Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ropojimą

maniskis ropoti pradejo 9men.ir 2 savaiciu,bet suzavetas ropojimu nebuvo smile.gif o vaiksto jau nuo 10men.ir savaites smile.gif vaiksciojimas jam patiko biggrin.gif ir dabar eidamas katuti sau paploja(tipo koks as saunuolis) biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
maniske neropoja schmoll.gif o vaiksto tik isikibus verysad.gif
Atsakyti
mano kleckiukas 5,5men siubuodavo keturiom atsistojes ir taip beveik sokinedavo po lova biggrin.gif issisiubuoja ir krenta i prieki. sliauzti nesliauze, o be savaites puses metuku jau nuropojo per lova. begtute biggrin.gif neuzilgo ir atsistojo isikibes ir atsisedo pats, dabar lovyteje isikibes ratais zygiuoja biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiandien mums 7,1sav.ir šiandien mūsų mažikė pirmą kartą paropojo clap.gif Bet jau kaip meškutė lotuliukas.gif iškelia rankytę į šoną,po to į priekį lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2007 07 03, 17:34)
Šiandien mums 7,1sav.ir šiandien mūsų mažikė pirmą kartą paropojo clap.gif  Bet jau kaip meškutė lotuliukas.gif iškelia rankytę į šoną,po to į priekį lotuliukas.gif  thumbup.gif
Sveikinam! biggrin.gif Ir musu panasiai apie 7 men ir savaite pradejo ropot smile.gif
Atsakyti
Mano tai lugiai penkiu menesiu pradejo sliauzioti
Atsakyti
Mamytes, o kaip jusu maziukai ismoko ropoti? Kasdien ismokdavo nauju veiksmu ir pamazu juos sujunge i viena ar tiesiog viena diena pradejo ropoti? Ar skatinot juos ir kokiais budais?
Mums gydytojas jau patare mokintis, sake guldyt ant pilvuko, padet pagrinda pedutems, prieki idomu zaisliuka ir skatinti ji paimti. Bet maze visai nesistengia, gal kiek rankute istiesia, bet jei zaislas toliau, tai jokiu pastangu. O kai atremiu rankas i jos pedutes stumdamasi kartais pyksta, aria nosimi lova, nors truputi nusliauzia, bet daugiau turbut as pastumiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 15:05)
Mamytes, o kaip jusu maziukai ismoko ropoti? Kasdien ismokdavo nauju veiksmu ir pamazu juos sujunge i viena ar tiesiog viena diena pradejo ropoti? Ar skatinot juos ir kokiais budais?
Mums gydytojas jau patare mokintis, sake guldyt ant pilvuko, padet pagrinda pedutems, prieki idomu zaisliuka ir skatinti ji paimti. Bet maze visai nesistengia, gal kiek rankute istiesia, bet jei zaislas toliau, tai jokiu pastangu. O kai atremiu rankas i jos pedutes stumdamasi kartais pyksta, aria nosimi lova, nors truputi nusliauzia, bet daugiau turbut as pastumiu  blush2.gif

kai mano dukrytei buvo 3men. lankiau vaiku masazu klases su ja, ten ismokau tokiu paprastu masaziuku, nuo tada pradejau daryti kiekviena diena, nezinau ar tai turejo itakos ar ne g.gif
Bet siaip labai anksti pradejau ja guldyti ant pilvuko, ir jai labai tai patikdavo...Is pradziu ismoko pasikelti su rankytemis ir krutine, tada pasistumdama rankomis pradejo sliauzioti atgal. tada pamazu pradejo kelti ir kojas, na taip lyg ir ant keturiu stovetu, tik su kojytem istiestom ir linguotis i prieki ir atgal. pasilinguodavo, pasilinguodavo griudavo i prieki ir vel is naujo. tada viena diena pradejo kisti kojytes po savim pasistume su rankytem ir atsisedo thumbup.gif gal po kokios savaites siaip kaip is niekur nieko pradejo ir ropoti, o dar po savaites ir lovytej atsistojo...na lyg ir viska aprasiau biggrin.gif Siaip specialiai nieko nedariau, jinai pas mane labai judri, paciai viskas idomu, vietoj nenustyksta, niekada nepatikdavo ant nugaros guleti tuoj pykdavo, reikedavo arba ant ranku, arba ant pilvuko...
Manau, kad ir tau nereikia pergyventi viskam ateis laikas, kiekvienas vaikas skirtingas, taigi yra nemazai vaiku, kurie taip ir neismoksta ropoti, iskart vaikscioti pradeda...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 09, 17:05)
Mamytes, o kaip jusu maziukai ismoko ropoti?

