Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Cats @ 2007 11 09, 23:19)
Vaidzike, nuosirdziai dziaugiames uz Jus, kad sulauket pagerejimo!
clap.gif O kokioj sanatorijoj buvot ir kas ten isgasdino? antisanitarine aplinka?

Idomu, o kodel i Palanga nepataria? Del dregmes? g.gif

Maniskiui reabilitologas paskyre poliklinikoj kineziterapija ir bioptrona (bioptronas - tai gydymas sviesa, tokia lempa, kuri spinduliuoja infraraudonuosius spindulius, gyd.sake, kad atstato lasteles ir kt.). Pats vaikas pasake, kad jam geriau po 5 proceduru. Tokios proceduros nemokamai priklauso 2x metuose. Nepatingekit pavedzioti vaikeli, tai turi prasmes thumbup.gif

Buvome Palangos Gintare, o isgasdino ir vaizdas (seni baldai, kambariuose pelesiai, senai remonto nemaciusi sanatorija) ir skersvejai ir daug serganciu vaiku aplink. Sanatorijos maisto vaikas nevalge visiskai, tai tekdavo pirkti, gerai kad su masina buvau nes sergancia dar temtis iki parduotuves....Bet proceduros thumbup.gif , kol kas dziaugiames rezultatais tfiu tfiu tfiu. Tiesa i darzeli dar nesiryzau siais metais vesti. Kaip kitos mamos nuo kada pradejote leisti savo asminukus???
Atsakyti
Aciu uz info. galvosime, kada geriau vaziuoti. Gal tikrai geriau sulaukti siltesniu oru, jeigu nebus paumejimu?
O juk pelesis alergiskiems astminukams irgi, ojoi, kaip negerai..
Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 11 16, 23:50)
margarita_nom, kaip vadinasi ta Stonkaus knyga, ar ja galima tik Kaune isigyti?
Kazkoks keistas sutapimas, tarp musu vaiku tik vienos dienos skirtumas ir abu turi ta nelemta BA..?

V. Stonkus "Bronchinė astma. Trumpa istorinė apžvalga ir komentarai". (Vilnius, 2006. Spausdino Standartų spaustuvė.)
Recenzentas - prof. habil. dr. Leonas Laimutis Mačiūnas
Redaktorius - dr. Antanas Balaišaitis

Manau, kad galima ją įsigyti ir kituose miestuose - nors, tiesą sakant, knygynuose jos net neieškojau. Ką padarė ši knyga tikrai - tai patvirtino jau seniai ramybės neduodančius itarimus - kad šiuolaikinis astmos gydymas tai veikiau žalojimas... (čia vėl rizikuoju būti nesuprasta daugelio mamų). Bet tai mano įsitikinimas, todėl nebijau jo reikšti.

O kada Jūsų vaikiukas gimęs? Diena prieš ar po?
Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 11 17, 17:58)
Aciu uz info. galvosime, kada geriau vaziuoti. Gal tikrai geriau sulaukti siltesniu oru, jeigu nebus paumejimu?
O juk pelesis alergiskiems astminukams irgi, ojoi, kaip negerai..

Buvome Gintare prieš du metus ir mes. Mano atsiliepimai bus panašūs į Vaidzikės. Pelėsiai kambaryje buvo pirmas didelis šokas - po vienos nakties išsiprašiau bent kiek normalesnį kambarį. Ir taip kambaryje stengdavomės būti kuo mažiau - buvome ten rugsėjo antroje pusėje, bet oras buvo toks,kad deginomės thumbup.gif
Maistas tikrai nekoks, nors kiekiai nemaži. Bet kai neskanu, ką reiškia tie kiekiai? Mes pusryčiams namuose stengiamės valgyti košes, tai ir tų ten negaudavom normalių...
Procedūros patiko. Tik mums jos nepadarė tokio didžiulio poveikio, kaip tikėjomės.

