Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Pirma dalis

Toliau gyvenam su šia liga. Guodžiamės, džiaugiamės, gydomės, sveikstam 4u.gif
Atsakyti
Labux,
norejau Rasmos paklausti del alergijos gydymo nelabai ka ir supratau kaip jus gydysites, kokius alergenus gersit ar tai turi paskirti gydytoja, nes mano vaikas labai alergiskas dulkiu erkutems ir viskam kitam. Darem mokamus alergijos tyrimus 20alergenu palete ir i viska suregavo. Mums tyrimas kainavo 123lt. dar paprasiau kad leistu isitirti maisto alergenus jie t.p. kainuos 123lt. cia klinikose
Atsakyti
O sakykit, kaip ten yra su tais alergijos tyrimais. Mes planuojam dar tik sia savaite juos daryti Santariskese. Tarkim, nustato, kad erkutem, dulkem, - betgi realiai tai neimanoma, kad taip jau steriliai svaru butu. Tos dulkes ir lovose, ir ant knygu, ir spintose, - visur kaupiasi. O as kaip tik skaiciau ne viena straipsni, kad daugiau nuo to sterilumo alergisku vaiku daugeja. Tevai nebeleidzia grubiai sakant "burna" po smeli kapstytis, viska sveicia, valo, su Fair`iais ir pan. viska bruzija, o vaikas juk naturaliai turi gauti visko. Cia iseina kaip siurbliu Koerbi reklam - paziurekit kokios erkes jusu lovose veisiasi. As cia aisku siaip, daugiau apibendrintai, bet musu gydytoja pritare, kad sterili aplinka tikrai nera panaceja alergiskiems vaikams. Nors mums ir alerginio pobudzio astma, bet tikiuosi, kad issigydysim ar bent jau normaliai gyvensim su sia liga.
Atsakyti
QUOTE(dalbol @ 2007 01 15, 14:13)
Labux,
norejau Rasmos paklausti del alergijos gydymo nelabai ka ir supratau kaip jus gydysites, kokius alergenus gersit ar tai turi paskirti gydytoja, nes mano vaikas labai alergiskas dulkiu erkutems ir viskam kitam. Darem mokamus alergijos tyrimus 20alergenu palete ir i viska suregavo. Mums tyrimas kainavo 123lt. dar paprasiau kad leistu isitirti maisto alergenus jie t.p. kainuos 123lt. cia klinikose

Mūsų dukters atveju gydymas tinka, nes dukra labai alergiška (alergiškumo maximumas) tik namų dulkių ir patalynės erkutėms. Tai galima sakyti, kad alergenas kaip ir vienas pagrindinis- erkutės. Vartosim alergenus, bandysim pamažu, nuo mažiausiuų dozių (pamažu jas didindamos) pripratinti org-mą nebereaguoti į aplinkos alergenus. Alergenus reikia vartoti pagal kažkokią duotą schemą (sakė, kai reiks tai viską paaiškins) ir gydytis ne mažiau kaip 3-5 metus.
Šioje nuorodje gana paprastai ir išsamiai viskas aprašyta IMUNOTERAPIJA
Pvz. man netinka ta imunoterapija, nes aš daug kam esu alergiška (žiedaduklkėms, dulkėms, maisto produktams, katei)..taigi gydymas kaip ir neįmanomas, nes visų alergenų neimsi iš eilės gerti verysad.gif

QUOTE(elvyrce @ 2007 01 15, 14:28)
O sakykit, kaip ten yra su tais alergijos tyrimais. Mes planuojam dar tik sia savaite juos daryti Santariskese. Tarkim, nustato, kad erkutem, dulkem, - betgi realiai tai neimanoma, kad taip jau steriliai svaru butu. Tos dulkes ir lovose, ir ant knygu, ir spintose, - visur kaupiasi. O as kaip tik skaiciau ne viena straipsni, kad daugiau nuo to sterilumo alergisku vaiku daugeja. Tevai nebeleidzia grubiai sakant "burna" po smeli kapstytis, viska sveicia, valo, su Fair`iais ir pan. viska bruzija, o vaikas juk naturaliai turi gauti visko. Cia iseina kaip siurbliu Koerbi reklam - paziurekit kokios erkes jusu lovose veisiasi. As cia aisku siaip, daugiau apibendrintai, bet musu gydytoja pritare, kad sterili aplinka tikrai nera panaceja alergiskiems vaikams.  Nors mums ir alerginio pobudzio astma, bet tikiuosi, kad issigydysim ar bent jau normaliai gyvensim su sia liga.

