Maniškė ropoti pradėjo 8 mėn
Sveikos
Mes dar neropojam, bet mielai stovim
Net sėdėti nenori
Tiksliau, kai noriu pasodinti, nelenkia kojyčių
Mums 7mėn. ir 25d
nesupratau??? maniske jau pirmus ropinius padaro 5.5 men...Po penkis judesiukus mazdaug. Puikiai stovi keturpescia. O pamacius zaisla ivairiais budais pasiekia: liuokteli atsispyrus rankytem ir kojytem, traukia kaldra, sukasi ratu, su kojom spiriasi..ir zaislas jos rankose. Aisku, dar iki tikrojo ropojimo turim laukti, bet manau keliu savaiciu begyje sita technika ivaldysim. 6-to men sukakties proga galim ir ropot!
Manau kad nera ko stebetis kiekvienas vaikutis individualus - vienas anksciau ismoksta vartytis, kitas sedet, trecias vaiksciot...taip kad jei vaiko raidoja matomas progresas (t.y. jis vis ismoksta kazko naujo) nemanau kad reikia labai pergyventi - ateis laikas, ismoks visko. O jei neramu, visada geriau pasikonsultuot su spec.
Mano panikė ne ropoja, bet čiuožia ant užpakaliuko, net pasišokinėdama ,nuo 8,5 mėn
QUOTE(Jurada @ 2008 06 21, 22:32)
Mano panikė ne ropoja, bet čiuožia ant užpakaliuko, net pasišokinėdama ,nuo 8,5 mėn
kaip idomiai
pritariu, kad vystymosi eiga ir veiksmu eiliskumas labai individualus, mano mazyle labai anksti pradejo pati verstis ant pilvuko, todel sliauzti "atbuline eiga" pradejo 4,5 men, pirmyn - 5,5 men, o ropoti 6,6 men - anksciau nei sedeti
mano maziukas tai nuo 7 ropot pradejo,bet labai greitai ismoko atsistot,tai nebeidomu ropinet jam dabar ,tai ropoja tik kai nera i ka atsiremt kad atsistot
dukryte pradejo ropoti 7men ir 20 dienu,ir iskarto ismoko atsisesti
Mum beveik 7mėn, sėdėt jau mokam ir jau šviečiasi ropojimo stadija , ale dar neaišku, kada jau pradėsim, bet laabai laukiam
Dukrytė ropoja nuo 7,5 mėn. Vienu metu pradėjo ir sėdėti ir ropoti, o neužilgo ėmė ir atsistojo
Mažasis pradėjo ropoti kai buvo 6 mėn ir 2 savaičių Dabar vis dar ropoja bet greičiai pasikeitė Jau bando ir vienas nesilaikydamas pastovėti