Maniskiui 9 men. dar neropoja, bet atrodo tuoj prades, nes kai palieku ant zemes atejusi randu visai kitoj vietoj. Jis kazkaip ant pilvo atsigules ratus suka ir dabar neseniai pastebejau, kad jau bando pakelti pilvuka ir pritraukti kojyte...
is sedimos pozicijos isikibes atsistoja, nuo 8 men. sedeti pradejo kazkur nuo 7 men., tai taip kad viskas labai palaipsniui
QUOTE(Tarena @ 2005 05 19, 16:07)
Paprasyk siuntimo i manksteles, gal raumenu tonusiukas sumazejes. Pamankstins, pamasazuos ir iskart pamatysi teigiama postumi.
Mums tik 5 mėn., dėl mankštų ir masažų, tai tikrai patariu. Maniškė stojosi ant pirštų galų, ir taip tonusai buvo padidėję, tai po 10 kartų visai kitas vaikas.
Mano didieji bernai nešliaužiojo . Vaikščiot pradėjo nuo 1 metų.
QUOTE(SuperBaba @ 2005 05 22, 21:45)
Panasu , kad ir maniskiui taip pat bus :jau beveik vaiksto, ropoti
oo va musiske labai mandrai jau ropoja, sakykim ant triju, net papasakot nemoku
, kazkaip ant vienos kojos sedi, s su kita ropoja, o jau greitumas neispasakytas ,
o sedi viena jau seniai, pati is atsiseda, atsistoja isikibus, o vaikscioti tai tik i rankutes isikibus, bet noriai eina
, kazkaip ant vienos kojos sedi, s su kita ropoja, o jau greitumas neispasakytas ,
o sedi viena jau seniai, pati is atsiseda, atsistoja isikibus, o vaikscioti tai tik i rankutes isikibus, bet noriai eina
QUOTE(Emulis @ 2005 05 18, 16:42)
Sedi jau seniai, nuo 7 menesiu. Aisku pati tai nesugeba atsisesti, turiu pasodinti. Ir vartytis irgi netaip jau seniai pradejo. Nu gal dar anksti. Kiti pradeda vaikscioti 1 ir 2 mensiu, tai gal maniske irgi is tu.
Maniškė pradėjo vaikščioti 1 metų ir 2 mėnesių.vartytis pradėjo irgi vėlai.
Nepergyvenk labai, ateis laikas , atsistos ir nueis
QUOTE(gutė* @ 2005 05 19, 23:31)
sutinku- labai gerai pasakyta
Grindis valau kas antrą dieną, siurbiu- kas trečią, apžiūriu ar nėra smulkių daiktų, ir visada stebiu nes kai pupulis nutyla tai jau kartais gali reikšti kad kažką įdomaus sau ir pavojingo surado.
Grindis valau kas antrą dieną, siurbiu- kas trečią, apžiūriu ar nėra smulkių daiktų, ir visada stebiu nes kai pupulis nutyla tai jau kartais gali reikšti kad kažką įdomaus sau ir pavojingo surado.
zinai gute*, as irgi taip darau, o jau kai nutyla mergiote, tai arba duse muila valgo
arba is stalciaus makaronus po virtuve seja
QUOTE(astux @ 2005 05 18, 23:13)
Nesuprantu, jūs čia apie šalmus rimtai ar ant bajerio? manyčiau, kad su šalmu vaikas tikrai neišmoks saugotis ir saugiai kristi. O kai nuimsit šalmą, kas tada bus? o kad pora guzų įsistato, tai kas čia tokio? aišku, ne visi vaikai iš kart moka saugiai kristi, bet tada jei pajaus, kad saugotis visai nereikia... kaži ar čia gerai nu bet jums pačioms geriau žinoti
tai mes ta ir sakom kad kam reik tu super apsaugu
QUOTE(ivi @ 2005 05 18, 16:53)
Sedi irgi tvirtai, taciau pats dar neatsiseda, nebent is pusiau gulimos padeties. O pareikalauti, kad pakeltu, oi kaip moka.
Ir naujausias fokusas eiti. Tik vedziok ji- tai zingsniuoja patenkintas( nu aisku kojos dar kartais susipainioja).
Tai ir nebezinau, ar kankinti ji dar, t.y. versti ropoti... Nebezinau, kaip ir bemankstinti. Atrodo pats pasirenka, kas jam smagiau
Ir naujausias fokusas eiti. Tik vedziok ji- tai zingsniuoja patenkintas( nu aisku kojos dar kartais susipainioja).
