zinokit as su ta liga paskutiniu metu susipainiojau visai viena daktare man sake kad jei sergat astma butinai drekinkit patalpas,nupirkon drekintuva,pries tai kabinom ranksluoscius dregnus,kita daktare aiskina kad kaip tik viskas turi but l.sausa t.y oras,tai kaip suzinot kas geriau istikruju? jug kiek zinau kai buna dregna veisiasi pelesis ir tada jau tikrai blogai buna....
QUOTE(lera @ 2007 07 03, 15:31)
zinokit as su ta liga paskutiniu metu susipainiojau visai viena daktare man sake kad jei sergat astma butinai drekinkit patalpas,nupirkon drekintuva,pries tai kabinom ranksluoscius dregnus,kita daktare aiskina kad kaip tik viskas turi but l.sausa t.y oras,tai kaip suzinot kas geriau istikruju? jug kiek zinau kai buna dregna veisiasi pelesis ir tada jau tikrai blogai buna....
na tikrai jau, kad nebūtų per sausa, bent mums taip sakė, juk sausas oras ir sveikam žmogui sukelia krenkštimą bent
QUOTE(vaižgantė @ 2007 05 19, 10:09)
Pasidalinsiu, mamytės, savo nuomone. Atsiprašau, jei ką papiktinsiu.
Mano dukrai bronchinė astma atsirado tada, kai dirbau mokykloje. Pastoviai nervindavausi, pykdavau, jausdavausi blogai ir viduje dusdavau. Aš dusdavau viduje, mano dukra- išoriškai. Kai tik išėjau iš mokyklos ir pradėjau dirbti darbą, kuris man patinka, taip ir dingo kažkur dukros dusuliai...
Vaiko iki 7 m. sveikata maždaug 70 proc. priklauso nuo mamos savijautos, dvasinės būklės, emocijų ir t.t.
Įdomu tai, kad nors mano dukra alergiška medžiams ir žolei, dabar, kai viskas žaliuoja ir žydi, ji dar nė karto nekostelėjo...Žinau, kad jeigu kostelės, kalta būsiu aš...Vadinasi, nesusitvarkau su savo vidumi...
Mano dukrai bronchinė astma atsirado tada, kai dirbau mokykloje. Pastoviai nervindavausi, pykdavau, jausdavausi blogai ir viduje dusdavau. Aš dusdavau viduje, mano dukra- išoriškai. Kai tik išėjau iš mokyklos ir pradėjau dirbti darbą, kuris man patinka, taip ir dingo kažkur dukros dusuliai...
Vaiko iki 7 m. sveikata maždaug 70 proc. priklauso nuo mamos savijautos, dvasinės būklės, emocijų ir t.t.
Įdomu tai, kad nors mano dukra alergiška medžiams ir žolei, dabar, kai viskas žaliuoja ir žydi, ji dar nė karto nekostelėjo...Žinau, kad jeigu kostelės, kalta būsiu aš...Vadinasi, nesusitvarkau su savo vidumi...
Kad priklauso vaiku busena nuo tevu pritariu
mums vakar pripazino bronhine astma.2metuku suneliui ir 6menesiu suneliui.as pati ja vaikysteje sirgau,bet kazka apie ta liga nezinau.prirase mums daug vaistuku,bet kazko kaip toliau su ta liga gyventi nepasake.gal kas zinote,kaip elgtis,ar ir toliau gyventi senuoju ritmu,ar reikia spetselios kazkokios prieziuros.?
QUOTE(saulele2 @ 2007 07 11, 10:16)
mums vakar pripazino bronhine astma.2metuku suneliui ir 6menesiu suneliui.as pati ja vaikysteje sirgau,bet kazka apie ta liga nezinau.prirase mums daug vaistuku,bet kazko kaip toliau su ta liga gyventi nepasake.gal kas zinote,kaip elgtis,ar ir toliau gyventi senuoju ritmu,ar reikia spetselios kazkokios prieziuros.?
labas erga mano brolis tai zinai labai reik saugot kad nepersaltu nes lb blogeja tada lb gerai garais kvepuot ir lb geras yra toks dzemas zolinis lb padeda jei domina rasyk i az papasakosiu
QUOTE(ramunyte @ 2007 05 05, 23:14)
Bet kai naudoji singuliara BUTINAI vaikuciui reikia duoti daug gerti vandenelio,nepamirsk apie tai...
O jetus..nežinojau to ir niekas neakcentavo..
Aš tik dabar susimąsčiau
Dukrą labai kamuoja skausmai..kartais ji klykia kaip skauda šoną..vedžiau pas gyd., bet lyg ir nieko rimto neranda, darė vidaus organų echo.
Būtų galima galvoti, kad gal kas su pilvu, bet esu tikra, kad ne. Mes šeimoje valgom labai sveikai, čia dalykas kurį žiūriu griežtai..ne bet kada, ne bet ką ir ne bet kur O gyd. visąlaik tą patį kartoja jokių čipsų, kolų ir pan. o mano panelė gal tik porąkart gyvenime ragavusi tokių dalykų..