Šiltesnių orų būtinai sulaukite. Tik vasarai kažin, ar gausite siuntimą - nebent turite spec. priėjimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 17, 22:19)
Buvome Gintare prieš du metus ir mes. Mano atsiliepimai bus panašūs į Vaidzikės. Pelėsiai kambaryje buvo pirmas didelis šokas - po vienos nakties išsiprašiau bent kiek normalesnį kambarį. Ir taip kambaryje stengdavomės būti kuo mažiau - buvome ten rugsėjo antroje pusėje, bet oras buvo toks,kad deginomės  thumbup.gif 
Maistas tikrai nekoks, nors kiekiai nemaži. Bet kai neskanu, ką reiškia tie kiekiai? Mes pusryčiams namuose stengiamės valgyti košes, tai ir tų ten negaudavom normalių...
Procedūros patiko.  Tik mums jos nepadarė tokio didžiulio poveikio, kaip tikėjomės.

Šiltesnių orų būtinai sulaukite. Tik vasarai kažin, ar gausite siuntimą - nebent turite spec. priėjimą  smile.gif

Labai aciu uz patarimus ir informacija. Maniskis dienele ankstyvesnis. 4u.gif
O netradiciniu metodu ieskoti butina. Visiskai pritariu, kad vaistai nera panaceja, greiciau tik sazines nuraminimas, kad atseit nieko daugiau kaip ir neimanoma padaryti. Dar daugiau, manau, kad siandien vaistu gamybos ir prekybos pramone tokia stipri, kad daug lesu gali skirti ivairaus lygio rinkodariniams veiksmams: pradedant nuo darbo su gydytojais, vaistininkais, baigiant elementariausia reklama per TV. blink.gif
Ar nera taip, kad mums tiesiog ipersama mintis, jog be vaistu sitos ligos neimanoma iveikti?
Zinoma ir kaip nepatikesi, jei tau ta pati kartoja visi iseiles gydytojai, kuriuos aplankai su savo mazuoju ligoniuku...
Del to paties Singulairo, kai tik meginau uzsiminti pulmanologei, kad vistik tai cheminis preparatas, kad jis bus vartojamas ilga laika, kad poveikis kepenims tikrai bus, tai man buvo "autoritetingai" atsakyta, kad ji geria visas pasaulis, kad jis nera labai toksiskas ir nieko cia blogo tikrai nera. Tai ko gi man nervintis?
Nenuramino, deja. Todel ieskau alternatyvu, kitu budu, kaip gyventi be vaistu.

Tik noreciau dar karta pasikartoti, kaip gydyti ir ko ieskoti ar neieskoti - kiekvienos mamos (seimos) reikalas. Tik mes pacios atsakingos uz savo vaikus. wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 11 18, 17:30)

Ar nera taip, kad mums tiesiog ipersama mintis, jog be vaistu sitos ligos neimanoma iveikti?

na, cats, labaaai smagu sutikti panašiai mąstantį žmogų 4u.gif Neturiu nei ką pridėti, nei atimti - atrodo, kad mano pačios mintis dėstai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 11 18, 17:13)
na, cats, labaaai smagu sutikti panašiai mąstantį žmogų  4u.gif  Neturiu nei ką pridėti, nei atimti - atrodo, kad mano pačios mintis dėstai  smile.gif

