Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

Kazkaip skaitau ir galvoju, kad labai kai kurios mamytes saugo savo vaikucius nuo visokiu pagundu namuose smile.gif
as taip pat saugoau, bet tikrai neraisioju dureliu, neklijuoju ju lipnia juosta, ir nededu kepures kad nesusikultu tongue.gif
tfu tfu tfu TO NEREIKEJO! tikiuosi ir neprisireiks
tiesiog tose vietose kur ji dali prieiti, atsidaryti dureles ir siaip visur pridejau tokiu daiktu kurie jai nepavojingi. Taip jai pasidare visai neidomu landzioti po spinteles, darineti stalcius. Beje apie stacius, kai prisivere pirsteli, daugiau net neidomu buvo. todel as manau, kad vaikas pats turi viska isbandyti ir patirti savo kailiu, tada zinos pats kur galima, o kur ne
Tokiu prinsipu as ir vadovaujuosi augindama savo mergiote
Aisku, as ja saugau, bet taip, kad ji nejustu, o zinotu k, kad turi saugotis pati user posted image
Atsakyti
Mano mazylei jau 11 menesiu. Ji nesliauzia, ir nevaiksto. Pati neatsistoja, tiktai kai pastatai tai tada ji stovi. Bet apti negali. Ir eiti ji bijo. Kai ikabini jos rankytes i lovos krasta ji laikosi ir stovi pati, bet jaucia, kad as jos neprilaikau ir pradeda verkti, cry.gif nes bijo.
Kada jusu mazyliai pradejo stotis patys ir vaikscioti?
Atsakyti
O ar sėdi? Gal tiesiog tinginukė? Mano vidurinukė iki 8 mėnesių ant nugaros paguldyta apsiverst nesugebėdavo, padarėm masažiuką tai iš karto judesys atsirado biggrin.gif 11 mėnesių tikrai dar nedaug, nenusimink 4u.gif
Atsakyti
Sedi jau seniai, nuo 7 menesiu. Aisku pati tai nesugeba atsisesti, turiu pasodinti. Ir vartytis irgi netaip jau seniai pradejo. Nu gal dar anksti. Kiti pradeda vaikscioti 1 ir 2 mensiu, tai gal maniske irgi is tu. smile.gif
Atsakyti
Aš patarčiau nueiti į mankštelę. Mes šiuo metu vaikštom ir jau po 2 užsiėmimų juntami rezultatai: jau ant kojų tvirčiau stovi, bando šliaužt, t.y. jį aš pastumiu, o jis rankom atsistumia. Tikrai padeda fitness3.gif
Atsakyti
Ir as nerimauju, kad mano mazius (8,5men)dar neropoja. Nors stengiasi jau seniai,nuo 6,5men: guledamas ant pilvo pritraukia kojas, tada net pasistiebia, o galvos nepakelia, atrodo, kad greiciau kulversti apsiners. Kai galva pakelia, tai kojos nebeklauso...Vartosi tai jau seniai, nulaikyti sunku, o sauskelnes uzsegti-menas!.. Sedi irgi tvirtai, taciau pats dar neatsiseda, nebent is pusiau gulimos padeties. O pareikalauti, kad pakeltu, oi kaip moka.
Ir naujausias fokusas eiti. Tik vedziok ji- tai zingsniuoja patenkintas( nu aisku kojos dar kartais susipainioja).
Tai ir nebezinau, ar kankinti ji dar, t.y. versti ropoti... Nebezinau, kaip ir bemankstinti. Atrodo pats pasirenka, kas jam smagiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emulis @ 2005 05 18, 17:28)
Mano mazylei jau 11 menesiu.  Ji nesliauzia, ir nevaiksto.  Pati neatsistoja, tiktai kai pastatai tai tada ji stovi.  Bet apti negali.  Ir eiti ji bijo.  Kai ikabini jos rankytes i lovos krasta ji laikosi ir stovi pati, bet jaucia, kad as jos neprilaikau ir pradeda verkti, cry.gif  nes bijo.
Kada jusu mazyliai pradejo stotis patys ir vaikscioti?

geras masažo 10d kursas turėtu problemas išspręst ir viskas susitvarkys, nes jau tokio amžiaus vaikai dažniausiai ropoja ir vedami beveik eina.
Gal vaikas viršsvorio turi ir todėl mažiau juda
Atsakyti
Laba, manau, kad vaikai labai skirtingi, gal tavo vaikučiui tikrai nepakenktų makštelė, o tai, kad bijo viena stovėti, gal buvo stipriai kada susitrenkus, nukritus, tai ir bijo?
maniškė irgi neropojo, aš ją, įkeldavau i vaikštukus, kur ji smagiai ir saugiai palakstydavo, o nuo 10 mėn, emiau, kai pajaučiau, kad labai noriai eina vedama už rankyčių, ėmiau vis daugiau taip vedžioti, tada ji jau be vaikštukų, ėmė vaikščioti įsikibus į baldus, o 11 men ėmė savarankiškai vaiksčioti thumbup.gif
nežinau, tu ja bandyk įvairesnėj aplinkoj bandyt pavedžiot, bet visad reikia labai saugor, kad nesusitrenktų, neišsigąstu, nu laikykitės, ateis ir jūsų eilė tongue.gif
Atsakyti
Maniškė irgi neropoja ir aš visai nesistebiu,nes pas mus labai šalta,pritūtalotas vargšas vaikas.O su vaikštynę tekina laksto,be vaikštynės vedama labai mėgsta tepsioti ir į lovytę įsitvėrus gali kažin kiek stovėti mirksiukas.gif O sauskelnes uždėti tai tikrai menas mirksiukas.gif O mes pavaikščiojom į mankšteles 5 kartus,bet niekaip mažajai ta teta nepatiko,tai daugiau ir nebėjom (ir rezultato jokio nebuvo matyti).Taviškė gal bėgioti iš karto pradės
mirksiukas.gif
Atsakyti
Su vaikstyne ir maniske laksto tik spek gaudyt biggrin.gif Siaip tai nebuvo jinai nei nukritus, nei susitrenkus. As ja kasdien po biski bandau uz rankyciu pavedzioti, bet ji nekelia kojos. O kai as bandau pati ta koja perkelti tai ji kaip sustingus buna, net nesulenkia jos. Nu stengsimes. biggrin.gif Aciu uz pasiulymus thumbup.gif
Atsakyti
Mums 9 men. , bet irgi vedamas uz rankyciu kelia koja kada pats uzsinori, o ne kada reikia tongue.gif Ir ropoti tik dabar pradede.Bet dar sunkiai gaunasi sad.gif O lovyteje pats savarankiskai atsistoja, isikibes i krasta thumbup.gif Turbut maniskis nebus is tu , kurie pradeda vaikcioti 9-10men. smile.gif
Atsakyti
Man tai tokių problemų nėra, o mano sesei tai vaikas nešliaužiojo visai, o eiti pradėjo tikmetų ir menesio, o ankščiau atsistoti mėgindavo pati tik ant lovos tongue.gif
Atsakyti