Tai ir nebezinau, ar kankinti ji dar, t.y. versti ropoti... Nebezinau, kaip ir bemankstinti. Atrodo pats pasirenka, kas jam smagiau
Pas mus panaši padėtis, nors atsisėsti tai kartais atsisėda net neįsitverdama į nieką, bet pavyksta ne visuomet. Su šliaužimu tuoj mano kantrybė baigsis.... kaip vaikas išmoks šliaužti, jei jai iš principo labai nepatinka ant pilvuko gulėti ir niekada nepatiko??? Na bet vis karst nuo karto pasimokinam.
O su vaikščiojimu tai oi kas darosi .... galėtų mergina ištisai vaikščioti, kad tik kas ją vedžiotų (aš iš principo prieš vaikštukus nusistačius .... pati kalta ), vakarais būna, kad pasilenkiu ir atsitiesti nebegaliu .... tokia aistra vaikščiojimui, kad ojojoi Svarbiausia, kad pas mus butas taip apstatytas, kad nelabai kur bus apie baldus vaikčioti ... žodžiu panašu, kad sulinskiu aš visai kol mažoji pradės savarankiškai tapsėti
nepergyvenk,kiekvienas mazylis individualus,visi turi savo laika maniske ropoti pradejo tik 11men ,o pati savarankiskai nutapseno tik 15men ,nors isikibusi jau ejo nuo metuku. jei vaikas sveikas,danai jokiu mankstu nedaro ir jokiu masazu,palieka viska vaikucio savieigai. kai kurievaikai isvis "persoka " ropojima,jo nepradeje ir ima is karto vaikscioti. o pradeti eiti yra visiskai normalu net iki 18men. taigi nepergyvenk,nuzingsniuos ir tavo vaikiukas,paskui nebepagausi
Maniskis pats nuo pilvo ant nugaros retai apsivercia, nes jam reikia daug pastangu (trukdo svoris). Nuo nugaros ant pilvo lengviau. Sedi pats nuo 6 men. Siuo metu vaikstom i mankstele (mankstinames su kamuoliu, ant volo ir ant ruoniuko). Pastebejau, kad vaikas pasidare lansktesnis, jau bando statyti koja i prieki, todel manau manksteles yra gerai. Veliau planuojame pabandyti lankyti baseina, nes jam namuose vonioje maudytis patinka.
O su atsisedimu gydytoja mums parode visai kita atsisedimo buda. T.y. vaika paguldai ant sono, keli uz rankytes o jis is pradziu remiasi petuku, po to alkune o galiausiai rankyte (jei remiasi kumsciuku, tai reikia istiesti pirstukus). Po to tokiu pat budu ji paguldyti ant sono, versti ir daryti ta pati. Su kiekvienu kartu mano pagalbos jam reikia maziau.
O su atsisedimu gydytoja mums parode visai kita atsisedimo buda. T.y. vaika paguldai ant sono, keli uz rankytes o jis is pradziu remiasi petuku, po to alkune o galiausiai rankyte (jei remiasi kumsciuku, tai reikia istiesti pirstukus). Po to tokiu pat budu ji paguldyti ant sono, versti ir daryti ta pati. Su kiekvienu kartu mano pagalbos jam reikia maziau.
QUOTE(helli @ 2005 05 26, 12:08)
Na va tik parašiau, kad ne visada pavyksta neprisilaikant atisėsti ir situacija pasikeitė Dabar tik pabandyk paguldyti, šast ir sėdi. Ir šliaužimo fronte šiokio tokio progreso atsirado, žiūrėsim kas iš to išeis. O vaikštom tai su kiekviena diena vis gėriau, atrodo tuoj užteks tik už vienos rankyts vesti (gera žinia mano nugarai )
Neveltui sako, kad vaikai viska jaucia... Tik apsnekek. Va ir maniskis(sakiau,kad nesliauzia) O vyras ana dien sako, atrodo, jau sliauzia, palaukiau....nugi tikrai.
QUOTE(vivaflame @ 2005 05 23, 20:12)
tai mes ta ir sakom kad kam reik tu super apsaugu
As rgi esu tos nuomones,kad namu "bacilos" ne pavojingos.Namuose daznai tvarkomes:valom dulkes, siurbiam grindis,vedinam patalpas.O ta pedantiska tvarka nezinau kas galetu palaikyt.Nebent kokia tarnaite isitaisius ir galetume.
As taip nusipluku per diena priziuredama savo dukryte,kuri nori demesio,kad valyt kelis kartus per diena tikrai ne man.
Siurbiu kas antra deina,taip pat kas antra diena valau dulkes.O siaip nepamatau,kaip diena prabega...Kai pradejo ropot, savom reikmem, tokiom,kaip ramiam pasedejimui ir kavos puodelio isgerimui, ar zurnalo paskaitymui visai laiko nelieka