Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(noir1 @ 2007 10 04, 20:49)
Sveikutės,žiūriu ir vėl rudenėjant susitinkam čia verysad.gif maniškis jau trys dienos neina į mokyklą nes naktiniai kosuliai kankina negi leisi vaiką iškankintą  g.gif vasarą jokių bėdų dėl astmos neturėjom nors ir drėgna buvo,o vat atėjo ruduo ir vėl bėdos iš pradžių.Mes šiemet vėl važiuosime į gintarą lapkričio mėn.Astma sergam jau 2 metai.Nelinksma ligelė,labai kankinanti verysad.gif Sėkmės visom 4u.gif

Maniškis jau 9 metus verysad.gif
Atsakyti
Mano dukriukui ruduo irgi sunkus metas verysad.gif Jau spėjom du kartus ir ligoninėj pagulėt, po antro karto grįžom prie senų "gerų" hormonų unsure.gif
Norėčiau ir aš į sanatoriją, bet negaliu sau atostogų pasiimti, močiutė irgi negali... Tai ir lieka vaikas be sanatorijos.
Tikiuosi gal pavasarėjant į kalnus išvažiuosim, pakvėpuosim išgrynintu oru ax.gif
Atsakyti
Patarkit, kur reiketu kreiptis del sanatorijos? As klausiau savo pulmanologes, bet ji man paaiskino, kad Klaipedos vaiku konsultacine paliklinika tegauna viena vieta sanatorijoje, todel....pacios suprantat. Bet kiek tenka nugirsti, tai vaikai ten visgi kazkaip papuola. Gal cia turi buti itin sunki astmos forma? Kas labiau ismanot - bukit geros, pakonsultuokit, kaip tai daroma.
Atsakyti
Gal kas nors man galetumet parasyti ka jus veikiat tose sanatorijose,kokios ten proceduros, ir nuo kokio amziaus ten vaikai buna vieni be mamu. g.gif dekui.
Atsakyti
QUOTE(nesmerk @ 2007 10 07, 16:41)
Gal kas nors man galetumet parasyti ka jus veikiat tose sanatorijose,kokios ten proceduros, ir nuo kokio amziaus ten vaikai buna vieni be mamu. g.gif  dekui.

Mes į sanatoriją važiuojam kiekvienais metais.Tereikia kreiptis pas savo vaikų gydytoją ir pasakyti, kad norim važiuoti į sanatoriją . Jei jums nustatyta astma tai privalo vieną kart į metus siusti į sanatoriją.Mes šiemet buvom balandžio mėnesį Druskininkuose tai ten tų astmininkų vienas kitas daugiausia po plaučių uždegimų ir ūminių bronchitų .Važiuojant bent į Druskininkus jokių kelialapių kaip jos sako nereikia.Vaikų gydytoja surašo dokumentus sanatorijai(reikia turėti pulmonologo išvadas apie vaiko sveikatos buklę) tada duoda siuntimą pas reabilitologą(pas poliklinikos reabilitologą gali būt ilgos eilės, mes visada einam privačiai).Po reabilitologo grįžti pas savo gydytoją pasiimi likusius dokumentus ir į ligonių kasą. Sanatorija trunka 18 d.Tiesa jei su gydytoja susitarėt dėl sanatorijos Druskininkuose reikia registruotis iš anksto,Palangoj sakė neregistruoja bet prieš vykstant reikia susiskambint.Sanatorijoje vaikai būna vieni nuo 7 metų , bet mačiau vaikų ir vyresnių su mamom.Procedūras ten skyria sanatorijos gydytojas, bet ten jos visiems vienodos :druskų kambarys, masažas, mankšta, baseinas, arbatėlės,inhaliacijos, bioptronas dar jei gydytoja skyria povandeninį masažą, perlines vonias.Po procedurų laisvas laikas tai darai ką nori. biggrin.gif
Atsakyti
Mes po vizito pas pulmonologę, nelabai džiugios pas mus žinios verysad.gif Mano panelei nėr nė trupučio geriau, nors ramina tai, kad neblogėja verysad.gif
Ir dar kas mane nuliūdino, kad pasakė, jog mergaitės rečiau išauga šią bjaurią ligą nei berniukai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barikada: 16 spalio 2007 - 21:19
QUOTE(Barikada @ 2007 10 16, 21:17)
Mes po vizito pas pulmonologę, nelabai džiugios pas mus žinios verysad.gif Mano panelei nėr nė trupučio geriau, nors ramina tai, kad neblogėja verysad.gif
Ir dar kas mane nuliūdino, kad pasakė, jog mergaitės rečiau išauga šią bjaurią ligą nei berniukai verysad.gif

