Maniškė hormonus vartoja jau ilgai - turbūt tris metus (su kelių mėnesių pertraukom) iš savo keturių su puse gyvenimo metų
Kažkokių pašalinių veiksnių nepastebėjau - vaikas kaip vaikas, aišku, neteigiu, kad nėra to pašalinio poveikio
Kaip paskaičiau čia, tai daugumai vaikučių iš pradžių atsiranda kosulys atsminis, deja, maniškei iš karto užeina priepuoliai dusimo, su didžiule obstrukcija ir jau niekas nebepadeda, tik ligoninės Turbūt gal tik porą priepuolių esam numalšinę namie, visus kitus tik ligoninėse, todėl ir vartojam hormoną, nes jį vartojant bent priepuolių nėra, o tai reiškia, kad ramu gyventi, negresia ligoninės po savaitę laiko, nereikia nedarbingumo imti ir t.t.
Į darželį pradėjau leisti trijų metų, į paprastą vaikų darželį, prieš tai auklėtojas įspėjus, kad serga astma ir ką daryti prasidėjus priepuoliui. Buvo prasidėjęs priepuolis darželyje, auklėtojos puikiai susitvarkė, kol atvažiavau aš
QUOTE(katuka @ 2007 11 19, 12:45)
Maniškė hormonus vartoja jau ilgai - turbūt tris metus (su kelių mėnesių pertraukom) iš savo keturių su puse gyvenimo metų
Kažkokių pašalinių veiksnių nepastebėjau - vaikas kaip vaikas, aišku, neteigiu, kad nėra to pašalinio poveikio
na, tikrai neagituoju nevartoti hormonų ir neklausyti gydytojų. Jei Jums jie padeda, jei tikrai juos vartojant neturite priepuolių - gal tam momentui išeitis yra ir tai. Tačiau, mano giliu įsitikinimu - hormonai nepašalina ligos priežasties. Jie tik užslopina organizmo reakciją į tai, kas jam netinka, kas yra bandoma pašalinti iš organizmo per pašalines reakcijas - dusulį, bėrimą. O gal vartojant vaistukus lygiagrečiai paieškoti priežasties, kodėl vaikiukas dūsta? Ar nors vienas gydytojas bandė tai ieškoti? Ar tiesiog paskyrė vaistus nuo astmos?
Mums vartojant hormonus irgi jokių pašalinių reiškinių nebuvo. Tačiau, man baisu to, kad organizmas prie jų pripranta. Kuo toliau, tuo didesnės dozės gali būti skiriamos. Skaičiau vienos mamytės žinutę - Singulair jau nepadeda, tada skiria Flixotide mažesnę dozę. Kai nepadės tai - skirs Floxotide didesnę dozę... Ir taip - pasaka be galo. Duok Dieve, kad mūsų vaikai išaugtų iš tos ligos - ne vieną nuomonę girdėjau, kad tai yra įmanoma. Tačiau teko skaityti ir tokių atsiliepimų - mergina jau 20-ies metų su viršum vis dar serga astma. Hormonų kiekiai dideli, vaistai jau nebekompensuojami taip, kaip buvo kompensuojami vaikystėje, pinigų leisti reikia daug, o liga - progresuoja.... Aš nenoriu tokios ateities savo vaikui...
Papildyta:
QUOTE(amama @ 2007 11 18, 21:48)
prisijungsiu ir as prie jusu, taip mastanciu laaabai nenoriai duodu ta singulaira ir vis ieskau priezasties kuri sukelia mums siuos negalavimus. Bandom ir maitinima taikytis ir grudintis.
amama, taip smagu sulaukti panašiai mąstančių žmonių žinučių Jaučiu, kad buriasi bendraminčių ratelis O tai vienu metu jau atrodė, kad aš čia vienintelė tokia...
Smagu!