Maniske pradzioj sliauziot ismoko, po to pradejo subinyte kelti, siubuoti, o po to galiausiai pradejo rankas ir kojas po truputi deti i prieki. Na, ir as jai parodydavau, kaip ta daryti siek tiek. O dabar bando stotis lovyteje, jau ant keliu stovi laikydamasi uz lovytes. Nors mums sake, kad jei vaikas pradeda anksti ropoti, tai velai prades vaikscioti noreti, bet taip neatrodo, nes maniske nuolat ko nors naujo nori, vis tobuleja.
Atsakyti
QUOTE(vaikasx @ 2007 07 09, 23:50)
kai mano dukrytei buvo 3men. lankiau vaiku masazu klases su ja, ten ismokau tokiu paprastu masaziuku, nuo tada pradejau daryti kiekviena diena, nezinau ar tai turejo itakos ar ne  g.gif
Bet siaip labai anksti pradejau ja guldyti ant pilvuko, ir jai labai tai patikdavo...Is pradziu ismoko pasikelti su rankytemis ir krutine, tada pasistumdama rankomis pradejo sliauzioti atgal. tada pamazu pradejo kelti ir kojas, na taip lyg ir ant keturiu stovetu, tik su kojytem istiestom ir linguotis i prieki ir atgal. pasilinguodavo, pasilinguodavo griudavo i prieki ir vel is naujo. tada viena diena pradejo kisti kojytes po savim pasistume su rankytem ir atsisedo  thumbup.gif gal po  kokios savaites siaip kaip is niekur nieko pradejo ir ropoti, o dar po savaites ir lovytej atsistojo...na lyg ir viska aprasiau  biggrin.gif Siaip  specialiai nieko nedariau, jinai pas mane labai judri, paciai viskas idomu, vietoj nenustyksta, niekada nepatikdavo ant nugaros guleti tuoj pykdavo, reikedavo arba ant ranku, arba ant pilvuko...
Manau, kad ir tau nereikia pergyventi viskam ateis laikas, kiekvienas vaikas skirtingas, taigi yra nemazai vaiku, kurie taip ir neismoksta ropoti, iskart vaikscioti pradeda...

Atrodo, mano dukryte aprasei! Ir pas mus lygiai taip pat viskas vyko smile.gif

Mylimuke, nesijaudink, kad penkiu menesiu dar nenori sliauzti. Mazyte dar smile.gif Paguldyt ant pilvo, padet zaisliuka toleliau - gerai, lai bando pasiekt. Bet nereikia noret, kad imtu ir nusliauztu is karto iki jo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Annette @ 2007 07 10, 22:14)
Mylimuke, nesijaudink, kad penkiu menesiu dar nenori sliauzti. Mazyte dar  smile.gif Paguldyt ant pilvo, padet zaisliuka toleliau - gerai, lai bando pasiekt.  Bet nereikia noret, kad imtu ir nusliauztu is karto iki jo wink.gif

O kad jai tas zaisliukas net neidomu buna g.gif Dairosi aplink ir i ji net neziuri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 11, 09:30)
O kad jai tas zaisliukas net neidomu buna  g.gif  Dairosi aplink ir i ji net neziuri  biggrin.gif

Tai gal nesidomi butent tuo zaisliuku, gal kaip nors pakalbink toliau atsisedus. O siaip tai as pritariu kitos maos nuomonei, kad taviske dar per maza ta daryti. Na ir kas, kad mano dukryte anksti pradejo sliauzioti ir ropoti, bet man ir visi daktarai sake, kad per anksti. Taigi, tavo vaikas tiesiog normaliai vystosi, o dar neisnesiotas, tai nenorek per greito progreso.
Atsakyti