turi paprasciausiai susitaikyti, yra kaip yra, ir tu nieko cia nepakeisi...Ir kaip bus niekas nezino, faktas tik tas ,kad kuo toliau ,tuo labiau bus daugiau chemikalu, alergenu ir panasiai.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Barikada @ 2007 10 16, 21:17)

Mano sūnui aštuoneri ir jam bronchinė astma, kuri paveldėta iš manes. Vaikystėje turėjau astmą, kurią apgydė (bent jau nejaučiau kokius dvidešimt metu g.gif , lankiau chorą, dainavau, sakė kad kvėpavimui padeda ) pagimdžius sūnų vėl pasikartojo priepolis , kuris buvo tik vieną kartą. Tiesiog vengiu tų vietų, kurios iššaukia priepolius. o Jūsų mergaitei tiksliai nustatyta nuo ko atsiranda dusuliai
Atsakyti
Kas darėtės mokamą tyrimą įkvepiamiems alergenams ar irgi tiek laiko laukėt atsakymo? Aš laukiu jau 3 savaites g.gif Nervina nerealiai, suprasčiau, kad dar nemokamas būtų buvęs, tai galima ir palaukt, o čia, sumoki 130 Lt ir vis išgirsti telefone tą patį atsakymą- dar nepadaryta, skambinkite kitą dieną schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniki @ 2007 10 19, 12:05)
Mano sūnui aštuoneri ir jam bronchinė astma, kuri paveldėta iš manes. Vaikystėje turėjau astmą, kurią apgydė (bent jau nejaučiau kokius dvidešimt metu  g.gif , lankiau chorą, dainavau, sakė kad kvėpavimui padeda ) pagimdžius sūnų vėl pasikartojo priepolis , kuris buvo tik vieną kartą. Tiesiog vengiu tų vietų, kurios iššaukia priepolius. o Jūsų mergaitei tiksliai nustatyta nuo ko  atsiranda dusuliai

jai dusuliu nėra, tik kosulys pastovus ax.gif O nuo ko, turiu sąrašiuką, t.y. išsityrėme. Bet man atrodo, kad dar kažkas įtakoja doh.gif Gyd sakė, ne visada tą ką rodo tyrimai dėl alergenų yra tiesa doh.gif

QUOTE(Soni @ 2007 10 19, 19:08)
Kas darėtės mokamą tyrimą įkvepiamiems alergenams ar irgi tiek laiko laukėt atsakymo? Aš laukiu jau 3 savaites  g.gif Nervina nerealiai, suprasčiau, kad dar nemokamas būtų buvęs, tai galima ir palaukt, o čia, sumoki 130 Lt ir vis išgirsti telefone tą patį atsakymą- dar nepadaryta, skambinkite kitą dieną  schmoll.gif

apie mėn. |Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Kas darėtės mokamą tyrimą įkvepiamiems alergenams ar irgi tiek laiko laukėt atsakymo? Aš laukiu jau 3 savaites  g.gif Nervina nerealiai, suprasčiau, kad dar nemokamas būtų buvęs, tai galima ir palaukt, o čia, sumoki 130 Lt ir vis išgirsti telefone tą patį atsakymą- dar nepadaryta, skambinkite kitą dieną  schmoll.gif

Paprastai sis tyrimas atliekamas per 1-2 dienas, priklausomai nuo gydymo istaigos.
Atsakyti

Oi, o kas cia per tyrimas? Ar jis parodo kazka konkreciau, negu tyrimas ant rankytes? Maniskis yra alergiskas butent ikvepiamiems dirgikliams. Tai gal verta padaryti ir dar kazka papildomai suzinoti?

Tiesa, teko girdeti, kad yra atliekami tyrimai namu dulkiu. T.Y. nustato is meginio, ar jusu namu dulkese gyvena erkutes. Gal kas daugiau zinote? g.gif
Atsakyti