Taip, steriliai ir nereikia. Aš beje, niekad vaiko steriliai nelaikiau. Bet alergija (alerginės kilmės bronchų astma) yra didele dalimi ir paveldima, kaip gyd. mums visai nesenai aiškino yra kažkoks "alergiją pernešantis" genas ir jei bent vienas iš tėvų - alergiškas, tai tikimybė vaikui sirgti alergija- didesnė..jau nekalbant apie tai, jei abu tėvai alergiški.O jokia liga mano manymu nėra gerai, kam rpei jų pratintis..jas reikia kuo greičiau ir efektyviau gydyti mirksiukas.gif
Aplinkos tikrai neišstreilizouosi, todėl būtina ieškoti išeities kaip padaryti, kad vaiko taip neveiktų aplinkoje esantys alergenai. O tam tinka aukščiau mano paminėta imunoterapija. Kai org-mas mokės nebereaguoti, tai alergija susiplnės ar visai išnyks...
Atsakyti
Man labai įdomu kaip ten tuos tyrimus daro, va kitą pirmadienį važiuosim pas alergologą, irgi del kosulio, nori pažiūrėti ar jis nealergiškas, bet kaip tokiam mažam ten darys kažką. Ar pagal kraują nustato, ar dar kokiais būdais?
Ir jei kasnors žinot, pasakykit tiklų adresą antakalnyje, kur yra tas Alergologijos centras.
Atsakyti
QUOTE(Edita @ 2007 01 16, 11:48)
Man labai įdomu kaip ten tuos tyrimus daro, va kitą pirmadienį važiuosim pas alergologą, irgi del kosulio, nori pažiūrėti ar jis nealergiškas, bet kaip tokiam mažam ten darys kažką. Ar pagal kraują nustato, ar dar kokiais būdais?
Ir jei kasnors žinot, pasakykit tiklų adresą antakalnyje, kur yra tas Alergologijos centras.

Mes buvom antakalnyje. Mums dave pasirinkti ar ziuri alergija ibreziant i ranka(nemokamas), ar ima krauja is venos(mokamas).
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2007 01 16, 14:01)
Mes buvom antakalnyje. Mums dave pasirinkti ar ziuri alergija ibreziant i ranka(nemokamas), ar ima krauja is venos(mokamas).

O koks tikslus adresas, bijau, kad nenugrybaučiau ax.gif . Ir kiek tas mokamas kainuoja? O atsakymas abiejų tą pačią dieną, ar ne? Ir kurį šeip geriau būtų daryti? Suprantu, kad paimant kraują, mažiau vaiką kankintų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Edita @ 2007 01 16, 14:14)
O koks tikslus adresas, bijau, kad nenugrybaučiau ax.gif . Ir kiek tas mokamas kainuoja? O atsakymas abiejų tą pačią dieną, ar ne? Ir kurį šeip geriau būtų daryti? Suprantu, kad paimant kraują, mažiau vaiką kankintų unsure.gif

adreso nežinau, nes ne vietinė, psakysiu dėl kainų... nemokamas, tai manau tinka nebent vyresniems, mums siūlė, daro taip ant ištiestų rankyčių uždeda kažkokius taškučius ir reikia pasėdėt ramiai 20 min. mums tai neįmanoma, nes sūnus labai judrus, taigi rinkomės antrą variantą, ėmė kraują iš venos mokėjom apie 30lt.
Papildyta:
atsakymai nemokamo man atrodo tą pačią dieną, o kraujo atsakymų reikia laukti 2 savaites
Atsakyti
QUOTE(Edita @ 2007 01 16, 14:14)

Mes buvom pas gydytoja Astrauskaite. Antakalnio 124. Ant rankos darant tuos taskucius atsakymas buna po 20 min, bet toks maziukas nelabai ramiai issedes. Kraujo atsakymas lygiai po 7 dienu. Kainuoja 150Lt. ir tai yra 36 komponentams(alergenams). Kraujo tyrimas yra tikslesnis.
Atsakyti
O ar kam nors dare toki tyrima, kuri mes planuojam daryti. Sake, lygtai cia kazkoks naujas metodas - ideda plokscia nedideli apskritima, kuriame yra apie 30 skirtingu zoleliu meginiu ir reikia palaikyti burnoje 6 minutes, kad prisigertu seiliu.
O siaip mums rekomendavo daryti tyrimus tik sulaukus 2 metuku, nes iki to neverta, tas nustatymas bus laikinas, ir viskas labai keisis dar
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2007 01 16, 14:36)
Mes buvom pas gydytoja Astrauskaite. Antakalnio 124. Ant rankos darant tuos taskucius atsakymas buna po 20 min, bet toks maziukas nelabai ramiai issedes. Kraujo atsakymas lygiai po 7 dienu. Kainuoja 150Lt. ir tai yra 36 komponentams(alergenams). Kraujo tyrimas yra tikslesnis.

o tai kokį mum kraujo tyrimą darė? g.gif kainavo apie 30 lt reikia laukt 2 savaites ir tas tyrimas parodys ar reikia daryt ta už 150 lt... g.gif darė kam nors tokį kaip mums? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ddaivux @ 2007 01 16, 14:27)
adreso nežinau, nes ne vietinė, psakysiu dėl kainų... nemokamas, tai manau tinka nebent vyresniems, mums siūlė, daro taip ant ištiestų rankyčių uždeda kažkokius taškučius ir reikia pasėdėt ramiai 20 min. mums tai neįmanoma, nes sūnus labai judrus, taigi rinkomės antrą variantą, ėmė kraują iš venos mokėjom apie 30lt.
Papildyta:
atsakymai nemokamo man atrodo tą pačią dieną, o  kraujo atsakymų reikia laukti 2 savaites

QUOTE(larina @ 2007 01 16, 14:36)

Labai jums ačiū 4u.gif . Dabar svarbu reiks pinigėlių pasiimti, nes maniškis tikrai nenusedės, be šansų ax.gif . Tik gaila, akd atsakymas taip negreit unsure.gif . nu nieko nepadarysi, teks luktelėti smile.gif
Atsakyti