Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

QUOTE(astux @ 2005 03 18, 18:17)
musu vaikas nuo 4 menesiu gyveno tik ant zemes, kol vartesi paklodavau kilimeli zaidimams, bet netrukus ir nuo jo nuriededavo, pora kartu uzsigavo, paskui ismoko saugiai ridentis, netgi ant plyteliu. Kai pradejo sliauzioti, nieko nekeiciau, o kilimeli nuemiau, ejo kur norejo, leidau su aplinka susipazinti. o grindu steriliu nelaikiau, neimanoma, o laiko plauti jas i diena 3 kartus neturejau ir nenorejau blush2.gif  blush2.gif  kai priterlioja ta vieta pavalau ir tiek ax.gif  dabar jau vaiksto ant dvieju, nors kartais prisimena paropoti. taip kas as nieko nekeiciau aplinkoje, neturiu nei stalciu apsaugu, tik rozetes uzkisom. pora kartu pirstus prisvere ir pamoka ismoko, ir taip vsame kame, tegu pats viska patiria. o del ranku saltumo nelabai demesio kreipiu, juk juda vaikas tai jam ir nesalta, be to tegul grudinasi rolleyes.gif  okad rankos nesvarios, tai nieko cia tokio, seiles naturaliai apsaugo organizma nuo situ brudeliu.

100% pritariu tavo poziuriui 4u.gif . Visa laik neprisaugosi, tegu susipazysta ir su aplinka, ir mikrobais. Ir mes jau ant dvieju, dabar aju sunkiau smile.gif . Vis galva kencia. Tai po stalu netelpa, tai dar kas ant kelio pasimaiso tongue.gif .
Atsakyti
smile.gif kai dukryte pradejo ropoti man lengviau buvo , nes ne taip ant ranku prasesi , ...nieko ji ten man neimdavo ...tik ziurejo i aplinka, ne matyt viskas kitaip atrodenei tada kai mamanesiodavo... ax.gif
Atsakyti
Aš tai bijau ,kad vaikas peršals tai ant kilimo leidžiu, bet jis nenori ant kilimo vis nušliaužia schmoll.gif
Atsakyti
O aš siurbliuoju ir siurbliavau kiekvieną dieną ir man tai nėra sunku, bet tai darau ne dėl vaiko. Na tiesiog esu labai jau toje vietoje pedantė ir negaliu pakest visokių trupinių ir plaukų smile.gif
Atsakyti
Patiesiau du labai didelius švarius vilnonius kilimus, ant storos antklodes įruošėm žaidimų kampa ir kiekviena diena siurbiam bei šluostom namus.
Atsakyti
SVEIKUTES!
GYVENAME 3 KAMBARIU BUTE. KAI MANO 4u.gif PRADEJO ROPOTI, TAI PASIDARE LABAI LANDUS:TEKO VISAS DURIS ,,PAPUOSTI,,KASPINELIAIS. O DEL GRINDU PLOVIMO, TAI AIKRAI NEMANAU, KAD REIKETU JAS VALYTI 3 KARTUS PER DIENA. UZTENKA RYTE GRINGIS PRAVALYTI DREGNA SLUOSTE, KILIMUS SIURBLIU... rolleyes.gif
Atsakyti
Mano rankine buvo tai kai pradejo ropoti lenviau, bent kazka pasidaryt gali. o del grindu tai viena karta prabrauki ir gerai,rankites nuplauni ir toliau paleidi smile.gif
Atsakyti
Na, aišku teko nukelti pavojingus daiktus, užkišti rozetes. O dabar, kadangi stojas ir vis krenta, tai kelinta diena vaikas su šalmu biggrin.gif - stora kepure.....
Kambarius prasiurbiam kas 2-3 dienos ir visai to užtenka - patys švariai vaikštom, sausainių, trupinių nemėtom ir gerai tongue.gif . Tik vaikui rankytes dažnai nuplaunu.

Dar uždedu pėdkelnes po kelnėmis, nes vis ant plytelių nukeliauja smile.gif .
Atsakyti
[Mano kavalieriui dabar 9mėn,o ropoja maždaug nuo septynių su puse.Lenda visur kur tik pasiekia-atidarinėja stalčius,apgraužė ne vietoj padėtą mobiliaką,apvertė žiurkėną su visu narvu.Vienu žodžiu...O dar namuose gyvena katinas,tai grindis plaunu 2kartus per dieną,nes kitaip vaikas būtų su kailiniais.O dabar jis jau pradeda vaikščioti,ropoja,paskui kabinasi už bet ko ir stojasi,tai dar blogiau,nes tada griūva su viskuo.Renka visokias šiukšles ir viską ragauja.Nutykoja katiną ir rauna jam kudlas.Priropojęs išverčia brlio žaislus ir apgraužia knygas.Tikras košmaras tas ropojimo periodas...
Atsakyti
mes irgi jau bandom nuo ropojimo pereiti ant dvieju koju, bet labai jau skausmingai..nebuna dienos kad nenukristume 3-4 kartus smile.gif o melyniu ant galvos jau neskaiciuoju...maciau vienam zurnale apsaugine kepure-salma vaikams, bandysiu ieskot musu parduotuvese, gal pagelbes...
Atsakyti
QUOTE(ŽivilėZ @ 2005 05 12, 12:38)
...maciau vienam zurnale apsaugine kepure-salma vaikams, bandysiu ieskot musu parduotuvese, gal pagelbes...

Aš numezgiau kepure iš storų medvilninių siūlų ir su ja smarkiai apmažėjo mėlynių ant kaktos thumbup.gif
Va ta pati kur nuotraukytėj smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytė šliaužioti user posted image pradėjo nuo 6 mėn. Iš pradžių ant grindų tiesdavau antklodę, šonus apdėdavau pagalvėm, kad neperliptų. Kol dar nemokėjo per "barikadas" perlipti, būdavo ramu. Kai jau perlipdavo barikadas, tai ir ant grindų nušliauždavo, ir per visą butą pereidavo. Turim katę, tai plaukų ir dulkių namie pakankamai. Neplaunu 3x per dieną user posted image, nemanau, kad būtina. Juk neuginsi per daug steriliai, bacilų reikia.
Butą nuomojamės, o jis nėra super šiltas. Grindys nešiltintos, tik linoleumas išklotas ant betono. Kambary yra kilimas, bet mažylė ant jo visą laiką nesėdi. Jau per nėštumą sukom galvas, kaip bus, kai pradės šliaužioti, manėm, kad nušals. Bet nieko panašaus. Aprengdavau šilčiau ir paleisdavau ant grindų.
O pagrindinės problemos prasidėjo, kai išmoko atsistoti ir vaikščioti įsikibus. Šito malonumo sulaukėme jau 7,5 mėn. Tada visur revizijas pradėjo daryti, ką tebedaro iki šioluser posted image.
Atsakyti