Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Dabar 10. Bet va atejo ruduo ir vel nori naktimis pakoseti, nors atrodo ir lova issiurbiu su Kirbiu, ir patalyne plaunama daznai, ir kilimu neikada net neturejau..
Atsakyti
Cats, jūs Klaipėdoj pas pulmonologą lankotės? Jei taip, tai pas ką?
Atsakyti
mes irgi sergam astmuke aš ir sunus bet norejau paklaust ar jusu vaikams nieko panašau nera buve?:maniskis jei kur stipriau bamteli nugara iškart dust paradeda kažin kodel taip yra daktare sako kad tai irgi del astmos...
Atsakyti
Sveikutes smile.gif tikiuosi ir jusu vaikiukai sveiki. Pati sergu astma ir dukra ja serga. laikau namuose ir suni ir katina, atrodo nelabai kenkia. Zinau gera vaista, tik reikia pasitart su gydytoja. Tai vadinamos laukines morkos, reik gert ju arbata su medum. As geriau be medaus, nes medui alergiska, jau 3 men neturejau priepuoliu. smile.gif O grudinti butinai reik, man geriausia buna prie juros, maudausi net 11 laipsniu silumos vandenyje, begioju ir nereik jokio beroteko. Dukros forma lengvesne. Ji jau nevartoja pastoviai vaistu.
Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 09 03, 18:07)
Dabar 10. Bet va atejo ruduo ir vel nori naktimis pakoseti, nors atrodo ir lova issiurbiu su Kirbiu, ir patalyne plaunama daznai, ir kilimu neikada net neturejau..

O tai mes to paties amziaus drinks_cheers.gif zinai,mano vaikis labai karstas zmogutis,jam niekados nesalta...as su siltu megztuku, jis su sortukais laksto...na ir va pries pora dienu pradejo sloguoti. pakranksi.
Vakar padariau atradima, nusipirkau Olynth elektrini inhaleri, 17 lt kainavo. jis panasaus veikimo kaip elektriniai uodu atbaidytojai, tik dedasi mentoloeukalipto ir dar kazkokiu eteriniu aliejumi impregnuotos juosteles. nu ir ka? kambarys pilnas metu kvapo, jam kvepuoti lengviau, visa nakti pramiegojo, sako jam gerai...
na cia aisku gerai, jei zmogutis nealergiskams tiems kvapams..
keiciasi oras, o tai sunkus periodas astmininkams...
plius nepamirsk brendimas prasideda.... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(lera @ 2007 09 04, 12:37)
mes irgi sergam astmuke aš ir sunus bet norejau paklaust ar jusu vaikams nieko panašau nera buve?:maniskis jei kur stipriau bamteli nugara iškart dust paradeda kažin kodel taip yra daktare sako kad tai irgi del astmos...

nee, pas mus tokio dalyko nera g.gif , na bet juk zinai, visi zmones skirtingi, visko buna gyvenime... 4u.gif
Atsakyti
Buvom pas Suliauskaite. Ji tarp kitko minejo dar ir psichologines priezastis. Atseit, rudeniop vaikuciai pradeda eiti i mokyklas, stresuoti, nervintis, tai gali ir astma paumeti.

O del to inhaliatoriaus tai nezinojau, bet eukaliptas valo, veikia dezinfekuojanciai. mes eukalipto aliejaus nesames net i pirtele. Reikes pabandyti. Juk tai nera geriamas vaistas, be to ji toleruojam, todel tikrai nepakenks.

Gal kas esate bande gydytis drusku kamerose? Ar tai tik profilaktiskai, ar tikrai gydo? Pasidalinkit patirtim, kas tokios turit.
Atsakyti
[I]S[SIZE=1][Sveikos mamytės.Aš norėjau pasidomėti- kaip nustatoma bronchinė astma? Mūsų Pulmunologė mano vaikams šią ligą nustatė iš bendro vaizdo t.y. paklausė plaučius-"yra švokštimas",paklausė širdeles. Ar gali būti,kad be jokių tyrimų nustatytu Bronchinę astmą]
Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 09 08, 19:11)
Buvom pas Suliauskaite. Ji tarp kitko minejo dar ir psichologines priezastis. Atseit, rudeniop vaikuciai pradeda eiti i mokyklas, stresuoti, nervintis, tai gali ir astma paumeti.

O del to inhaliatoriaus tai nezinojau, bet eukaliptas valo, veikia dezinfekuojanciai. mes eukalipto aliejaus nesames net i pirtele. Reikes pabandyti. Juk tai nera geriamas vaistas, be to ji toleruojam, todel tikrai nepakenks.

Gal kas esate bande gydytis drusku kamerose? Ar tai tik profilaktiskai, ar tikrai gydo? Pasidalinkit patirtim, kas tokios turit.