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 19, 15:17)
na, tikrai neagituoju nevartoti hormonų ir neklausyti gydytojų. Jei Jums jie padeda, jei tikrai juos vartojant neturite priepuolių - gal tam momentui išeitis yra ir tai. Tačiau, mano giliu įsitikinimu - hormonai nepašalina ligos priežasties. Jie tik užslopina organizmo reakciją į tai, kas jam netinka, kas yra bandoma pašalinti iš organizmo per pašalines reakcijas - dusulį, bėrimą. O gal vartojant vaistukus lygiagrečiai paieškoti priežasties, kodėl vaikiukas dūsta? Ar nors vienas gydytojas bandė tai ieškoti? Ar tiesiog paskyrė vaistus nuo astmos?
Na priežastis kaip ir aiški - visi priepuoliai atsiranda prasidėjus slogai, t.y. virusai išprovokuoja priepuolį. Būna taip - pradeda bėgti nosis, sekantį rytą prabunda su obstrukcija ir dusimu. Bandžiau įvairiausius gydymus nuo slogos, kad tik neprasidėtų priepuolis, bet kol kas neatradau nieko kito, kas padėtų.
Na priepuoliai atsiranda tik tada, kai nevartojam hormonų (vis vasarą nustoju duoti, su viltimi, kad gal jau nebereikia jų), vartojant joks peršalimas nesukelia priepuolių.
O priepuoliai, kaip ir minėjau, būna baisūs, ir nuslopinami tik ligoninėse... Gaila vaiko, kai reikia ligoninėse gulėt po savaitę ar daugiau, kasdien su lašelinėm, ir begale vaistų
Žinau, kad reiktų daug gerti, bet maniškė apskritai negeria - nežinau, kaip darželyje, bet namie, tai turbūt ir puoduko arbatos per dieną neišgeria Niekaip neprisiūlau daugiau.
Margarita, sutinku su jumis šimtu procentu, esam ir homeopatija išbandę, ir oligoterapiją, bet niekas nepadėjo kol kas. O kai nebepadeda, tada ir grįžti prie tradicinių gydymo metodų
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 19, 14:17)
....Tačiau teko skaityti ir tokių atsiliepimų - mergina jau 20-ies metų su viršum vis dar serga astma. Hormonų kiekiai dideli, vaistai jau nebekompensuojami taip, kaip buvo kompensuojami vaikystėje, pinigų leisti reikia daug, o liga - progresuoja.... Aš nenoriu tokios ateities savo vaikui...
...
...
kaip jau minėjau, mergaitės sunkiau išauga, nes jos mažiau sportuoja, plaučių tūris per mažai didėja. Todėl astma sergančius vaikus reikia leistisportuoti. Be to dažna mama daro klaidą, kad astma sergančio vaiko neleidžia niekur, augina kaip gėlę vazonę tik palaistydama
QUOTE(Barikada @ 2007 11 21, 13:45)
Todėl astma sergančius vaikus reikia leistisportuoti. Be to dažna mama daro klaidą, kad astma sergančio vaiko neleidžia niekur, augina kaip gėlę vazonę tik palaistydama
Mano "gėlytė" lanko baseiną, jogą kartą per savaitę, su šuniuku, kai išeiname pasivaikščioti, ji niekada nevaikšto - vis bėgte nuo kalniuko ant kalniuko... Apskritai ji labai judri mergaitė. Džiaugiuosi, kad ji nėra labai jautri fiziniam krūviui, būna ir taip astmininkams.
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 21, 13:16)
Mano "gėlytė" lanko baseiną, jogą kartą per savaitę, su šuniuku, kai išeiname pasivaikščioti, ji niekada nevaikšto - vis bėgte nuo kalniuko ant kalniuko... Apskritai ji labai judri mergaitė. Džiaugiuosi, kad ji nėra labai jautri fiziniam krūviui, būna ir taip astmininkams.
tai tikrai isaugs astma
QUOTE(Barikada @ 2007 11 21, 16:10)
tai tikrai isaugs astma
ačiū Ir pati tuom tikiu.
Visada sakiau, kad mintys materializuojasi. As irgi tikiu, kad mano berniukas butinai pasveiks, aisku, niekas savaime nevyksta, reikia pirmiausia deti daug pastangu..
oi mamytes....nezinau kaip pasielgti...maniskems paumejimas, pulmonologe pirma karta israse hormonus kvepuoti. Nera labai blogai, bet ji turbut pagal schema taip elgiasi.