prisijungsiu ir as prie jusu, taip mastanciu smile.gif laaabai nenoriai duodu ta singulaira ir vis ieskau priezasties kuri sukelia mums siuos negalavimus. Bandom ir maitinima taikytis ir grudintis. Musu situacija tikrai nera labai bloga, mes net hormonu niekada negavom dar....tikiuosi ir neteks, labai butu smagu, kad pasidalintumeme savo atrastais siokiais tokiais gydymo metodukais. Zinoma, skaitant viska reikia perleisti per savo "prizme", bet tikrai juk galima si bei ta pritaikyti smile.gif Gal ir as busiu nesuprasta daugelio mamu, bet dziaugiuosi, kad mums padeda kai kurie dalykai.
Pvz. kai tik pradedam koseti astmiskai, is karto pradedu girdyti gerasias bakterijas, tikrai matau rezultata, nes virskinamojo trakto sistema...ziauriai susijusi su musu kosuliukais. Kol kas dar daug patarimu duoti negaliu, bet tikiuosi, kad su laiku ju atsiras smile.gif
Laikykites ir svarbiausia, nesigrauzkim, kad esam blogos mamos kurios nemoka vaiku auginti (juk daznai taip pagalvojam...), mes savo vaikams esam paaaaacios geriausios smile.gif
Atsakyti
[kazkada gal ir temoje buvau skaiciusi, kad labai neblogai ziema su astminukais i kalnus issiruosti. gal kas esat buve? Musiskis dar mazas, bet jeigu tikrai padeda, nedvejodava vaziuociau, nebutinai man ten slidineti, galima ir siaip gryname kalnu ore pasibuti. Kadangi nesu dar buvus tai kyla ivairiu minciu, - juk ten irgi nera taip jau silta ir ar gerai vaikui beveik viss diena praleisti tokiame ore? Prasau rekomendacijos
Atsakyti
Na, man atrodo, kad nebūtina žiemą važiuoti į kalnus 4u.gif Bet kuriuo metų laiku nuvažiavus į kalnus, ten rasit labiau išgrynintą orą negu čia pas mus...
Kuo aukštesni kalnai, tuo daugiau deguonies ten smile.gif

Šį pavasarį žadu važiuoti į Alpes, tai po pavasario galėsiu papasakoti, kaip sekėsi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidzike @ 2007 11 17, 09:01)
Tiesa i darzeli dar nesiryzau siais metais vesti. Kaip kitos mamos nuo kada pradejote leisti savo asminukus???

Kadangi maniškei pripažinta lengvos eigos BA, tai jau bandom eiti į darželį, specialiai alergiškų vaikų grupę. Aišku, būna kad suserga, bet kaip ir visi vaikai, o be to rudenį žiemą astmos paūmėjimas beveik visiems ligoniukams.
QUOTE(Cats @ 2007 11 18, 15:30)
Dar daugiau, manau, kad siandien vaistu gamybos ir prekybos pramone tokia stipri, kad daug lesu gali skirti ivairaus lygio rinkodariniams veiksmams: pradedant nuo darbo su gydytojais, vaistininkais, baigiant elementariausia reklama per TV.  blink.gif

drinks_cheers.gif labai teisingi žodžiai!

O maniškei jau pradėjom duoti Flixotide hormoninius, vien tik Singulair ir Ventolin inhaliatorius nebepadeda. verysad.gif Kas juos naudojat ar nepasireiškia šalutinis poveikis?
Atsakyti
QUOTE(BusGerai @ 2007 11 19, 10:32)

O maniškei jau pradėjom duoti Flixotide hormoninius, vien tik Singulair ir Ventolin inhaliatorius nebepadeda.  verysad.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
kaip nesinori tu hormoniniu vaistu, bet ka padarysi, kai reikia...
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2007 11 19, 10:35)
Na, man atrodo, kad nebūtina žiemą važiuoti į kalnus  4u.gif Bet kuriuo metų laiku nuvažiavus į kalnus, ten rasit labiau išgrynintą orą negu čia pas mus...
Kuo aukštesni kalnai, tuo daugiau deguonies ten  smile.gif

Šį pavasarį žadu važiuoti į Alpes, tai po pavasario galėsiu papasakoti, kaip sekėsi  drinks_cheers.gif

Gerai, lauksiu ziniu. As tik del to apie ziema galvoju, kad daugiau nelabai kur ir nuvaziuosi siuo metu laiku, na nebent i Kanarus. O pas kiek ivairiu gydytoju-profesionalu buvom, visi kaip vienas sake, - idealiausia vaikui astmatikui - aplinkos kaita
Atsakyti