O kaip ta Šuliauskaitė? Mes lankomės pas Pliuškienę, o kažkaip man norėtųsi dar vienos nuomonės... Bet ji kaip ir poliklinikos vedėja, tai net nežinau...

Ėjom mes į tas druskų kameras irnesakyk.gif. Tada dar neturėjom BA diagnozės, tik recidyvinį obstrukcinį bronchitą. Efektas - absoliutus nulis. O ir šiai, ką aš žinau - suvaro 20 visokiais balsais kosinčių ir čiaudinčių vaikigalių ir pusvalandžiui uždaro duris, kad jie tarpusavyje bacilom keistųsi unsure.gif . Vienžo, mums niekuom nepadėjo schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(marrusia @ 2007 09 08, 20:55)
[I]S[SIZE=1][Sveikos mamytės.Aš norėjau pasidomėti- kaip nustatoma bronchinė astma? Mūsų Pulmunologė mano vaikams šią ligą nustatė iš bendro vaizdo t.y. paklausė plaučius-"yra švokštimas",paklausė širdeles. Ar gali būti,kad be jokių tyrimų nustatytu Bronchinę astmą]

Tai mums irgi panašiai nustatė - turėjom kelis pasikartojančius obstrukcinius bronchitus iš eilės, be to, alergija ir alerginė sloga. Tai paklausė bronchus, paskaitė ligosi istoriją ir nustatė alerginės kilmės BA... Vėliau Kaune darėmės IgE, kuris parodė polinkį į alergiją, tai diagnozė taip ir liko unsure.gif
Atsakyti
Nezinau kaip ten su tom pulmanologem ir kaip ten ta Šuliauskaitė, manau, kad požiūris standartiškas: vartokit vaistus, bo bus blogai. Ta aiškiai pasakė. Kai užsiminiau apie alternatyvas tik vyptelėjo. manau, kad čia kiekvienos mamos atsakomybė ir reikalas.
Brangiosios, tik mes pačios atsakingos už savo vaikelius. Jau ne kartą pati pastebėjau savo vaiko problemas ir tik pati išreikalavau tyrimų. Reikia mėginti viska, kas gali padėti: sudžokus, kalnus, pušynius, masažus, homeopatiją ar dar kažką. Bet ką. kas tik galėtų padėti, o ne pakenkti, kaip tai daro vaistai. O gal padės? juk įsivaizduokit - padeda. Ir ka tada? O be to, tikrai gerai kai išgirsti kelių gyd. nuomonę.
Maniškiui irgi tokia viena ale gydytoja Klaipėdoje 3 vaiku pol. is rentgeno diagnozavo sinusita. Prirase antibiotiku, o as nuveziau ji pas privatu LOR gydytoja, kuris man asmeniskai ziauriai yra padejes. Jis tik nusijuoke ir pasake gyd. pavarde, kuri nustate sinusita. Jokio sinusito mano kudikis neturėjo ir neturi. Va taip. Juk gydytojai irgi žmonės, jie irgi klysta....
Atsakyti
Pas mus dabar vel paumejimas, ir as pati girdziu obstrukcija. Tai labai man padeda kaitintos druskos maiselyje dejimas ant krutines. Istepu krutine zuikio taukais ir dedu druska. Kosuli nueme per 2 naktis, bet bandom ir toliau. Tik Ventolina vis tik duodu, bet dar nepurskiu

Ir bandau as ta SuDzok masaza su diagnostine lazdele, bet atrodo, kad nelabai turbut zinau, kur tiksliai baksnoti.

Atsakyti
QUOTE(Cats @ 2007 09 08, 19:11)

metos ipač eukalipto kvapai gali iššaukt stipru astmos priepuoli taip pat kaip ir sergant laringitu..
Atsakyti
Sveikos, mano panelė taip pat turi astmą, vidutinio sunkumo, jai tuoj bus 5 metukai. Singulair'ą naudojam kasdien jau metus, neišeina nutraukti, o ventolino ar salbutamolio kažkiap jau senokai nenaudojom (purškiamo). Bet dabar pradėjo eit į darželį, tai jau per dvi savaites antrą kartą serga, baisinė sloga, nedidelė temperatūra ir pradeda kosėt. Nežinau net kaip stiprinti jos organizmą kad taip nesirgtų, gal esat bandę kas tas geriamas vakcinas, ar efektingos jos Luivac atrodo ir dar kažkokia ten yra g.gif Kažkaip man baisu ją duot, gal astmininkams netinka g.gif O dėl eukalipto, tai mums Kaune ligoninėje pasakė kad astmininkams nesvarbu kokio pobūdžio astma, nenaudoti jokių kvapų eter. aliejų, gali dar baisesnė astmą iššaukti doh.gif Turiu eukalipto, bet taip ir stovi nenaudojamas blush2.gif
Atsakyti