Visų pirma, atsisakyti visų kilimų, jei įmanoma - minkštų baldų. Ir kasdien valyti grindis ir dulkes nuo baldų drėgna šluoste. Mes dar įsigijom ir naują siurblį, cikloninį, kuris neturi dulkių maišelio...
Dekui, DIlma.
Dukra nuo gimimo alergiška, tai kažkaip nuojata pakuždėjo,
visi baldai odiniai, spintos visos uždarytos.
Tik kiliminę dangą nuėmėm iš vaiko kambario.
Kaip tik apie dulkių siurblį aš va noriu sužinoti.
Turbut reikia keisti seną, paprastą.
Gal ir pas jus odiniai baldai?
Ar tinka toks odinių baldų valymui?
Girdėjau kad HEPA filtrai gerai padėda sulaikyti, ar tiesą?
arba vandens filtrai?
Ar naudojate oro valytuvą?
Gydytoja sako kad dulkių alergija pagydoma, bet gydymas ilgas.
Gal kas gali pasidalinti patirtimį?
Dukra nuo gimimo alergiška, tai kažkaip nuojata pakuždėjo,
visi baldai odiniai, spintos visos uždarytos.
Tik kiliminę dangą nuėmėm iš vaiko kambario.
Kaip tik apie dulkių siurblį aš va noriu sužinoti.
Turbut reikia keisti seną, paprastą.
Gal ir pas jus odiniai baldai?
Ar tinka toks odinių baldų valymui?
Girdėjau kad HEPA filtrai gerai padėda sulaikyti, ar tiesą?
arba vandens filtrai?
Ar naudojate oro valytuvą?
Gydytoja sako kad dulkių alergija pagydoma, bet gydymas ilgas.
Gal kas gali pasidalinti patirtimį?
Pas mus baldai ne odiniai, kilimų nėra niekur. O dulių siurblį pirkom cikloninį, kuris renka dulkes į plastmasinį rezervuarą ir turi HEPA filtrą. Galima pirkt ir tokį, kuris dulkes renka į vandenį. Tikrai mažiau jų išmetama atgal. Oro valytuvo nenaudojam - neturi vaikas gyventi visai sterilioje aplinkoje, nes organizmas vis tiek turi kažkiek taikytis ir su dulkėm, ir su visokiom kitom blogybėm. Darželyje ar mokykloje gi niekas irgi nenaudoja oro valytuvų.
Taip pat reikėtų vaikui pakeist patalynę į antialerginę arba sintetinę. Na, ir užvalkalus skalbt kartą per savaitę - dvi
Taip pat reikėtų vaikui pakeist patalynę į antialerginę arba sintetinę. Na, ir užvalkalus skalbt kartą per savaitę - dvi
O gydotes nuo dulkių alergijos?
QUOTE(Alisa @ 2007 06 13, 12:22)
O gydotes nuo dulkių alergijos?
Kai paūmėja sloga, vartojam Nasonex, Zyrtec. O kosuliams turim Flixotide, bet vasarą pagal gydymo planą turėtumė apsieit be jų. Nors ir taip šituos kvėpavom tada, kai kosėjom...
QUOTE(Dilma @ 2007 06 13, 12:40)
Kai paūmėja sloga, vartojam Nasonex, Zyrtec. O kosuliams turim Flixotide, bet vasarą pagal gydymo planą turėtumė apsieit be jų. Nors ir taip šituos kvėpavom tada, kai kosėjom...
Bet čia tik simptominis paūmėjimų gydymas, atrodo?
Aš turėjau omeny, ar bandote nuo šios alergijos pasveikti?
Nes mums alergologas sakė, kad įmanoma pasveikti, atsikratyti.
Kelių etapų gydymas skiepais-lašais - ar kažkaip panašiai.
Prieš pradedant reikia kad bent mėnesį prasilaikyti be jokių alerginių simptomų?
Mes turime grįžti po mėnesio - pasveikusi turi b0ti, paskui skaičiuojamas tas mėnuo ir vaiką pradeda skipyti ar gydyti tais lašais. Sudėtingai atrodo kol kas, mes tik va neseniai sužinojome
Tiesą sakant, nieko panašaus nesu girdėjusi Kur galima būtų plačiau apie šį gydymą sužinot?
