodas? Jeigu lietuviu kalba....
Aciu uz palaikyma
Atsakyti
Man tai jau nusibodo darželis, vos pasveikstam, nustoja kosėt ir dust, einam vėl į darželį ir ilgiau trijų savaičių nesam ėję, visalaik suserga doh.gif Ir dabar paėjo tris savaites ir šiandien jau serganti visa, sloga baisinė doh.gif Naudojam jau mėn. hormonus, pulmonologė sakė dar porą mėn. reiks naudoti, įdomu kaip pavyks mums dabar per sirgimą išsiversti, gal neužeis baisiniai BA priepuoliai g.gif Ech, aš irgi bandau rasti kokiš nors gydymo būdų be vaistų cheminių, bet pakolkas nieko nerandu. Dėl astmos ir kirmėlių esu girdėjusi, bet maniškei tai netinka, profilaktiškai kas pusė metų duodam vaistus ir gyd. sakė neįmanoma tokiu atveju turėt kirmėlių, tai jau tas irgi atkrenta ax.gif ai, sunku žiūrėt kai serga vaikučiai taip, bet kaip jiems padėt galva neišneša ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2007 11 28, 23:17)
Man tai jau nusibodo darželis, vos pasveikstam, nustoja kosėt ir dust, einam vėl į darželį ir ilgiau trijų savaičių nesam ėję, visalaik suserga  doh.gif Ir dabar paėjo tris savaites ir šiandien jau serganti visa, sloga baisinė  doh.gif Naudojam jau mėn. hormonus, pulmonologė sakė dar porą mėn. reiks naudoti, įdomu kaip pavyks mums dabar per sirgimą išsiversti, gal neužeis baisiniai BA priepuoliai  g.gif Ech, aš irgi bandau rasti kokiš nors gydymo būdų be vaistų cheminių, bet pakolkas nieko nerandu. Dėl astmos ir kirmėlių esu girdėjusi, bet maniškei tai netinka, profilaktiškai kas pusė metų duodam vaistus ir gyd. sakė neįmanoma tokiu atveju turėt kirmėlių, tai jau tas irgi atkrenta  ax.gif ai, sunku žiūrėt kai serga vaikučiai taip, bet kaip jiems padėt galva neišneša  ax.gif

Linetei ir amamai
Taip, helmintai gali buti susije su dusuliu ar bronchu obstrukcija! Bet jie nesusije su bronchu astmos issivystymu! Kitaip tariant, jie imituoja bronchu astma. Vermox ar panasiu vaistu vartojimas neapsaugo nuo kai kuriu kirmeliniu susirgimu!!! Todel issitirti verta, pvz.: del toksokarozes, jei bronchu astmos diagnoze abejotina.Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(adata @ 2007 11 29, 01:03)
Taip, helmintai gali buti susije su dusuliu ar bronchu obstrukcija! Bet jie nesusije su bronchu astmos issivystymu! Kitaip tariant, jie imituoja bronchu astma.

Taip, mano nuomonė ta pati. Diagnozė -astma, o paskui paaiškėja, kad diagnozė - parazitai organizme. Ko pasekoje vaikas kosėja ir dūsta.

Mes darėmės toksokarozės tyrimą. Džiugu, kad jis buvo neigiamas. Beje, tyrimas buvo išprašytas - gydytoja net nusišypsojo, kai pasidalinau savo įtarimais dėl galimų helmintų dukros organizme. Nors pripažino, kad taip, tai gali būti priežastimi.
Deja, toksokarozė (šuninės askaridės) yra tik viena iš didelės daugumos susirgimų. Bent jau kaip man paaiškino gydytoja, pas kurią konsultavomės dėl parazitų, nuo katininių askaridžių išviso nėra jokių tyrimų... Visi išmatų tyrimai (kai kuriems parazitams nustatyti užtenka ir tokių) bus tikslūs tik tuo atveju, jeigu juos darysi kelis kartus iš eilės. Padarytas vienas tyrimas, kurio rezultatai bus neigiami, dar neįrodo, kad vaikas neturi tos rūšies parazitų. Kiek teko aiškintis, išmatų tyrimas bus tikslus tik tuo atveju, jeigu bus paimtas "veisimosi" periodu, t.y. jame turi būti kiaušinėlių. Aktyvus periodas būna kartą per 20-30dienų ir t.t.

Žodžiu, padariau sau išvadas, kad diagnozuoti visų parazitų organizme paprasčiausiai nėra įmanoma. Lieka vos ne vienintelis variantas - valyti organizmą, profilaktiškai vartoti priemones, kurios sudarytų nepakenčiamas sąlygas tiems baisiems parazitams. Dėl visų Vermoxų ir kt. parazitams naikinti skirtų vaistų turiu griežtą nuomonę - nedaviau savo vaikui jų ir neduosiu (vėlgi parašysiu - tai mano nuomonė, neperšu jos mamoms, matančioms tame sprendimą).

Tiesa, nežinau, kaip yra Jūsų vaikučiams, bet manosios viduriai visuomet buvo kieti - ir kai vaikas tuštinasi kartą per dvi dienas, mano supratimu, tai yra tikrai nenormalu. Kaip organizmas nebus užterštas, kai nevyksta normalus šalinimas? Kažkodėl kuo toliau, tuo labiau apsistoju ties nuomone, kad viena iš pagrindinių priežasčių visų dusimų, bėrimų ir kosulių - ir yra užterštas organizmas. Tai gali būti parazitai, netinkantys maisto produktai, kurių organizmas nesuvirškina... Jis tiesiog taip valosi.