Ranka nekyla duoti, o neduoti irgi, nesu gi daktare, negaliu rizikuoti. Zodziu, viena ranka duodu....kita neduodu...
Darau visokius kompresus, arbatas ir t.t. ir bandau laikytis
Ranka nekyla duoti, o neduoti irgi, nesu gi daktare, negaliu rizikuoti. Zodziu, viena ranka duodu....kita neduodu...
Darau visokius kompresus, arbatas ir t.t. ir bandau laikytis
Vakar va pasibedavojau ir puoliau internete ieskoti dar kokios nors info. Va ka radau: apie vaiku bronchu astma
Gal ka daugiau apie tai zinote?
Gal ka daugiau apie tai zinote?
Perskaiciau tavo rasta puslapi apie bronchine astma, nes pati vis ieskau visokios informacijos. Mano mazajai irgi nustatyta broncine astma, geriam singulaira, nustatyta alergija namu dulkems. Pulmonologe pripazino bronchine astma pakankamai neseniai, pries pusantro menesio, nors ir tai beveik pati issiprasiau, nes kiekvienas susidurimas su kokiu virusu, baigiasi dusimu ir ligonine. Diagnoze buna - prasidejes plauciu uzdegimas. Konkreciai siais metais jau ketvirtas artas, du is ju ligonineje. Pas pulmonologe irgi jau ejom trecia karta. Tai va, perskaiciau ta puslapi ir atkreipiau demesi, kad ten ten-shi naturalios medicinos reklama. Buvau pati susidurus su siu papildu platintoja, tai net apie tuos papildus nenoriu pagalvoti, nors nebandzius. Pirmiausia sake mergaite pagydys nuo visko, paskui pakiso pasirasyti sutarti, kad ir as uzsiiimciau platinimu, nepasirasiau. Tada prasidejo skambuciai i mob.telefona, po kelis kart per diena. Dar veliau pradejo aiskint, kad as tokia ir mama, jei man nerupi vaiko sveikata ir nenoriu padet.
Aciu tau, esu labai nusistacius pries visokius piramidinius platinimo budus, jeigu galima taip issireiksti...o situ preaparatu nesu naudojusi niekada, bet pati informacija gal ir verta demesio.
Gal tau tiesiog ne ta agente pasitaike? Mane labai sudomino Spirulina preaparatas, nebutinai situ platintoju, nes kiek skaiciau ji jau augina ir Lietuvoje. Nusiteikusi esu pabandyti, kad pades tai nelabai tikiu, bet gal nepakenks
Jus geriausiai suprasit mane, kai ieskau bet kokio "siaudo" kaip skestanti
Aciu, nesirkit, o jeigu sergat tai kuo greiciau sveikit!
Gal tau tiesiog ne ta agente pasitaike? Mane labai sudomino Spirulina preaparatas, nebutinai situ platintoju, nes kiek skaiciau ji jau augina ir Lietuvoje. Nusiteikusi esu pabandyti, kad pades tai nelabai tikiu, bet gal nepakenks
Jus geriausiai suprasit mane, kai ieskau bet kokio "siaudo" kaip skestanti
Aciu, nesirkit, o jeigu sergat tai kuo greiciau sveikit!
QUOTE(igveta @ 2007 11 28, 13:02)
Tai va, perskaiciau ta puslapi ir atkreipiau demesi, kad ten ten-shi naturalios medicinos reklama. Buvau pati susidurus su siu papildu platintoja, tai net apie tuos papildus nenoriu pagalvoti, nors nebandzius. Pirmiausia sake mergaite pagydys nuo visko, paskui pakiso pasirasyti sutarti, kad ir as uzsiiimciau platinimu, nepasirasiau. Tada prasidejo skambuciai i mob.telefona, po kelis kart per diena. Dar veliau pradejo aiskint, kad as tokia ir mama, jei man nerupi vaiko sveikata ir nenoriu padet.