Pasiskaičiau "Singulair" lapelį, o ten rašo, kad gali kamuoti skausmai Geriam jau virš metų kasdien..negydyt negerai, bet kai pagalvoji kiek tas mažas vaiko orgamnizmas gauna vaistų
QUOTE(Alisa @ 2007 06 12, 13:55)
Mano vaikui nustate alergija dulkem ir paaiskino kaip svarbu sutvarkyti namu aplinka.
Galiu papasakoti ką aš dariau: išnešiau kilimą; patalynę keičiu kiekvieną sekmadienį, nupirkau vietoje anksčiau turėtos patalynės - "antialerginę", kurią laiks nuo laiko skalbiu; nupirkau didelio našumo oro valytuvą-jonizatorių, kuris nuolat veikia dukros kambaryje; pakeistas lovos čiužinys; aišku dažnai drėgnai šluostau baldus ir grindis, siurblio niekada nenaudoju, nes neturiu gero
QUOTE(Alisa @ 2007 06 13, 11:58)
Aš turėjau omeny, ar bandote nuo šios alergijos pasveikti?Nes mums alergologas sakė, kad įmanoma pasveikti, atsikratyti.
Kadangi mes dėl šio gydymo jau sutarę, tai galiu šiek tiek papasakoti kaip gydoma (nes mums gydymo planą sudarė Santariškėse dirbanti gyd. alergologė):
Vaikas gali būti gydomas tik nuo 5-rių metukų (mums rugpjūtį bus oenki metukai, o kažkur lapkričio mėn. mes pradėsim gydymą ). Geriausia gydymą pradėti vėlyvą rudenį ar žiemą. Gydymas turės trukti 3 metus mažiausiai, o gali tęstis ir ilgiau...
Ši terapija gali būti leidžiant poodines alergenų injekcijas (po to kurį laiką stebint medikams) arba poliežuvinė SIT (lašiukais). Mūsų atveju mergytei bus duodamas dulkių alergenas vis didėjančiomis dozėmis ir ilgėjančiais intervalais, tol kol dukros organizmas į alergeną ims nebereaguoti.
Taip gydoma, kai yra labai didelis jautrumas ir nustatyti labai aukšti specifinių IgE titrai, be to, jei organizmas jautrus ne daugeliui, o pavieniams alergenams (jei kamuoja alegrija daug kam, tai dažnai beprasmiška gydyti..Aš esu daug kam alergiška ir manęs taip nebeįmanoma gydyti ).
Efektyviausia ši terapija yra gydant namų dulkių erkių alergenais
Alergenai užsakomi ir pristatomi konkrečiam vaikui, gydymas dalinai kompensuojamas, nes šiaip jau yra brangus Kaip supratau dalį gydymo turėsim apmokėti mes
Aišku rūpesčių bus, bet "rizikuoti" verta. Vaikui ta alergija gali praeiti..lyg ir minėjo, kad apie 90 proc. vaikų pasveiksta
QUOTE(Dilma @ 2007 06 13, 15:09)
Tiesą sakant, nieko panašaus nesu girdėjusi Kur galima būtų plačiau apie šį gydymą sužinot?
Šis gydymas taip vad. SIT- specifinė imunoterapija.
Įmetu keletą nuorodų, kur labai trumpai paaiškinama kas tai yra:
SIT
dar apie SIT
Jei įdomu palyginti kokio stiprumo mano vaiko alegrija, kad gydomės, tai:
1) alergija Derm. pteronyssinus (namų dulkės) yra 4.3 klasė (26.6 IU/ml) - "didelė, beveik visada su klinikiniais požymiais" alergija
2) pati didžiausia bėda ir sunkiausia mergytės alergija Derm. farinae (patalynės erkutės) - 6 klasė (>100 IU/ml) - "ypatingai didelė" alergija
3) katė - 3 klasė (3.09 IU/ml) - "padidėjęs jautrumas, su galimais klinikiniais požymiais"
Būtų 1, 2 ar dar bent 3 klasės alergija, tai gyd. sakė tikrai nebūtų būtina imunoterapija (dėl alergijos katei ir negydys). Bet 4 ir 6 klasės alergijos sakė savaime nebeišaugsime Tuo labiau, kad tas alergenas nori nenori - beveik neišvengiamas. Gali namus kuopti nuo ryto iki vakaro (kas irgi neįmanoma..), bet juk vaikas eina į darželį (kur nelabai galiu palikti miegoti pietų miego, nes jei kasdien miegotų, tai jau galėčiau mesti darbą ir pasišvęsti kovai su astma. Bet pasirinkau geriau vengti, nei kovoti..nes kovą galima ir pralaimėti), po poros metelių eis ir į mokyklą. Iki to laiko nors sumažinti tą ligą.