QUOTE(Dilma @ 2007 06 13, 16:09)
Tiesą sakant, nieko panašaus nesu girdėjusi Kur galima būtų plačiau apie šį gydymą sužinot?
Dukrai tik neseniai diagnozavo, jos gydytoja yra gyd. R.Kuzminskienė Medicinos Diagnostikos Centre, ji mum tai pasakė. Dabar va kaip rašiau ruošiames gydymui. Dar kiek žinau priklauso nuo laipsnio, pas dukrą 2-o laipsnio dulkių alergija, o pas jūs? pasiskaityti net nežinau, dar nesuradau. Surasiu būtinai parašysiu.
QUOTE(zivile76 @ 2007 06 11, 09:43)
Labas vakaras.Norejau suzinoti(naudojausi paieska bet neradau atsakymo),gal kas atsakytu,i kokias sanatorijas siuncia su bronchine asma ar galima patiems pasirinkti,ar duoda siuntima i konkrecia ir viskas?Jeigu galima pasirinkti tai i kokia pasiulytut rinktis.Gal vertetu ka nors is anksto zinoti,kad nebutu staigmena nuvaziavus?Aciu uzatsakymus .
Mano sunus bronchine astma turi jau seniai, bet sanatorijoje buvom tik 1 karta, labai keblus reikalas, pvz siemet ir vel negavom, motyvuoja tuo, kad pas ji lengvos formos BA.Ta kart buvom Abromiskese, leido rinktis tartp 2, bet prie juros nesiule
Sveikos mamytės, aš čia užsuku karatais pasiskaityti apie bronchinę astmą. Susidūriau su tokia problemėle, dėl adenoidų operacijos. Abu vaikai turi bronchinę astmą ir abiem siūlo operuoti adenoidus, buvom pasikonsultuoti III ligononėj, išgirįdę, kad sergam astma iškart siūlė klinikas. Ar yra buvę kokių komplikacijų jūsų vaikučiams, operuojant adenoidus, nes III ligoninėj sako neturi vaikų reanimacijos? Ar verta bijoti?
QUOTE(juranda @ 2007 06 20, 14:42)
Mano sunus bronchine astma turi jau seniai, bet sanatorijoje buvom tik 1 karta, labai keblus reikalas, pvz siemet ir vel negavom, motyvuoja tuo, kad pas ji lengvos formos BA.Ta kart buvom Abromiskese, leido rinktis tartp 2, bet prie juros nesiule
Mano dukrai bronchine asma nustate tik pries 2 savaites,tai dar kolkas nieko nesiorentuoju,kokios formos ir nezinau nes dar nejom jokios komisijos tik pasake, kad alergija 3 kartus padidejus,buvom pas pulmonologe.Kas liecia sanatorija tai kai uzklausiau ar priklauso tai musu pediatre isverte akis ir tipo kokia sanatorija niekas su asmom nevaziuoja,bet sake pasiteiraus.Kita diena pati paskambino ir paklause ar rugpjuti nenoreciau i sanatorija.Tai as ir sutikau,tai dabar reikes pavaikscioti per kokia tai komisija,o daugiau kolkas nieko nezinau.Laukiu ir tiek,o gal ir eduos kas cia zino
QUOTE(Rencike @ 2007 06 20, 16:39)
Sveikos mamytės, aš čia užsuku karatais pasiskaityti apie bronchinę astmą. Susidūriau su tokia problemėle, dėl adenoidų operacijos. Abu vaikai turi bronchinę astmą ir abiem siūlo operuoti adenoidus, buvom pasikonsultuoti III ligononėj, išgirįdę, kad sergam astma iškart siūlė klinikas. Ar yra buvę kokių komplikacijų jūsų vaikučiams, operuojant adenoidus, nes III ligoninėj sako neturi vaikų reanimacijos? Ar verta bijoti?
Mano vyresnėliui operavo adenoidus 3 ligoninėj. Jokių problemų nekilo. Tą patį vakarą grįžom namo.