Sėkmės, mamytės, laikykitės 4u.gif Mes, pfu pfu pfu, sveikos gyvos smile.gif

Atsakyti
mums 4 metai. Jau 2 metai diagnozuota astma Dar nebuvom sanatorijoje, nes nedave siuntimo. Persiraseme pas kita gydytoja duoda. Gal galit patarti, kur vaziuoti ir kokios salygos? Kaip prisiregistruoti? Kokia aplinka ir pan >Aciu
Atsakyti
QUOTE(ozka @ 2007 11 29, 11:31)
mums 4 metai. Jau 2 metai diagnozuota astma Dar nebuvom sanatorijoje, nes nedave siuntimo. Persiraseme pas kita gydytoja duoda. Gal galit patarti, kur vaziuoti ir kokios salygos? Kaip prisiregistruoti? Kokia aplinka ir pan >Aciu

Na, negrazu sveikinti prisijungus prie musu visu smile.gif. bet toks jau gyvenimas...
Del sanatoriju tai yra atskira tema: http://www.supermama...?showtopic=5441
Mes pernai buvom Druskininkuose...na, as atmetus visokius nepatogumus esu patenkinta, nes tikrai maciau rezultata, kadangi esu visu naturaliu proceduru salininke. Buvome vasario menesi per pacius salcius...siemet bandysim labiau i pavasari nutempti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 29, 10:27)
Lieka vos ne vienintelis variantas - valyti organizmą, profilaktiškai vartoti priemones, kurios sudarytų nepakenčiamas sąlygas tiems baisiems parazitams.

Kažkodėl kuo toliau, tuo labiau apsistoju ties nuomone, kad viena iš pagrindinių priežasčių visų dusimų, bėrimų ir kosulių - ir yra užterštas organizmas. Tai gali būti parazitai, netinkantys maisto produktai, kurių organizmas nesuvirškina... Jis tiesiog taip valosi.

Kokias organizmo valymo priemones naudojat? O jeigu vis del to tu parazitu atsiranda...kokios naturalios priemones? Bitkresles arbata? Labai idomu, nes niekada apie tai nepagalvojau (kirminu valymo budai)

Dar toks klausimukas iskilo, del kambariu drekinimo, is pat pradziu (kai prasidejo problemos del BA) prisiskaiciau, kad kuo daugiau drekinti sildymo sezono metu, bet paskui atradau ir nuomoniu, kad tas drekinimas nera gerai...kaip mamytes darote jus?
Atsakyti
sveikos ax.gif
na mes kol kas prie jūsų nesijungiam, bent aš taip tikiuos g.gif
Noriu tik pasidomėt blush2.gif
Buvom sanatorijoj šviežiai, dėl bronchitų abi mano panos važiavo. O ten daug astma sergančių vaikiukų. Tai su viena mama išsikalbėjom, kad jos vaikui po vienintelio laringito atsirado astma. Kas kur kaip ir kada toliau nebuvo progos išsiaiškint, nes išvažiavom namo. Domiuos todėl, kad mano dičkė be galo dažnai serga laringitu, šįkart vienas po kito per tą pačią savaitę. ir tas lojantis kosulys , būdingas laringitui, tik ryte būna. O naktį irgi kosėja, bet ne loja, o taip tai sausai tai truputį šlapiai, bet panašu irgi į dusimą, atrodo, kad oro trūksta. Žodžiu, nebenormaliai ilgai užsitęsęs laringitas g.gif
Gal kam teko girdėti kažką panašaus, kad nuo laringitų prasidėtų astma? Buvom užvakar pas alerg, tai ten su kokiais 4 alergenais darė tyrimą, bet ...nieko. pas pulmonologą dar tik laukiam eilės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amama @ 2007 11 29, 16:45)
Kokias organizmo valymo priemones naudojat? O jeigu vis del to tu parazitu atsiranda...kokios naturalios priemones? Bitkresles arbata? Labai idomu, nes niekada apie tai nepagalvojau (kirminu valymo budai)

Dar toks klausimukas iskilo, del kambariu drekinimo, is pat pradziu (kai prasidejo problemos del BA) prisiskaiciau, kad kuo daugiau drekinti sildymo sezono metu, bet paskui atradau ir nuomoniu, kad tas drekinimas nera gerai...kaip mamytes darote jus?

sveikutė, parašysiu vakare arba ryt tau asmeniškai, gerai?
Atsakyti
QUOTE(adata @ 2007 11 28, 23:03)
Linetei ir amamai
Taip, helmintai gali buti susije su dusuliu ar bronchu obstrukcija! Bet jie nesusije su bronchu astmos issivystymu! Kitaip tariant, jie imituoja bronchu astma. Vermox ar panasiu vaistu vartojimas neapsaugo nuo kai kuriu kirmeliniu susirgimu!!! Todel issitirti verta, pvz.: del toksokarozes, jei bronchu astmos diagnoze abejotina.Sekmes.

Aš gal blogai parašiau, bet mes profilaktiškai duoda vaikui vaistus nuo kirmėlių kad pusė metų, na kaip ir priklauso, todėl kiek tyrimų darėm jokių kirmėlių nebuvo, na jau čia buvo rašyta kad rast kireles ne taip ir lengva, o dabar jau gyd. sakė kad nėra tikslo daugiau tirti, nes naudojant vaistus nuo kirmėlių jų ir nebus wub.gif Žinau kad vaistai nuo kirmėlių nėra gerai, bet kakodėl manau kad jie mažiau žalos padarys nei kokios kirmėlės organizme blush2.gif Be to natūralios medicinos centre sakė, kad profilaktiškai duoti vaistus vaikams yra labai gerai ir suaugę turėtų karts nuo karto tokių pavartoti blush2.gif O BA mums jau tvirtai nustatyta .
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 29, 15:20)
sveikutė, parašysiu vakare arba ryt tau asmeniškai, gerai?

labai aciu, jeigu nebus sunku... Lauksiu
notworthy.gif 4u.gif
Atsakyti