O mes nuo Joninių nebenaudojam jokių vaistų nuo alergijos, ir visai neseniai, prieš savaitę su trupučiu, maniškė pradėjo naktimis kosėti. Niekaip nesurišu, ar čia kosulys nuo astmos, ar šiaip peršalimas
Rasma, maniškės alergijos klasės irgi yra tokios pačios, alergiška namų ir patalynės erkutėms, tik katei alergija buvo 0/1 klasė. Daugiau niekam nealergiška, tyrimus darėmės prieš gerus du metus, gal reiktų pakartoti?
Bet mumis gydantis gydytojas Klinikose net neužsiminė apie tokį gydymą Gal galėtum pasakyti savo gydytojos pavardę, jei jis nesutiktų, ar jei Klinikos neturi galimybės taip gydyti, gal reiktų nuvažiuoti į Santarus???
Rasma, maniškės alergijos klasės irgi yra tokios pačios, alergiška namų ir patalynės erkutėms, tik katei alergija buvo 0/1 klasė. Daugiau niekam nealergiška, tyrimus darėmės prieš gerus du metus, gal reiktų pakartoti?
Bet mumis gydantis gydytojas Klinikose net neužsiminė apie tokį gydymą Gal galėtum pasakyti savo gydytojos pavardę, jei jis nesutiktų, ar jei Klinikos neturi galimybės taip gydyti, gal reiktų nuvažiuoti į Santarus???
QUOTE(katuka @ 2007 07 20, 10:57)
Aš lankausi galima sakyti privačiai, va čia alerginių susirgimų centras
Vaiką vedžiau pas N. Vaičiulionienę ir pati eidavau pas V.Kvedarienę.
Bet vienąsyk kažkaip sutapo, kad man besiregistruojant ir užrašinėjant pas gyd. dukrą, mums pasiūlė ateiti kartu su vaiku pas tą pačią gyd.
Man taip patiko konsultacija!
Labai išsamiai ištyrė, skyrė gydymą ir papasakojo apie specifinę imunoterapiją. Kitąkart besilankant ir sutarėm kas kaip bus. Dabar abi su dukrele dėl tų pačių bėdų pas tą pačią gyd. einam
V.Kvėdarienė dirba ir Santariškių konsultacinėje poliklinikoje, galima pas ją su siuntimu eiti, bet aš einu privačiai vien dėl to, kad darbo metu man sunku ištrūkti savais reikalais, ar leisti laiką eilėje
Gal jūs tiesiog paklauskite gydančio gydytojo apie specifinę imunoterapiją ir ar taip būtų galima gydyti jūsų mažiukę. Man irgi niekas nesiūlydavo, mažai papasakodavo apie pačią ligą, gydymą..tai suprantama - pacientų daug, nesinori kartotis, o gal tiesiog pamirštama
Labas,
Yra jau II pradėta tema tėveliams (jau vieną 50 psl. prišnekėjome ), kurių vaijučiai serga astma. Įdedu jos nuorodą, būtinai užsuk. Toje temoje dalinamės patirtimi, kaip gyventi su šia liga ir kaip su ja kovoti Bronchų astma
Yra jau II pradėta tema tėveliams (jau vieną 50 psl. prišnekėjome ), kurių vaijučiai serga astma. Įdedu jos nuorodą, būtinai užsuk. Toje temoje dalinamės patirtimi, kaip gyventi su šia liga ir kaip su ja kovoti Bronchų astma
labas visomas mamytems, kuriu vaikuciai serga astma, turi prisidet prie jusu burio , nes mes taip pat sergam bronxine astma. Viskas prasidejo mazdaug nuo 2 metuku, kaip pradejom eit i darzeli, prasidejo 2 savaites darze, kitos 2- namie ir taip visa sezona, pirmas priepolis buvo kai vaikui buvo 3 metai, varem su greitaja tiesiai i reanimacija, tos buvo stiprus priepollis, o gydytojai peciais gužciojo, kad negali but taip staigai ir toks stiprus priepolis, net paminejo, kad galejom ir nedavaziuot, 2 savaites ligoninej pasigydem, pradejo mus stebet. Ligiai diena i diena tik praejus pusei metu-spaly, vel toks pat priepolis-tiesai i reanimacija, vel su migalkem per visa miesta, ligoninej tik po 3 paru nustatė kad astma tai tikrai jau sergame + plauciu uzdiegimas, pasigydem, po ligonines tiesiai i sanatorija, sanatorijoj palangoj kaip pamaciau palatas pasidare baisu , pasiliko su vaiku mociute, nes biliuteni niekas neduoda , o atostogas taip pat, istverem tik 2 savaites . metus lako purskem su ingaliatorium ryte ir vakare dozes, vasara pertrauka, nuo rudens praeito singulara, tifu tfu tfu pablodejimo ner, tik pavasari buvo mazas priepolis, tai kadangi zinau jau visus simptomus laiku sudaviau pliacenciu, pagal sxema kaip buna priepolikx, tai pranese be ligonines , bet vistiek 2 savaites namie prasedejom( ir as nuo darbo pailsejau) Dabar nuo birzelio vidurio darom iki rudens tarpa , jokiu vaistu, tik paumejus, tfu tfu tfu ( tiesiog bijau net pagalvot) , tai va tokia musu liudna istorija,